راز پشت نام Sony چیست؟/ داستانی کمتر شنیدهشده از نوآوری و نبوغ
نکات خواندني
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - خبرآنلاین / در سال 1946 بود که ماسارو ایبوکا و آکیو موریتا به همراه تیم کوچکی از کارمندان پرشور و متعهد، شروع به ساخت مؤسسه تحقیقاتی مخابرات توکیو «Totsuko» یا «Tokyo Tsushin Kenkyujo» کردند، شرکتی که امروزه به عنوان یکی از شرکتهای بزرگ جهانی شناخته میشود؛ هدف اصلی این شرکت طراحی و تولید محصولاتی نوآورانه بود که به نفع مردم باشد.
نام شرکت «سونی» با ترکیب دو واژهی «sonus» و «sonny» ساخته شد. واژهی لاتین «sonus» به معانیای چون صدا و صوتی اشاره دارد. واژهی دیگر «sonny» به معنای «پسر کوچک» است. این دو واژه در کنار هم، نماد گروهی کوچک از جوانانی هستند که انرژی و اشتیاقی بیپایان برای خلق و ایدهپردازیهای نو دارند. با چشماندازی جهانی، در سال 1958 شرکت به طور رسمی نام «Sony Corporation» را به عنوان نام شرکتی خود برگزید. نامی که برای تلفظ و خواندن در هر زبانی آسان است و با طنین پرنشاطش، به خوبی با روح آزادی و ذهن باز سازگار است.
تحقق رؤیای سال نو بنیانگذار سونی، ماسارو ایبوکا
در آغاز سال 1959، ماسارو ایبوکا، بنیانگذار سونی (و رئیس وقت آن)، در یک مصاحبه مجلهای از رؤیای سال نو خود برای ساخت یک تلویزیون ترانزیستوری سخن گفت. تنها چهار سال از عرضه نخستین رادیوی ترانزیستوری ژاپن گذشته بود و حالا هدف بعدی، ساخت تلویزیون ترانزیستوری بود.
ایبوکا از آن به عنوان یک رؤیا یاد میکرد، اما در واقع، مقدمات آن در پشت صحنه در حال شکلگیری بود. پیشرفتهای ثابتی در مسیر تحقق این رؤیا حاصل شده بود. ساخت ترانزیستورهایی که قدرت نمایش کافی برای استفاده در تلویزیونها داشته باشند، نسبت به ترانزیستورهای رادیویی دشوارتر بود، اما سونی در سال قبل، یعنی 1958، موفق به تکمیل این ترانزیستورهای خاص شده بود و کار توسعه تلویزیون ترانزیستوری از پیش آغاز شده بود.
از ابتدای سال 1959، روند توسعه بهطور چشمگیری سرعت گرفت. نخستین نمونهی اولیه در ماه آوریل آماده شد و اصلاحات متعدد و بررسیهای طراحی بر روی آن انجام گرفت. در 25 دسامبر، با اعلام اولین تلویزیون سونی، نخستین تلویزیون دید مستقیم (direct-view) در جهان، رؤیای سال نو ایبوکا به واقعیت پیوست. این تلویزیون در ماه مه 1960 به بازار عرضه شد و تلویزیون ترانزیستوری قابلحمل 8 اینچی مدل TV8-301، سرآغاز ورود سونی به دنیای تلویزیون بود.

خط تولید تلویزیون ترانزیستور
در همان زمان، گروهی از محققان بازار که نمایندهی شرکتهای تلویزیونی آمریکایی بودند، به ژاپن سفر کردند، در حالی که تلویزیون ترانزیستوری هنوز در حال توسعه بود. ایبوکا از آنها پرسید آیا فکر میکنند تلویزیونهای کوچک فروش خواهند داشت یا نه و بدون استثنا، همه گفتند این ایده شکست خواهد خورد.
اکنون بهطور قاطع معتقدم که محصولات کاملاً نو باید همیشه بازارهای نو نیز ایجاد کنند.
ایبوکا بعدها در اینباره گفت که در ایالات متحده معمولاً طراحی محصولات جدید بر اساس تحقیقات بازار انجام میشود، اما همچنین ممکن است نخستین تحقیق بازار واقعی، عرضهی یک محصول به بازار باشد. او گفت که از آن زمان به بعد، به این باور رسید که محصولات جدید همیشه نیازمند خلق بازار جدید نیز هستند و درست دو سال بعد، در سال 1962، مدل TV5-303 که حتی از مدل TV8-301 کوچکتر بود، به موفقیتی بزرگ در ایالات متحده تبدیل شد.
منبع: sony
227322
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/773216/