سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

10 کشف بزرگ علمی که جهان را برای همیشه تغییر داد نکات خواندني

10 کشف بزرگ علمی که جهان را برای همیشه تغییر داد
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /جدول تناوبی، نظریه فرگشت، الکتریسیته، واکسن‌ها و موارد دیگر، مهم‌ترین دستاوردهای علمی بشر هستند که چهره دنیا و دیدگاه انسان به جهان را برای همیشه تغییر دادند.
 اکتشافات جدید به طور مداوم دیدگاه ما را اصلاح می‌کنند و پیشرفت‌های زیادی به طور مرتب گزارش می‌شود. یک پیشرفت علمی، چه انقلابی باشد و چه ظریف، هر یافته شکاف مهمی را پر می‌کند و علم و بشریت را به جلو می‌برد.
داده‌ها نشان می‌دهند که در دو دهه گذشته رشد فوق‌العاده‌ای در پیشرفت علمی ایجاد شده است. به عنوان مثال بیش از 40 میلیون مقاله تحقیقاتی بین سال‌های 2003 تا 2022 منتشر شده است. علاوه بر این، تنها در سال 2022، تقریباً 3.3 میلیون مقاله در سراسر جهان منتشر شده است که به طور متوسط به معنی ​​بیش از 9 هزار مقاله در هر روز است.
بازار


اکنون می‌خواهیم ببینیم کدام اکتشافات آنقدر پیشگامانه بودند که به عنوان بزرگترین اکتشافات در تمام تاریخ مورد ستایش قرار بگیرند؟ بیایید نگاهی به 10 مورد از آنها بیندازیم که اساساً درک ما از جهان را تغییر داده‌اند.


جدول تناوبی عناصر
دیمیتری مندلیف(Dmitri Mendeleev) با معرفی جدول تناوبی خود در سال 1869 از هرج و مرج، نظم بیرون کشید. تا آن زمان، 63 عنصر شیمیایی شناخته شده بدون یک سیستم منسجم پراکنده بودند که درک روابط و خواص آنها را برای دانشمندان دشوار می‌کرد.
مندلیف که مدرس دانشگاه سنت‌پترزبورگ روسیه بود، در آن زمان، «قانون تناوب» را فرموله کرد و عناصر را بر اساس وزن اتمی آنها مرتب کرد. جدول او نه تنها دانش موجود را روشنی بخشید، بلکه ویژگی‌های سه عنصر کشف نشده دیگر شامل ژرمانیوم، گالیوم و اسکاندیم را نیز پیش‌بینی کرد.
سپس در سال 1913 بود که یک فیزیکدان انگلیسی به نام هنری موزلی(Henry Moseley)، جدول تناوبی را با سازماندهی عناصر بر اساس عدد اتمی آنها که برابر با تعداد پروتون‌های هسته اتم آنهاست، اصلاح کرد.
امروزه جدول تناوبی با 118 عنصر، سنگ بنای علم است که باعث پیشرفت در بسیاری از زمینه‌ها و رشته‌ها می‌شود.

سیاست و بازاریابی

فرگشت(تکامل)
چارلز داروین(Charles Darwin)، طبیعت‌شناس انگلیسی پس از پنج هفته کاوش در حیات وحش در جزایر گالاپاگوس در سال 1835 دریافت که پرندگان آنجا، با وجود اینکه در جزایر جداگانه زندگی می‌کنند، یا از یک گونه هستند یا با مجموعه‌ای از ویژگی‌های منحصر به فرد بسیار نزدیک به هم هستند.
وی سال‌ها بعد در سال 1859، پس از ساعت‌های بی‌پایان از مقایسه و تجزیه و تحلیل نمونه‌ها، کتاب «خاستگاه گونه‌ها» را منتشر کرد و نظریه فرگشت(تکامل) را معرفی کرد. این نظریه می‌گوید که گونه‌ها می‌توانند در طول زمان تغییر کنند، گونه‌های جدید از گونه‌های قبلی موجود به وجود می‌آیند و همه آنها یک نیای مشترک دارند.
داروین همچنین پیشنهاد کرد که «فرگشت» از طریق انتخاب طبیعی اتفاق می‌افتد و تنها افراد شایسته زنده می‌مانند و تولید مثل می‌کنند و ویژگی‌های مطلوب را به فرزندان خود منتقل می‌کنند.
در حالی که این کتاب، او را در مقابل کلیسای انگلستان در آن زمان قرار داد، اما از آن زمان به طور قابل توجهی نحوه درک ما از جهان طبیعی را تغییر داده است.

