سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

معمای مرگ سیاه؛ ژنوم‌های باستانی منشأ طاعون مرگبار قرون وسطی را فاش کردند اخبار

معمای مرگ سیاه؛ ژنوم‌های باستانی منشأ طاعون مرگبار قرون وسطی را فاش کردند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ژنوم‌های باستانی نشان می‌دهند باکتری‌های مسبب طاعون که در گورهای قرقیزستان پیدا شده‌اند، اجداد باکتری‌هایی هستند که موجب دنیاگیری طاعون سیاه شدند.

توقفگاهی در جاده ابریشم ممکن است کانون یکی از ویرانگرترین دنیاگیری‌های تاریخ بشر بوده باشد. مطالعه‌ی ژنوم‌های باستانی نشان می‌دهد افرادی که در منطقه‌ای که اکنون قرقیزستان است، طی شیوع قرن چهاردهم جان خود را از دست دادند، توسط سویه‌هایی از باکتری عامل طاعون یرسینیا پستیس کشته شدند که چند سال بعد پاتوژن‌های عامل مرگ سیاه را پدید آوردند. یوهانس کراوزه ، از مؤسسه ماکس پلانک آلمان که یکی از نویسندگان مطالعه است که در مجله نیچر منتشر شد، می‌گوید: «مانند یافتن مکانی است که تمام سویه‌ها با هم وجود دارند؛ مانند ویروس کرونا که در آن آلفا، دلتا، اومیکرون و موارد دیگر همه از سویه ووهان منشأ می‌گیرند.»

