سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

پلتفرم های خارجی آماده مذاکره برای حضور در ایران هستند نکات خواندني

پلتفرم های خارجی آماده مذاکره برای حضور در ایران هستند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - گجت نیوز / دبیر شورای عالی فضای مجازی در یک گفتگوی تلویزیونی از مذاکره با برخی از پلتفرم های خارجی برای حضور در ایران و رفع فیلترینگ آن‌ها خبر داده است.
 در شرایطی که محدودیت‌های اینترنتی همچنان بخش بزرگی از زندگی دیجیتال مردم ایران را تحت تأثیر قرار داده، خبرهایی از تلاش دولت برای مذاکره با پلتفرم های خارجی به گوش می‌رسد. محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفت‌وگویی با صداوسیما تأیید کرد که مذاکراتی بین دستگاه‌های اجرایی ایران و برخی سکوهای بین‌المللی در جریان است و تعدادی از این پلتفرم‌ها شروط ایران را پذیرفته‌اند. با این حال، او از افشای جزئیات بیشتر، از جمله نام این پلتفرم‌ها یا محتوای توافقات، خودداری کرد.
مذاکره با پلتفرم های خارجی در سایه

سیاست و بازاریابی

 دبیر شورای عالی فضای مجازی
بازار


ایران طی سال‌های گذشته با اعمال فیلترینگ گسترده، دسترسی کاربران به بسیاری از پلتفرم‌های جهانی را محدود کرده است. این محدودیت‌ها نه‌تنها تجربه کاربران را تحت تأثیر قرار داده، بلکه کسب‌وکارهای آنلاین را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. بر اساس گزارش‌ها، ترافیک بین‌المللی اینترنت در ایران تا 70 درصد کاهش یافته و این موضوع، کاهش درآمد قابل‌توجهی را برای فعالان اقتصاد دیجیتال به همراه داشته است.
حالا، مذاکرات با پلتفرم‌های خارجی می‌تواند نشانه‌ای از تغییر رویکرد باشد، اما نبود شفافیت در این فرایند، تردیدهایی را میان کارشناسان و کاربران ایجاد کرده است.
 آقامیری در این گفت‌وگو توضیح داد که مذاکرات همچنان ادامه دارد، اما از ارائه اطلاعات تکمیلی درباره ابعاد این گفت‌وگوها خودداری کرد. این موضوع، گمانه‌زنی‌هایی را درباره احتمال حضور محدود و مشروط برخی پلتفرم‌ها در ایران به وجود آورده است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی در بخش دیگری از اظهارات خود به موضوع فیلترینگ پرداخت و درباره عدم انتشار متن مصوبات مرتبط با رفع محدودیت‌ها گفت: «موارد مصوبه عمدتا به دستگاه‌ها مربوط بود و جنبه عمومی نداشت؛ به همین دلیل به آن‌ها ابلاغ شده تا اقدامات لازم را انجام دهند.»
این توضیحات، نه‌تنها ابهامات موجود را برطرف نکرده، بلکه انتقادهایی را از سوی کارشناسان برانگیخته که معتقدند چنین رویکردی با حقوق کاربران همخوانی ندارد. آن‌ها هشدار می‌دهند که بدون شفافیت در سیاست‌گذاری‌ها، نمی‌توان انتظار تحول جدی در وضعیت دسترسی به اینترنت را داشت.


آقامیری همچنین به اهمیت هوش مصنوعی به‌عنوان یک اولویت ملی اشاره کرد و تأکید داشت که به جای تمرکز بر تدوین اسناد راهبردی، باید به سمت اقدامات عملی حرکت کرد. او از حمایت مجموعه‌هایی مانند معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وزارت ارتباطات و سازمان ملی هوش مصنوعی از پروژه‌های مرتبط خبر داد.
با این حال، کارشناسان معتقدند که نبود یک برنامه مشخص و سرمایه‌گذاری ناکافی، ایران را از رقابت جهانی در این حوزه عقب نگه داشته است. در حالی که کشورهای منطقه با شتاب در حال توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی هستند، سهم ایران از این بازار جهانی همچنان ناچیز گزارش می‌شود.
آینده‌ای نامعلوم برای اقتصاد دیجیتال
مذاکرات با پلتفرم‌های خارجی در حالی دنبال می‌شود که بیش از 80 درصد کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی وابسته‌اند. نتیجه این گفت‌وگوها می‌تواند نقشی تعیین‌کننده در سرنوشت اقتصاد دیجیتال کشور ایفا کند. اما کارشناسان تأکید دارند که بدون بازنگری اساسی در سیاست‌های محدودکننده، حتی حضور احتمالی برخی پلتفرم‌ها نمی‌تواند مشکلات ریشه‌ای مانند فیلترینگ را حل کند.
در پایان، به نظر می‌رسد که تا روشن شدن سیاست‌های کلی و شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها، چشم‌انداز دسترسی آزاد کاربران و بهبود شرایط کسب‌وکارهای دیجیتال در ایران همچنان مبهم باقی بماند. مذاکرات فعلی شاید گامی رو به جلو باشد، اما بدون تغییر در رویکردهای کلان، این گام‌ها به نتیجه‌ای ملموس منجر نخواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/771608/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مایکروسافت به ترغیب کاربران برای نصب ویندوز 11 از طریق صفحه پشتیبانی ادامه می‌دهد