سیاست و بازاریابی

آنتی‌بیوتیک‌ها
قبل از اینکه جناب الکساندر فلمینگ(Alexander Fleming) اولین آنتی‌بیوتیک مؤثر جهان به نام پنی‌سیلین(penicillin) را کشف کند، حتی چیزی به اندازه یک تاول می‌توانست به دلیل عفونت باکتریایی کشنده باشد. اما به لطف هوش و تلاش این پزشک و میکروبیولوژیست اسکاتلندی، وی هنگام بازگشت از تعطیلات در سال 1928 به یکی از متحول‌کننده‌ترین یافته‌های تاریخ دست یافت.
فلمینگ پس از بررسی یک ظرف پِتری مملو از باکتری استافیلوکوکوس که در آزمایشگاهش گذاشته بود، از مشاهده کپک در حال رشد در آن حیرت‌زده شد.
او خیلی زود متوجه شد که کپک ماده‌ای را آزاد می‌کند که از رشد باکتری‌های مجاور جلوگیری می‌کند و او را به انتشار یافته‌های پیشگامانه خود در مقاله‌ای در سال 1929 سوق داد.
یک دهه بعد، شیمیدانان دانشگاه آکسفورد اهمیت کار او را دریافتند و پنی‌سیلین را به یک داروی قابل استفاده تبدیل کردند.
با این حال، توجه به این نکته مهم است که در حالی که فلمینگ خواص آنتی‌بیوتیکی پنی‌سیلین را کشف کرد، تولید آن در مقیاس انبوه و استفاده گسترده از پنی‌سیلین تا دهه 1940 و به لطف محققانی مانند هاوارد فلوری(Howard Florey) و ارنست بوریس چین(Ernst Boris Chain) ممکن نشد.
داده‌ها نشان می‌دهد که از زمان کشف آنتی‌بیوتیک‌ها، آنها میانگین عمر انسان را 23 سال افزایش داده‌اند.

سیاست و بازاریابی

واکسن‌ها
ادوارد جنر(Edward Jenner)، پزشک و دانشمند انگلیسی در سال 1796، زمانی که متوجه شد دوشندگان شیر گاو که به آبله گاوی مبتلا شده بودند، در برابر آبله مقاوم هستند، مفهوم واکسن را مطرح کرد.
جنر مقداری از زخم آبله گاوی را از روی دست یک فرد شیردوش برداشت و آن را به بازوی پسری هشت ساله به نام جیمز فیپس(James Phipps) تلقیح(مایه‌کوبی) کرد. اگرچه فیپس یک واکنش موضعی را متحمل شد، اما در نهایت به طور کامل بهبود یافت.
وی موفقیت آزمایش خود را زمانی تایید کرد که چند ماه بعد، فیپس را با مقداری دیگر از زخم آبله تلقیح کرد و متوجه شد که این پسر به این بیماری مبتلا نشده است.
از آن زمان تاکنون، واکسن‌ها نقش مهمی در نجات جان میلیون‌ها نفر در سراسر جهان ایفا کرده‌اند. یک مطالعه اخیر از سازمان بهداشت جهانی(WHO) تخمین می‌زند که واکسن‌ها در 50 سال گذشته جان 154 میلیون نفر را نجات داده‌اند که تقریبا معادل 6 نفر در هر دقیقه است.

سیاست و بازاریابی

نظریه مه‌بانگ
نظریه مه‌بانگ یا انفجار بزرگ(BIG BANG) می‌گوید که جهان در حدود 13.8 میلیارد سال پیش از یک حالت فوق‌العاده متراکم و داغ پیش از انبساط سریع به کیهان وسیعی که امروز وجود دارد، پدید آمده است.
این نظریه در سال 1931 از جانب یک کشیش کاتولیک و فیزیکدان به نام ژرژ لومتر(Georges Lemaitre) پیشنهاد شد. او گفت که جهان در یک انفجار بزرگ از یک ذره به نام «اتم اولیه» ایجاد شده است و پس از این انفجار، جهان به اندازه کافی سرد شده و اجازه تشکیل ذرات و اتم‌های زیر اتمی را داده است.
لومتر با به‌کارگیری نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین در کیهان‌شناسی همچنین اظهار داشت که اجرام سیاره‌ای دائماً از یکدیگر دور می‌شوند و این پدیده را با استفاده از مفهوم «جهان در حال انبساط هابل» توضیح می‌دهد.
اگرچه این نظریه هنوز مورد بحث است، اما با تشخیص تشعشعات و تابش‌های پس‌زمینه مایکروویو کیهانی که خنک‌ترین بقایای اولین نوری هستند که آزادانه در سراسر جهان حرکت می‌کنند، پشتیبانی می‌شود.

