سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تیر خلاص به چاقی؛ تبدیل سلول‌های چربی به ماشین‌های کالری‌سوز نکات خواندني

تیر خلاص به چاقی؛ تبدیل سلول‌های چربی به ماشین‌های کالری‌سوز
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مهر /یک فناوری نوآورانه با تبدیل چربی سفید به چربی بژ و مهار التهاب مزمن، به دو ریشه اصلی چاقی حمله می‌کند.
براساس گزارش مؤسسه نوآوری‌های زیست‌پزشکی تراساکی (Terasaki Institute for Biomedical Innovation)، پژوهشگران این مؤسسه با همکاری دانشکده داروسازی دانشگاه مریلند، موفق به توسعه نوعی درمان نانویی نوآورانه برای مقابله با چاقی شده‌اند که همزمان از دو مسیر مکمل عمل می‌کند: تبدیل چربی سفید به چربی بژ (که کالری می‌سوزاند) و کاهش التهاب مزمن مرتبط با چاقی.
بر اساس این پژوهش که نتایج آن در نشریه معتبر Journal of Controlled Release با عنوان «نانوذرات حاوی آپی‌ژنین برای مداخله در چاقی از طریق تنظیم ایمنی و بژسازی آدیپوسیت‌ها» منتشر شده است، دانشمندان نانوذرات ویژه‌ای طراحی کرده‌اند که ترکیب طبیعی آپی‌ژنین (Apigenin) را مستقیم به بافت چربی منتقل می‌کنند. این راهکار هدفمند نه‌تنها اثرگذاری درمان را افزایش می‌دهد بلکه عوارض جانبی را نیز به حداقل می‌رساند.
دکتر علیرضا حسنی نجف‌آبادی و دکتر رایان ام . پیرسون ، سرپرستان این تحقیق، موفق به مهندسی نانوذرات پلیمری PLGA شده‌اند که توانایی حمل و تحویل هدفمند آپی‌ژنین به سلول‌های چربی را دارند. این ترکیب طبیعی که پیش‌تر به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی‌اش شناخته شده بود، با کمک نانوذرات حالا می‌تواند مستقیماً به محل مورد نظر رسیده و اثرگذاری موثرتری داشته باشد.
دکتر حسنی نجف‌آبادی در توضیح این فناوری گفت: «فناوری ما نقطه عطفی در درمان چاقی است. با برنامه‌ریزی مجدد سلول‌های چربی برای سوزاندن کالری بیشتر و همزمان مهار التهاب مزمن، به جای کنترل موقتی علائم، به ریشه‌های اصلی این بیماری حمله می‌کنیم.»
پژوهشگران با تمرکز بر تغییر تعادل میان ماکروفاژهای التهابی (M1) و ضدالتهابی (M2) در بافت چربی، توانستند مسیرهای التهابی را مهار و محیطی مساعد برای « بژسازی » سلول‌های چربی فراهم کنند. دکتر پیرسون درباره اهمیت این مسیر افزود: «ما با هدف‌گیری هم‌زمان التهاب و تنظیم انرژی، رویکرد تازه‌ای را برای مقابله با بیماری‌های مزمنی چون چاقی پیشنهاد داده‌ایم.»
مطالعات پیش‌بالینی نیز نتایج نویدبخشی را به همراه داشته است؛ به‌طوری‌که بهبود قابل‌توجهی در سلامت متابولیک مشاهده شد و در عین حال هیچ نشانه‌ای از سمیت در بافت‌ها گزارش نشد. این موضوع جایگاه این روش را به‌عنوان یک نامزد جدی برای ورود به مراحل بالینی تثبیت می‌کند.
دکتر علی خادم‌حسینی، مدیرعامل مؤسسه تراساکی ، در مورد اهمیت این پژوهش گفت: «با افزایش مداوم نرخ چاقی در جهان، ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند روش‌های درمانی ایمن‌تر و اثربخش‌تر هستیم. این پژوهش نشان می‌دهد چگونه می‌توان با مهندسی زیستی نوآورانه، ترکیبات طبیعی را به ابزارهای درمانی قدرتمند تبدیل کرد.»
این دستاورد، مفهوم «تنظیم ایمنی هدفمند» را به‌عنوان راهبردی نوین در درمان چاقی برجسته می‌کند؛ رویکردی که به‌جای محدودسازی اشتها یا کالری، با تغییر رفتار سلول‌های ایمنی در بافت چربی، به مقابله‌ای دقیق و بنیادین با اختلالات متابولیک می‌پردازد. این تحقیق با همکاری پژوهشگرانی همچون نغمه محقق، آوینی آیِر ، اِریک وانگ و جمعی دیگر انجام شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/775009/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همدلی و همیاری مدیران و مسئولان در خدمت به جامعه ایثارگر ضروری است

