سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تولید یک جونده‌کش کاملا گیاهی توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی نکات خواندني

تولید یک جونده‌کش کاملا گیاهی توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /یک شرکت دانش‌بنیان با به‌کارگیری نتایج 15 سال فعالیت علمی و پژوهشی توانسته است جَونده‌کُش گیاهی عاری از هرگونه سموم شیمیایی را در کشور تولید و به بازار عرضه کند.
سید مهدی محجوب، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه این جونده‌کش گیاهی یک محصول کاملا طبیعی است که حاصل 15 سال کار تحقیقاتی است، درباره ویژگی این محصول دانش‌بنیان و اهداف تاسیس این شرکت،‌ گفت: این محصول کاملا منحصر به فرد بوده و در دنیا هیچ مورد مشابهی از آن وجود ندارد.البته فعالیت‌های شرکت ما به اینجا ختم نشد و پس از آن یک حشره‌کش خانگی را هم تولید کردیم. هدف شرکت ما تولید محصولات متعدد و کپی‌برداری از شرکت‌های داخلی و خارجی نیست، بلکه ما درصدد تولید و عرضه محصولات دانش‌بنیان با کیفیت و منحصر به فرد هستیم. 
وی درباره اهمیت دانش فنی این محصول در دنیا، افزود: با توجه به اینکه جونده‌کش گیاهی نمونه داخلی و خارجی ندارد، از چند سال قبل پیشنهاداتی از کشورهای اروپایی برای خرید دانش فنی این محصول داشتم و از آنجا که این محصول را برای کشور و کشاورزان هم‌وطن خود تولید کرده‌ام، با مخالفت من مواجه شدند.
محجوب درباره برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای صادرات این محصول به کشورهای دیگر، خاطرنشان کرد: شرکت ما در سال 1400 تاسیس شده است که البته به دلیل طولانی بودن بوروکراسی‌ها با گذشت 11 ماه تلاش برای دریافت پروانه بهره‌برداری، هنوز مجوز آن صادر نشده است؛ بنابراین بعد از اخذ کارت بازرگانی به حوزه صادرات ورود می‌کنیم. 
به گفته وی، آفت‌کش‌ها اکثرا وارداتی هستند. این محصولات، با کیفیت پایین و ارزبری‌های قابل توجهی وارد می‌شوند. یکی از اهداف شرکت ما این است که بعد از تامین نیاز داخلی به این محصول، آن را به کشورهای دیگر صادر کنیم. 
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره اهمیت مقابله با این گونه از آفات گیاهی خاطرنشان کرد: جوندگان، گروهی از پستانداران هستند. این آفات از نظر اقتصادی، کشاورزی، پزشکی و بهداشتی بسیار مخرب و خسارت‌بار هستند و مخزن بسیاری از بیماری‌های خطرناک محسوب می‌شوند. این آفات جزء آفات عمومی در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر محسوب می‌شوند (به این معنی که طبق قانون دولت‌ها موظف هستند با این موجودات از طرق مختلفی چون تهیه سموم و آموزش مبارزه کنند)؛ دامنه خسارت‌شان بسیار است و تکثیر آنها هر ساله به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد تا جایی که فراوانی آنها در سال جاری در طول 80 سال اخیر بی‌سابقه بوده است. 
به گفته وی، سالانه باید در یک میلیون و 400 هزار هکتار از اراضی کشور با این آفات و توسط جونده‌کش‌ها مبارزه شود که با احتساب دو تا سه گرم به ازای هر سوراخ لانه یا ایستگاه برای یک هکتار، حدود 400 گرم جَوَنده‌کُش باید مصرف شود.
محجوب با اشاره به چرایی کمبود ماده جونده‌کش در دنیا افزود: مبارزه با آفات کشاورزی با یکسری سموم انجام می‌شود. به دلیل شرایط فیزیولوژی خاص این جوندگان و هوش بسیار آنها، این آفات به راحتی کنترل نمی‌شوند، به همین دلیل تولید جونده‌کش در همه جای دنیا بسیار دشوار است. برای مثال اگر در دنیا 2500 نوع آفات‌کش مختلف وجود داشته باشد، کمتر از 10 نوع آن در دنیا جونده‌کش است. 
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به استقبال کشاورزان و خریداران از این محصول، از صرفه‌جویی ارزی تولید این محصول داخلی خبر داد و بیان کرد: این محصول از نظر اقتصادی نسبت به سموم رایج تقریبا 80 درصد ارزان‌تر است؛ تا قبل از تولید این محصول همه جونده‌کش‌ها وارداتی بوده‌اند. در سال‌های اخیر هم با توجه به گران شدن ارز و اعمال تحریم‌ها این محصولات اکثرا بی‌کیفیت و گران بودند که به معضل بزرگی برای کشور تبدیل شده بود. خوشبختانه استقبال از این محصول امسال بسیار چشمگیر بود، چون جونده‌کش‌ها اغلب وارداتی و دارای سم‌های مضری مانند فسفر دوزنگ است، بنابراین استفاده از این جونده‌کش گیاهی از سوی سازمان حفظ نباتات به همه کشاورزان توصیه شده است. از نظر قیمت، محصول ما به اندازه یک هشتم قیمت محصولات وارداتی برای خریدارانی چون شرکت‌ها، داروخانه‌های گیاه پزشکی، سازمان حفظ نباتات و ... صرفه‌جویی ارزی به همراه دارد. 
به نقل از صندوق نوآوری، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره ایجاد آلودگی محیط زیستی این محصول و سمی شدن مواد غذایی، تصریح کرد: ایده آغاز تولید این محصول عاری بودن آن از هرگونه مضرات سموم گذشته بود. یکی از بزرگترین محاسن این ماده، طبیعی و گیاهی بودن آن است. فرآیند تولید این محصول بدون نیاز به آب است و هیچ فاضلابی تولید نمی‌کند. 
به گفته وی، یکی از مضرات مهم این سموم شیمیایی ایجاد آلودگی محیطی چون آب و خاک است، اما چون این جونده‌کش را از پسماندهای گیاهی تولید می‌کنیم و در جریان یکسری پروسه به صورت فیزیکی و نه شیمیایی و سمی اثر می‌کند؛ بنابراین بدون ایجاد هیچ‌گونه آلودگی محیطی و سمی کردن محصولات کشاورزی دوباره به طبیعت باز می‌گردد. 
محجوب در پایان درباره نقش نهادهای تخصصی تامین مالی فناوری نظیر صندوق نوآوری و شکوفایی در تولید محصولات دانش‌بنیان، گفت: این نهادها امروز نقش بسیار تاثیرگذاری در تامین مالی نوآوری در کشور برعهده دارند. امیدواریم صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه تسهیلات بیشتر به صندوق‌های پژوهش و فناوری استان، شرکت‌های دانش‌بنیان را در توسعه تولید این گونه محصولات استراتژیک یاری کند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/767046/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشدید رقابت به نفع مردم؛ آیفون‌های اپل در چین تخفیف خوردند

