سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

فیلترینگ اینستاگرام، مانع مالیات‌ گرفتن از اینفلوئنسرها شد! نکات خواندني

فیلترینگ اینستاگرام، مانع مالیات‌ گرفتن از اینفلوئنسرها شد!
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - خبرآنلاین / سازمان امور مالیاتی به دلیل فیلترینگ اینستاگرام، حق دریافت مالیات از اینفلوئنسرها را ندارد.
به گزارش خبرآنلاین، موضوع مالیات‌دهی اینفلوئنسرها از حدود چهار سال پیش کلید خورد و حتی برای برخی از اینفلوئنسرهایی که شناسایی شدند، پرونده مالیاتی نیز تشکیل شد؛ این موضوع تا جایی پیش رفت که درسال 1401 اینستاگرام فیلتر شد، درنتیجه اینستاگرام به عنوان یک پلتفرم غیرمجاز شناخته و دیگر سازمان مالیات اجازه دریافت مالیات به دلیل فعالیت‌های اقتصادی روی این پلتفرم را نداشت.
بازار
به نقل از پیوست، مرجان نکوآمال، معاون دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی گفت: در سال 1400 یک ماده قانونی وجود داشت مبنی‌بر اینکه، فعالان در فضای مجازی که بالای 500 هزار دنبال‌کننده دارند، باید بابت درآمدهای ناشی از تبلیغات در فضای مجازی مالیات پرداخت کنند.
نکوآمال درباره مالیات‌ستانی از اینفلوئنسرها توضیح داد: در سال 1400 حدود هزار آیدی در اینستاگرام را استخراج و با سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان فناوری اطلاعات همکاری کردیم و با شناسایی افراد، پرونده مالیاتی برایشان تشکیل دادیم. در آن زمان پرونده مالیاتی مستمر ایجاد کردیم و مودیان تکالیف قانونی‌شان را انجام دادند.
خبرهای مرتبط
بیدی: رفع فیلترینگ از مسیر شورای عالی فضای مجازی شدنی نیست
صدای روزنامه اصولگرا هم از برنداشتن فیلترینگ درآمد/ شورای عالی فضای مجازی دنبال بهانه جویی است
معاون دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی با اشاره به موضوع فیلترینگ گفت: در سال 1401، اینستاگرام فیلتر شد و از نظر قانونی ما نمی‌توانستیم از اینفلوئنسرها مالیات بگیریم. درواقع از نظر ما اینستاگرام یک اپلکیشن مجاز نبود که بتوانیم ورود کنیم. ما در آن زمان هزار آیدی را شناسایی کردیم ولی به دلیل فیلترینگ این موضوع در بلندمدت نتیجه‌ای نداد. در اصل همان برخوردی که با یوتیوب داشتیم با اینستاگرام نیز انجام دادیم چرا که از ابتدا به یوتوب دسترسی نداشیم.
او تاکید کرد که بعدتر در راستای حمایت از سکوهای داخلی اعلام شد، فعالان اقتصادی که در فضاهای الکترونیکی و بسترهای داخلی فعالیت می‌کنند، امتیازاتی می‌گیرند که یکی از آنها معافیت کامل از مالیات بود. در واقع همه فعالان اقتصادی که بسترهای داخلی فعالیت می‌کنند و اسامی‌شان اعلام می‌شود، معاف از مالیات هستند.
این درشرایطی است که اسفند سال 1399، نمایندگان در نشست علنی مجلس، با پیشنهاد یکی از نماینگان، مبنی‌بر دریافت مالیات از اینفلوئنسرها موافقت کردند. در آن زمان طبق تبصره 6 ماده واحد لایحه بودجه‌بندی گفته شد که درآمد کاربران دارای بیش از 500 هزار دنبال‌کننده رسانه‌های کاربرمحور از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد شوند.
معاون دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی با اشاره به چالش‌های دریافت مالیات از اینفلوئنسرها ادامه داد: در این موضوع از 15 هزار فعال اقتصادی که سازمان امور مالیات شناسایی کرده بود، فقط 250 هزار نفر از آنها در ایران بودند و درآمد ناشی از تبلیعات داشتند؛ زیرا عده‌ای مغازه داشتند و در اینستاگرام نیز فعالیت می‌کردند و پرونده مشاغل هم دارند؛ از نظر ما اینفلوئنسر کسی بود که از تبلیغات کسب درآمد کند. به همین دلیل مشمولان این طرح کم شده بود و بعدتر به صورت کلی حذف شد.
نکوآمال درباره مجوز فعالیت اینفلوئنسرها در اینستاگرام توضیح داد: در آن زمان اعلام شد هرکسی که در اینستاگرام فعالیت می‌کند باید مجوز بگیرد. مجوز را سازمان تبلیغات اسلامی که زیرمجموعه وزارت ارشاد است صادر می‌کرد. در آن زمان ما با آنها نیز ارتباط گرفتیم و مواردی که به آنها اعلام شده بود را دریافت کردیم و طبق مجوزها و اطلاعات، پرونده مالیاتی تشکیل دادیم؛ پرونده مودیان به اداره مالیاتی متوسط آمد و وارد سیکل مالیاتی شد.
قانون مسکوت
معاون دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی با تاکید بر پیچیده بودن مودیان مالیاتی گفت: شناسایی مودیان خیلی سخت بود؛ مثلا اینفلوئنسری که به جای پول کالا دریافت می‌کرد، شناسایی آن ساده نبود البته ما مطالعات تطبیقی را نیز در این خصوص انجام دادیم اما نتیجه آن مشخص نبود.
به گفته نکوآمال، این موضوع فقط مخصوص ایران نبود؛ مثلا بسیاری از کاربران هندی که از طریق یوتیوب کسب درآمد می‌کنند، باید به آمریکا مالیات بدهند. درواقع آمریکا به کمپانی گوگل دستور داده بود که در پرداخت، مالیات کاربر کسر شود و هند نیز گفته بود که دولت هند هم باید بخشی از مالیات را دریافت کند.
تمام این موارد در شرایطی است که در ایران به دلیل فیلترینگ اینستاگرام، این پلتفرم غیرمجاز است، درنتیجه سازمان مالیات حق ورود به این موضوع را ندارد.
حدود چهار سال است که سازمان امور مالیاتی مکلف شده ظرف 2ماه پس از لازم الاجرا شدن تبصره 6 ماده واحد لایحه بودجه بندی که مربوط به اخذ مالیات از درآمدهای کاربران حرفه‌ای رسانه‌های کاربر محور از محل تبلیغات را تهیه و به تائید وزیر اقتصاد برساند اما با فیلترینگ اینستاگرام این قانون مسکوت ماند.
27 مرداد 1401، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برای اولین بار پیش‌نویس طرح مسئولیت تاییدکنندگان در تبلیغات بازرگانی را به قوه مقننه پیشنهاد داد تا اولین گام جدی در جهت کنترل چهره‌های شبکه‌های اجتماعی در حوزه تبلیغات تحت عنوان «تاییدکنندگان» برداشته شود.
این پیش‌نویس که 18 مرداد 1401 به همراه اظهار نظر کارشناسی مرکز پژوهش‌ها روی پورتال رسمی این مرکز قرار گرفت مشخص کرده است تاییدکننده در این قانون پیشنهادی هر شخصی به غیر از سفارش‌دهنده آگهی مانند ورزشکاران، بازیگران، پزشکان، کاربران تاثیرگذار و غیره است که کالاها یا خدمات دیگران را معرفی و ویژگی، کیفیت، اثربخشی یا نتایج خاصی را تایید و تصدیق می‌کنند. همه دسته‌هایی که موضوع این قانون هستند در شبکه‌های اجتماعی به تبلیغ کالاها یا خدمات می‌پردازند، درواقع منظور همان اینفلوئنسرها هستند. در این پیش‌نویس اولین باری بود که در کشور به حوزه اینفلوئنسرهای ایرانی، هویتی منحصر به فرد بخشیده شده بود.
در شرایط فعلی به نظر می‌رسد تا زمانی که موضوع فیلترینگ حل نشود، موضوع مالیات‌دهی اینفلوئنسرها نیز به جایی نمی‌رسد و دولت از عددی که می‌تواند به صورت قانونی دریافت کند، عقب‌نشینی می‌کند.
5858