سیاست و بازاریابی

برق
الکتریسیته، نیرویی که دنیای مدرن ما را نیرو می‌دهد، اولین بار در حدود 600 سال قبل از میلاد مسیح کشف شد، زمانی که تالس(Thales)، اندیشمند یونان باستان مشاهده کرد که مالش کهربا با خز یا پر باعث ایجاد جرقه‌ای عجیب و غریب می‌شود.
با این حال، این پدیده برای نزدیک به 2000 سال به صورت یک راز باقی ماند تا اینکه سرانجام ویلیام گیلبرت(William Gilbert)، پزشک و دانشمند انگلیسی کتابی به نام دی مگنت(De Magnete) منتشر کرد و یافته‌های خود را در مورد مغناطیس و الکتریسیته در سال 1600 ارائه کرد.
در سال 1752 بود که بنجامین فرانکلین(Benjamin Franklin)، یکی از بنیان‌گذاران آمریکا، آزمایش معروف بادبادکی خود را انجام داد. فرانکلین، کلیدی را به یک رشته بادبادک وصل کرد، آن را در هنگام طوفان به پرواز درآورد و ثابت کرد که رعد و برق، نوعی الکتریسیته است.
حدود یک قرن بعد، توماس ادیسون(Thomas Edison) اولین لامپ رشته‌ای قابل دوام تجاری را توسعه داد. این در حالی بود که پیش از آن نیکولا تسلا(Nikola Tesla)، مهندس صربستانی-آمریکایی موفق به تولید، انتقال و استفاده از جریان متناوب(AC) شده بود که امکان انتقال الکتریسیته در فواصل بسیار دورتر را فراهم می‌کرد.

سیاست و بازاریابی

جاذبه
جناب اسحاق نیوتن(Isaac Newton)، ریاضیدان و فیزیکدان انگلیسی، یک پیشگام واقعی در اکتشافات مختلف بود، اما شاید پیشگامانه‌ترین کشف او، کشف یک نیروی رازآلود بود که ما آن را گرانش یا جاذبه می‌نامیم. نیوتن جاذبه را در سال 1664 کشف کرد.
افسانه‌ها حاکی از آن است که افتادن یک سیب از درختی در یک باغ، نیوتن را به درک این نیرو و اینکه چرا جهان همه چیز را در مدار نگه می‌دارد، سوق داد و او را به تدوین قوانین حرکت و گرانش جهانی ترغیب کرد.
در حالی که واقعا مشخص نیست که آیا واقعا حادثه سقوط سیب رخ داده است یا خیر، نیوتن کشف کرد که گرانش، نیرویی است که اجسام را به سوی هم می‌کشد و توضیح می‌دهد که اشیاء چرا سقوط می‌کنند و سیارات چگونه به دور خورشید می‌چرخند.
یافته‌های او توسط آلبرت اینشتین که یک فیزیکدان نظری بود، در سال 1915 پشتیبانی شد که نظریه نسبیت عام او گرانش را به عنوان انحنای فضا-زمان که در نتیجه حضور جرم و انرژی ایجاد شده است، بازتعریف کرد.

سیاست و بازاریابی

دی‌ان‌ای
«اسید دئوکسی‌ریبونوکلئیک» که به طور گسترده به عنوان دی‌ان‌ای(DNA) شناخته می شود، یک ماده ارثی است که تقریباً در تمام موجودات زنده یافت می‌شود. چهار پایه شیمیایی آن شامل آدِنین(A)، گوانین(G)، سیتوزین(C) و تیمین(T)، اطلاعات ژنتیکی را به عنوان یک کد منحصر به ‌فرد ذخیره می‌کنند که همه چیز را از ویژگی‌های فیزیکی تا عملکردهای بیولوژیکی ضروری هدایت می‌کند.
اگرچه جیمز واتسون(James Watson) و فرانسیس کریک(Francis Crick) برای کشف ساختار مارپیچ سه‌بعدی دی‌ان‌ای در سال 1962 جایزه نوبل دریافت کردند، اما این مولکول برای اولین بار توسط یک پزشک سوئیسی به نام فردریش میشر(Friedrich Miescher) شناسایی شد که با موفقیت اسید نوکلئیک را در سال 1869 جدا کرد.
کشف ساختار دی‌ان‌ای در سال 1953 نیز با کار پیشگامانه پراش پرتو ایکس دکتر روزالیند فرانکلین(Rosalind Franklin) در کالج دانشگاهی لندن امکان‌پذیر شد. عکس نمادین او موسوم به «عکس 51» به وضوح، مارپیچ دوگانه اسید دئوکسی‌ریبونوکلئیک را نشان داد و مدل مارپیچ سه‌گانه قبلی پیشنهاد شده توسط واتسون و کریک را به چالش کشید.