سهم بازار ویندوز 11 دوباره کاهش یافت

موج جدید کلاهبرداری‌ ارز دیجیتال با الهام از سریال اسکویید گیم!

مدل «مرد آهنی» پوکو X7 پرو در راه است!

با آپدیت جدید بازی Call of Duty، در نقش سربازهای صورتی‌پوش اسکویید گیم قرار بگیرید!

شیوه جدید کلاهبرداری؛ فروش ماکت به عنوان گوشی آیفون

فرسایش دیفرانسیل در سنگ‌های مریخ

بازی Bright Memory: Infinite Mobile و تاریخ عرضه آن رونمایی شد

هواوی انجوی 70X معرفی شد؛ گوشی جدید با اتصال ماهواره‌ای و باتری قدرتمند

یکی از بهبودهای آپدیت جدید One UI 7 مخصوص گلکسی S24 است

هنر و سخت‌افزار در یک قاب؛ کیس گیمینگ چوبی که باید ببینید

رنگ یک ستاره به دمای آن بستگی دارد!

تولید تراشه های سفارشی توسط انویدیا؛ جذب مهندسان تایوانی!

فروش گلکسی S24 سرانجام از گلکسی S23 عبور کرد

یوتیوبر معروف، هواوی میت XT را شکننده‌ترین گوشی 2024 می‌داند

عرضه نانوکامپوزیتی برای حل مشکل خوردگی فولاد در صنعت

یک شراره ی خورشیدی بسیار زیبا

کیبورد ارگونومیک جدید مایکروسافت، گران‌قیمت و هیجان‌انگیز است

پرچمدار چینی قدرتمندترین گوشی دنیا شد

ال‌جی با دو پروژکتور مدرن و هیجان‌انگیز به استقبال نمایشگاه CES 2025 رفت

تصویری با زوم بالا از سطح سیاره ی مریخ

بازدید وزیر ارتباطات از بیمارستان اعصاب و روان سلمان یاسوج

«سیری» 95 میلیارد خسارت روی دست اپل گذاشت

ویوو Y200 پلاس معرفی شد؛ نسخه جدید Y100 پلاس یا یک پسرفت؟!

پشه مالاریا، توزیع‌کننده واکسن مالاریا

زمان‌بندی عرضه پلی استیشن 6 مستقل از چرخه عمر PS5 خواهد بود

سازنده Helldivers 2 روی طرح مفهومی پروژه جدید خود کار می‌کند

جهان درون ماست!

گزارش: خطر حمله فیشینگ به آیفون از گوشی‌های اندرویدی بیشتر است

اپل واچ سری 4 پس از سال‌ها به پایان راه رسید

وب سایت رسمی پوکو برای همیشه بسته شد

تست تحرک پذیری موتور های رپتورِ فضاپیمای استارشیپ

آیا بتای One UI 7 وارد تعداد بیشتری از گوشی‌های سامسونگ می‌شود؟

ترکیب نانویی ویتامین‌ C و اکسیدآهن برای نابودی سلول‌های سرطانی

پیش‌بینی درآمد یک میلیارد دلاری برای GTA 6 پیش از عرضه

گذری بر عمر کوتاه نخبه‌ای که بنیان‌گذار پژوهشگاه رویان شد

چهره جدید هوش مصنوعی در 2025؛ از دستیار شخصی تا همکار شما در محل کار

رئیس پلی استیشن Ghost of Yotei را موردانتظارترین بازی سال 2025 می‌داند

ربات‌ های هوش مصنوعی فضانورد می‌شوند

هزینه های سنگین لیتوگرافی TSMC، آیفون 17 پرو را از فناوری آینده‌نگر محروم کرد!

سامسونگ از اولین مانیتور هوشمند خود با نمایشگر OLED رونمایی کرد

HMD Key رسماً رونمایی شد؛ مشخصات ساده اما قیمتی شگفت‌انگیز!

آتاری هفته آینده کنسول دستی معرفی می‌کند

کشف جدید جیمز وب؛ سیاهچاله‌ها احتمالاً از تشکیل ستاره‌ها جلوگیری می‌کنند

گوشی ردمی توربو 4 نیامده رکوردشکنی کرد

سامسونگ فناوری رقیب Dolby Atmos را وارد تلویزیون‌ها و ساندبارهای جدیدش کرد

ساخت جهانی لبریز از امید و آگاهی برای نابینایان با 6 نقطه کوچک

سونی تلاش می‌کند تا بازی‌های پلی استیشن 3 را روی PS5 اجرا کند

رمز تکامل شکسته شد

مایکروسافت می‌خواست والپیپر پویا به ویندوز 11 اضافه کند؛ افشای طرح‌های اولیه