سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

«آفیس» بربادرفته؛ اشتباهات برندینگ مایکروسافت نکات خواندني

«آفیس» بربادرفته؛ اشتباهات برندینگ مایکروسافت
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - زومیت / مایکروسافت در زمینه‌های بسیاری فوق‌العاده است، اما گاهی در نام‌گذاری محصولات، تصمیمات اشتباهی می‌گیرد؛ مثل ری‌برند آفیس به مایکروسافت 365 کوپایلت.
مایکروسافت در زمینه‌های بسیاری فوق‌العاده است؛ مثلاً توسعه‌ی سیستم‌عاملی که همچنان باقدرت، 73 درصد بازار را در اختیار دارد، یا توسعه‌ی سرویس آژور که دومین پلتفرم بزرگ خدمات ابری به‌شمار می‌رود و صدالبته، پول درآوردن به‌طوری که درحال‌حاضر بعد از اپل و انویدیا، ارزشمندترین شرکت دنیا است و یک تصاحب 70 میلیارد دلاری را تنها با «پول‌توجیبی»اش به سرانجام رساند؛ اما قبول کنید که این غول عظیم‌الجثه‌ی مستقر در ردموند، در زمینه‌ی نام‌گذاری محصولات، دست‌کم در برخی موارد، واقعاً افتضاح عمل می‌کند. 
یا شاید بهتر است بگویم نام‌گذاری‌های مایکروسافت گاهی دقیقاً به هدف می‌خورد و گاهی هم به‌شدت به خطا می‌رود. مثلاً ویندوز، اج، سرفیس و ایکس‌باکس برندهای فوق‌العاده‌ای هستند و کمتر کسی این روزها پیدا می‌شود که با شنیدن این اسامی نداند درباره‌ی چه چیزی صحبت می‌کنید (هرچند مایکروسافت اخیراً با کمپین «این یک ایکس‌باکس است» برای حذف نیاز به خرید کنسول، قلب طرفداران این برند را هم به درد آورده است).


اما خب، مایکروسافت صبح یکی از روزهای تاریخ 50 ساله‌‌اش به این نتیجه رسید که «Windows Mobile 2003 for Pocket PC Professional Edition» نام تجاری کاملاً مناسبی برای نسخه‌ی سیستم‌عامل موبایلش است. هرچند اغلب مجبور شده این نام‌ها را پس از مدتی تغییر دهد یا اصلاح کند؛ چرا که باعث سردرگمی می‌شدند یا کاربران ترجیح می‌دادند آن‌ها را به نام دیگری صدا بزنند.
مثلاً ویندوز فون 7 در ابتدا با نام «Windows Phone 7 Series» عرضه شد. «ویندوز استور» هم اکنون به «مایکروسافت استور» تغییر نام داده و کنترلر «Xbox Elite Wireless Controller Series 2» هم برای بسیاری از کاربران همان دسته‌ی ایکس‌باکس الیت است. به خاطر دارید مایکروسافت سه‌، چهار سال پیش MSN را به «Microsoft Start» تغییر نام داد، اما بعد از چند ماه دوباره به همان نام قبلی برگشت؟ اجازه بدهید به کلاف سردرگم نام‌گذاری‌‌های مختلف به‌روزرسانی ویندوز 10 هم اصلاً دست نزنیم!
نام‌گذاری‌های مایکروسافت گاهی دقیقاً به هدف می‌خورد و گاهی هم به‌شدت به خطا می‌رود
در کنار این‌ها، برند دیگری هم بود که در سی‌وچند سال گذشته، حسابی بین کاربران جا افتاده و واقعاً هم معنادار بود؛ مجموعه ابراز بهره‌وری ورد، اکسل، پاورپوینت، وان‌نوت و چند نرم‌افزار دیگر که تقریباً تمام مردم دنیا آن را به نام «مایکروسافت‌ آفیس» یا همان «آفیس» می‌شناسند؛ تا اینکه چند سال پیش، مایکروسافت در اقدامی غیرمنتظره به سرش زد این برند قدیمی و جاافتاده را به «مایکروسافت 365» تغییر دهد و کلمه‌ی آفیس را که به بهترین‌ و ساده‌ترین شکل، به کاربرد این نرم‌افزارها اشاره می‌کرد، به‌طور کلی حذف کند. 
این کار مایکروسافت آنقدر عجیب بود که حتی خودش هم به غیرمنطقی بودنش پی برد و مجبور شد در استورهای مختلف، کلمه‌ی آفیس را داخل پرانتز به اسم «مایکروسافت 365» اضافه کند تا کاربران از سردرگمی نجات پیدا کنند و کماکان به خرید این مجموعه‌ی ارزشمند ادامه دهند. 
و حالا؛ نام‌گذاری جدید و عجیب‌تر «مایکروسافت 365 کوپایلت» برای برندی که هنوز اکثر ما با همان نام آفیس می‌شناسیم. واقعاً دوست دارم بدانم در جلسات برندینگ مایکروسافت چه می‌گذرد و چه افرادی در نابودی ده‌ها سال اعتبار برند آفیس و تبدیل آن به مایکروسافت 365 کوپایلت نقش داشته‌اند. 
بعید می‌دنم کسی با نامناسب‌بودن نام «مایکروسافت 365 کوپایلت» برای مجموعه‌ی آفیس مخالف باشد؛ اما می‌توان حدس زد چرا مایکروسافت سراغ چنین نام‌گذاری‌ پیچیده و ناخوشایندی رفته: همه‌چیز زیر سر هوش مصنوعی است. 
مایکروسافت با این ری‌برند می‌خواهد کوپایلت را بیشتر بر سر زبان‌ها بیندازد و کاربران بیشتری را به خرید ابزارهای پولی مجهز‌ به هوش مصنوعی در قالب مجموعه‌ی آفیس ترغیب کند. نسخه‌ی پولی این ابزارها که تا پیش از این «مایکروسافت کوپایلت برای مایکروسافت 365» نامیده می‌شد، حالا به همان «مایکروسافت 365 کوپایلت» تغییر نام داده است.


هیچ تیم خاصی در مایکروسافت، مالک برند کوپایلت نیست
مایکروسافت قبلاً برای اشاره‌ به قابلیت کوپایلت در نرم‌افزارهای آفیس از سیستم نام‌گذاری ساده‌تری مثل «کوپایلت در ورد» استفاده می‌کرد؛ اما حالا به «مایکروسافت 365 کوپایلت در ورد» روی آورده است. باقی محصولاتی هم که صرفاً از کلمه‌ی کوپایلت استفاده می‌کردند، مثل «کوپایلت برای فروش»، «کوپایلت برای خدمات» و «کوپایلت برای امور مالی»، همگی تحت برند «مایکروسافت 365 کوپایلت» قرار گرفته‌اند؛ یعنی «مایکروسافت 365 کوپایلت برای فروش»، هرچند احتمالاً همه آن را به همان نام قبل صدا بزنند.
آن‌طور که ورج می‌گوید، دلیل این تغییر برند این است که هیچ تیم خاصی در مایکروسافت، مالک برند کوپایلت نیست. مایکروسافت صرفاً به برخی از تیم‌های هوش مصنوعی و خدمات ابری‌اش گفته که در کنار مسئولیت‌های قبلی، روی قابلیت‌های جدید برای کوپایلت هم تمرکز کنند؛ نتیجه این شد که حالا تیم‌های مختلفی داخل مایکروسافت تشکیل شده که هر یک در حال توسعه‌ی کوپایلت‌های متفاوتی هستند.

سیاست و بازاریابی

البته ظاهراً این اتفاق هنوز به درگیری‌های داخلی منجر نشده است، اما برخی از کارمندان احساس می‌کنند که تیم مایکروسافت 365 به‌لطف نقش برجسته‌ای که در توسعه‌ی اپلیکیشن‌های آفیس داشته‌، همیشه می‌خواسته مالک برند کوپایلت شود. تغییر برند جدید به‌وضوح نشان می‌دهد که مایکروسافت 365 در نبرد بر سر مالکیت برند کوپایلت پیروز شده است. بااین‌حال، هنوز هیچ تیم مهندسی مشخصی مالک کوپایلت نیست و معلوم نیست مایکروسافت برای کوپایلت‌های تجاری آینده که خارج از مایکروسافت 365 هستند، چه برنامه‌ای دارد.
مایکروسافت ظاهراً با این ری‌برند می‌خواسته برند مایکروسافت 365 را با اهداف تجاری که برای توسعه‌ی کوپایلت در سر دارد، هماهنگ کند؛ اما مسئله اینجا است که آرزوهای مایکروسافت برای کوپایلت هنوز به‌طور کامل محقق نشده است.
کوپایلت هنوز نتوانسته است به جایگاهی که مایکروسافت در نظر داشت، برسد و کاربران علاقه‌ی چندانی به این پلتفرم نشان نداده‌اند. حتی گرت اویستریک، مدیر ارشد بازاریابی کوپایلت پرو و مایکروسافت 365، هم به‌صراحت گفت:‌ «جالب‌ترین بازخوردی که دریافت کردیم این بود که گاهی کاربران ما می‌خواهند کوپایلت را غیرفعال کنند.»

