سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران خبر داد

تولید روزانه 10 میلیون مترمکعب گاز به‌صورت زودهنگام از 3 میدان برای 1402 وزارت نفت

تولید روزانه 10 میلیون مترمکعب گاز به‌صورت زودهنگام از 3 میدان برای 1402
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از تولید زودهنگام روزانه 10 میلیون مترمکعب با اعتبارات داخلی شرکت برای تأمین ناترازی گاز در زمستان 1402 از چهار میدان‌ دی، آغار، توس و 10 میلیون مترمکعب نیز برای سال آینده (1403) خبر داد و گفت: برای تأمین آب استان سیستان‌وبلوچستان هم 10 چاه ژرف حفر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار شانا، مهدی حیدری امروز (جمعه، 29 اردیبهشت‌ماه) در سومین روز برگزاری نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه این شرکت در سه گوشه شمال شرق (مشهد)، غرب (کرمانشاه) و جنوب با مرکزیت شیراز در کشور مشغول فعالیت است، اظهار کرد: حجم عظیمی از تولید گاز و نفت کشور در این 14 استان کشور به‌ویژه در فصل زمستان انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه یک‌سوم تولید گاز کشور در نفت مناطق مرکزی محقق می‌شود، گفت: سهم عظیمی از این محصول راهبردی را شرکت نفت مناطق مرکزی تولید می‌کند.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به تولید نفت در این شرکت اشاره کرد و افزود: عمده نفت تولیدی شرکت در استان‌های غربی در میدان‌های خشت و سروستان و سعادت‌آباد تولید می‌شود.
حیدری درباره تولید این شرکت ادامه داد: تولید شرکت سهم عمده‌ای در ارزآوری و ارزش‌افزوده برای کشور و پوشش‌دهنده ناترازی گاز کشور دارد و به همراه شرکت نفت و گاز پارس دو شرکت عظیمی هستیم که تولید گاز کشور را انجام می‌دهیم و بر همین اساس تمرکز راهبردی بر روی این دو شرکت است.
بسته‌های پیشران تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی
وی به بسته‌های پیشران شرکت ملی نفت ایران اشاره و تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین بسته‌ها، 15 بسته گازی است که 4 میلیارد دلار سرمایه می‌طلبد و در 5 سال آینده در بازه‌های زمانی مختلف روزانه بیش از 120 میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور اضافه می‌کند.
مدیرعامل نفت مناطق مرکزی این مقدار تولید را برجسته دانست و تصریح کرد: به اندازه 5 فاز پارس جنوبی به تولید شرکت نفت مناطق مرکزی افزوده می‌شود که رقم بسیار قابل‌توجهی است، از سویی اسفناک است زیرا روزانه 120 میلیون مترمکعب گاز فقط در استان تهران مصرف می‌شود که خود بحرانی برای تولید گاز است.
حیدری راهکار جبران بحران گاز را تنها صرفه‌جویی دانست و گفت: با وجود برنامه‌های افزایش تولید گاز در کشور اگر با همین شیب مصرف افزایش یابد باز هم با بحران روبه‌رو خواهیم بود.
میدان‌های مشترک همچنان در اولویت
وی طرح‌های توسعه میدان‌های نفتی را تشریح کرد و افزود: در بخش نفت توسعه میدان‌های نفتی به‌وِیژه مشترک با عراق از جمله در نفت‌شهر را داریم و به‌دنبال مطالعه ویژه این میدان هستیم تا اگر راهی داشته باشد، افزایش تولید از آن محقق شود.
مدیرعامل نفت مناطق مرکزی ادامه داد: در میدان دهلران که میدان مشترکی است، تمرکز ویژه‌ای شده تا با یک شرکت داخلی که تأمین‌کننده اعتبار پروژه بود مذاکرات انجام شود و قرارداد به‌زودی امضا می‌شود.
حیدری دیگر اولویت نفتی این شرکت را میدان دانان دانست و گفت: یکی از شرکت‌های حرفه‌ای کار توسعه را برعهده گرفته است و امسال این طرح را افتتاح خواهیم کرد و به تولید نفت شرکت اضافه می‌شود.
