سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

ورود 25 ماهواره ایرانی به مدار لئو/ایران در آستانه پرتاب ماهواره مخابراتی به مدار ژئو تا سال 1405 نکات خواندني

ورود 25 ماهواره ایرانی به مدار لئو/ایران در آستانه پرتاب ماهواره مخابراتی به مدار ژئو تا سال 1405
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /رییس سازمان فضایی ایران، دستیابی به مدار ژئو (36 هزار کیلومتری سطح زمین) را یکی از اهداف بلندمدت برنامه‌ریزی شده برای صنعت فضایی کشور برشمرد و با اشاره به موفقیت‌های اخیر در تثبیت پرتابگرهای لایه لئو و پروژه‌های انتقال مداری، از آغاز پرتاب‌های جدید در سال‌های آتی و ادامه تلاش‌ها برای توسعه پرتابگرهای سنگین و بلوک‌های انتقال مداری خبر داد. به گفته‌ وی، این پروژه‌ها ایران را در مسیر تبدیل شدن به یکی از بازیگران برجسته در عرصه فضایی جهانی قرار خواهد داد.
در سال‌های اخیر، صنعت فضایی ایران با پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه‌های مختلف، به‌ویژه در حوزه ماهواره‌ها و پرتابگرها، به عنوان یکی از ارکان کلیدی توسعه علمی و تکنولوژیکی کشور مطرح شده است. دستیابی به مدار ژئو (مدار 36 هزار کیلومتری) و توسعه ماهواره‌های مخابراتی در این مدار، یکی از اهداف بلندمدت و مهم سازمان فضایی ایران است.
در این راستا دکتر سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص برنامه‌های این سازمان برای رسیدن به ماهواره‌های مخابراتی در مدار ژئو (36 هزار کیلومتر از سطح زمین) و پیشرفت‌های چشمگیر در پروژه‌های فضایی ایران سخن گفت.
وی با اشاره به موفقیت‌های اخیر در تثبیت پرتابگرهای لایه لئو و پرتاب بلوک انتقال مداری سامان-1، از شروع پروژه‌های جدید در سال‌های آتی و تأکید بر اهمیت همکاری‌های علمی و صنعتی در این مسیر خبر داد.
به گفته وی، هدف نهایی دستیابی به مدار ژئو تا سال 1405 است و این روند با تمرکز بر توسعه پرتابگرهای جدید و فناوری‌های پیچیده ادامه خواهد یافت.
دکتر حسن سالاریه در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه از سال 87 که ماهواره امید پرتاب شد تا کنون ماهواره‌های متعدد ساخت ایران، در مدار قرار گرفته‌ است، افزود: برخی از این ماهواره‌ها عمر کاری‌شان به پایان رسیده و برخی هم چون عمر مداری آنها هم خاتمه یافته است، به جو بازگشته‌اند. بر این اساس تاکنون بیش از 25 ماهواره ایرانی در مدار قرار گرفته‌اند.
وی یادآور شد: برخی ماهواره‌ها نظیر «مهدا»، «چمران»، «پارس-1»، «هدهد»، «کوثر» و غیره در مدار هستند و ماهواره‌هایی مانند ماهواره مهدا بیش از یک سال است که به طور فعال کار می‌کند.
به گفته وی، با توجه به نوظهور بودن صنعت فضایی در ایران بسیاری از این ماهواره‌ها جنبه تحقیقاتی دارند و با هدف توسعه فناوری و زیر سیستم‌های فضایی، توسعه صنعت پرتابگر و غیره برای اولین بار در کشور ساخته و پرتاب شده‌اند.
رئیس سازمان فضایی افزود: از چند سال گذشته رویکرد طراحی و ساخت ماهواره از رویکرد تحقیق و توسعه به سمت صنعتی شدن در حال تغییر است و بر این اساس عمر ماهواره‌های ساخت داخل و قابلیت‌های آنها در حال گسترش است. این یک مسیر قطعی و حتمی و غیرقابل انکار است که کشور باید طی کند، همچنان که کشورهای پیشرو و موفق در سطح فضایی در دنیا پیش از این طی کرده‌اند.
وی تثبیت فناوری پرتابگرهای ایرانی ‌و متعاقب آن افزایش تعداد پرتاب‌های موفق را از دیگر دستاوردهای صنعت فضایی کشور در سال‌های اخیر دانست.
