سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تولید یک جونده‌کش کاملا گیاهی توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی نکات خواندني

تولید یک جونده‌کش کاملا گیاهی توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /یک شرکت دانش‌بنیان با به‌کارگیری نتایج 15 سال فعالیت علمی و پژوهشی توانسته است جَونده‌کُش گیاهی عاری از هرگونه سموم شیمیایی را در کشور تولید و به بازار عرضه کند.
سید مهدی محجوب، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه این جونده‌کش گیاهی یک محصول کاملا طبیعی است که حاصل 15 سال کار تحقیقاتی است، درباره ویژگی این محصول دانش‌بنیان و اهداف تاسیس این شرکت،‌ گفت: این محصول کاملا منحصر به فرد بوده و در دنیا هیچ مورد مشابهی از آن وجود ندارد.البته فعالیت‌های شرکت ما به اینجا ختم نشد و پس از آن یک حشره‌کش خانگی را هم تولید کردیم. هدف شرکت ما تولید محصولات متعدد و کپی‌برداری از شرکت‌های داخلی و خارجی نیست، بلکه ما درصدد تولید و عرضه محصولات دانش‌بنیان با کیفیت و منحصر به فرد هستیم. 
وی درباره اهمیت دانش فنی این محصول در دنیا، افزود: با توجه به اینکه جونده‌کش گیاهی نمونه داخلی و خارجی ندارد، از چند سال قبل پیشنهاداتی از کشورهای اروپایی برای خرید دانش فنی این محصول داشتم و از آنجا که این محصول را برای کشور و کشاورزان هم‌وطن خود تولید کرده‌ام، با مخالفت من مواجه شدند.
محجوب درباره برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای صادرات این محصول به کشورهای دیگر، خاطرنشان کرد: شرکت ما در سال 1400 تاسیس شده است که البته به دلیل طولانی بودن بوروکراسی‌ها با گذشت 11 ماه تلاش برای دریافت پروانه بهره‌برداری، هنوز مجوز آن صادر نشده است؛ بنابراین بعد از اخذ کارت بازرگانی به حوزه صادرات ورود می‌کنیم. 
به گفته وی، آفت‌کش‌ها اکثرا وارداتی هستند. این محصولات، با کیفیت پایین و ارزبری‌های قابل توجهی وارد می‌شوند. یکی از اهداف شرکت ما این است که بعد از تامین نیاز داخلی به این محصول، آن را به کشورهای دیگر صادر کنیم. 
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره اهمیت مقابله با این گونه از آفات گیاهی خاطرنشان کرد: جوندگان، گروهی از پستانداران هستند. این آفات از نظر اقتصادی، کشاورزی، پزشکی و بهداشتی بسیار مخرب و خسارت‌بار هستند و مخزن بسیاری از بیماری‌های خطرناک محسوب می‌شوند. این آفات جزء آفات عمومی در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر محسوب می‌شوند (به این معنی که طبق قانون دولت‌ها موظف هستند با این موجودات از طرق مختلفی چون تهیه سموم و آموزش مبارزه کنند)؛ دامنه خسارت‌شان بسیار است و تکثیر آنها هر ساله به طرز چشمگیری افزایش می‌یابد تا جایی که فراوانی آنها در سال جاری در طول 80 سال اخیر بی‌سابقه بوده است. 
به گفته وی، سالانه باید در یک میلیون و 400 هزار هکتار از اراضی کشور با این آفات و توسط جونده‌کش‌ها مبارزه شود که با احتساب دو تا سه گرم به ازای هر سوراخ لانه یا ایستگاه برای یک هکتار، حدود 400 گرم جَوَنده‌کُش باید مصرف شود.
محجوب با اشاره به چرایی کمبود ماده جونده‌کش در دنیا افزود: مبارزه با آفات کشاورزی با یکسری سموم انجام می‌شود. به دلیل شرایط فیزیولوژی خاص این جوندگان و هوش بسیار آنها، این آفات به راحتی کنترل نمی‌شوند، به همین دلیل تولید جونده‌کش در همه جای دنیا بسیار دشوار است. برای مثال اگر در دنیا 2500 نوع آفات‌کش مختلف وجود داشته باشد، کمتر از 10 نوع آن در دنیا جونده‌کش است. 
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به استقبال کشاورزان و خریداران از این محصول، از صرفه‌جویی ارزی تولید این محصول داخلی خبر داد و بیان کرد: این محصول از نظر اقتصادی نسبت به سموم رایج تقریبا 80 درصد ارزان‌تر است؛ تا قبل از تولید این محصول همه جونده‌کش‌ها وارداتی بوده‌اند. در سال‌های اخیر هم با توجه به گران شدن ارز و اعمال تحریم‌ها این محصولات اکثرا بی‌کیفیت و گران بودند که به معضل بزرگی برای کشور تبدیل شده بود. خوشبختانه استقبال از این محصول امسال بسیار چشمگیر بود، چون جونده‌کش‌ها اغلب وارداتی و دارای سم‌های مضری مانند فسفر دوزنگ است، بنابراین استفاده از این جونده‌کش گیاهی از سوی سازمان حفظ نباتات به همه کشاورزان توصیه شده است. از نظر قیمت، محصول ما به اندازه یک هشتم قیمت محصولات وارداتی برای خریدارانی چون شرکت‌ها، داروخانه‌های گیاه پزشکی، سازمان حفظ نباتات و ... صرفه‌جویی ارزی به همراه دارد. 
به نقل از صندوق نوآوری، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره ایجاد آلودگی محیط زیستی این محصول و سمی شدن مواد غذایی، تصریح کرد: ایده آغاز تولید این محصول عاری بودن آن از هرگونه مضرات سموم گذشته بود. یکی از بزرگترین محاسن این ماده، طبیعی و گیاهی بودن آن است. فرآیند تولید این محصول بدون نیاز به آب است و هیچ فاضلابی تولید نمی‌کند. 
به گفته وی، یکی از مضرات مهم این سموم شیمیایی ایجاد آلودگی محیطی چون آب و خاک است، اما چون این جونده‌کش را از پسماندهای گیاهی تولید می‌کنیم و در جریان یکسری پروسه به صورت فیزیکی و نه شیمیایی و سمی اثر می‌کند؛ بنابراین بدون ایجاد هیچ‌گونه آلودگی محیطی و سمی کردن محصولات کشاورزی دوباره به طبیعت باز می‌گردد. 
محجوب در پایان درباره نقش نهادهای تخصصی تامین مالی فناوری نظیر صندوق نوآوری و شکوفایی در تولید محصولات دانش‌بنیان، گفت: این نهادها امروز نقش بسیار تاثیرگذاری در تامین مالی نوآوری در کشور برعهده دارند. امیدواریم صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه تسهیلات بیشتر به صندوق‌های پژوهش و فناوری استان، شرکت‌های دانش‌بنیان را در توسعه تولید این گونه محصولات استراتژیک یاری کند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/767046/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رتبه سوم ایران در محدودترین اینترنت جهان

