سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

چرا خاطرات دوران نوزادی خود را به یاد نمی‌آوریم؟ اخبار

چرا خاطرات دوران نوزادی خود را به یاد نمی‌آوریم؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - پدیده فراموشی نوزادی توضیح می‌دهد که چرا نمی‌توانید به یاد بیاورید که به دنیا آمدید، راه رفتن را یاد گرفتید یا برای اولین‌بار حرف زدید.

ونسا لوبو ، استاد روانشناسی دانشگاه راتگرز می‌گوید، هر زمان که در کلاس رشد کودک در دانشگاه راتگرز درمورد حافظه تدریس می‌کنم، ابتدا از دانشجویانم می‌خواهم اولین خاطرات خود را به یاد بیاورند. برخی درمورد اولین روز پیش از مهدکودک صحبت می‌کنند؛ دیگران درمورد زمانی حرف می‌زنند که صدمه دیده یا ناراحت شدند و برخی روز تولد خواهر یا برادر کوچک‌ترشان را نقل می‌کنند. با وجود تفاوت‌های زیادی که در جزئیات آن‌ها وجود دارد، این خاطرات چند مورد مشترک دارند: همه آن‌ها خودزندگی‌نامه‌ای یا خاطرات تجربیات مهم زندگی فرد هستند و معمولاً قبل از سن 2 یا 3 سالگی اتفاق نیفتاده‌اند. درواقع، بیشتر مردم نمی‌توانند رویدادهای اولین سال‌های زندگی خود را به خاطر بیاورند. پژوهشگران این پدیده را «فراموشی نوزادی» می‌نامند. اما چرا نمی‌توانیم آنچه را که در دوران نوزادی برایمان اتفاق افتاده است، به یاد بیاوریم؟ آیا حافظه در سن خاصی شروع به کار می‌کند؟ نوزادان می‌توانند خاطرات را ایجاد کنند
با وجود این واقعیت که انسان‌ها نمی‌توانند خاطرات قبل از دو یا سه سالگی خود را به خاطر بیاورند، پژوهش‌ها نشان می‌دهد که نوزادان می‌توانند خاطراتی ایجاد کنند که البته از نوع خاطراتی نیست که شما درمورد خودتان تعریف می‌کنید. در چند روز اول زندگی، نوزادان می‌توانند چهره مادر خود را به یاد آورند و آن را از چهره غربیه تشخص دهند. چند ماه بعد، نوزادان می‌توانند با لبخند زدن بیشتر دربرابر چهره‌هایی که غالباً می‌بینند، نشان دهند که بسیاری از چهره‌های آشنا را به خاطر می‌آورند. درواقع به‌جز حافظه خودزندگی‌نامه‌ای، انواع دیگری از حافظه هم وجود دارد. یکی از انواع حافظه، حافظه معنایی یا خاطرات حقایق است مانند نام واریته‌های مختلف سیب یا پایتخت کشورها. نوع دیگر حافظه، حافظه روندی یا خاطرات مربوط به نحوه انجام یک کار است، مانند باز کردن در ورودی یا رانندگی کردن. پژوهش‌های انجام‌شده در آزمایشگاه روانشناس کارولین رووی کالیر در دهه‌های 1980 و 1990 نشان داد که برخی از این حافظه‌ها در سنین پایین در نوزادان تشکیل می‌شود. البته نوزادان نمی‌توانند آنچه را که به خاطر می‌آورند، به شما بگویند. بنابراین، کلید پژوهش رووی کالیر ابداع وظیفه‌ای بود که نسبت به بدن و توانایی‌های به سرعت درحال تغییر نوزادان حساس باشد تا بتواند حافظه آن‌ها را در دوره‌ای طولانی ارزیابی کند. در نسخه طراحی‌شده برای نوزادان 2 تا 6 ماهه، پژوهشگران نوزاد را در گهواره‌ای با آویزهایی در بالای سر او قرار می‌دهند. آن‌ها میزان لگد زدن کودک را اندازه می‌گیرند تا از تمایل طبیعی او برای حرکت دادن پاها آگاهی پیدا کنند. در مرحله بعد، آن‌ها نخی را از پای کودک به انتهای آویز می‌بندند تا هر وقت کودک لگد زد، آویز حرکت کند. نوزادان به سرعت یاد می‌گیرند که کنترل آویز را در دست دارند. آن‌ها حرکت آویز را دوست دارند و بنابراین بیشتر از قبل لگد می‌زنند. این امر نشان می‌دهد که آن‌ها یاد گرفته‌اند که لگد زدن موجب حرکت آویز می‌شود. مقاله‌های مرتبط: آیا خاطرات ما از دوران کودکی واقعی هستند؟ دانشمندان نحوه تشکیل خاطرات در مغز زنده را مشاهده کردند موفقیت دانشمندان در زمینه ایجاد خاطرات مصنوعی
