سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

روش درمانی جدید سرطان با روش مبتنی بر ترشحات سلول‌های بنیادی مزانشیمی نکات خواندني

روش درمانی جدید سرطان با روش مبتنی بر ترشحات سلول‌های بنیادی مزانشیمی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از ترشحات سلول‌های بنیادی روشی را برای از بین بردن سلول‌های سرطانی بدون آسیب زدن به سلول‌های سالم ارائه کرده است که به گفته محققان این شرکت، این روش عوارض شیمی درمانی را در پی ندارد، ضمن آنکه بعد از گذشت دو هفته از تزریق اگزوزوم، بدن مبتلایان شروع به ترمیم می‌کند که از نشانه‌های آن بهتر شدن حال عمومی بیمار است.
سحر شجاعی، دکترای ژنتیک مولکولی و فارغ‌التحصیل پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با بیان اینکه بخش تحقیقات درمانی این شرکت در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران مستقر شده و برای تولید فرآورده جایگزین TPN بر مبنای فراورده‌های مشتق از سلول، با محققان بالینی این دانشگاه همکاری داریم، مهمترین فرآورده‌های سلولی تولید این شرکت را اگزوسرم دانست که برای درمان سرطان و تغذیه کامل وریدی استفاده می‌شود و افزود: ما در حوزه سلول‌درمانی فرآورده جدیدی را معرفی کردیم که در واقع اگزوزوم یا ترشحات سلول‌های بنیادی است.
شجاعی، عدم ماندگاری سلول‌های بنیادی را از دیگر نگرانی‌های روش سلول درمانی عنوان کرد و ادامه داد: از آْنجایی که سلول‌های بنیادی زنده هستند، این امکان وجود دارد که در زمان تزریق به بدن بیمار، سلول، زنده مانی لازم را نداشته باشد. اینها موجب شد که محققان به دنبال جایگزین‌های سلول‌های بنیادی باشند که اثرات درمانی مشابه سلول داشته باشد.
این محقق اظهار کرد: تحقیقات مختلف نشان داد آن چیزی که سلول از خود ترشح می‌کند که از آن به نام "اگزوزوم" یاد می‌شود، می‌تواند کلیه ویژگی‌های سلول شامل فاکتورهای رشد، فاکتورهای ضد التهابی و ایجاد رگ‌زایی را داشته باشند. 
وی اضافه کرد: ما اولین شرکتی هستیم که به فرمولاسیون تولید اگزوزوم از سلول‌های بنیادی مزانشیمی که از بند ناف نوزاد جداسازی شده است، دست یافتیم و اولین اندیکاسیونی که این روش را کارآزمایی کردیم، بیماران مبتلا به سرطان بودند که بعد از شیمی درمانی و یا پرتو درمانی به اندازه‌ای التهاب بدن آنها زیاد بود که معمولا مویرگ‌های آنها از بین می‌رود و به همین دلیل بیمار دچار عوارض بعد از شیمی درمانی می‌شود.
شجاعی، ادم پا و صورت، ایجاد تهوع و کم اشتهایی را از عوارض ناشی از شیمی درمانی در بیماران مبتلا ذکر کرد و یادآور شد: در گذشته ماده‌ای به نام TPN که حاوی موادی همچون اسید امینه، چربی و قند می‌شود، به این بیماران به عنوان تغذیه وریدی داده می‌شد، ولی ما در این روش درمانی، ترشحات سلول‌های بنیادی را در یک مطالعه بالینی زیر نظر متخصص خون و انکولوژی به آنها تزریق می‌کنیم تا ‌از این طریق بازسازی مویرگ‌ها و سایر اندام‌های آسیب دیده در بدن بیمار ایجاد شود.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه مطالعات در جهان نشان داده است که اکثر مرگ و میرهای ناشی از سرطان بر اثر عوارض ناشی از شیمی درمانی است، ادامه داد: با این روش بافت‌های آسیب دیده در اثر شیمی درمانی، وارد فاز ترمیم می‌شود، از این رو یکی از دستاوردهای ما به شمار می‌رود؛ چرا که بعد از گذشت دو هفته از تزریق اگزوزوم، بدن مبتلایان شروع به ترمیم می‌کند که از نشانه‌های آن بهتر شدن حال عمومی بیمار است.
