سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

بیکاری140 هزار نفر در صنعت قطعه/ صنعت قطعه و خودرو در آستانه نابودی است بازاریابی سیاسی

  بزرگنمايي:

بازاریابی-شاهپور سامعی، نایب رئیس انجمن سازندگان قطعات امروز در نشست خبری با بیان این که صنعت قطعه‌سازی کشور در بدترین دوران کاری خود به سر می‌برد، گفت: بزرگترین مشکل امسال در صنعت ما، موضوع ارزبری است زیرا تولید هر خودرو حدود 2هزار دلا  ارز نیاز دارد و ما چاره‌ای جز مصرف این حد از ارز نداریم.

‌وی با اشاره به محدودیت در نقل‌و انتقالات بانکی و قطع ارتباط کونلون بانک با ایران گفت: در تاریخ 20اکتبر، کونلون بانک چین در نامه‌ای اعلام کرد که از تاریخ 30اکتبر به بعد تمام ارتباطات خود را با ایران را قطع خواهد کرد و در موارد خاص نیز نظر خود را تا پنجم نوامبر اعلام خواهد کرد، بر این اساس ما 45روز است که حتی یک سنت هم برای قطعه سازی از جانب کونلون جابجا نشده، البته یک هفته است بانک مرکزی تاییدیه لازم را صادر می کند ولی کونلون پرونده ای را پذیرش نمی کند.

او همچنین با اشاره به کاهش تولید خودرو در کشور تصریح کرد: خودروسازان ما که در گذشته روزی 6هزار خودرو تولید می‌کردند، در حال حاضر در مجموع با 30درصد کاهش تولید روبه رو هستند و میزان تولید به روزانه دو تا دو هزار و 200خودرو رسیده که اگر به همین صورت ادامه پیدا کند طی سه ماه آینده تولید خودرو به شدت ریزش خواهد کرد.

نایب رئیس انجمن سازندگان قطعات با گلایه از بانک‌ها به دلیل عدم تخصیص اعتبار به قطعه‌سازان و خودروسازان گفت: با توجه به این که انبوهی از مطالبات وجود دارد اما بانک‌ها در ارائه وام و تسهیلات هیچ کمکی به ما نمی‌کنند و از سوی دیگر درصورت اعطای وام، 15درصد از تسهیلات را بلوکه می کنند.                 

سامعی اضافه کرد: دولت در ازای دلار 3600تومانی قول دلار 4200تومانی را داد اما حالا به ما دلار نیما با نرخ 9هزار تومان هم نمی‌دهد اما با این وجود تنها درخواست ما از دولت این است که برای نجات این دو صنعت به هرکدام 10هزار میلیارد تومان وام حتی با بهره 16درصد بدهد تا ما بتوانیم نقدینگی مورد نیاز را تامین کنیم.

وی با بیان این که بخش خصوصی مهارت دورزدن تحریم‌ها را دارد، تاکید کرد: صنعت قطعه‌سازی با 800هزار پرسنل با سرعت نور در حال نابودی است.

140هزار نفر در صنعت قطعه بیکار شدند

در ادامه این نشست محمد شهبری، عضو هیات مدیره انجمن از بیکاری 160هزار نفر و نیز تعطیلی 260واحد تولیدی خبر داد و گفت: در این 38سالی که در صنعت قطعه فعالیت کرده‌ام هیچ دورانی مثل الان نبوده؛ به طوری که در حال حاضر بر اساس آمار از ابتدای سال تا کنون 140هزار نفر در صنعت قطعه‌سازی بیکار شده‌اند.

او با اشاره به اینکه در خصوص این موج بیکاری با مقامات کشوری جلسات متعددی گذاشته و این معضل را مطرح کرده‌ایم، ادامه داد: نگذاریم صنعت قطعه و خودروسازی مانند صنعت نساجی نابود شود.

