سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

دانشمندان به تولید سلول‌های مصنوعی نزدیک‌تر شدند نکات خواندني

دانشمندان به تولید سلول‌های مصنوعی نزدیک‌تر شدند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایرنا /پژوهشگران موفق به تولید نانولوله‌ها و حلقه‌های خودآرا از مولکول‌های RNA درون وزیکول‌های لیپیدی شبیه به سلول‌های مصنوعی شده‌اند. این فناوری می‌تواند در آینده به ایجاد سلول‌های مصنوعی برای کاربردهای تحقیقاتی، تشخیصی و درمانی کمک کند.
به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مولکول‌های DNA و RNA، عناصر اساسی حیات هستند که اطلاعات ژنتیکی مورد نیاز برای تولید پروتئین‌ها را حمل می‌کنند. با این حال، ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن‌ها موجب شده است که به عنوان مصالح ساختمانی بیولوژیکی نیز مورد استفاده قرار گیرند. طبیعت این قابلیت را میلیاردها سال پیش کشف کرده است؛ به عنوان مثال، ریبوزوم‌ها تا حدی از RNA ساخته شده‌اند.
دانشمندان برای سال‌ها توالی‌های خاصی از DNA و RNA را طراحی کرده‌اند که موجب می‌شود این مولکول‌ها به‌طور خودکار به شکل‌های از پیش تعیین‌شده آرایش یابند. این روش به نام “اوریگامی DNA یا RNA” شناخته می‌شود.
بازار
این ساختارهای مهندسی‌شده می‌توانند بسیار پیچیده باشند؛ برای مثال، جعبه‌های نانویی ساخته‌شده از DNA که داروها را مستقیم به محل هدف منتقل می‌کنند و سپس با باز کردن یک “در مولکولی”، محتویات خود را آزاد می‌سازند. اکنون، مطالعه‌ای جدید از دانشگاه هایدلبرگ که در مجله Nature Nanotechnology منتشر شده است، فناوری اوریگامی RNA را به سطحی جدید ارتقا داده است.
پژوهشگران در این مطالعه، مولکول‌های RNA را طوری طراحی کردند که به‌طور خودکار به ساختارهایی شبیه به اسکلت سلولی آرایش یابند. اسکلت سلولی که به‌طور طبیعی از فیلامنت‌های پروتئینی و میکروتوبول‌ها تشکیل شده است، نقشی کلیدی در حفظ شکل و پایداری سلول دارد. پژوهشگران در مقاله خود توضیح داده‌اند: ما کاشی‌های اوریگامی RNA را طراحی کردیم که پس از رونویسی، تا شده و به نانولوله‌های اوریگامی RNA با طول چندین میکرومتر تبدیل می‌شوند.
این تیم تحقیقاتی، قالب‌های DNA و آنزیم RNA پلیمراز، که برای رونویسی DNA به RNA ضروری است، را درون وزیکول‌های لیپیدی تک‌لایه‌ای بزرگ (GUVs) قرار دادند و به‌نوعی “پروتوسل” مصنوعی ایجاد کردند. برای تأمین واحدهای سازنده RNA (نوکلئوتیدها) در این سلول‌های مصنوعی، آن‌ها از پروتئین منفذدار غشایی باکتریایی آلفا-همولیزین (α-haemolysin) استفاده کردند. همچنین، یون‌های منیزیم (⁺Mg²) به‌عنوان عاملی برای جلوگیری از رونویسی زودهنگام عمل کردند و پروتئین منفذدار، فرآورده‌های جانبی رونویسی را از محیط سلولی حذف کرد.
به محض آغاز رونویسی، رشته‌های RNA به‌سرعت تا خورده و درون این سلول‌های مصنوعی به نانولوله‌ها تبدیل شدند. برخی از این نانولوله‌ها به طول چندین میکرومتر رسیدند که از نظر ابعاد با ساختارهای اسکلت سلولی واقعی قابل مقایسه هستند.
