سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید نکات خواندني

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - زومیت / ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.
تحریم جدیدی که گوگل علیه کاربران ایرانی اعمال کرده باعث شده دسترسی بعضی کاربران و کسب‌وکارها به حساب گوگل آنالیتیکس مسدود شود و دسترسی سایر کاربران هم به‌زودی گرفته می‌شود. علاوه بر مسدود شدن دسترسی کاربران ایرانی حتی اطلاعات و دیتایی که کسب‌وکارها و کاربران پیش از این در حساب کاربری‌شان داشتند هم حذف شده و دیگر در اختیار کاربران نیست.
گوگل در حالی این تحریم را اعمال کرده است که پیش از این در چند سال اخیر مجوزی ارائه شده بود به نام OFAC که بر اساس آن یک سری شرکت‌های فناوری می‌توانستند دسترسی به بعضی سرویس‌ها را به کاربران کشورهای تحریم‌شده بدهند. میلاد نوری، کارشناس فناوری اطلاعات، می‌گوید این مجوز هنوز لغو نشده یا قانون جدیدی تصویب نشده که این مجوز را نقض کند اما گوگل در یک اقدام محتاطانه تصمیم گرفته اکانت کاربران ایرانی را مسدود کند.
البته آن طور که نوری می‌گوید «بعضی از این تحریم‌ها از قبل وجود داشته. مثلا تا چند سال پیش پنل مدیریتی گوگل آنالیتیکس برای کاربران ایرانی تحریم بود و کسب‌وکارها و کاربران با VPN پنل را باز می‌کردند. جز ایران برای چند کشور دیگر مثل کوبا این سرویس تحریم بوده اما با همان مجوز OFAC بخشی از این محدودیت‌ها برداشته شد.»
این کارشناس فناوری اطلاعات نکته غم‌انگیز این اتفاق را در تکرار شدن آن توسط سایت شرکت‌ها می‌داند: «ممکن است رفتار گوگل الگویی بشود برای سایر شرکت‌های خارجی. یعنی الان که گوگل این سرویس را تحریم کرده سایر شرکت‌های بزرگ تکنولوژی هم از گوگل الگو بگیرند و این رفتار تحریم کردن را ادامه بدهند.»
با اقدام امروز شرکت ایسوس که دسترسی کاربران ایرانی به وب‌سایتش را مسدود کرد، به نظر می‌رسد این موضوع واقعا هم نگران‌کننده است.
گوگل بدون اطلاع قبلی داده‌های چندین ساله کاربران و کسب‌وکارها را حذف کرده است
این بار گوگل مسدودسازی را بدون اطلاع‌رسانی قبلی به کاربران انجام داده و این موضوع باعث شده همه اطلاعاتی که کاربران روی حساب گوگل آنالیتیکس خود داشتند، پاک شود. نوری در این خصوص این طور توضیح می‌دهد:
با این تحریم معضل کاربران ایرانی گوگل آنالیتیکس فقط این نیست که پلتفرم جایگزین برای این سرویس پیدا کنند بلکه آن‌ها دیتا و اطلاعات چندین ساله خود را از دست داده‌اند. بعضی از این کاربران اطلاعات 10 تا 15 سال کسب‌وکارشان را در این اکانت داشته‌اند که الان از دسترس‌شان خارج شده است.- میلاد نوری، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات
گوگل نه‌تنها اطلاع‌رسانی شفافی درباره این اقدام نداشته بلکه برخلاف رویه معمول پلتفرم‌ها و شرکت‌های بزرگ حتی فرصت یک هفته‌ای یا یک ماهه هم به کاربران ایرانی نداده که اطلاعات‌شان را ذخیره کنند بعد حساب‌شان را مسدود کند. این کارشناس فناوری اطلاعات در توضیح بُعد دیگری از اقدام گوگل می‌گوید:
«در ایمیلی که گوگل برای دارندگان حساب گوگل آنالیتیکس فرستاده نوشته که اگر فکر می‌کنید خطایی رخ داده این فرم را پر کنید اما داخل این فرم از کاربر یک ID می‌خواهد که چون همه اطلاعات کاربر حذف شده، به آن ID دسترسی ندارد و نمی‌تواند فرم را پر کند.»
علاوه بر این، در متن این ایمیل علت این تحریم و مسدود کردن کاربران ایرانی مشخص نشده است. نوری در این خصوص این طور توضیح می‌دهد:
گوگل اصلا درباره این تحریم شفاف‌سازی نکرده است، یعنی علت تحریم مشخص نیست. معلوم نیست به خاطر حجم زیاد بازدیدکننده‌های ایرانی یک سایت این تحریم را اعمال کرده یا به خاطر هویت خود اکانت‌ها.- میلاد نوری، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات
پای ترامپ در میان است
این کارشناس حوزه فناوری اطلاعات با کنار هم گذاشتن مجموع رفتار گوگل در خصوص مسدود کردن دسترسی کاربران ایرانی به گوگل آنالیتیکس می‌گوید: «عملکردی که گوگل در ماجرای تحریم سرویس آنالیتیکس داشته به نظر من می‌رسد که فقط خواسته خیلی سریع‌تر، تا قبل از این که ترامپ و دولت جدید آمریکا روی کار بیاید، دسترسی ایرانی‌ها را گرفته شده باشد.»
نوری با بیان این که «هنوز هیچ قانون جدیدی نیامده که به خاطر آن گوگل بخواهد این مسدودسازی‌ها را انجام دهد» به تجربه دوره پیشین ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اشاره کرده و می‌گوید:
دوره قبل هم که ترامپ روی کار آمد چنین اتفاقاتی افتاد. در واقع، بعضی شرکت‌ها از ترس جریمه‌هایی که به خاطر ارائه سرویس به کشورهای تحریم‌شده می‌شوند از روی احتیاط بسیار زیاد زودتر از این که ترامپ سر کار بیاید محدودیت‌ها را اعمال و حتی بیشتر می‌کنند.- میلاد نوری، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات

کاربر ایرانی نه برای شرکت‌های خارجی مهم است، نه برای تصمیم‌گیران داخلی
پیگیری‌ها نشان می‌دهد گوگل قصد ندارد این تصمیم و سیاست جدید خود را تغییر بدهد. نوری می‌گوید چون کاربر ایرانی به خاطر تحریم در پرداخت نمی‌تواند آورده مالی برای شرکت‌های خارجی داشته باشد به‌راحتی توسط این شرکت‌ها حذف می‌شود:
بسیاری از شرکت‌های بزرگ مثل گوگل از کاربران ایرانی هیچ درآمدی ندارند. چون ما کاربران ایرانی امکان هیچ پرداخت هزینه سرویس به شرکت‌های خارجی را نداریم، هیچ نفعی از کاربران ایرانی به این شرکت‌ها نمی‌رسد، به همین دلیل هم کاربر ایرانی برای‌شان اهمیتی ندارد که بخواهند مسائل حقوقی ما را پیگیری کنند، به همین خاطر به‌سادگی ما را حذف می‌کنند.- میلاد نوری، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات
این کارشناس فناوری اطلاعات می‌گوید همین تفکر مهم بودن کاربران ایرانی در سیاست‌گذاران داخل کشور هم وجود دارد و با همین ایده هم تصمیم به فیلتر کردن می‌گیرند:
«تصمیم‌گیران داخل ایران و مدافعان تفکر فیلترینگ به اشتباه فکر می‌کنند که کاربر ایرانی برای شرکت‌های خارجی اهمیت دارد و با فیلترینگ قصد دارند آن‌ها را مجبور به ایجاد دفتر نمایندگی در ایران کنند. اما واقعیت این است که کاربر ایرانی در حال حاضر حتی برای تلگرام هم خیلی اهمیتی ندارد. یک زمانی که تلگرام 100 میلیون کاربر داشت، 50 میلیون کاربر ایرانی که داشت مهم بود اما الان فقط نسخه اندروید تلگرام 1.5 میلیارد نصب دارد و دیگر 60 میلیون کاربر ایرانی برای این شرکت اهمیتی ندارد.»
پلتفرم‌های جایگزین هستند اما باکیفیت نیستند
با تحریم گوگل آنالیتیکس کسب‌وکارها از سرویس بسیار کاربردی محروم شده‌اند اما نوری می‌گوید تبعات اعمال چنین محدودیتی بیش از این‌هاست:
بعضی از این سرویس‌ها که تحریم یا فیلتر می‌شوند شاید اسماً فقط یک سرویس باشند اما تبعات بیشتری دارند. تیم‌های مارکتینگ، تیم‌های فنی و تیم‌هایی که پروداکت (محصول) دارند متاثر از این تحریم‌ها با چالش‌های متعددی مواجه می‌شوند. با تحریم گوگل آنالیتیکس از آن کسی که یک سایت کوچک شخصی دارد تا کسی که کسب‌وکار بزرگ با سایت و اپلیکیشن دارد برای آمارگیری سایت‌شان، تحلیل رفتار کاربران‌شان و برنامه‌ریزی برای کارشان از گوگل آنالیتیکس استفاده می‌کردند و الان از این امکان محروم شده‌اند.- میلاد نوری، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات
کاربران ایرانی پس از این محرومیت قاعدتا برای تحلیل عملکرد و داده‌هایشان باید به پلتفرم‌های مشابه روی بیاروند اما این کارشناس فناوری اطلاعات می‌گوید حتی اگر گوگل آنالیتیکس نظر فنی جایگزین داشته باشد اما هیچ‌یک از سرویس‌های مشابه گوگل آنالیتیکس کیفیت‌شان به پای این پلتفرم نمی‌رسد. او در ادامه اضافه می‌کند:
«مثل همین است که می‌گویند تلگرام نباشد پیام‌رسان ایرانی داریم؛ بله پیام‌رسان ایرانی هم به ظاهر همان کار تلگرام را می‌کند اما کیفیت تلگرام را ندارد. بنابراین، بسیاری از تیم‌های فنی که از گوگل آنالیتیکس استفاده می‌کردند الان از سرویسی محروم شده‌اند که هیچ جایگزین باکیفیتی ندارد.»
دور زدن تحریم گوگل آنالیتیکس روش امنی نیست
البته به جز پلتفرم‌های مشابه که کاربر می‌تواند جایگزین کند راه‌های دیگری هم وجود دارد که به نظر میلاد نوری راه‌های امنی نیستند:
«برای دور زدن تحریم گوگل آنالیتیکس هم می‌شود راهکارهایی مثل راهکار دور زدن تحریم Paypal یا گوگل ویس و... را استفاده کرد. یعنی به کمک شرکت‌های واسط که از شما هزینه می‌گیرند، یک اکانت جعلی با هویت نامعلوم برای‌تان می‌سازند و با IP یک کشور دیگر به شما دسترسی می‌دهند. اما این راهکارها امن و پایدار نیستند.»