18 هزار میلیارد تومان بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان

مازیار بیگلو، دبیر انجمن قطعه‌سازان نیز  در این نشست با بیان این که مجموع بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان حدود 18هزار میلیارد تومان است، گفت: با قیمت‌های قدیم قطعه، میزان مطالبات ما از خودروسازان حدود 7هزار میلیارد تومان است اما با اصلاح قیمت‌ها برآورد ما این است که در مجموع همه خودروسازان حدود 18هزار میلیارد تومان به ما بدهکار هستند.

وی با تاکید بر این که قیمت‌های قطعه باید به روز شود، اظهار کرد: به محض این که خودروسازان قیمت قطعه را تعدیل کنند، قطعه‌سازان آمادگی دارند ظرف مدت 6 تا 8هفته تولید را احیا کنند و همچنین می‌توانند تولید را به روزی 2هزار خودرو برسانند.

بیگلو با اشاره به ضرر 5500میلیارد تومانی خودروسازان از ابتدای سال تا کنون، بیان کرد: در 100روز اول کاری امسال، قطعه‌سازان و خودروسازان در مجموع حدود 11هزار میلیارد تومان ضرر کرده‌اند و هر روزی که پیش می‌رود این دو صنعت مجموعا روزی 50میلیارد تومان ضرر می‌دهند.

وی با بیان این که منافع دو صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی با هم مشترک است، گفت: مذاکرات متعددی درباره تعیین قیمت‌های جدید صورت گرفته و سازمان حمایت از مصرف‌کننده فرمولی ارائه کرده که خودروسازان مخالف آن و ما موافق آن هستیم.

بیگلو ادامه داد: بر اساس این فرمول قرار است خودروهای زیر 45میلیون تومان 2.5برابر یعنی معادل 151درصد افزایش قیمت داشته‌ باشند که با این احتساب به جز پراید و پژو405 هیچ خودروی زیر 45میلیون تومانی نخواهیم داشت.

اگر پراید را کیلویی بفروشیم هم قیمتی بالاتر از الان خواهد داشت

در پایان مرتضی مرتضوی، رییس انجمن قطعه‌سازان با تاکید مجدد بر نابودی صنعت قطعه با روند فعلی گفت: یک میلیون و 500هزار نفر به صورت غیر مستقیم در صنعت قطعه مشغول به کار هستند که با ادامه روند فعلی بیکار خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به با این که نرخ خودرو باید اصلاح شود، افزود: زمانی نباید قیمت خودرو بالا برود که قطعه سازان بتوانند ارز با نرخ 4200 تومانی بگیرند؛ در حالی که اکنون این صنعت یورو 9000 تومانی می گیرد، بنابراین با این وضعیت پراید را کیلویی هم بخواهیم حساب کنیم قیمتش بیشتر از الان می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/60768/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحصیل 270 فرزند شاهد و ایثارگر در دانشگاه علوم پزشکی بابل/ مشروطی کم و نخبگان زیاد

تست‌های انجام شده در Battlefield Labs لزوماً به نسخه نهایی راه نخواهند یافت

اپل در حال کار روی مدل سبک‌تر و ارزان‌تر هدست ویژن پرو است

ساخت ربات‌های مولکولی درون سلول‌های زنده

سم آلتمن می‌گوید مدل GPT-4 «افتضاح» است؛ جایگزینی با مدل جدید GPT-4o

سیاره ما از مریخ چه طور به نظر می‌رسد/ زمین درخشان‌تر است یا مریخ؟

در بازی DMZ Nuclear Survival با خرس‌ها دوست شوید!

کشف جدید محققان؛ درمان خشکی دهان با عوارض نزدیک به صفر

تایید یک داروی جدید برای مقابله با سرطان پستان در بریتانیا

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معزز «علی‌خانی گیلانی»

پیام رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «طاهری»

طرح جهادی بنیاد خدمتگزار در شهرستان‌های استان تهران آغاز شد/اولین ایستگاه اسلامشهر

هوش مصنوعی به اپل واچ می‌آید، اما به شکلی محدود!