نسخه‌ای که برای نوزادان 6 تا 18 ماهه طراحی شده است، مشابه است، اما به جای دراز کشیدن در گهواره که این گروه سنی به مدت زیادی این کار را انجام نمی‌دهند، کودک روی دامن والد خود می‌نشیند و دست‌هایش روی اهرمی قرار می‌گیرد که درنهایت باعث می‌شود قطار اسباب‌بازی در مسیری حرکت کند. در ابتدا اهرم کار نمی‌کند و آزمایشگران میزان فشار طبیعی کودک را اندازه‌گیری می‌کنند. سپس آن‌ها اهرم را روشن می‌کنند. اکنون هر بار که کودک روی اهرم فشار می‌آورد، قطار در مسیر خود حرکت درمی‌آید. کودکان دوباره بازی را به سرعت یاد می‌گیرند و با حرکت قطار فشار بیشتری بر اهرم وارد می‌کنند. این مسئله چه ارتباطی با حافظه دارد؟ هوشمندانه‌ترین بخش این پژوهش این است که پس از آموزش نوزادان برای انجام این وظایف به مدت چند روز، رووی کالیر بعداً آزمایش کرد که آیا آن‌ها آن را به خاطر می‌آورند. وقتی نوزادان به آزمایشگاه برگشتند، پژوهشگران آویز یا قطار را به آن‌ها نشان دادند و بررسی کردند که آیا هنوز برای حرکت آویز لگد می‌زنند یا برای به حرکت درآوردن قطار اهرم را فشار می‌دهند. رووی کالیر و همکارانش با استفاده از این روش دریافتند که در 6 ماهگی، اگر نوزادان یک دقیقه آموزش ببینند، می‌توانند روز بعد آن رویداد را به یاد بیاورند. هرچه نوزادان بزرگ‌تر بودند، تا مدت بیشتری آن رویداد را به خاطر داشتند. او همچنین دریافت که با آموزش نوزادان به مدت طولاتی‌تر و نشان‌دادن یادآوری‌کننده به آن‌ها می‌توان موجب شد که آن‌ها رویدادها را به مدت طولانی‌تری در خاطر داشته باشند؛ برای مثال با نشان‌دادن آویزی که به‌طور مختصر و به‌طور مستقل حرکت می‌کند. علت فراموشی نوزادی چیست؟
اگر نوزادان می‌توانند در چند ماه اول زندگی خاطره ایجاد کنند، چرا انسان رویدادهای اولین مراحل زندگی خود را به یاد نمی‌آورد؟ هنوز مشخص نیست که آیا علت فراموشی نوزادی این است که نمی‌توانیم خاطرات خودزندگی‌نامه‌ای ایجاد کنیم یا این‌ است که راهی برای بازیابی آن‌ها نداریم. کسی با اطمینان نمی‌داند که چه اتفاقی می‌افتد، اما دانشمندان دراین‌باره حدسیاتی دارند. یکی اینکه تشکیل خاطرات خودزندگی‌نامه‌ای نیازمند این است که شما تاحدی درکی از خود داشته باشید و باید بتوانید درمورد رفتار خود در ارتباط با دیگران فکر کنید. پژوهشگران این توانایی را در گذشته با استفاده از وظیفه تشخیص آینه به نام «تست رژ» آزمایش کرده‌اند. این آزمایش که به دهه‌ی 1970 برمی‌گردد، شامل علامت زدن روی بینی کودک با رژ لب قرمز است. سپس پژوهشگران کودک را مقابل آینه قرار می‌دهند. کودکان کمتر از 18 ماه فقط به نوزاد درون آینه لبخند می‌زنند و رفتاری را نشان نمی‌دهند که حاکی از آن باشد که خودشان یا علامت قرمز روی صورت خود را تشخیص داده‌اند. بین 18 تا 24 ماهگی، کودک نوپا بینی خود را لمس می‌کند و حتی خجالت‌زده به‌نظر می‌رسد که نشان می‌دهد نقطه قرمز درون آینه را به چهره خود ارتباط داده است. به‌نظر می‌رسد که در این مرحله آن‌ها تاحدودی درکی از خود دارند. توضیح احتمالی دیگر برای فراموشی نوزادی این است که چون نوزادان تا اواخر سال دوم زندگی زبان (صحبت کردن) ندارند، نمی‌تواند روایت‌هایی درمورد زندگی خود بسازند که بعداً بتوانند آن‌ها را به خاطر بیاورند. تئوری دیگر این است که هیپوکامپ که منطقه‌ای از مغز است که تاحد زیادی مسئول حافظه است، در دوران نوزادی به‌طور کامل رشد نکرده است. دانشمندان بررسی این موضوع را ادامه خواهند داد که هریک از این عوامل چگونه ممکن است در مسئله فراموشی زندگی پیش از سن دو سالگی نقش داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/239678/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به‌روزرسانی بازی Gran Turismo 7 شامل خودروها و رویداد‌های جدیدی می‌شود