سیاست و بازاریابی

نظریه میکروب
این نظریه نشان می‌دهد که بیماری‌های خاص توسط ریزموجودات یا میکروارگانیسم‌هایی به نام پاتوژن‌ها یا «میکروب‌ها» ایجاد می‌شوند که آنقدر ریز هستند که فقط زیر میکروسکوپ قابل مشاهده هستند.
این نظریه امروزه به طور گسترده پذیرفته شده است و نشان می‌دهد که این میکروارگانیسم‌ها، به‌ویژه باکتری‌ها و ویروس‌ها به بدن انسان حمله می‌کنند و تکثیر می‌شوند و رشد و تولید مثل آنها موجب بیماری می‌شود.
نظریه میکروب در اواسط قرن نوزدهم شکل گرفت، زمانی که شیمیدان و میکروبیولوژیست فرانسوی لوئی پاستور(Louis Pasteur) نشان داد که میکروب‌های مسئول فاسد شدن شیر را می‌توان از طریق گرما از بین برد. این فرآیند انقلابی اکنون به عنوان «پاستوریزه کردن» شناخته می‌شود.
این نظریه در دهه 1880 زمانی که رابرت کخ(Robert Koch)، پزشک آلمانی، ارگانیسم‌های خاص مسبب بیماری‌های سل و وبا را شناسایی کرد، مورد حمایت بیشتری قرار گرفت.

سیاست و بازاریابی

کریسپر(CRISPR)
فناوری پیشگامانه ویرایش ژن که مخفف عبارت Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats به معنی «تناوب‌های کوتاه پالیندروم فاصله‌دار منظم خوشه‌ای» است، امکان اصلاح دقیق دی‌ان‌ای ارگانیسم را با مکان‌یابی توالی‌های خاص در یک سلول فراهم می‌کند.
دانشمندان با استفاده از یک آران‌ای(RNA) راهنما برای هدایت آنزیم کس9(Cas9) به دی‌ان‌ای هدف می‌توانند توالی انتخاب شده را تغییر دهند یا آن را با یک توالی دیگر جایگزین کنند. این فرآیند به آنها اجازه می‌دهد تا مواد ژنتیکی را برش دهند، توالی‌های جدید اضافه کنند، موارد ناخواسته را حذف کنند یا ژن‌های موجود را با دقتی استثنایی تغییر دهند.
این فناوری از یک محرک ژنی استفاده می‌کند تا اطمینان حاصل کند که ژن اصلاح شده توسط نسل بعدی به ارث می‌رسد.
در سال 2020 بود که امانوئل شارپنتیه(Emmanuelle Charpentier)، میکروبیولوژیست، ژنتیک‌شناس و زیست‌شیمیدان فرانسوی و جنیفر دودنا(Jennifer Doudna)، زیست‌شیمیدان آمریکایی به دلیل توسعه این تکنیک ویرایش ژن، جایزه نوبل شیمی را دریافت کردند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/772612/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلمبرداری ویوو X200 اولترا معیار جدیدی در گوشی‌های هوشمند تعیین می‌کند

قابلیت تولید تصویر ChatGPT در اختیار تمام کاربران قرار گرفت

گوشی فوق مقاوم یولفون Armor 30 Pro با دو نمایشگر، دوربین دید در شب و باتری 12800 میلی‌آمپرساعتی معرفی شد

ربات‌های انسان‌نما با هوش مصنوعی گام‌های طبیعی‌تر برمی‌دارند

رازگشایی از یک پاپیروس باستانی/ سندی از معجزات حضرت عیسی (ع)

صدای این ماهی کوچک به بلندی صدای هواپیما است!