سیاست و بازاریابی

تنها پلتفرمی که شاید از ری‌برندینگ به کوپایلت سود ببرد، بینگ است
زود قضاوت نکنیم؛ شاید روزی کوپایلت واقعاً به کارایی و محبوبیتی که مایکروسافت می‌خواست، برسد؛ اما درحال‌حاضر، هیچ دلیلی وجود ندارد تا کاربران استفاده از چت‌جی‌پی‌تی را به کوپایلت ترجیح دهند (مگر اینکه دنبال سانسور و محدودیت‌های بیشتری باشند!). حتی قابلیت نسبتاً نوآورانه‌ی «ریکال» در کامپیوترهای هوش مصنوعی کوپایلت‌‌پلاس هم به‌دلیل کوتاهی مایکروسافت در برطرف‌کردن به‌موقع دغدغه‌های امنیتی، با کوهی از مشکلات روبه‌رو شد و هنوز دردسترس عموم قرار نگرفته است.
شاید تنها پلتفرمی که ممکن است از همراهی‌ با برند کوپایلت سود ببرد، بینگ باشد. هرچقدر هم که بینگ این‌روزها کارش را درست انجام دهد و از اتهام کپی‌برداری مستقیم از نتایج گوگل فاصله گرفته باشد، باز هم نامش به‌حق یا به‌ناحق با کیفیت پایین‌تر از سرچ گوگل گره خورده است.
مایکروسافت سال‌ها است که تلاش می‌کند سهم بیشتری از بازار موتورهای جست‌وجو برای خودش دست‌وپا و کاربران بیشتری را به استفاده از بینگ ترغیب کند (حتی تا شبیه‌سازی صفحه سرچ گوگل در بینگ برای فریب کاربران پیش رفت!)، اما گوگل کماکان بر تخت امپراتوری دنیای اینترنت تکیه زده و بعید است به این زودی‌ها خدشه‌ای به سهم 90 درصدی‌اش از بازار وارد شود. 
به نظرم تغییر برند بینگ به کوپایلت شاید بتواند خاطره‌ی تلخ شکست موتور جست‌وجوی مایکروسافت را از ذهن‌ها پاک کند؛ در ضمن، این کار با هدف مایکروسافت برای ادغام سرچ با هوش مصنوعی هم سازگارتر است. بعید می‌دانم تا صد سال آینده هم کسی به‌جای «گوگل‌کردن»، از اصطلاح «بینگ‌کردن» استفاده کند؛ اما شاید «از کوپایلت بپرس» شانس بیشتری داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/768399/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصاویر فاش شده از One UI 8 از تغییرات ناچیز خبر می‌دهند

اتفاق عجیب در کالیفرنیا؛ هکرها صدای جعلی ایلان ماسک و مارک زاکربرگ را در خیابان پخش کردند

گفتگوی تیم کوک با ترامپ ظاهراً در لغو تعرفه‌ها تأثیر داشته است

هوش مصنوعی جمینای گوگل به اپلیکیشن Photos در اندروید تزریق شد

حداقل حافظه داخلی موردنیاز برای اندروید 15 به 32 گیگابایت افزایش می‌یابد

قابلیت امنیتی جدید اندروید: ری‌استارت خودکار دستگاه پس از 3 روز قفل‌بودن

برنامه پیچیده اپل برای بهبود هوش مصنوعی محصولاتش با حفظ حریم خصوصی کاربران

عذرخواهی رسمی سامسونگ برای تأخیر در انتشار One UI 7

کدام افراد مشهور تا کنون با بلواوریجین به فضا رفته‌اند؟

تصاویری از خورشید گرفتگی در مریخ ثبت شده توسط کاوشگر ا

نمونه آزمایشی "ماه‌نورد" ایرانی در 1404 ساخته می‌شود

مهندس اوحدی: خدمت‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویاتر شده است