وی به طرح‌های ذخیره‌سازی این شرکت هم اشاره کرد و افزود: در دو جبهه ذخیره‌سازی گاز انجام می‌شود. شرکت نفت مناطق مرکزی به‌عنوان تنها شرکت مجموعه شرکت ملی نفت ایران در زمینه‌ ذخیره‌سازی سابقه برجسته‌ای دارد و دو تجربه در سراجه و شوریجه ثابت کرده که این شرکت مرد میدان است و در میدان‌های جدید نیز ظرفیت فعالیت برای ذخیره‌سازی دارد.
تولید آب از چاه‌های ژرف، مسئولیت‌ جدی اجتماعی نفت مناطق مرکزی
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی حفاری چاه‌های ژرف برای تولید آب را مسئولیت جدی این شرکت برشمرد و گفت: به‌زودی بر اساس مذاکرات با شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت، کار سرمایه‌گذاری و مالی این طرح طبق دستور دولت انجام می‌شود و حفاری 10 حلقه چاه ژرف در سیستان و بلوچستان وظیفه‌ای است تا بخشی از مشکلات مردم منطقه را برطرف کنیم.
وی از طرح‌های شرکت برای سال 1402 یاد کرد و افزود: امسال توسعه میدان دانان، تقویت فشار وراوی و هما در استان فارس و دهلران در ایلام و تولید زودهنگام از دی و آغار و توس از جمله فعالیت‌های ما در این سال خواهد بود.
حیدری به تکلیف دولت در بودجه 1402 برای جمع‌آوری گازهای همراه نفت اشاره کرد و گفت: 5 مرکز در نفت مناطق مرکزی نیاز به جمع‌آوری گازهای مشعل دارد که شامل نفت‌شهر، چشمه‌خوش، سرکان مالکو و دو هاب دیگر در استان فارس شامل خشت و سروستان و سعادت‌آباد می‌شود.
مینی ان‌جی‌ال، ابتکار نفت مرکزی برای جمع‌آوری گازهای مشعل
وی به شکل‌گیری نخستین طرح مینی‌ان‌جی‌ال برای جمع‌آوری گازهای مشعل اشاره کرد و افزود: شرکت هوایار با افتخار نخستین شرکت ایرانی بود که این پروژه را اجرا کرد تا حداقل 20 میلیون فوت‌مکعب گاز در روز را جمع‌آوری و ذخیره کند.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران طرح‌های مینی ان‌جی‌ال را برای سرمایه‌گذاری جذاب برشمرد و تأکید کرد: با 12 تا 25 میلیون دلار می‌توان برای بسته مینی ان‌جی‌ال سرمایه‌گذاری کرد و بازگشت سرمایه بسیار زودهنگامی دارد و با اجرای 5 بسته به این شکل می‌توان با حداکثر 3 میلیون مترمکعب جمع‌آوری گاز در روز، مشعل‌سوزی را به صفر رساند.
حیدری میدان‌های توسعه‌نیافته نفتی را متمرکز در غرب کشور برشمرد و تصریح کرد: دو طرح توسعه در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی واگذار شده و از تعهدهای ما خارج است با این حال فاز دوم میدان آذر و مرحله تکمیلی میدان دانان با 11 هزار بشکه افزایش تولید و تکمیل میدان نفتی خشت به‌همراه دو طرح آی‌پی‌سی ذکرشده بالای 200 هزار بشکه به تولید نفت شرکت می‌افزاید.
بسته‌های گازی نفت مرکزی در گستره چند استان
وی در تشریح بسته‌های گازی که بناست در طول 5 سال آینده توسعه یابد، گفت: 15 بسته گازی شامل میدان توس در استان خراسان باباقیر در استان ایلام و بیستون در استان کرمانشاه سرخون، دی، آغار، ارم، پازن، خارتنگ، گردان و شانول در استان فارس و یک میدان در استان بوشهر در منطقه نایبند عسلویه با نام میدان مدار می‌شود.
مدیرعامل شرکت نفت مرکزی قالب قراردادی این طرح‌ها را ای‌پی‌سی‌اف برشمرد و افزود: به‌دلیل شرایط خاص ناترازی گاز، تولید از سه میدان دی، آغار و توس با اعتبارات داخلی شرکت به‌صورت زودهنگام انجام خواهد شد و در نظر داریم برای زمستان 1402 تا روزانه 10 میلیون مترمکعب از میدان دی، آغار، توس و برای سال 1403 نیز از میدان خارتنگ 10 میلیون مترمکعب در روز تولید اضطراری داشته باشیم.
حیدری مجموع سرمایه‌گذاری 15 بسته تولید گاز را 3.6 میلیارد دلار دانست و گفت: این مقدار از طریق قراردادهای ای‌پی‌سی‌اف و با سرمایه‌گذار داخلی و خارجی تأمین می‌شود.