مایکروسافت می‌خواهد اج را به مرورگر بی‌نقص گیمینگ بدل کند

دوربین های وضوح بالای Sen مستقر در ایستگاه فضایی

آیفون 17 و آیفون 17 ایر دوربین تله‌فوتو 5 برابری نخواهند داشت

کالبدشکافی مک‌بوک پرو M4 منتشر شد؛ همان طراحی داخلی نسل قبل

قبل از بیگ بنگ چه اتفاقی افتاد؟

بخشی از برنامه ی چین برای سفر به ماه

سامسونگ و OpenAI در حال مذاکره برای ادغام ChatGPT با هوش مصنوعی گوشی‌های گلکسی

ابداع رشته‌های اسپاگتی 200 بار نازک‌تر از تار مو

برنامه ایلان ماسک برای سفر به فضا فاش شد!

طراحی محصولات اپل با نقش و نگار ایرانی

هواوی امیدوار است تعداد اپ‌های HarmonyOS به 100 هزار برسد

ترکیب خیره‌کننده کهکشان راه شیری، طلوع خورشید و شفق قطبی

ماهواره استارلینک همین الان روی بام شماست

تایم لپسی از فولاد در نزدیکی قسمت درب محموله

ضبط رویا؛ تحولی شگفت‌انگیز در علم و هنر

تایم لپسی از فولاد در نزدیکی قسمتت درب محموله

توسعه نسل دوم فناوری تبدیل گازهای گلخانه‌ای به گرافن

فراخوان بورس‌های تحصیلی مشترک اپسکو و دانشگاه‌های چین در سال 2025

وزیر ارتباطات: رفع فیلترینگ در دست اقدام است

رکوردشکنی ایلان ماسک؛ ثروت مدیرعامل تسلا به حدود 350 میلیارد دلار رسید

اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری با ویسکومتر ایرانی

ابداع یک جوهر و چاپگر 3 بعدی مخصوص گرانش صفر

انگلیس سلطه اپل و گوگل بر اکوسیستم موبایل را هدف گرفت

راه‌اندازی کارخانه تبدیل پسماند خرما به مواد کربنی

موشک «نیو گلن» در آستانه نخستین پرتاب

کشف درمان آلزایمر و پارکینسون با کمک مغزهای پرورش‌یافته در فضا

دانشمندان کوچکترین سیارک را رصد کردند

سامسونگ به‌دلیل نقض پتنت باید جریمه 118 میلیون دلاری پرداخت کند

پژوهشگر ایرانی ویژگی جدید ایکس را فاش کرد

اولین پیوند ریه دوگانه «کاملا رباتیک» در جهان انجام شد

پشه‌ها تزریق واکسن به انسان را بر عهده گرفتند!

کشف قابلیتی جذاب در اندروید 16؛ جمینای می‌تواند کنترل اپ‌ها را در دست بگیرد

استارشیپ سال آینده میلادی 25 بار به فضا پرتاب می شود

کشف 3 کهکشان غول‌پیکر سرخ‌ توسط تلسکوپ «جیمز وب»

پربیننده‌ترین فیلم‌ها و سریال‌های گوگل تی‌وی کدام‌اند؟

بومی سازی دستگاه برش قالب گچ دندان

مدیرعامل نوبیا رقبای خود را به فروش گوشی های پرچمدار جعلی متهم کرد

میدان‌های مغناطیسی؛ معماران پنهان کهکشان‌ها

مایکروسافت قابلیت جنجالی Recall را به نسخه پیش‌نمایش ویندوز 11 اضافه کرد

ویدیویی از فعالیت شدید خورشیدی

سرعت حرکت وضعی و انحراف محور هر یک از سیارات سامانه خورشیدی

موشک شرکت «بلو اوریجین» صدمین زن را به فضا فرستاد

هوش مصنوعی آمستردام قدیم را زنده کرد

دانشمندان یک دروازه کوانتومی جدید ساختند

سیاست‌های اپل در قبال کتاب‌های الکترونیکی زیر ذره‌بین نمی‌رود

تلفیق تجمل و فناوری؛ نسخه لاکچری هدست Vision Pro فقط 2 میلیارد تومان!

اپل نسخه جدیدی از سیری را برای iOS 19 توسعه می‌دهد

ویدیو جعبه‌گشایی گوشی پرچمدار نوبیا Z70 اولترا

این کیبورد عجیب، نمایشگری لمسی است که به‌عنوان مانیتور هم کاربرد دارد!