محقق ایرانی باتری شبیه خمیر دندان ساخت
نکات خواندني
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - مهر /محققان سوئدی به همکاری یک پژوهشگر ایرانی نوع جدیدی از باتری با قابلیت شکل پذیری بالا را ابداع کرده اند.
به نقل از ایندپندنت، به گفته محققان دانشگاه لینشوپینگ و مبدعان این نوآوری، باتری نرم مذکور که شبیه خمیر دندان است، قادر به متحول سازی دستگاههای الکترونیکی است زیرا در هر ابزاری جای میگیرد.
کاربردهای احتمالی آن دستگاههای پزشکی، گجت های پوشیدنی و نسل آینده روباتها است. ایمن رحمان الدین دستیار پروفسور در این دانشگاه و یکی از محققان پروژه میگوید: بافت باتری اندکی شبیه خمیر دندان است. به عنوان مثال میتوان این ماده را در پرینتر سه بعدی برای شکل دادن به باتری به شکل دلخواه به کار برد. چنین قابلیتی زمینه را برای توسعه نوع جدیدی از فناوری فراهم میکند.
در باتری مذکور از الکترودهای ساخته شده از لیگنین که نوعی محصول فرعی تولید کاغذ است، استفاده میشود و به همین دلیل باتری مذکور یک جایگزین حافظ محیط زیست برای نوع لیتیوم یونی است.
محسن محمدی یکی از مولفان پژوهش میگوید: از آنجاکه مواد باتری پلیمرهای مزدوج و لیگنین هستند، به وفور یافت میشوند. ما با استفاده از یک محصول فرعی مانند لیگنین در کالایی با ارزش بالا مانند باتری به ایجاد چرخه استفاده دایره وار کمک میکنیم. بنابراین این باتری یک جایگزین حافظ محیط زیست به حساب میآید.
نمونه اولیه ساخته شده توسط این تیم تا دو برابر طول اولیه خود کشیده شد و قادر بود بیش از 500 بار بدون کاهش قابل توجهی در عملکرد شارژ شود.
اکنون پژوهشگران تصمیم دارند توسعه باتری را برای ارتقای ولتاژ و بهینه سازی استفاده از آن ادامه دهند. به گفته او ولتاژ باتری اکنون 0.9 ولت است. به همین دلیل محققان مشغول بررسی ترکیبات شیمیایی دیگری هستند تا ولتاژ را ارتقا دهند.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/773531/