جلسه شورای معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان برگزار شد

زیان 440 میلیون دلاری کارخانه TSMC در آریزونا؛ سودآوری پایدار تراشه‌ساز تایوانی در چین

آلودگی هوا و نور شبانه می‌تواند ریسک سرطان تیروئید را در کودکان افزایش دهد

اولین سیستم پهپادی دنیا برای ذخیره انرژی رعدوبرق معرفی شد

ردمی Watch Move با نمایشگر 1.85 اینچی، عمر باتری 14 روزه و قیمت 24 دلار معرفی شد

زن آمریکایی به اتهام فروش استخوان انسان در مارکت‌پلیس فیسبوک دستگیر شد

تصویر روز ناسا؛ جیمزوب نمایی خیره‌کننده از یک حلقه کامل اینشتین ثبت کرد

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با تشکل‌های شاهد و ایثارگر

نتیجه یک نظرسنجی: اکثر کاربران باتری گوشی خود را با رسیدن به 38 درصد شارژ می‌کنند

توضیح جالب علم نور و رنگ ها

پدر فناوری هسته‌ای ایران، در دیار الوند آرام گرفت

هواوی شبکه 10G را در چین راه اندازی کرد

بیمه گوشی و لپ‌تاپ دانشجویان؛ اگر دستگاه را با اراده خود در اختیار سارق قرار دهید تحت پوشش بیمه نخواهید بود

قطعی‌های اینترنت ناشی از ضعف در بخش‌های پشتیبان است

آیا موجودات فضایی وجود دارد؟

آغاز فرآیند آموزش هوش مصنوعی به یک میلیون دانش‌آموز

چگونه با ChatGPT استیکر مناسب اینستاگرام طراحی کنیم؟

گوگل اطلاعات سربازان کشته شده روسی را فاش کرد

نگاهی اولیه به آپدیت One UI 8 گلکسی S25 اولترا سامسونگ

اسپیس‌ایکس دهمین گروه از ماهواره‌های جاسوسی آمریکا را پرتاب کرد

تلاش ناسا برای ارسال اولین محموله‌های سرنشین‌دار به مریخ

بنیاد شهید و امور ایثارگران در کمیته مربوط به حقوق افراد دارای معلولیت و جانبازان همکاری خوبی با بهزیستی کشور دارد

پاول دورف: فرانسه خواهان دسترسی به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران است

تریلر جدید بازی F1 25 با نمایش پیشرفت‌های گرافیکی و گزینه‌های شخصی‌سازی منتشر شد

جرقه خلاقیت انسان از چه زمانی آغاز می‌شود؟

مهندس اوحدی: بزرگداشت شهدای خدمت از 24 اردیبهشت در کشور آغاز می‌شود/ باید به منظومه فکری شهید رئیسی بپردازیم

سامسونگ به‌لطف هوش مصنوعی، خرابی لوازم خانگی‌اش را از قبل تشخیص می‌دهد

گفتن «لطفا» به هوش مصنوعی چند میلیون دلار هزینه دارد

درمان بیماری «کووید مزمن» کشف شد

سی‌ودومین ماموریت باری «دراگون» به ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شد

تشخیص سلول‌های سرطانی و سالم از طریق تحلیل حرکت آنها

برچسب پزشکی سلامت ریه را مشخص می‌کند

کارگاه آموزشی هوش مصنوعی برای کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود

هوش مصنوعی سیارات قابل سکونت را پیدا می‌کند

هوش مصنوعی در خدمت علم دندانپزشکی

امضای تفاهمنامه برگزاری رویداد ملی نوآوری اجتماعی در استان قم

گوگل عینک‌ هوشمند XR خود را با پشتیبانی از جمینای به‌نمایش گذاشت

تیر خلاص به چاقی؛ تبدیل سلول‌های چربی به ماشین‌های کالری‌سوز

درمان چندوجهی سرطان با ترکیب باکتری و نانوذرات

هوش مصنوعی سیاراتی را که‌ می‌توانند میزبان حیات باشند، پیدا می‌کند

فناوری رآکتور هسته‌ای چین از آمریکا جلو زد

تشییع پیکر پدر فناوری هسته‌ای ایران در دانشگاه بوعلی سینا

میز خدمت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

وقتی کاربران آیفون فریب می‌خورند؛ از آپدیت جنجالی iOS تا شارژ گوشی با مایکروویو!

استفاده ژاپنی‌ها از آب جوش برای خنک کردن وسایل الکترونیکی!

انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای آینده نیازمند روایتگری قوی است

ایمیل‌های فاش‌شده در دادگاه نشان داد: تلاش‌های عجیب متا برای بهبود فیسبوک

برچسب انرژی گوشی و تبلت‌ها از خرداد اجباری می‌شود

کشف اولین ویروس غول‌پیکر در خاک فنلاند