پردازنده‌های دسکتاپ AMD Zen 6 احتمالاً حداکثر 24 هسته خواهند داشت

یک گام نزدیک‌تر به اینترنت کوانتومی با کمک هوش مصنوعی

زمان پرتاب موشک «نوترون» اعلام شد

هفته بزرگداشت شهدا فرصتی برای شناخت سیره شهدا است

آپدیت visionOS 3 اپل پر از ویژگی‌های جدید خواهد بود

استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی برای طراحی باتری‌های حالت جامد

ابداع سیستم هشدار اولیه حمله قلبی و سرطان کبد با کمک هوش مصنوعی

انتصاب سرپرست اداره کل امور اقتصادی و مجامع بنیاد شهید و امور ایثارگران

آپدیت جدید برای میان رده محبوب سامسونگ منتشر شد

شاهکار دانشگاه یوتا برای سهولت در عمل جراحی شبکیه چشم

تابلویی از رنگ‌های گوناگون در «سحابی کالیفرنیا»

بیش از 60 هزار ایثارگر روز شهید در سراسر کشور تجلیل خواهند شد

بلک شارک رقیب مقرون‌به‌صرفه گلکسی رینگ سامسونگ را معرفی کرد

خالق PUBG در بازی جدید خود از چه عناوینی الهام گرفته است؟

این ماژیک با سم ماهی بادکنکی پر شده است!

روزه‌داری، راهی برای آرامش ذهن و کاهش تنش‌های روانی

آیفون ها از موج هوش مصنوعی عقب ماندند

ساخت ریزتراشه پیشرفته برای رفع ناباروری مردان در دانشگاه تهران

پلتفرم های خارجی آماده مذاکره برای حضور در ایران هستند

ایلان ماسک همچنان برای جلوگیری از تبدیل OpenAI به استارتاپی سودمحور شانس دارد

آپدیت iOS 19 احتمالاً ویژگی‌های فعلی Apple Intelligence را وارد برنامه‌های بیشتری می‌کند

برگزاری دوازدهمین جلسه ستاد اجرائی شاهد با حضور مدیران کل بنیاد و آموزش و پرورش استان سمنان

شفاف سازی در ارائه خدمات به جامعه ایثارگری بهره وری کار را بالا می برد

ویژگی‌های جدید پردازنده های AMD Ryzen 9 9950X3D/9900X3D تأیید شد

سازندگان DOOM: The Dark Ages از جانشین Marauder می‌گویند

خسارت سنگین ماینرهای غیرقانونی به صنعت برق؛ برق‌دزدی 700 هزار ماینر غیرمجاز

مردم ایران بیشتر از کدام مرورگر اینترنت استفاده می‌کنند؟

ناچیز بودن زمین در برابر جهان هستی

سامسونگ در حال توسعه گلکسی بادز FE 2 با طراحی جدید است

به پرفروش‌ترین کارت گرافیک بازار سلام کنید

هوش مصنوعی خطاهای مقالات تحقیقاتی را شناسایی می‌کند

قطره ای به زیبایی یک اقیانوس

جانباز 70 درصدگیلانی به یاران شهیدش پیوست

هوش مصنوعی جمنای از تاریخچه جستجوهای شما استفاده خواهد کرد!

تراشه پرقدرت AMD 9950X3D با پیشرفت نسلی 14 درصدی رؤیت شد

ساخت و پخت همزمان غذا با چاپگر 3بعدی جدید چینی‌ها

دو اسلحه محبوب به Call of Duty باز خواهند گشت

ساخت اولین رایانه‌ کوانتومی «مفید» در استرالیا

مینی کامپیوترهای جدید Minisforum با کارت گرافیک جانبی به سیستم گیمینگ تبدیل می‌شوند

فیروزآبادی: تا شب عید تحول خاصی برای رفع فیلترینگ رخ نمی‌دهد

آسیب غیر قابل بازگشت قرنیه درمان شد

شوک داغ! کابل برق RTX 5090 به دمای 150 درجه رسید

تولید نمونه محصول دارویی برای درمان زجر تنفسی

ایلان ماسک: استارلینک خاموش شود خط مقدم اوکراین شکست می‌خورد

ساعت شیائومی واچ 3 پرو با سرعت شارژ سریع در راه است

سامسونگ آزمایش One UI 8 بر پایه اندروید 16 را آغاز کرد

«چرخند»ها در قطب شمال مشتری

تحلیل‌گر معروف صنعت موبایل: آیفون تاشو اواخر 2026 از راه می‌رسد

اعتراضات علیه ایلان ماسک به خشونت کشیده شد