سالاریه منظومه باریک باند شهید سلیمانی را یکی از مصادیق مهم این تغییر رویکرد برشمرد و گفت: در این پروژه قرار است تعداد زیادی ماهواره در یک برنامه زمانی مشخص و با قابلیت‌های مشابه ساخته و پرتاب شود. که اجرای آن در سایه رویکرد صنعتی، امکان پذیر است.
برنامه‌های آتی سازمان فضایی
رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه برخی از ماهواره‌هایی که در دو سال گذشته رونمایی شد، پرتاب شدند و برخی دیگر از آنها آماده پرتاب هستند، گفت: برای سال 1404 پرتاب‌ ماهواره ناهید-2 را در دستور کار داریم.
وی پرتاب‌های آزمایشی منظومه شهید سلیمانی را از دیگر برنامه‌های سازمان فضایی در سال جاری دانست و ادامه داد: پرتاب‌های منظومه شهید سلیمانی با نمونه‌های اصلی در سال جاری شروع می‌شود. علاوه بر آن پرتاب ماهواره‌های «ظفر» و «پایا» را خواهیم داشت. این دو ماهواره باید در سال گذشته 1403 باید پرتاب می‌شد که با توجه به تاخیری که در برنامه پرتاب‌رخ داد، تزریق این دو ماهواره به مدار به سال جاری منتقل ‌شد.
سالاریه از پرتاب نمونه دوم ماهواره کوثر در سال 1404 خبر داد و یادآور شد: برخی از ماهواره‌های مربوط به بخش خصوصی در سال 1404 به پایان می‌رسند و پرتاب آنها نیز پیگیری می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه در سال جاری برنامه‌ پرتاب‌های بین‌المللی و پرتاب‌های داخلی پررونق‌تر از سال 1403 دنبال خواهیم شد، گفت: بسیاری از این ماهواره‌هایی که در سال گذشته رونمایی شدند، در سال جاری پرتاب می‌شوند که مهمترین آنها ماهواره‌های «ناهید-2»، «ظفر»، «پایا»، و همچنین اگر برنامه زمانی پرتاب ها اجازه دهد «نمونه دوم ماهواره پارس-1 » است. در کنار آن در صورتی که شرایط مناسبی فراهم شود، پرتاب ماهواره «پارس-2» در دستور کار قرار دارد البته محتمل است که پرتاب پارس 2 در سال 1405 انجام شود.
سالاریه با بیان اینکه اینها ماهواره‌هایی هستند که طراحی و ساخت آن به پایان رسیده و یا به زودی به پایان می‌رسد، گفت: کار طراحی منظومه شهید سلیمانی و ساخت نمونه‌های آزمایشی آن به اتمام رسیده و آماده پرتاب است و در این راستا در سال جاری پرتاب‌های اولیه نمونه‌های آزمایشی منظومه شهید سلیمانی را در دستور کار داریم.
وی تاکید کرد: باید زیر سیستم‌های منظومه شهید سلیمانی تست شوند که تست‌های برخی از زیر سیستم‌ها انجام شده است نمونه آن ماهواره فخر-1 است که در سال 1403 پرتاب شد؛ بخش‌هایی از سیستم‌های این ماهواره در منظومه شهید سلیمانی استفاده می‌شود و این زیر سیستم‌ها و اجزا آن توسط شرکت‌های خصوصی توسعه یافته است. تست‌های اولیه روی این زیر سیستم‌ها در ماهواره فخر-1 انجام شده و در مدار قرار گرفته است.
این مقام مسوول با بیان اینکه از اواخر سال 1404 (نیمه دوم سال در اواخر پاییز و اوایل زمستان سال جاری) پرتاب‌های نمونه‌های اصلی مجموعه شهید سلیمانی انجام خواهد شد، گفت: در پروژه منظومه شهید سلیمانی حدود 20 ماهواره قرار است در مدار قرار گیرد که پرتاب‌های آن چندین ماه طول می‌کشد. این پرتاب‌ها از اواخر 1404 شروع می‌شود و طبق برنامه باید در سال 1405 به پایان برسد.
وی اظهار کرد: پروژه منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی یکی از مهمترین پروژه‌های کشور در مسیر صنعتی سازی صنعت فضایی است.
خیز ایران برای ثبت ماهواره مخابراتی