جالب اینجاست که تغییرات جزئی در توالی قالب DNA به تغییرات قابل توجهی در ساختار نهایی اوریگامی RNA منجر شد؛ به عنوان مثال، تنها با اصلاحات اندک، ساختارهای حاصل به جای نانولوله، به حلقه‌هایی تبدیل شدند. برای افزایش مقیاس این ساختارها، پژوهشگران از آپتامرها استفاده کردند. آپتامرها، توالی‌های خاصی از RNA هستند که قادر به اتصال به اهداف مولکولی مشخص، از جمله سایر مولکول‌های RNA هستند. با گنجاندن آپتامرها، نانولوله‌ها به شبکه‌هایی شبیه به اسکلت سلولی با ابعاد ده‌ها میکرومتر تبدیل شدند.
علاوه بر این، آپتامرها در ایجاد ساختارهای مشابه کورتکس (قشر سلولی) که به غشای لیپیدی متصل می‌شوند نیز مفید بودند. این ویژگی مشابه کورتکس‌هایی است که در سلول‌های واقعی مشاهده می‌شود. در صورت ادامه تأمین نوکلئوتیدها، شبکه‌های ساختاری آن‌قدر گسترده می‌شدند که شکل وزیکول‌های لیپیدی را تغییر می‌دادند؛ قابلیتی که یکی از ویژگی‌های اصلی اسکلت سلولی محسوب می‌شود.
یکی از مهم‌ترین مزایای اوریگامی RNA این است که این ساختارها را می‌توان مستقیم درون سلول‌ها تولید کرد. زمانی که قالب‌های DNA وارد سلول شوند، یک آنزیم واحد، پلیمراز T7، قادر خواهد بود تعداد زیادی از محصولات RNA را از روی این قالب‌ها بسازد. در مقایسه، ماشین بیولوژیکی رونویسی-ترجمه‌ کامل برای عملکرد صحیح، به بیش از 150 ژن نیاز دارد.
دکتر کرستین گوپفریش (Kerstin Göpfrich)، نویسنده‌ اصلی این مطالعه، توضیح می‌دهد: برخلاف اوریگامی DNA، اوریگامی RNA این امکان را فراهم می‌کند که سلول‌های مصنوعی، خودشان مصالح سازنده‌ خود را تولید کنند. این موضوع می‌تواند چشم‌اندازهای جدیدی را برای تکامل هدایت‌شده‌ چنین سلول‌هایی ایجاد کند.
این کشف اولیه، دارای پیامدهای گسترده‌ای است، از جمله در زمینه‌ تحقیقات پیرامون پیری. این فناوری می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا تکامل اولیه‌ سلول‌ها را بهتر درک کنند، سیستم‌های زیست‌تقلیدی (بیومیمتیک) توسعه دهند و سلول‌هایی با وظایف خاص مهندسی کنند.
اگرچه ایجاد سلول‌های مصنوعی یوکاریوتی کاملاً عملکردی به دلیل پیچیدگی زیاد آن‌ها هنوز در افق دوری قرار دارد، اما مسیر ایجاد “پروتوسل‌های” پروکاریوتی ساده اما کاربردی اکنون کوتاه‌تر شده است.
در حال حاضر، باکتری‌ها به طور گسترده برای تولید مولکول‌های زیستی استفاده می‌شوند، اما سلول‌های مصنوعی می‌توانند این فرآیند را ساده‌تر کرده و حتی تولید پروتئین را مستقیماً درون موجودات زنده امکان‌پذیر کنند، بدون اینکه مشکلات ایمونولوژیکی ناشی از استفاده از باکتری‌ها ایجاد شود.
برای مثال، چنین پروتوسل‌هایی می‌توانند پروتئین‌های ضروری مانند کلاژن و الاستین را برای حفظ عملکرد جوان ماتریکس خارج‌سلولی (ECM) تولید کنند.
نویسندگان این مطالعه پیش‌بینی می‌کنند که ساختارهای آینده‌ اوریگامی RNA دیگر صرفاً به عنوان داربست‌های غیرفعال عمل نخواهند کرد، بلکه با یکپارچه‌سازی ریبوزیم‌ها -مولکول‌های RNA با قابلیت فعالیت آنزیمی- به انجام وظایف پیچیده‌ سلولی خواهند پرداخت.
گوپفریش اظهار داشت که هدف نهایی این پژوهش، ایجاد ماشین‌های مولکولی کاملاً عملکردی برای سلول‌های مصنوعی مبتنی بر RNA است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/772995/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اینتل و TSMC برای همکاری در تولید تراشه آماده می‌شوند