وی خاطرنشان کرد: این فرآورده در سایر اندیکاسیون‌ها مانند نورولوژی، ناباروری و ارتوپدی نیز در حال انجام مطالعات بالینی است و امید است که با تکمیل تحقیقات بالینی این فرآورده و اخذ مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو بتواند در دسترس بیماران قرار گیرد.
درمان زوال عصبی با سلول‌های بنیادی
شجاعی، بخش دیگر تحقیقات این شرکت را مربوط به نورو دژنریشن (Neurodegeneration) یا ترمیم بافت عصب دانست و گفت: بافت عصبی بیماران در مبتلایان به این نوع بیماری تحلیل می‌یابد که بر اثر عواملی مانند ژنتیک و یا دریافت دارو، واکسن و یا حتی مصرف بی رویه مکمل‌های غذایی یا ورزشی است. در این صورت به دلیل التهاب بالا در بدن، سیستم اعصاب مرکزی و محیطی شروع به تحلیل می‌کند و با کوتاه شدن پایانه‌های عصبی، بافت عصب شروع به تحلیل بیشتر می‌کند، به گونه‌ای که بافت عصبی اتصال خود را به عضلات از دست می‌دهد و فرد با اختلال حرکتی مواجه می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه برای درمان این نوع بیماری‌ها مانند ALS هیچ داروی قطعی در دنیا عرضه نشده است، افزود: یکی از روش‌های درمانی برای این بیماری، ترمیم عصب یا Neuroregeneration است و تنها فرآورده‌ای که امروز به آن امیدهایی وجود دارد و می‌تواند به ترمیم بافت عصبی کمک می‌کند، ترشحات سلول‌های بنیادی یا اگزووزوم آن است. این ماده قادر است بافت آسیب دیده و پایانه‌های عصبی را مجددا فعال کند.
شجاعی این روش را برای درمان ضربه یا سکته مغزی مناسب دانست و یادآور شد: ارتباطات سلول‌های عصبی در مغز در هنگام ضربه و یا سکته‌ از دست می‌رود و این فرآورده می‌تواند بخش‌های آسیب دیده مغز را در صورتی‌که از زمان آسیب مغزی مدت زمان زیادی نگذشته باشد، ترمیم کند.
درمان بیماری‌های ارتوپدی
وی خاطرنشان کرد: یکی از موارد پر کاربرد سلول درمانی که مطالعات گسترده‌ای در دنیا روی آن صورت گرفته است، حوزه ارتوپدی مخصوصا آرتروز است و سلول درمانی به عنوان یکی از روش‌های نوین درمانی محسوب می‌شود. شرکت ما با متخصصین متعدد ارتوپدی و درد همکاری علمی و تحقیقاتی دارد. در برخی از بیماری‌ها مانند نکروز سر فمور و شکستگی‌های استخوان نیز ترکیب سلول بنیادی و اگزوزوم بسیار مؤثر است.
درمان ناباروری با اگزوزوم
شجاعی، کاربرد دیگر این روش را افزایش باروری دانست و گفت: در خانم‌هایی که نزدیک به سن یائسگی‌ می‌شوند، ذخیره تخمدان آنها کاهش می‌یابد که این روش می‌تواند به فعالیت بیشتر تخمدان‌ها کمک کند.
وی افزود: مردان نیز در سنین بالا اکثرا دچار ناتوانی جنسی می‌شوند که این امر به دلیل اختلال عروق و تحلیل بافت جنسی است و در روش ما با تزریق سلول‌های بنیادی خود بیمار به بافت جنسی می‌توان از ناباروری آنها پیشگیری کرد.
شجاعی اظهار کرد: تنها گروهی که نمی‌توان در آنها از این روش استفاده کرد، افرادی هستند که به صورت ژنتیکی دارای نقص ژنتیکی هستند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/767233/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایسوس پیشرفته‌ترین مودم و روترهای دنیا را معرفی کرد