رییس سازمان فضایی ایران در خصوص فاصله کشور برای رسیدن به ماهواره‌های مخابراتی در لایه ژئو، با تاکید بر اینکه در این زمینه برنامه بسیار مفصلی در سازمان تعریف شده است، گفت: برای دستیابی به این هدف در گام اول باید پرتابگرهای لایه لئو را تثبیت می‌کردیم که این امر به فضل الهی با موفقیت در حال طی شدن است. در گام بعدی پرتاب‌های ارتفاع‌های بالاتر را از سال 1403 شروع کردیم که اولین پرتاب آن مربوط به بلوک انتقال مداری سامان-1 است که در سال 1403 انجام شد.
وی با بیان اینکه در سال 1404 تلاش بر این است که نمونه اصلاح شده بلوک سامان-1 نیز پرتاب شود، افزود: تست‌های اولیه بر روی پرتابگر سیمرغ ارتقا یافته توسط محققان سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع در حال پیگیری است و در سال 1404 نیز مانند سال 1403 پرتاب‌های آزمایشی از نمونه ارتقا یافته پرتابگر سیمرغ را خواهیم داشت. اجرای این پروژه ها در مسیر نیل به مدارهای 36 هزار کیلومتری زمین آهنگ است.
سالاریه اضافه کرد: همچنین پروژه پرتابگرهای کلاس های "ارتقا یافته سیمرغ" و «سریر» را در دستور کار داریم. این پروژه از سال 1402 شروع شد که تاکنون بخش‌های خوبی از طراحی آن انجام گرفته و با جدیت دنبال می‌شود.
وی تاکید کرد: ما در افق برنامه 10 ساله فضایی کشور دسترسی به مدار ژئو را در برنامه دیدیم و برای رسیدن به ارتفاع بالاتر گام به گام در حال حرکت هستیم؛ توسعه انتقال بلوک انتقال مداری و همچنین توسعه پرتابگرهای سنگین جزء برنامه‌های مهم و اساسی ما در صنعت فضایی برای رسیدن به این هدف تعریف شده است.
سالاریه با بیان اینکه پروژه ماهواره ناهید-3 با رویکرد توسعه ارتباطات در ارتفاعات بالاتر تعریف شده است، افزود: پروژه ماهواره ناهید-2 یک گام میانی در این زمینه است که برای اولین بار برای توسعه زیر سیستم‌های مختلف مخابراتی بر روی باند KU روی این ماهواره در حال تست و آزمایش است.ماهواره ناهید-2 در ارتفاع پایین تزریق می‌شود و این مسیری است که ما را به مدار ارتفاع بالاتر و بهره برداری از مدار ارتفاع بالا و ژئو برساند.
رییس سازمان فضایی تاکید کرد: به لحاظ زمان بندی، مسیر در برنامه 10 ساله فضایی تعریف شده و پرتاب ماهواره مخابراتی ناهید-3 را برای سال 1405 برنامه ریزی کرده‌ایم و برای این منظور تست‌های اولیه پرتابگرهای ارتفاع بالا و ارتقاء یافته و بلوک انتقال مداری سامان در حال انجام است و اگر مشکلی فنی زمان‌بری برای این فناوری‌ها ایجاد نشود و طبق برنامه‌ها پیش برویم، ما در طی سال جاری و سال آتی به تثبیت برخی فناوری های مهم و ضروری در زمینه ماهواره مخابراتی، هم در زمینه پرتابگر سیمرغ ارتقاء یافته و هم در زمینه بلوک انتقال مداری خواهیم رسید.
وی ادامه داد: در سال‌های 1405 و 1406 تمرکز سازمان فضایی بر روی توسعه پرتابگرها در جرم‌های بالاتر و ابعاد بزرگتر است تا بتوانیم جرم‌های بالاتری را در مدار بالاتری تزریق کنیم. از این رو امیدواریم در مدت 3 سال آینده تست‌های عملیاتی ترکیب پرتابگرها و بلوک‌های انتقال مداری برای ارتفاع بالاتر، عملیاتی شود. با اجرای این برنامه می‌توانیم جرمی در حدود چند صد کیلوگرم را در مدار 36 هزار کیلومتری سطح زمین قرار دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/773635/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویری از خورشید گرفتگی در مریخ ثبت شده توسط کاوشگر ا