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/767838/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از ماهواره‌های ناوک و پارس 1 و 2 در دهه‌ فجر

بهترین زمان نوشیدن قهوه برای سلامت قلب

این قاب عجیب، آیفون را شبیه کنسول‌های خاطره‌انگیز قدیمی می‌کند

پرتاب «استارشیپ» به تعویق افتاد

ساخت منسوجات الکترونیکی هوشمند که به سرعت در محیط تجزیه می‌شوند

هواوی Mate X7 و Pocket 3 به‌زودی با ارتقاء های نوآورانه از راه می‌رسند

ایران در آستانه تثبیت مدار لئو با پرتابگرهای قائم100 و سیمرغ

دانشجویان در جهت تبیین فرهنگ ایثار و شهادت رسالت خطیری بردوش دارند

حرفه مددکاری اجتماعی سبب ایجاد تغییرات در بین افراد اجتماع می‌شود

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

آیفون 17 ایر احتمالاً اواخر سال جاری میلادی معرفی می‌شود

اگر فضانوردی روی ماه بمیرد، چه اتفاقی برای جسدش می‌افتد؟

تحولات مورد انتظار هوش مصنوعی مولد در سال 2025

افشای فهرست گوشی‌های تاشوی جدید چینی که در سال 2025 عرضه می‌شوند

اولین موتورسیکلت برقی پرنده جهان در نمایشگاه CES 2025 معرفی شد

تریلر جدید فاینال فانتزی 7 ریبرث به نسخه‌ کامپیوتر بازی می‌پردازد

رقیب کراکس؛ اولین کفش‌ تولیدشده با هوش مصنوعی و چاپگر 3 بعدی معرفی شد

آمازون برنامه «پرو لباس» را تعطیل می‌کند

دولت بریتانیا خطاب به متا و ایکس: قوانین محافظت از کاربران قابل‌مذاکره نیستند

رنگ‌بندی گوشی‌های قدرتمند ویوو X200S و X200 اولترا لو رفت

سگ‌های رباتیک حالا می‌توانند با الهام از سُم گوزن‌ها در گل‌ولای راه بروند

دانشمندان یک پایگاه داده ژنتیکی جدید متشکل از نیم میلیون جهش ساختند

بازی/ Jungle Adventures 2؛ به جنگ جادوگر بروید

تبلت اقتصادی لنوو Tab با نمایشگر 10.1 اینچی و تراشه مدیاتک معرفی شد

اولین ماهواره چوبی جهان در مدار قرار گرفت

سومین تراشه نورالینک در مغز یک بیمار کاشته شد

اشتباه عجیب هوش مصنوعی گوگل: بچه فیل می‌تواند در کف دست انسان جا شود

چرا زمان گاهی سریع‌تر و گاهی کندتر می‌گذرد؟

دلقک ماهی می‌تواند تغییر جنسیت دهد

وقتی هوش مصنوعی روی کنسول 20 ساله اجرا می‌شود

هوش مصنوعی می‌تواند تا سال 2030 حدود 170 میلیون شغل جدید ایجاد کند

ضربه به سر موجب آلزایمر می‌شود؟

شایعه قطع سراسری اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک

تخلفات عجیب بازیگران جدید موبایل

یافته جدید درباره کاشتن خاطرات جعلی در مغز

تفکر جهادی لازمه کار در بنیاد شهید است

حقوق گمرکی واردات گوشی در بودجه 1404 اصلاح شد

تولید قاشق برقی برای مهار ولع به نمک

موشکی به بلندی برج 32 طبقه روی سکوی پرتاب

اینتل خنک‌کننده‌های استوک جدید پردازنده‌های خود را معرفی کرد

قلم S Pen در گلکسی S25 اولترا احتمالاً فاقد ویژگی‌های جذاب گذشته خواهد بود

752 میلیون دلار بیت‌کوین در زباله‌ها مدفون ماند

ناسا در یک پروژه هیجان‌انگیز، مگنتوسفر زمین را از ماه مطالعه می‌کند

ایسوس کاربران ایرانی را تحریم کرد

آپدیت One UI 7 چه زمانی برای گوشی سامسونگ شما عرضه می‌شود؟

ساخت ربات‌های مغناطیسی چاپ سه‌بعدی با الهام از پروانه‌ها

ساخت کیت تشخیص سریع بیماری با کمک نانوحفره

مدیرکل بنیاد مازندران از برگزاری جشن پدران آسمانی در 22 شهرستان خبر داد

مدیرعامل متا در فلوریدا با دونالد ترامپ دیدار کرد؛ آماده همکاری با دولت جدید

ال‌جی با بهره‌گیری از هوش مصنوعی خود، ربات‌های انسان‌نما می‌سازد