سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

توضیحات محققان درباره شدت گرفتن بخارات آتشفشان تفتان نکات خواندني

توضیحات محققان درباره شدت گرفتن بخارات آتشفشان تفتان
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاهدان با بیان این‌که بر اساس مشاهدات در قله کوه تفتان تعداد مجاری خروج گاز افزایش یافته و همچنین تا حدودی شدت دودخان آتشفشانی نیز افزایش پیدا کرده است، گفت: بخش اعظم این گازها حاصل نفوذ نزولات جوی هستند که در سال جاری شدت این نزولات نسبت به سنوات گذشته بیشتر بوده است.
خروج گاز یا بخار از دهانه کوه تفتان خبری است که با شنیدن آن بروز فوران آتشفشان اولین چیزی است که به اذهان خطور می‌کند، چرا که تفتان یک آتشفشان نیمه‌فعال است و این خبر همراه با تصاویری که از شهر خاش در استان سیستان و بلوچستان در رسانه‌های محلی منتشر شد، باعث نگرانی مردم منطقه در سیستان و بلوچستان شده است.
کوه تفتان در منطقه جنوب‌شرقی ایران و در منطقه سرحد بلوچستان و شهرستان تفتان واقع شده است. در ‌واقع تفتان نام یکی از قله‌های این کوه است که آتشفشان نیمه‌فعال ایران محسوب می‌شود و ارتفاع کوه با 3941 متر از سطح دریا باعث شده بلندترین کوه جنوب‌شرقی ایران باشد.
مهندس محمدرضا موسوی، مدیرکل زمین‌شناسی منطقه شرق کشور (زاهدان) و همکارانش با همراهی دکتر حبیب بیابانگرد، دانشیار گروه زمین‌شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان اقدام به صعود به قله حدود 4 هزار متری تفتان واقع در 135 کیلومتری جنوب زاهدان در خرداد 1403 کردند.
در همین رابطه مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاهدان، گفت: در این صعود پارامترهایی چون دبی آب و درجه حرارت چشمه‌های اطراف بررسی شد و نمونه‌برداری از آنها در ضمن مسیر حرکت به سمت قله انجام شد.
موسوی با بیان این‌که بر اساس مشاهدات در قله کوه تفتان تعداد مجاری خروج گاز افزایش یافته، افزود: همچنین تا حدودی شدت دودخان آتشفشانی نیز افزایش پیدا کرده است.
به گفته وی، به نظر می‌رسد بخش اعظم این گازها حاصل نفوذ نزولات جوی هستند که در سال جاری شدت این نزولات نسبت به سنوات گذشته بیشتر بوده است.
مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاهدان تصریح کرد: در عین حال از محل یکی از این خروجی دودخان‌ها با روش میعان یعنی تبدیل گاز به مایع یک نمونه جهت آنالیز و بررسی‌های تکمیلی‌تر برداشت شد.
وی ضمن اشاره به مجموع مشاهدات به دست آمده در صعود تیم کارشناسی اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی زاهدان و بررسی پارامترهای (متغیرهای) موجود، گفت: شدت گرفتن خروج بخارات فقط از قله مادرکوه آتشفشان تفتان افزایش پیدا کرده که به تنهایی نمی‌تواند شاهدی بر فعالیت آتشفشان باشد و برای شناخت بهتر از خطر فوران آتشفشان تفتان لازم است به طور مداوم و سالانه پایش شود.
سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور یکی از مراجع اصلی رسیدگی به آتشفشان‌ها است
همچنین چندی پیش، علیرضا شهیدی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در همین رابطه یادآور شد: کوه آتشفشان تفتان همیشه فعال است، ولی این فعالیت خطری در حال حاضر ندارد و موضوع جدیدی نیست و خبرهای مرتبط با فعالیت جدید صحت ندارد.
به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، شهیدی با اشاره به اظهاراتی مبنی بر فعال شدن آتشفشان تفتان و برخی شایعات مجازی، بیان کرد: یکی از مراجع علمی رسیدگی به فعالیت آتشفشان‌ها در کشور سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور است و اخبار و شایعات مرتبط به فعالیت‌های جدید فورانی آتشفشان تفتان صحت ندارد.
به گفته وی، در کوه تفتان طبق بررسی‌های صورت گرفته فقط میزان گازهای خروجی افزایش یافته، ضمن این که تاکنون همراه با فعالیت لرزه‌ای نبوده ،ولی به طور کلی فعالیت آتشفشان به آن صورت که در برخی رسانه‌ها مطرح شده، حقیقت ندارد. مجموعه‌های آتشفشان‌های شناخته شده ایران‌زمین مانند تفتان، بزمان، دماوند، سهند و سبلان به عنوان آتشفشان‌های نیمه‌فعال طبقه‌بندی می‌شوند و راه‌اندازی ایستگاه‌های سنجش و پایش پیوسته آنها امری مهم است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/744055/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیشتازی ایران در توسعه پیام‌رسان‌ها و قابلیت اتصال متقابل

سفر پرسرعت «پولاریس داون» از منظر ایستگاه فضایی بین‌المللی

پایان چشم انتظاری 38 ساله با شناسایی پیکر شهید البرزی

جوهرهای نانویی جایگزین جوهرهای فلزی در صنعت الکترونیک چاپی می‌شوند

مشخصات و رندرهای جدید هواوی واچ GT 5 لو رفت

اتفاق غیرمنتظره؛ مشتری اینتل پردازنده 14900K را به‌عنوان جایگزین 13900K دریافت کرد

تبلت لنوو تب پلاس با 8 اسپیکر و قیمت مقرون‌به‌صرفه رونمایی شد

بنیان‌گذار سابق راک‌ استار سازندگان بازی Immortals of Aveum را استخدام کرده است

هزینه تعویض باتری آیفون 16 پرو بیشتر از نسل قبل است

نینتندو از روش جالب خود برای بارگیری روان Tears of the Kingdom رونمایی کرد

پوستر تبلیغاتی شیائومی 14T Pro با تأیید مشخصات این گوشی فاش شد

از تحریم‌های سنگین تا ادامه درآمدزایی؛ هواوی زیر ذره‌بین

پروسه ساخت Dragon Quest 3 HD-2D Remake به پایان رسید

اپل با این محصولات همه رو غافل‌گیر کرد

دستیابی دانش‌بنیان‌ها به فناوری تولید آجر‌های نسوز

کالبدشکافی پیکسل 9 پرو فولد تعمیرپذیری بالای آن را نشان می‌دهد

امکان لمس اشیاء از هزاران کیلومترها دورتر

فضانوردان در یک قدمی ساخت قطعات مورد نیاز در فضا

این گوشی از آیفون و گلکسی بهتره!

تاریخ عرضه دایمنسیتی 9400 مدیاتک فاش شد؛ این تراشه به‌زودی از راه می‌رسد

دانشمندان راهی را برای شفاف کردن پوست انسان پیدا کردند

دیدار مدیرکل بنیاد کرمانشاه با جانباز معزز 70 درصد کرمانشاهی