سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

پنجره ملی خدمات دولت هوشمند چند میلیون کاربر دارد؟ نکات خواندني

پنجره ملی خدمات دولت هوشمند چند میلیون کاربر دارد؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / بررسی شواهد حاکی از آن است که در حال حاضر از دولت الکترونیکی به سمت دولت هوشمند عبور کرده‌ایم و رشد خوبی در کشور در حوزه الکترونیک داشته‌ایم و حوزه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند حدود 62 میلیون کاربر مراجعه کننده به درگاه داشته است که از این میان حدود هفت میلیون کاربر طی دوران فعالیت دولت چهاردهم به این تعداد افزوده شده است.
توسعه دولت هوشمند و پیاده سازی ابزارهای تسهیل دسترسی مردم به خدمات مورد نیازهایشان یکی از پروژه‌های اصلی سازمان فناوری اطلاعات ایران در سال جاری عنوان شده است.
به منظور ارائه خدمات سریع‌تر و کاهش بروکراسی، نقشه راه دولت هوشمند تدوین و تصویب شد و هدف نهایی استقرار دولت هوشمند را می‌توان ارائه خدمات برخط، سریع و بدون مشکل به مردم برای جلب رضایت آنان دانست اما بررسی‌ها نشان می‌دهد علی‌رغم همه تلاش‌های دولت‌ها در دو سه دهه گذشته، روند استقرار دولت الکترونیک و هوشمند سرعت کافی نداشته و خروجی‌ها در مقایسه با تجارب کشورهای دیگر، با انتظارات برابری ندارند.
متاسفانه نگاه‌های گذشته به توسعه دولت الکترونیک، به صورت جزیره‌ای بوده و درحال حاضر تعدد سامانه و تعدد پایگاه‌های اطلاعاتی وجود دارد و صرفا به مدگرایی در هوشمندسازی توجه شده است تا به واقعیت.
به اعتقاد مسئولان یکی از مسائل مهم در مدیریت منابع کشور، شکل‌گیری دولت هوشمند و ارائه خدمات غیرحضوری است که دو رکن اساسی در این مسیر وجود دارد؛ یکی کد ملی که در کشور جا افتاده و خدمات بسیاری از طریق آن ارائه می‌شود و دیگری کدپستی که هنوز به جایگاه خود نرسیده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرده است در حال حاضر، همبستگی و یکپارچگی میان کدپستی و خدمات دولتی به درستی اتفاق نیفتاده و این یکی از مواردی است که باید در اولویت قرار گیرد. در این راستا، گزارشی از اقدامات انجام شده در دولت چهاردهم در خصوص یکپارچه‌سازی کدپستی با خدمات دولتی به وزارت ارتباطات ارائه شد و پیشرفت‌های خوبی در این زمینه مشاهده شده است. امیدواریم که امسال شاهد عملیاتی شدن این طرح در دستگاه‌های اجرایی کشور باشیم و این فرآیند رفته رفته تکمیل شود.
با این حال شواهد حاکی از آن است که در حال حاضر از دولت الکترونیک به سمت دولت هوشمند عبور کرده‌ایم و رشد خوبی در کشور در حوزه الکترونیک داشته‌ایم و در حوزه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند حدود 62 میلیون کاربر مراجعه کننده به درگاه داشته ایم که از این میان حدود هفت میلیون کاربر طی دوران فعالیت دولت چهاردهم به این تعداد افزوده شده که میتوان گفت تقریبا هیچ درگاه‌ داده‌ای با این میزان کاربر در کشور نداریم و این پنجره بستری مناسب برای ارائه خدمات تمامی دستگاه‌ها محسوب می‌شود.
به گفته معاون وزیر ارتباطات در برنامه هفتم تکلیف تکلیف شده است به سمتی حرکت شود تا سالانه 20 درصد خدمات دستگاه‌های اجرایی هوشمند ارائه شود.
درحال حاضر خدمات هوشمند به یکی از ارکان مهم تحقق عدالت اجتماعی تبدیل شده و در دسترسی به خدمات دولت شاهدیم تفاوتی بین اقشار مختلف جامعه وجود ندارد و همه می‌توانند از شرایطی یکسان در کشور بهره‌مند شوند و این بیانگر آن است که فناوری اطلاعات ابزار مهمی در راستای توسعه عدالت اجتماعی محسوب می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/774984/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشییع پیکر پدر فناوری هسته‌ای ایران در دانشگاه بوعلی سینا

میز خدمت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

وقتی کاربران آیفون فریب می‌خورند؛ از آپدیت جنجالی iOS تا شارژ گوشی با مایکروویو!

استفاده ژاپنی‌ها از آب جوش برای خنک کردن وسایل الکترونیکی!

انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای آینده نیازمند روایتگری قوی است

ایمیل‌های فاش‌شده در دادگاه نشان داد: تلاش‌های عجیب متا برای بهبود فیسبوک

برچسب انرژی گوشی و تبلت‌ها از خرداد اجباری می‌شود

کشف اولین ویروس غول‌پیکر در خاک فنلاند

دو کهکشان که در قالب یک کهکشان ظاهر شده‌اند

تایید طوفان الکتریکی از جنس توپ‌های خمیری یخی آمونیاک در سیاره مشتری

رابط کاربری One UI 7 در گلکسی S22 تفاوت مهمی با پرچمداران جدیدتر سامسونگ دارد

وزیر ارتباطات: شعار «اتصال و کیفیت» را در دستور کار خود قرار داده‌ایم

صادرات ضدآفتاب‌های نانویی ایرانی به 4 کشور

تماشای پشت دیوار در تاریکی مطلق با امواج وای‌فای

استفاده از تجربیات بازنشستگان موجب ارتقا بهره وری بنیاد است

مدل هوش مصنوعی o3 شرکت OpenAI در ارزیابی‌ها کمتر از انتظار امتیاز گرفت

ظرفیت باتری و اندازه نمایشگر وان‌پلاس 13T فاش شد

پرده‌برداری از راز مسری بودن خمیازه

درمان نوین زخم‌های مزمن با کمک سلول‌های بدن

پنجره ملی خدمات دولت هوشمند چند میلیون کاربر دارد؟

نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران

افزایش سرعت تصمیم‌گیری با تحریک مغز

تأثیر تعرفه‌های آمریکا بر TSMC اندک خواهد بود؟

بازه زمانی تاریخ معرفی ناتینگ فون 3 فاش شد

شاید باور نکنید اما ربات‌ها در حال تسخیر اینترنت هستند

قابلیت ترجمه پیام‌ها و پست کانال‌ها به نسخه بتای واتس‌اپ اضافه شد

دستگاهی که زلزله را از فضا پیش‌بینی می‌کند

بمب غیرهسته‌ای چین، دنیا را شوکه کرد

معاون رییس جمهور به دیدار خانواده شهید امیرعبداللهیان رفت

گوشی میان‌رده پیکسل 9a چقدر سریع شارژ می‌شود؟

آیا هوش مصنوعی راز جوانی ابدی را فاش کرده است؟

با تشکر کردن از ChatGPT می‌توانید OpenAI را ورشکست کنید!

تبلت گیمینگ جدید لنوو با تراشه اسنپدراگون 8 الیت در راه است

یافته‌های پژوهشگران دانشگاه تهران در بررسی مخازن نفت و گاز خلیج فارس

آسمان به‌زودی به زمین لبخند می‌زند!

پیش‌بینی قیمت 90 هزار دلاری بیت‌کوین

یک مطالعه: هوش مصنوعی گوگل مباحث ضد سقط جنین را بازتاب می‌دهد

انقلابی در روابط انسانی با چت‌بات‌ها

پیری سریع مغز می‌تواند باعث ایجاد اسکیزوفرنی شود

دلجویی مدیرکل مازندران از خانواده شهیدان رخشانی در فریدونکنار

کارمند سابق OpenAI به‌شدت از سم آلتمن انتقاد کرد

هوش مصنوعی Gemini 2.5 Flash؛ هوشمندترین مدل زبانی گوگل

کاهش استرس با شبیه‌سازی موقعیت‌ها در واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

ارتباط عجیب چربی‌های بدن با اضطراب

واکسن کووید-19 همچنان ناجی است

روز شهدای ورزشکار؛ تجلی پهلوانی در میدان رقابت و رزم

کشف معجزه انگشتان در محیط‌های شلوغ

برگزاری اولین کمیسیون پزشکی بنیاد شهید استان اصفهان در سال جدید

آیین افتتاحیه ششمین جشنواره قرآن و عترت بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

دوربین هوشمند شیائومی Camera 4 با قابلیت پوشش 360 درجه و قیمت رقابتی معرفی شد