شیائومی از گوشی پوکو C71 با قیمت 75 دلار رونمایی کرد

هشدار به صاحبان آیفون؛ مراقب کلاهبرداری جدید با iMessage باشید

یک گیمر آلمانی موفق شد تنها با جمع‌آوری بطری بازیافتی، یک کنسول PS5 خریداری کند

شگفتانه بیل گیتس برای پنجاهمین سالگرد تأسیس مایکروسافت: باحال‌ترین کدی که تا به حال نوشته‌ام

چین با بزرگترین صفحه نمایش پرنده، رکورد جهانی را شکست

راز دیدن نور سفید در تجربه مرگ و خروج از بدن فاش شد

مهارت‌های حرکتی ربات چینی ربات انسان نما شرکت رباتیک چینی یونیتری

سیستم شناسایی سرقت اندروید 15 کاربران را سارق تشخیص می‌دهد!

ترامپ اجازه داد «تیک‌تاک» 75 روز دیگر در آمریکا فعال باشد

کالبدشکافی گوشی پیکسل 9a، میان‌رده جدید گوگل

اختراعات هوشمندانه برای نامرئی‌سازی افراد، هواپیماها و شهرها؛ رویای دیرینه بشر به واقعیت می‌پیوندد؟

بازی‌های گیم‌کیوب وارد نینتندو سوییچ می‌شوند

مدل جدید تولید تصویر میدجرنی برای رقابت با GPT-4o معرفی شد

بازی جدید Donkey Kong با انتشار تریلری معرفی شد

بقایای مأموریت آپولو؛ چه چیزهایی هنوز روی ماه باقی مانده‌اند؟

پلتفرم جدید تیک‌تاک برای هنرمندان راه‌اندازی شد

برگزاری اولین نشست فصلی معاونین و مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان

فونت ایرانی وزیر به هوش مصنوعی گراک ایلان ماسک اضافه شد

تاثیر تجربیات ناخوشایند کودکی بر زندگی عاطفی بزرگسالی

شوک تعرفه‌های ترامپ به بازار گوشی‌های هوشمند؛ آیا قیمت آیفون تا 40 درصد گران می‌شود؟

روسیه شی مرموزی را در مدار زمین رها کرد

اپل به دنبال تقویت و ایمن‌تر کردن درب مک‌بوک است

یک داروی 180 ساله ممکن است سریعترین درمان برای افسردگی باشد

جانباز 70 درصد گلستانی به یاران شهیدش پیوست

تولید گرافیت از ضایعات چوب، تایر و کاه

عملکرد نسخه پی سی Last of Us Part 2 ضعیف‌تر از حد انتظار است

محلول‌پاشی با باکتری و فلز روی؛ راهی برای بهبود تولید گندم

اپل روی قابلیت تشخیص سقوط برای دستگاه‌های پوشیدنی آینده خود کار می‌کند

تاریخ رونمایی گوشی بعدی ویوو مشخص شد

بیل مکانیکی برقی هیوندای با یک بار شاژر، 10 ساعت کار می‌کند

دانشمندان به تولید سلول‌های مصنوعی نزدیک‌تر شدند

وقتی سونی به ترندها هیچ اهمیتی نمی‌دهد!

چگونه هورمون‌های ما مُخِل کار دستیارهای صوتی می‌شوند؟

نشان ماموریت «آرتمیس 2» رونمایی شد

بازی Mario Kart World با انتشار تریلری معرفی شد

شکایت جدید علیه ایلان ماسک؛ بدهی 5 میلیون دلاری به تبلیغ‌کنندگان کارزار سیاسی

نجات زندگی با ذخایر ژنتیکی و سلول‌های بنیادی

شمار پلیرهای همزمان The Last of Us Part 2 Remastered در استیم به بیش از 23,000 نفر رسید

آیا ماشین‌ها واقعاً می‌توانند فکر کنند؟

نمایشگر OLED آیپد مینی جدید توسط سامسونگ تولید می‌شود

همکاری پرستاران و هوش مصنوعی برای نجات جان افراد

اپل همچنان عاشق آیفون تمام‌شیشه‌ای است

کنسول نینتندو سوییچ 2 از فناوری DLSS انویدیا و رهگیری پرتو پشتیبانی می‌کند

آیفون 16 پرو مکس 100 هزار دلاری با الهام از کلیسای نوتردام معرفی شد

لیست گوشی‌های گلکسی A که واجدشرایط دریافت One UI 7 هستند

کاربران ChatGPT در یک هفته، 700 میلیون عکس ساخته‌اند

پهپادهای آبی که بهتر از ماهی‌ها شنا می‌کنند

با انتشار تریلری بازی Project 007 برای نینتندو سوییچ 2 تایید شد

روشی برای فرار از طاسی؛ «بوتاکس جدید» با ریزش مو مقابله می‌کند