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/775094/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار به 3 میلیارد کاربر Gmail: ارسال لینک‌های کلاهبردای با حساب رسمی گوگل

کارگردان Tekken 8 بابت مشکلات بازی عذرخواهی می‌کند

چرا زنان باردار کمتر به کووید مبتلا می‌شوند؟

التهاب، عامل پنهان در پشت پرده افسردگی‌ها

همکاری مرکز افتا و انجمن رمز ایران برای ارتقای امنیت سایبری

سازمان تنظیم مقررات در زمینه هوش مصنوعی تسهیل‌گری می‌کند

کشف جدید علمی؛ تنظیم ساعت غذا خوردن از قلب محافظت می‌کند

هشدار به 3 میلیارد کاربر Gmail: ارسال لینک‌های کلاه‌بردای با حساب رسمی گوگل

پژوهشی جامع درباره یک بیماری پوستی ناشناخته در ایران

طرفداران Assassin’s Creed خواهان تمرکز بیشتر سری روی داستان‌های خطی هستند

حالا بلواسکای هم تیک آبی دارد

چین اولین شبکه پهن‌باند 10 گیگابیتی دنیا را معرفی کرد؛ سرعت دانلود خیره‌کننده 9834 مگابیت‌برثانیه

مریخ‌نورد کنجکاوی سر نخ بزرگی در مریخ یافت

ربات‌های آینده انعطاف‌پذیرتر خواهند شد

چین آماده انجام ماموریت فضایی شنژو 20 می شود

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «عباسیان»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «بهشتی»

بنیاد شهید و امور ایثارگران باید در عرصه‌های معنوی و ترویج و اقامه نماز پیشگام باشد

اقامه نماز اثرات متفاوتی بر زندگی شخصی و اجتماعی افراد خواهد داشت

پایان چشم انتظاری 42 ساله خانواده شهید بهشهری

دومین نشست شورای معاونین بنیاد شهرستان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های استان تهران برگزار شد

فیلترینگ اینستاگرام، مانع مالیات‌ گرفتن از اینفلوئنسرها شد!

دانشجویان اخراجی هوش مصنوعی «تقلب در مصاحبه شغلی» را ابداع کردند

حمله پیشرفته به کاربران جی‌میل تائید شد

آیفون 17 پرو احتمالاً با رنگ جدید «آبی آسمانی» عرضه خواهد شد

مصرف کنندگان الکل 13 سال زودتر می‌میرند

تبدیل گرمای بدن به برق با کمک اسفنج‌های نانویی

ابداع دارویی جدید برای درمان نابینایی

بیمه دی خدمات گسترده‌ای به خانواده‌های شهدا و ایثارگران ارائه کرده است

مراقب دعوت‌نامه‌های جعلی بتای Silent Hill f باشید

نشانه‌هایی امیدبخش از وجود حیات در سیاره‌ای دیگر

مادران معماران فرهنگ اقامه نماز، شعار سال 1404 ستاد اقامه نماز است

هواوی تراشه جایگزین انویدیا را بارگیری می‌کند

رییس شورای اطلاع رسانی دولت در بیمه دی : خدمت به جانبازان و ایثارگران نعمت و توفیق است

اسپیس‌ایکس یک «سحابی» در آسمان ساخت

هوش مصنوعی پیش از انسان ناهنجاری‌ها، عفونت‌ها و نشت گاز را بو می‌کشد

تجلیل مدیر کل بنیاد مازندران از فرزند سردار شهید حاج حسین بصیر

تمام نماد و ارزش‌گذاری دین اسلام در امر نماز است/انسان با اقامه نماز در زمان خودش به قرب الهی می رسد

اقامه نماز در محیط‌های اداری و سازمانی باید یکی از اولویت‌های اساسی باشد/شورای اقامه نماز در بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل خواهد شد

اروپا درباره اجرای قانون بازارهای دیجیتال اولتیماتوم داد

«اسپیس‌ایکس» یک کپسول پیشگام را به مرز نهایی فرستاد

اپل سومین بتای توسعه‌دهنده iOS 18.5 را منتشر کرد

رویای آمریکایی برای تولید تراشه؛ انحصار یا کاتالیزور رشد فناوری در چین

عکس روز ناسا؛ ماه در منظره‌ای از سایه‌ها

تحریک عصب واگ؛ نویدبخش درمانی پایدار برای افسردگی

برنامه‌ی اجاره‌ی PS5 در ژاپن با موفقیت چشمگیری مواجه شد

سنگ‌های فرازمینی که راز زندگی را آشکار می‌کنند

مادر شهیدان «عباس و جوهر عباسیان» به رحمت ایزدی پیوست

تولید فیلتر هوای طبیعی با استفاده از بامبو

ربات‌های پرنده؛ آماده امدادرسانی هوشمند