میدان مدار و حجم قابل‌توجه میعانات گازی
وی درباره تولید گاز از میدان مدار توضیح داد: با توسعه این میدان بیش از 15 میلیون مترمکعب گاز تولید خواهیم کرد. این میدان از نظر شرایط مخزنی روزانه می‌تواند بیش از 45 هزار بشکه میعانات گازی تولید کند که برای سرمایه‌گذاری فوق‌العاده جذاب است، اما تنها چالش توسعه این میدان بحث محیط زیستی است. ما معتقدیم نباید به محیط پیرامون بی‌تفاوت باشیم و تولید بدون توجه به محیط زیست پایدار نیست.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره ظرفیت ذخیره‌سازی گاز گفت: در زمستان گذشته توانستیم با شوریجه و سراجه نزدیک به یک فاز پارس جنوبی یعنی بیش از 26 میلیون مترمکعب در روز تولید گاز داشته باشیم. در واقع در کنار کلانشهر تهران میدان شوریجه برای استان‌های شمالی کشور و در شرق سراجه برای استان‌های شمال شرق به تأمین گاز کشور کمک کردند.
حیدری میدان‌های مختار، بانکول و قزل‌تپه را مناسب ذخیره‌سازی گاز دانست و افزود: در این موارد در حال بررسی، برآورد و تخصیص اعتبار هستیم و برای فاز دوم سراجه و شوریجه برنامه‌های توسعه‌ای داریم.
وی میدان‌های مناسب ذخیره‌سازی را بر دو نوع تعریف کرد و تصریح کرد: برخی میدان‌ها هیدروکربوری هستند و پس از تخلیه مخزن می‌توان برای ذخیره‌سازی استفاده کرد اما برخی نیز گنبدهای نمکی هستند که کار ذخیره‌سازی در آن‌ها انجام می‌شود.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از نشست با مدیریت اکتشاف برای معرفی میدان‌های مناسب توسعه خبر داد و اظهار کرد: از مدیریت اکتشاف خواسته‌ایم میدان‌هایی که بشود با حداقل هزینه و به‌سرعت توسعه داد به‌ویژه در شرق کشور معرفی کنند تا در زمستان از ناترازی گاز جلوگیری کنیم.
حیدری طرح‌های نگهداشت‌ و تولید این شرکت‌ را اقدام برجسته‌ای برشمرد و گفت: به‌طور مثال ایستگاه تقویت فشار کنگان بعد از 18 سال در کمیته ترک تشریفات سازمان حمایت تأیید شد و ایستگاه‌های تقویت فشار هما، تقویت فشار دهلران تقویت فشار چشمه خوش و پایدار غرب اقدام‌های خوبی بود که برای نگهداشت تولید انجام شد.
وی با بیان اینکه شرکت‌های پتروشیمی، هلدینگ‌ها و صندوق‌های خصوصی سهم قابل‌توجهی در توسعه طرح‌ها داشتند، بیان کرد: سعی کردیم تأسیسات و پروژه‌ها را به کسانی بدهیم که در چرخه این سوخت سهم دارند.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها و تولید بار اول را از تأکیدهای خود به شرکت‌های زیرمجموعه نفت مناطق مرکزی برشمرد و گفت: برای نخستین بار پیگرانی هوشمند از سوی یک شرکت داخلی با پذیرش خطر، به‌خوبی انجام شد و دغدغه ما را در این زمینه طرف کرد.
حیدری افزود: در تولید پلاگ برای جلوگیری از ورود آب در چاه‌های نفت و گاز با شرکت داخلی قرارداد بستیم که به‌زودی 30 عدد از این دستگاه تولید می‌شود.
وی ادامه داد: در تولید تجهیزات درون‌چاهی و سرچاهی شرکت‌های ایرانی را فعال کردیم و برای چاه‌های کم‌بازده با پارک قرارداد خوبی بستیم.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در پایان بر دغدغه مسئولیت‌های اجتماعی شرکت تأکید کرد و افزود: در محیط پیرامونی تأسیسات همواره موضوع آبرسانی، جاده، اشتغال افراد بومی و نگاه ویژه به مردم منطقه را مدنظر قرار می‌دهیم.
بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی از روز چهارشنبه (27 اردیبهشت‌ماه) کار خود را آغاز کرد و تا فردا (30 اردیبهشت‌ماه) ادامه دارد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/693311/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یوتیوب خلاصه عملکرد کاربران در سال 2024 را منتشر کرد