گیمرها تحت‌تاثیر گیم‌پلی Marathon قرار نگرفته‌اند

دیگر برای استفاده از Apple Maps به آیفون نیاز ندارید

آپدیت رابط کاربری سامسونگ اختلال دارد

این بازوی رباتیک، ماهواره‌ها را در مدار زمین تعمیر می‌کند

کدام قسمت بدن مسئول رمزگذاری انواع مختلف درد است؟

«هوش اپل» به طور محدود به اپل‌واچ می‌رسد

استفاده از هوش مصنوعی اوپن ای آی با احراز هویت مجاز می شود

لایحه جدید فلوریدا می‌تواند باعث حذف رمزگذاری سرتاسری پیام‌ها شود

راه حل جدید «اوپن‌ای‌آی» برای کاهش استفاده مخرب از مدل‌های هوش مصنوعی

مشاهده «باران کوانتومی» برای اولین بار

گوشی پرچمدار شیائومی 16 احتمالاً باتری بسیار پرظرفیتی خواهد داشت

نانو در خدمت درمان سرطان پستان؛ امیدی تازه برای مقابله با نوع تهاجمی

سامانه تخصصی «بشری» ویژه تشکل‌های شاهد و ایثارگر به بهره‌برداری رسید

واردات نیمه رسانا به آمریکا شامل مالیات جداگانه می‌شود

کشف دو گونه جدید دایناسور از یک فسیل 125 میلیون ساله

آخرین وداع؛ نگاهی به گوشی های کلاسیک نوکیا قبل از جدایی HMD

عکسی با جزئیات بی‌سابقه از مرکز کهکشان راه شیری

ترامپ: معافیتی در کار نیست؛ تعرفه‌ بر گوشی، لپ‌تاپ و تراشه‌های چینی پابرجا است

ساخت داروی نقص ایمنی با پلاسما؛ سالانه چندبار می‌توان پلاسما اهدا کرد

هدف گذاری بیمه دی برای جهش بزرگ در سال 1404

یک شهاب سنگ باستانی آخرین زمان جاری بودن آب در مریخ را فاش کرد

قیمت کنسول PS5 در اروپا، خاورمیانه و چندین منطقه دیگر افزایش یافت

بازدید رئیس کل بیمه مرکزی از بیمه دی کرمانشاه/ تأکید بر توسعه خدمات بیمه‌ای در منطقه

این قارچ حاوی تلخ‌ترین ماده شناخته شده برای بشر است

نخستین جلسه شورای مدیران مدیران بنیاد گیلان برگزار شد

The Last of Us Complete برای PS5 از راه رسید؛ سفر کامل جوئل و الی در یک بسته!

ورود 25 ماهواره ایرانی به مدار لئو/ایران در آستانه پرتاب ماهواره مخابراتی به مدار ژئو تا سال 1405

پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند

ضخامت ویوو X200 اولترا کمتر از رقبا خواهد بود

اپل در گرداب بحران‌ها؛ نگاهی به عملکرد ضعیف باارزش‌ترین شرکت جهان

نسخه‌ سوییچ 2 بازی‌های Madden و FC منحصربه‌فرد خواهند بود

دوجی S200 Plus معرفی شد؛ اولین گوشی جان سخت دنیا با دو نمایشگر

اگر این گوشی های قدیمی سامسونگ را دارید، هفته آینده منتظر آپدیت One UI 7 باشید

گوگل از Firebase Studio رونمایی کرد؛ ساخت اپلیکیشن بدون کدنویسی

گوشی گلکسی زد فولد 7 در گیک‌ بنچ با اندروید 16 ظاهر شد

تولید زخم‌پوش نانو الیاف ایرانی با عصاره بلوط

آیفون 17 پرو مکس امسال با این 12 ویژگی جدید معرفی خواهد شد