قطعیهای اینترنت ناشی از ضعف در بخشهای پشتیبان است
نکات خواندني
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - دنیای اقتصاد / درحالی که رئیس کمیسیون تحول دیجیتال نصر کشور، صرف توسعه فیزیکی و گسترش خطوط فیبرنوری بدون توجه به کیفیت و تجربه مصرفکنندگان را کافی نمیداند، رئیس هیاتمدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران هم معتقد است که کیفیت اینترنت وابسته به عناصر زیرساختی دیگری نیز هست و یکی از دلایل قطعیها و اختلالاتی که برخی پیمانکاران در پروژه فیبرنوری به آن اشاره کردهاند، میتواند ناشی از ضعف در بخشهای پشتیبان این زنجیره باشد.
حسین ریاضی، رئیس هیاتمدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران درباره روند پروژه فیبرنوری در کشور گفت: «با وجود اینکه پروژه فیبرنوری بهصورت گسترده در دولت سیزدهم مطرح و پیگیری شد، اما اتصال فیبرنوری توسط شرکت مخابرات ایران، پیش از این دولت نیز آغاز شده بود، بنابراین نباید تنها به اتصال فیزیکی فیبرنوری به منازل و کسبوکارها بسنده کرد، چرا که کیفیت اینترنت به عناصر زیرساختی دیگری نیز وابسته است.»
او همچنین تاکید کرد: «اتصال فیبرنوری از لحاظ فیزیکی به مشترکین کافی نیست؛ برای تضمین کیفیت خدمات، شبکه تجمیع استانی که وظیفه انتقال و توزیع دادهها را بر عهده دارد نیز باید به میزان کافی توسعه یافته باشد. بهعبارت دیگر، حتی اگر اتصال شما از نظر فنی برقرار باشد، ولی شبکه تجمیع یا بخشهای پشتیبان آن دچار مشکل باشند، کاربر با اختلال در سرویس مواجه خواهد شد.»
بازار ![]()
ریاضی ادامه داد: «شبکه ارتباطی مانند یک زنجیره است که از مسیر اتصال، شبکه تجمیع و زیرساخت مرکزی تشکیل شده و عملکرد صحیح همه این اجزا برای رضایت کاربر ضروری است. یکی از دلایل قطعیها و اختلالاتی که برخی پیمانکاران نیز به آن اشاره کردهاند، میتواند ناشی از ضعف در بخشهای پشتیبان این زنجیره باشد.»
احمد نیرومند، رئیس کمیسیون تحول دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانهای کشور نیز به چالشها و راهکارهای توسعه شبکه فیبر نوری در ایران پرداخت و تاکید کرد که با وجود تلاشهای گسترده برای توسعه این شبکه، شاهد نارضایتیهایی از سوی برخی کاربران هستیم. او در ابتدا به موضوع توسعه فیزیکی اشاره کرد و گفت: «صرف توسعه فیزیکی و گسترش خطوط فیبرنوری بدون توجه به کیفیت و تجربه مصرفکننده کافی نیست. این توسعه باید همراه با بهبود زیستبوم و تجربه کاربری باشد، در غیر این صورت، کاربران به راحتی از این تغییرات استقبال نکرده و حتی در برابر آن مقاومت خواهند کرد.»
نیرومند همچنین بر لزوم داشتن نگاه یکپارچه در اجرای پروژهها تاکید کرد و گفت: «برای موفقیت در توسعه فیبر نوری، باید ناظران و مجریان پروژهها از اهلیت فنی و مالی برخوردار باشند. نهادهایی که مسوول اجرای پروژهها هستند، باید توانایی پشتیبانی و تداوم پروژه را داشته باشند تا از توقفها و مشکلات مالی جلوگیری شود. او با اشاره به اهمیت ترکیب مدیریت، نظارت، استانداردسازی و نگاه بلندمدت به پروژههای فیبرنوری بیان کرد: «اگر این چهار بازوی اصلی با رویکردی هوشمندانه و همراه با عدالت دیجیتال و گستردگی در سراسر کشور پیادهسازی شود، فیبرنوری ایران میتواند به یک مدل جهانی تبدیل شود و بسیاری از کشورهای دیگر از آن به عنوان الگو استفاده کنند.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/775038/