نمونه آزمایشی "ماه‌نورد" ایرانی در 1404 ساخته می‌شود

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

اوحدی: *خدمت رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویا تر شده است*

هوش مصنوعی تپش قلب را بازسازی می‌کند

آنر پاور با باتری 8000 میلی‌آمپر ساعتی معرفی شد: از 270 دلار در چین

کلسترول بالا می‌تواند خطرناک نباشد!

پیش‌بینی سود چشمگیر TSMC در فصل اول 2025 با وجود نگرانی‌ها از تعرفه‌های ترامپ

چرا سیارک‌های غنی از کربن به زمین نمی‌رسند؟

ظاهراً انتشار One UI 7 سامسونگ از سر گرفته شده است

ثبت‌نام بیمه موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان آغاز شد

کشف تاریخی اخترشناسان: جهان هستی در حال چرخش است

اپل در سه‌ماهه اول 2025 بزرگ‌ترین فروشنده موبایل جهان شد

گوشی‌های جدید Acer رسما معرفی شدند

احتمال وقوع 2 فوران خورشیدی در روز 16 آوریل

تولید نانوذرات پلیمری با قابلیت هدفگیری مستقیم تومور سرطانی

اندروید 12 حالا سیستم‌عاملی منسوخ است و دیگر پشتیبانی نمی‌شود

واکسن نجات سالمندان از ذات الریه تولید شد

هوش مصنوعی جدید «گوگل»، گفتار دلفین‌ها را رمزگشایی می‌کند

همه چیز درباره هوش مصنوعی جدید «اوپن‌ای‌آی»

تشخیص آلزایمر با یک آزمایش ساده

برگزاری مراسم تشییع پیکر جانباز شهید در مشهد مقدس

اینتل پس‌ از 10 سال، عمده سهامش از شرکت تراشه‌سازی Altera را با ارزش 4٫46 میلیارد دلار واگذار می‌کند

دقت بیش از 96 درصدی یک حسگر زیستی در تشخیص سیگنال‌های عصبی مغز

فضانوردی که  روز تولدش را در یک تِرَن فضایی می‌گذراند

سرمایه‌گذاری 500 میلیارد دلاری انویدیا در آمریکا؛ تولید تراشه به ایالات متحده می‌رود

رنگ سبز اقیانوس‌های زمین در گذشته و ارغوانی در آینده!

گرامیداشت روز جهانی نجوم همزمان با تقدیر از معلمان

هوش مصنوعی در خدمت تذکر حجاب

آغاز استفاده «متا» از داده‌های کاربران اروپایی برای آموزش هوش مصنوعی خود

تقارن روز جهانی نجوم با گرامیداشت روز معلم/فرصتی برای لمس شگفتی‌های کیهان در آزمایشگاه بزرگ آسمان شب

دیدار مدیرکل بنیاد گلستان با جامعه ایثارگری شهرستان بندرترکمن

مارک زاکربرگ به دادگاه رفت؛ تلاش متا برای جلوگیری از تجزیه اینستاگرام و واتس‌اپ

سرمایه‌گذاری 100 میلیون دلاری برای توسعه هوش مصنوعی در ایران

پرجزئیات‌ترین مدل سه‌بعدی لاشه کشتی تایتانیک ساخته شد

تاریخ رونمایی و طراحی کامل وان‌پلاس 13T با انتشار تیزر رسمی مشخص شد

بحران جهانی کاهش درآمد اپراتورها و فناوری‌محور شدن آنها

تصویر جدید «هابل» از یک سحابی ستاره‌زا

شناسایی رادار پنهان باکتری‌ها جهت شناسایی دشمنان

ساخت اولین ساختمان یکپارچه دیجیتال جهان در دانشگاه متروپولیتن تورنتو

اپل نام کسب‌و‌کار تبلیغاتی‌اش را به Apple Ads تغییر داد

انواع کلاهبرداری‌های آنلاین و راهکارهایی برای محافظت از کاربران

ترس از زمین خوردن، خطر افتادن را تا 60 درصد افزایش می‌دهد

پدیده ای جالب در مریخ مشاهده شد!

مشخصات کلیدی موتورولا Razr Plus (2025) در بنچمارک گیک‌بنچ مشاهده شد

بازی Prince of Persia: The Lost Crown برای اندروید و iOS منتشر شد

برخی کاربران از لرزش شدید دوربین فوق‌عریض گلکسی S25 اولترا گزارش می‌دهند

هکرها صدای جعلی ایلان ماسک و مارک زاکربرگ را در تقاطع‌های کالیفرنیا پخش کردند

آیفون 17 پرو مکس را ساختیم؛ نگاه نزدیک به پرچمدار 2025 اپل!

ارزان شدن موبایل در ایران؛ تأثیر مذاکرات و کاهش نرخ دلار بر بازار گوشی