شرکت OpenAI، پیشرفته‌ترین مدل زبانی وزن‌باز را معرفی می‌کند

رئیس واحد موبایل سامسونگ حالا مسئولیت مهم‌تری برعهده دارد

عبور از تحریم‌ها/دستگاه میکرو سی‌تی‌اسکن به دست پژوهشگر ایرانی ساخته شد

آپدیت iOS 19 برای آیفون XR، آیفون XS و XS Max عرضه نمی‌شود

تحقیق جدید ناسا از اثرات نگران‌کننده فضا بر استخوان‌ موش‌ها خبر می‌دهد

طلوع هم‌زمان 2 خورشید

چرا زنان در برابر استرس‌های فضایی مقاوم‌ترند؟

تبلت و ساعت هوشمند بالارده ویوو به‌زودی معرفی می‌شوند

«اوپن‌ای‌آی» در ماه‌های آینده یک مدل زبانی وزن باز را معرفی می‌کند

هوش مصنوعی گوگل در حل تکالیف درسی به کمک دانش‌آموزان می‌آید

اپل قابلیت‌های هوش مصنوعی خود را به هدست ویژن پرو اضافه می‌کند

ماهواره‌های استارلینک در فضا بیشتر شد

هوش مصنوعی مولد تصویر «اوپن‌ای‌آی» اکنون در دسترس همه کاربران است

پرچمدار جمع‌وجور وان‌پلاس 13T با باتری پرظرفیت ماه آوریل رونمایی می‌شود

ال‌جی از نسخه جدید لپ‌تاپ «گرم 15» با تراشه کراکن پوینت AMD رونمایی کرد

شگفتی طبیعت؛ پروانه‌ای که 4200 کیلومتر بدون توقف پرواز کرد!

امن‌ترین برنامه‌های پیام‌رسان کدامند؟

موشک «نیو گلن» در اواخر بهار برای دومین بار پرتاب می‌شود

28 ماهواره «استارلینک» راهی مدار زمین شدند

رندر پیکسل 10 پرو فولد گوگل را ببینید؛ تغییرات طراحی نسبت‌به نسل پیش چیست؟

سالی که پشت سر گذاشتیم برای زیست‌شناسان چه آورده‌ای داشت؟

گوگل مپ آپدیت مهمی دریافت کرد؛ طراحی جدید مسیرها و نمایش زمان تخمینی رسیدن به مقصد

کمک 5.4 میلیارد دلاری ژاپن به یک استارتاپ تراشه

هجوم کاربران به ChatGPT؛ یک میلیون کاربر جدید در ساعت

سیارک قاتل در فکر انتقام از زمین است

ناسا، نزدیکتر از همیشه به شناسایی حیات فرازمینی

اپل iOS 18.4 را منتشر کرد

«اسپیس‌ایکس» اولین ماموریت سرنشین‌دار را بر فراز قطب‌های زمین پرتاب کرد

هوشمندسازی خدمات؛ راهی برای توسعه عدالت اجتماعی

ایموجی‌های جدید به آیفون آمدند؛ انتشار آپدیت iOS 18.4

نمایش فناوری ارتباطات با پرتاب ماهواره جدید چین

سرعت شارژ آنر GT پرو در میان داده‌های گواهی 3C مشاهده شد

تبلت های سامسونگ گلکسی تب S10 FE و S10 FE Plus بی‌سروصدا به بازار آمدند

حل مشکل گرایند Metaphor ReFantazio تقریباً سیستم مبارزه را خراب می‌کرد

استخراج آب از خاک کره ماه ممکن شد

گوشی‌های چینی با باتری 8000 میلی‌آمپری راهی بازار می‌شوند

فرزند ایلان ماسک می‌گوید او گیمر افتضاحی است

کره شمالی پهپاد انتحاری با هوش مصنوعی ساخت

یک استارت‌آپ چینی از عامل هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرد

نرم‌افزار Pentastic سامسونگ با قابلیت‌هایی جدید برای One UI 7 آماده شد

این پرچم‌دار اندرویدی فیلم‌برداری بهتری از آیفون خواهد داشت

هوش مصنوعی هنگام صحبت کردن با این طوطی تشخیص داده که انسان نیست

تعداد بازیکنان Death Stranding به بیش از 20 میلیون نفر رسید

فروش بازی Monster Hunter Wilds از 10 میلیون نسخه فراتر رفت