سیاست و بازاریابی

چند سال پیش، فیلیپ اسلاوین ، اقتصاددان و مورخ محیط زیست در دانشگاه استرلینگ بریتانیا و از نویسندگان مطالعه به سوابقی از دو گورستان قرن چهاردهم در قرقیزستان برخورد کرد که ممکن بود سرنخ‌هایی از منشا مرگ سیاه داشته باشد. این گورستان‌ها (گورستان Kara-Djigach و گورستان Burana) دارای تعداد زیادی سنگ قبر بودند که مربوط به سال‌های 1338 و 1339 بود و ده مورد از آن‌ها به صراحت به طاعون اشاره داشتند. اسلاوین در کنفرانس مطبوعاتی گفت: «وقتی می‌بینید طی یکی دو سال مرگ‌و‌میر اضافی وجود دارد، یعنی اتفاقی در آنجا رخ داده است.» اسلاوین برای تعیین این مسئله که آیا این خاکسپاری‌ها با مرگ سیاه که بعداً اتفاق افتاد، ارتباطی دارد، با کراوزه کار کرد تا بقایای گورستان قرقیزی را بررسی کند که در دهه‌های 1880 و 1890 از زمین بیرون آورده شد و به سن پترزبورگ روسیه برده شد. گروه پژوهشی به سرپرستی ماریا اسپیرو از دانشگاه توبینگن آلمان DNA باستانی هفت نفر را که بقایای آن‌ها بازیابی شده بود، توالی‌یابی کرد و DNA باکتری یرسینیا پستیس را در سه نمونه از گورستان کاراجیگاچ کشف کرد. یک جفت ژنوم کامل یرسینیا پستیس که از داده‌ها به دست آمد، نشان داد این باکتری‌ها اجداد مستقیم سویه‌های مرتبط با مرگ سیاه هستند؛ ازجمله نمونه یرسینیا پستیس فردی که در لندن از دنیا رفته بود و تیم کراوزه آن را در سال 2011 توالی‌یابی کرد. سویه کاراجیگاچ همچنین یکی از اجداد بیشتر تبارهای یرسینیا پستیس امروزی است. به‌گفته‌ی کراوزه، این امر حاکی از انفجار تنوع یرسینیا پستیس کمی پیش از وقوع مرگ سیاه است. او گفت: «مانند انفجار بزرگی از طاعون بود.» شواهد دیگر منشأ مرگ سیاه را در این بخش از آسیای مرکزی قرار می‌دهند. درمیان سویه‌های مدرن باکتری یرسینیا پستیس، مواردی که از مارموت‌ها (نوعی سنجاب بزرگ) و جوندگان دیگر در قرقیزستان، قزاقستان و سین‌کیانگ در شمال غربی چین در اطراف رشته‌کوه تیان‌شان، نمونه‌برداری شده‌ بودند، بیشترین ارتباط را با سویه کاراجیگاچ داشتند. کراوزه می‌گوید: «نمی‌توان به‌طور دقیق گفت که این روستا یا آن دره، اما احتمالاً همین منطقه بوده است.» جوندگان مخزن طبیعی باکتری Y. pestis هستند و انسان‌ها وقتی ناقلی مانند کک عفونت را به آن‌ها منتقل می‌کند، دچار طاعون بوبونیک می‌شوند. کراوزه حدس می‌زند که تماس نزدیک انسان با مارموت‌های آلوده موجب همه‌گیری قرقیزستان شد، درحالی‌که در اروپا موش‌های صحرایی موجب مرگ سیاه شدند. مقاله‌های مرتبط: دنیاگیری‌های تاریخ: از طاعون سیاه تا کووید 19 آیا مرگ سیاه واقعا عامل نابودی نیمی از جمعیت اروپا بود؟ 20 مورد از بزرگ‌ترین همه‌گیری‌های تاریخ بشریت
اسلاوین می‌گوید تیان‌شان به‌عنوان کانون مرگ سیاه معقول به‌نظر می‌رسد. این منطقه در مسیر جاده باستانی ابریشم قرار دارد و گورهای قرقیزستان حاوی مرواریدهایی از اقیانوس هند، مرجان‌هایی از مدیترانه و سکه‌های خارجی بود که نشان‌دهنده عبور کالاهای دوردست از این منطقه است. اسلاوین گفت: «می‌توان فرض کرد که تجارت، چه تجارت در فاصله دور و چه تجارت منطقه‌ای، نقش مهمی در گسترس پاتوژن به سمت غرب داشته است.» مونیکا گرین ، مورخ قرون وسطی و پژوهشگر مستقل در فینیکس آریزونا می‌گوید به دست آوردن ژنوم باکتری‌های اجدادی طاعون تا باکتری‌های عامل مرگ سیاه پیشرفت بزرگی است. اما گرین درمورد نتیجه‌گیری مطالعه که انفجار بزرگ طاعون در حوالی مرگ‌و‌میر‌های قرقیزستان و در سال‌های 1338-1339 اتفاق افتاده است، زیاد مطمئن نیست. او براساس شواهد ژنتیکی، اکولوژیکی و تاریخی این فرضیه را مطرح کرده است که گسترش امپراتوری مغول در قرن سیزدهم زمینه‌ساز انتشار و ایجاد سویه‌های Y. pestis مسئول مرگ سیاه شد. شارون دویت ، باستان‌شناس زیستی در دانشگاه کارولینای جنوبی در کلمبیا می‌گوید این پژوهش زمینه‌ساز مطالعه مرگ سیاه و دنیاگیری طاعون دیگری که پس از آن اتفاق افتاد، در خارج از اروپا است. او علاقه‌مند است الگوهای جمعیت‌شناختی و مرگ‌و‌میر افرادی که در کاراجیگاچ براثر طاعون از دنیا رفته‌اند، با افرادی که در گورستان‌های اروپا براثر مرگ سیاه دفن شده‌اند، مقایسه شود. سیمون راسموسن ، زیست‌شناس محاسباتی از دانشگاه کپنهاگ که توالی Y. pestis باستانی را تجزیه‌و‌تحلیل کرده است، می‌افزاید: «داشتن نمونه‌های بیشتر طاعون از آسیا و چین باستان ازنظر افزودن شواهد بیشتر به منشأ آسیایی دنیاگیری‌های اول و دوم طاعون جالب خواهد بود.» کراوزه امیدوار است بقایایی از چین را تجزیه‌و‌تحلیل کند تا ببیند چگونه دنیاگیری که اروپا را به ویرانی کشید، شرق آسیا را تحت‌تأثیر قرار داد. او می‌گوید: «واقعاً دوست داریم بخش شرقی ماجرا را کشف کنیم.»