رونمایی از یک دستیار هوش مصنوعی در یک عینک هوشمند

عرضه آفت‌کش‌های گیاهی مبتنی بر نانو کپسول‌ها برای کنترل آفات

شرکت بوش از گهواره مجهز به هوش مصنوعی رونمایی کرد

فناوری فراصوت و نانوحباب‌ها در خدمت مغز برای درمان آلزایمر

وزارت ارتباطات به دنبال ارتقای کیفیت اینترنت است

تلاش بی‌سابقه محققان کره جنوبی برای تماشای سیاهچاله‌ها

سامسونگ شاید از تراشه‌های حافظه رقیب در سری گلکسی S25 استفاده کند

پاوربانک مغناطیسی جدید بلکین با قابلیتی غیرمنتظره معرفی شد

رابطه عجیب اندازه مردمک چشم با شکل‌گیری خاطرات ‏

امید تازه برای زنان باردار مبتلا به سرطان خون

آنر X70 با تراشه بهتر و صفحه نمایش LCD در راه است

چرا رونمایی احتمالی آیفون SE 4 با نام آیفون 16E اقدامی منطقی است؟

خبر خوب برای دارندگان گوشی‌های سامسونگ در ایران!

این مادربرد آزمایشی، اتصال مستقیم کارت گرافیک بدون نیاز به کابل پاور را ممکن می‌کند

تصویر روز ناسا؛ پرتاب موشک روسی سایوز-FG از دید ایستگاه فضایی بین‌المللی

این فناوری می‌تواند آینده گوشی‌ های هوشمند را متحول کند

مشخصات کلیدی اوپو Find X8 Mini پیش از رونمایی لو رفت

هشدار؛ ایمیل‌های کلاهبرداری هوش مصنوعی در کمین‌اند

گوشی پرچم‌دار جدید نوبیا در تست مقاومت غوغا به پا کرد

توانمندی های هوش مصنوعی در یک نگاه

رابطه بین چای کیسه‌ای و نانوپلاستیک‌ها

چالش اپل با هوش مصنوعی؛ حافظه آیفون شما در خطر است!

پرچمدار سامسونگ رکورد زد

رقیب اسپیس ایکس؛ تاریخ اولین پرتاب مداری راکت نیو گلن بلو اوریجین اعلام شد

توانمندهای هوش مصنوعی در یک نگاه

رکوردشکنی سریع‌ترین کامپیوتر ARM جهان

با یک رنگ نانویی کاربرد صنعتی میکروسکوپ SEM بیشتر می‌شود

نسل دوم میت XT هواوی با تراشه Kirin 9020 در راه است

ایلان ماسک از چندین تغییر در الگوریتم ایکس خبر داد

چین ربات‌های انسان‌نما را کاملا توانمند کرد

معرفی جایگزین طبیعی برای کلکتورهای شیمیایی در صنعت فرآوری مواد معدنی

نام معماری پردازنده‌های بعدی اینتل فاش شد

منتظر اخبار بیشتری از کنسول PS5 در نمایشگاه CES 2025 نباشید

آزمایشگاه هوش مصنوعی اقیانوسی افتتاح شد

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های شاهد و ایثارگر «مصدومین شیمیایی کشور» برگزار شد

تلویزیون لیزری جدید رونمایی شد

تریلر جدید Primal Carnage: Evolution به سال انتشار بازی اشاره دارد

بومی‌سازی سطح‌سنج سه‌بعدی نانومتری با 50 درصد صرفه‌جویی ارزی

قابلیت‌های هوش مصنوعی سری گلکسی S25 کاربران را شگفت‌زده خواهد کرد

نینتندو همچنان به عرضه انحصاری بازی‌ها ادامه می‌دهد

ساخت زئولیت نانوحفره‌ای ویژه برای تولید کاتالیست‌های نفتی

واردات آیفون همچنان بلاتکلیف؛ بازار سیاه اجاره گذرنامه رونق گرفت

ناسا سه‌شنبه از برنامه‌های آوردن نمونه از مریخ سخن می‌گوید

عمر میدان مغناطیسی ماه بیشتر شد!

کارگاه آموزشی شرح وظایف مسئولان امور ایثارگران دستگاههای اجرایی در اردبیل برگزار شد

کاهش شدید تعداد بازیکنان Call of Duty: Black Ops 6 در استیم

وسایل نقلیه پرنده

مادر شهیدان «پیشگاه» آسمانی شد

تقدیر فرمانده سپاه علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) قم از رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران