چین برای اولین ماموریت جمعآوری نمونههای سیارک آماده میشود
نکات خواندني
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - ایسنا /اولین ماموریت چین برای آوردن نمونههای جمعآوریشده از یک سیارک به زمین قرار است در چند ماه آینده پرتاب شود.
«اداره ملی فضایی چین»(CNSA) اعلام کرده که این کشور در حال آماده شدن برای اولین ماموریت آوردن نمونه سیارک است که «تیانون 2»(Tianwen 2) نام دارد و در ماههای آینده از مرکز پرتاب ماهواره شیچانگ در استان سیچوآن پرتاب خواهد شد.
به نقل از اسپیس دیلی، اداره ملی فضایی چین در بیانیه روز پنجشنبه خود اعلام کرد که کاوشگر رباتیک به مرکز پرتاب رسیده است. در این بیانیه آمده که امکانات مرکز پرتاب در وضعیت خوبی هستند و آمادهسازی پیش از پرتاب طبق برنامه در حال انجام گرفتن است. این ماموریت قرار است در نیمه اول سال جاری میلادی انجام شود.
تیانون 2 دومین سرمایهگذاری میانسیارهای چین به شمار میرود و برای اکتشاف سیارک «HO3 2016» طراحی شده است که به نام «Kamo"oalewa 469219» نیز شناخته میشود. این جرم آسمانی کوچکترین و نزدیکترین شبه قمر شناختهشده زمین است.
این ماموریت شامل یک کاوشگر با دو مؤلفه کلیدی - یک مدارگرد و یک ماژول ورود مجدد - است که با یک موشک حامل بزرگ پرتاب میشود. کاوشگر پس از رسیدن به هدف خود، به مدار HO3 2016 وارد میشود و سپس برای جمعآوری نمونههای سطح با استفاده از یک بازوی مکانیکی، نزدیکتر به آن مانور میدهد.
تیانون 2 پس از جمعآوری نمونهها به مدار زمین باز میگردد و در آنجا ماژول ورود مجدد خود را رها میکند تا نمونهها را به زمین بازگرداند. پس از این مرحله، مدارگرد به ماموریت خود ادامه میدهد و به سمت دنبالهدار کمربند اصلی 311P میرود تا تحقیقات علمی بیشتری را انجام دهد.
بیش از یک میلیون سیارک در منظومه شمسی شناسایی شدهاند که بیش از 20 هزار مورد آنها به عنوان اجرام نزدیک به زمین طبقهبندی میشوند. دانشمندان برای اولین بار HO3 2016 را در آوریل 2016 در «رصدخانه هالیکالا»(Haleakalā Observatory) واقع در هاوایی با استفاده از یک تلسکوپ بررسی سیارک کشف کردند. این سیارک در یک مدار پایدار به دور خورشید قرار گرفته است و در عین حال، رابطه نزدیکی با زمین دارد. پژوهشگران باور دارند که این سیارک ممکن است سرنخهای حیاتی را درباره تاریخچه اولیه و ترکیب منظومه شمسی داشته باشد.
دنبالهدار 311P در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری قرار دارد. اگرچه ویژگیهای فیزیکی آن به ویژگی ستارههای دنبالهدار شباهت دارند، اما رفتار مداری آن به رفتار سیارکها نزدیکتر است. مطالعه این جرم فضایی میتواند اطلاعات جدیدی را درباره ساختار، ترکیب و تکامل اجرام کوچک آسمانی فراهم کند و دادههای ارزشمندی را درباره شکلگیری منظومه شمسی ارائه دهد.
برنامه تیانون، جاهطلبیهایی را پیرامون اکتشاف میانسیارهای چین در بر میگیرد. اولین ماموریت این برنامه، «تیانون 1» بود که در ژوئیه 2020 پرتاب شد و در مه 2021 با موفقیت روی مریخ فرود آمد. تیانون 1، مریخنورد «ژورونگ»(Zhurong) را مستقر کرد که ششمین کاوشگر رباتیک روی سطح مریخ پس از پنج ماموریت پیشین آمریکا بود.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/770577/