سامسونگ سال آینده گوشی هوش مصنوعی برای ال‌جی می‌سازد

به‌روزرسانی بزرگ Star Wars Outlaws تغییرات زیادی در بازی ایجاد می‌کند

نمای نزدیک از سنگ های سطح مریخ و صدای محیط

گوگل ساخت تبلت پیکسل 3 را کنار گذاشته است

ایلان ماسک قهرمان جدید دنیای دیابلو 4 در کل جهان شد

غروب خورشید در سیاره ی بهرام؛ ثبت شده توسط فرودگرِ InSight

اپل: شازم تاکنون 100 میلیارد بار موسیقی‌ها را شناسایی کرده است!‌

تولید نسل جدید بتن‌های نانویی

بازی Microsoft Flight Simulator 2024 به بیش از 24 هزار بازیکن در استیم دست یافت

مدل لوکس اپل ویژن پرو با طلای 24 عیار و قیمت سرسام‌آور رونمایی شد

حالت Ranked بازی Black Ops 6 پر از افراد متقلب است

یک نظریه جدید تکان‌دهنده در مورد منشا ماه

دوربین پرچمدار Alpha 1 II سونی با قیمت معادل 6 گوشی آیفون 16 معرفی شد!

مشکلات موجود در طراحی خنک کننده گرافیک‌های Blackwell

اطلاعاتی از آمار فروش بازی Dragon Age: The Veilguard منتشر شد

مشکلات گرافیکی نسخه PS5 Pro بازی Silent Hill 2 رفع خواهد شد

زمان عرضه سری پرچمدار آینده شیائومی اعلام شد

حذف کم‌هزینه میکروپلاستیک و نانوپلاستیک ها از آب

طراحی دکل‌های فوق سبک کامپوزیتی

گوشی ویوو X200 پرو مینی با طراحی کامپکت در راه است

AMD احتمالاً وارد صنعت تراشه‌های موبایل خواهد شد

کودتای هوشمند؛ گروگانگیری 12 ربات بزرگ توسط ربات کوچک شرکت دیگر!

علاقه جامعه ایرانی به هوش مصنوعی

باگ عجیب ویندوز 11، صدای اسپیکر را روی 100 درصد قرار می‌دهد

شناخت تفاوت های علم و شبه علم

هوش مصنوعی Gauss2 سامسونگ معرفی شد؛ پشتیبانی از 14 زبان و عملکرد بهتر از نسل قبل

پیشرفت عجیب هوش مصنوعی در ده سال آینده

گزارش مالی انویدیا؛ تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی همچنان روبه‌رشد است

گزارش بلومبرگ رنگ حقیقت گرفت؛ دولت آمریکا گوگل را به فروش کروم مجبور می‌کند

علم حقیقی یا علم مجازی؟

آپدیت بزرگ پیام‌رسان فیسبوک مسنجر معرفی شد؛ از بهبود کیفیت مکالمه تا پشتیبانی از سیری

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در تهران

چرا نباید به هوش مصنوعی اعتماد کنیم؟

گوشی‌های اقتصادی موتو G05 و G15 با المان طراحی مدل‌های پریمیوم رؤیت شدند

یک ربات کوچک، 12 ربات بزرگ را گروگان گرفت!

منتظر به‌روزرسانی PS5 Pro بازی Cyberpunk 2077 نباشید

هندزفری 2024 نویز با 45 ساعت شارژدهی و قیمت 11 دلار معرفی شد

مدت زمان حافظه گربه چقدر است؟

بازی آنلاین و رایگان جدید گوگل، شما را در برابر ماه قرار می‌دهد!

ردمی A4 5G با قیمت ارزان در بازارهای جهانی عرضه شد

رباتی که نظافت را برعهده می‌گیرد

اولین بتای اندروید 16 اعلان‌های حساس را روی صفحه قفل نمایش نمی‌دهد

اثر مشابه «بربرین» استخراج شده از زرشک با قرص متفورمین

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی

بلاتکلیفی در رجیستری گوشی های واردشده قبل از مصوبه دولت

کریستالی که از هوا آب می گیرد

امکان خرید و تجربه بازی در ایکس باکس کلاود گیمینگ فعال شد

گوگل هم وی پی ان فروش می شود!

عکس‌های پزشکی خود را در چت‌بات‌ها آپلود نکنید!