اوحدی: *خدمت رسانی به ایثارگران و خانواده‌های شهدا در دوره جدید پویا تر شده است*

هوش مصنوعی تپش قلب را بازسازی می‌کند

آنر پاور با باتری 8000 میلی‌آمپر ساعتی معرفی شد: از 270 دلار در چین

کلسترول بالا می‌تواند خطرناک نباشد!

پیش‌بینی سود چشمگیر TSMC در فصل اول 2025 با وجود نگرانی‌ها از تعرفه‌های ترامپ

چرا سیارک‌های غنی از کربن به زمین نمی‌رسند؟

ظاهراً انتشار One UI 7 سامسونگ از سر گرفته شده است

ثبت‌نام بیمه موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان آغاز شد

کشف تاریخی اخترشناسان: جهان هستی در حال چرخش است

اپل در سه‌ماهه اول 2025 بزرگ‌ترین فروشنده موبایل جهان شد

گوشی‌های جدید Acer رسما معرفی شدند

احتمال وقوع 2 فوران خورشیدی در روز 16 آوریل

تولید نانوذرات پلیمری با قابلیت هدفگیری مستقیم تومور سرطانی

اندروید 12 حالا سیستم‌عاملی منسوخ است و دیگر پشتیبانی نمی‌شود

واکسن نجات سالمندان از ذات الریه تولید شد

هوش مصنوعی جدید «گوگل»، گفتار دلفین‌ها را رمزگشایی می‌کند

همه چیز درباره هوش مصنوعی جدید «اوپن‌ای‌آی»

تشخیص آلزایمر با یک آزمایش ساده

برگزاری مراسم تشییع پیکر جانباز شهید در مشهد مقدس

اینتل پس‌ از 10 سال، عمده سهامش از شرکت تراشه‌سازی Altera را با ارزش 4٫46 میلیارد دلار واگذار می‌کند

دقت بیش از 96 درصدی یک حسگر زیستی در تشخیص سیگنال‌های عصبی مغز

فضانوردی که  روز تولدش را در یک تِرَن فضایی می‌گذراند

سرمایه‌گذاری 500 میلیارد دلاری انویدیا در آمریکا؛ تولید تراشه به ایالات متحده می‌رود

رنگ سبز اقیانوس‌های زمین در گذشته و ارغوانی در آینده!

گرامیداشت روز جهانی نجوم همزمان با تقدیر از معلمان

هوش مصنوعی در خدمت تذکر حجاب

آغاز استفاده «متا» از داده‌های کاربران اروپایی برای آموزش هوش مصنوعی خود

تقارن روز جهانی نجوم با گرامیداشت روز معلم/فرصتی برای لمس شگفتی‌های کیهان در آزمایشگاه بزرگ آسمان شب

دیدار مدیرکل بنیاد گلستان با جامعه ایثارگری شهرستان بندرترکمن

مارک زاکربرگ به دادگاه رفت؛ تلاش متا برای جلوگیری از تجزیه اینستاگرام و واتس‌اپ

سرمایه‌گذاری 100 میلیون دلاری برای توسعه هوش مصنوعی در ایران

پرجزئیات‌ترین مدل سه‌بعدی لاشه کشتی تایتانیک ساخته شد

تاریخ رونمایی و طراحی کامل وان‌پلاس 13T با انتشار تیزر رسمی مشخص شد

بحران جهانی کاهش درآمد اپراتورها و فناوری‌محور شدن آنها

تصویر جدید «هابل» از یک سحابی ستاره‌زا

شناسایی رادار پنهان باکتری‌ها جهت شناسایی دشمنان

ساخت اولین ساختمان یکپارچه دیجیتال جهان در دانشگاه متروپولیتن تورنتو

اپل نام کسب‌و‌کار تبلیغاتی‌اش را به Apple Ads تغییر داد