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/239638/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از شخصیت Ironeye بازی Elden Ring: Nightreign رونمایی شد

متا در حال ساخت عینک هوشمند 1000 دلاری است

بومی‌سازی کلاستر دیجیتال خودرو به دست محققان ایرانی

هدف بلندپروازانه آرم؛ تسلط بر نیمی از بازار تراشه‌های دیتاسنتر در سال 2025

خشک کردن زعفران با فناوری جدید؛ کیفیتی بهتر با هزینه کمتر

الکسا پلاس به‌صورت محدود عرضه شد؛ بدون برخی از قابلیت‌های پیشرفته

بنچمارک پوکو C71 مشخصات تراشه گوشی اقتصادی شیائومی را فاش کرد

گوگل چگونه از دریا نیرو می‌گیرد؟

مدیرعامل جدید اینتل برنامه‌هایش را اعلام کرد؛ واگذاری واحدهای غیرضروری

اشاره به کنسول دستی ایکس‌ باکس در یک ویدیو تبلیغاتی

کوچک‌ترین پهپاد جهان ساخته شد

ایلان ماسک در برابر اپل؛ آینده ارتباط ماهواره‌ای در خطر است؟

آدامس نیکوتینی برای ترک سیگار والدین؛ هوای تازه برای کودکان آسمی

نشت اطلاعاتی بزرگ ایکس؛ آدرس ایمیل بیش از 200 میلیون کاربر لو رفته است

یوتیوب شمشیر را از رو بست!

بودار کردن گاز طبیعی؛ مشکلات و راهکارها

موتورولا اج 60 فیوژن معرفی شد؛ نمایشگر خیره‌کننده، لبه‌خمیده و بدنه با استاندارد نظامی

بهبود میزان موفقیت «آی‌وی‌اف» با کمک هوش مصنوعی

میلیاردر چینی صنعت بیت‌کوین در مسیر سفر فضایی قطبی

تصاویر نمونه اولیه یک اپل واچ مرموز فاش شد

از تراشه مغزی «نورالینک» بترسیم یا شگفت‌زده شویم؟

تلسکوپ فضایی جدید ناسا اولین تصاویر کیهانی خود را ثبت کرد

تبدیل 1.8 میلیون تُن زباله پلاستیکی به نخ دستگاه‌های ‌چاپ 3 بُعدی

چگونه زندگی در تاریک‌ترین شرایط ادامه می‌یابد؟

برنامه یوبیسافت برای تغییرات ساختاری پیش‌رو مشخص شد

بازی Assassin’s Creed Shadows دل گیمرهای آمریکایی را برده است

مسابقه فضایی میان هند، چین و اسپیس‌ایکس در سال 2025 تا کجا پیش می‌رود؟

ساعت Vivoactive 6 گارمین با پشتیبانی بیش‌از 80 حالت ورزشی معرفی شد

تاریخ انتشار تریلر دوم GTA 6 مشخص شد

نخستین تصاویر ماموریت فضایی «فرم2» از قطب‌های زمین منتشر شد

وقتی مساوی، مساوی نیست/ چالشی که دنیای ریاضی را به‌هم ریخت

جانباز 70درصد «قهرمان چاکتن» از مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

فیلمبرداری ویوو X200 اولترا معیار جدیدی در گوشی‌های هوشمند تعیین می‌کند

قابلیت تولید تصویر ChatGPT در اختیار تمام کاربران قرار گرفت

گوشی فوق مقاوم یولفون Armor 30 Pro با دو نمایشگر، دوربین دید در شب و باتری 12800 میلی‌آمپرساعتی معرفی شد

ربات‌های انسان‌نما با هوش مصنوعی گام‌های طبیعی‌تر برمی‌دارند

رازگشایی از یک پاپیروس باستانی/ سندی از معجزات حضرت عیسی (ع)

صدای این ماهی کوچک به بلندی صدای هواپیما است!

شرکت OpenAI، پیشرفته‌ترین مدل زبانی وزن‌باز را معرفی می‌کند

رئیس واحد موبایل سامسونگ حالا مسئولیت مهم‌تری برعهده دارد

عبور از تحریم‌ها/دستگاه میکرو سی‌تی‌اسکن به دست پژوهشگر ایرانی ساخته شد

آپدیت iOS 19 برای آیفون XR، آیفون XS و XS Max عرضه نمی‌شود

تحقیق جدید ناسا از اثرات نگران‌کننده فضا بر استخوان‌ موش‌ها خبر می‌دهد

طلوع هم‌زمان 2 خورشید

چرا زنان در برابر استرس‌های فضایی مقاوم‌ترند؟

تبلت و ساعت هوشمند بالارده ویوو به‌زودی معرفی می‌شوند

«اوپن‌ای‌آی» در ماه‌های آینده یک مدل زبانی وزن باز را معرفی می‌کند

هوش مصنوعی گوگل در حل تکالیف درسی به کمک دانش‌آموزان می‌آید

اپل قابلیت‌های هوش مصنوعی خود را به هدست ویژن پرو اضافه می‌کند

ماهواره‌های استارلینک در فضا بیشتر شد