کاشت نهال و برداشت خرما با ربات نخلستان در کشور میسر شد
نکات خواندني
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - ایسنا /محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان به منظور رفع چالشهای موجود در نخلستانهای کشور رباتی را برای این منظور طراحی کرده و توسعه داده است.
عبدالله فاطمی، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با اشاره به اهمیت نگهداری از نخلستانها، گفت: باور عمومی این است که نگهداری از نخلستانها ساده است، اما واقعیت این است که زحمات بسیاری در این مسیر وجود دارد و چالشهای این حوزه موجب شد تا ما به دنبال توسعه فناوریهای نوین در این زمینه برویم.
فاطمی اظهار کرد: در این راستا از سال 1390، متخصصان داخلی این شرکت با بهرهگیری از دانش بومی و همکاری با دیگر متخصصان ایرانی، پروژهای به نام «ربات نخلستان» را طراحی و اجرایی کردهاند. این ربات هوشمند قادر به انجام فعالیتهای کلیدی در نخلستان همچون کاشت نهال، برداشت خرما و جابجایی محصولات است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، خاطر نشان کرد: ما در کنار طراحی و ساخت ربات نخلستان، دستگاههایی همچون شخمزن و چاپر ذرت را نیز برای کمک به کشاورزان طراحی و تولید کردهایم.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، فاطمی در ادامه درباره تأثیر این نوآوریها در مناطق کمتر برخوردار و نقش برنامه ملی آبادیران صحبت کرد و گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و خراسان از مناطق خرماخیز کشور ما محسوب میشوند و استفاده از ربات نخلستان میتواند به افزایش بهرهوری و بهبود معیشت مردم این مناطق کمک کند.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/767076/