این ربات پیشرفته با نور خورشید شارژ می‌شود و استخر را تمیز می‌کند!

ایده فیلم Her در دنیای واقعی؛ این گجت هوش مصنوعی را در گوش شما قرار می‌دهد

ایران در چه‌سالی انسان به فضا پرتاب می‌کند؟

ویلچر هوشمند با قابلیت‌های پیشرفته برای عبور از موانع معرفی شد

این قفل هوشمند جای کلید ندارد و با فناوری UWB باز می‌شود!

با انتقاد کاربران، متا حساب کاراکترهای هوش مصنوعی را حذف کرد

نمایشگر Micro LED سامسونگ برای ساعت‌های هوشمند به روشنایی خیره‌کننده 4000 نیت می‌رسد

اولین کارت گرافیک اکسترنال تاندربولت 5 دنیا معرفی شد!

دمای ماه چقدر است؟

کارمندان تراز مکتب سردار سلیمانی مورد تجلیل قرار گرفتند

زاکربرگ دوست ترامپ را عضو هیئت مدیره متا کرد

پایه و هاب جدید ساتچی مخصوص کاربران مک مینی M4 اپل است

این دکمه کوچک کنترل نور خانه و موسیقی را با ژست لمسی امکان‌پذیر می‌کند

دکتر عبداللهی برای مدیرعاملی بیمه دی معرفی شد

ابر رایانه هوش مصنوعی شخصی معرفی شد

ماموریت مشترک آمریکا و هند، تصویر بی‌سابقه‌ای را از زمین ارائه می‌دهد

ما نیاز داریم از شهدا یاد کنیم و تبرک جوییم

سامسونگ پردازنده لپ‌تاپ‌های گلکسی بوک 5 را به اینتل ارو لیک ارتقا داد

رونمایی از بلندگوی کارائوکه با هوش مصنوعی و بلندگوی شناور روی آب!

تأثیر فناوری‌های نوین در سازه‌های عمرانی

از کارمندان تراز مکتب سردار سلیمانی تجلیل شد

اینتل از پردازنده‌های Core Ultra 200HX برای لپ‌تاپ‌های گیمینگ رونمایی کرد

ریزر بلید 16 معرفی شد؛ باریک‌ترین لپ‌تاپ گیمینگ ریزر

چراغ معروف انیمیشن‌ها زنده شد

معرفی اولین نمایشگر مجهز به «صدای فضایی سه‌بعدی با هوش مصنوعی»

8 طرح فناورانه برای کاهش ناترازی‌؛ اینترنت اشیا مصرف انرژی را چقدر کاهش می‌دهد؟

سخنگوی دولت: رفع مسدودسازی برخی دیگر از پلتفرم‌ها در دستور کار قرار دارد

اولین لامپ هوشمند Lifx با لوازم هوشمند خانه سازگار می‌شود و طراحی زیبایی دارد

این ربات مصاحبه می کند!

شیائومی از دمبل هوشمند Mijia رونمایی کرد؛ با قابلیت تنظیم وزن و ردیابی داده‌های ورزشی

چتر ساحلی انکر با پنل‌های خورشیدی و توان شارژ 80 وات معرفی شد

ذرات ریزی که سلامت ما را نشانه گرفتند

مشکلات 42 نفر از خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان قزوین بررسی شد

HP از نسل جدید لپ‌تاپ‌های 14 اینچی Elitebook رونمایی کرد

زمانی که نور در مسیر خود از خورشید به سیارات منظومه می رسد!

نسخه جدید عینک واقعیت افزوده «ری‌نئو» رونمایی شد

دوربین جدید «برد بادی» روی گیاهان و حشرات در باغچه‌ها نظارت می‌کند

هوش مصنوعی قدیمی شد؛ ابر هوش در راه است

اولین ماهواره‌های «استارلینک» در سال 2025 پرتاب شدند

نشست هم‌اندیشی مدیران ارشد ایثارگر بانک‌های کشور برگزار شد

وزیر علوم: امیدواریم یوتیوب حداقل برای اساتید و دانشجویان رفع فیلتر شود

این دوربین خانگی، با کمک هوش مصنوعی به داد سالمندان می‌رسد

ارتباط ماهواره‌ای با HMD OffGrid؛ گجت کوچک 200 دلاری که می‌تواند نجات‌بخش باشد

ساخت ضربه‌گیر نانویی که هم سفت و هم انعطاف‌پذیر است

توسعه نرم‌افزاری برای اندازه‌گیری میزان قند خون از نوزادان تا افراد سیگاری/شناسایی 10 میلیون فرد مبتلا به دیابت در کشور

ملاقات عمومی مدیرکل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری محمودآیاد

با این گربه رباتی کوچک قهوه‌تان را خنک کنید!

رقص شفق‌های قطبی سرخ‌رنگ در آغاز سال نو

رونمایی از یک آینه جادویی در نمایشگاه CES