سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

روش درمانی جدید سرطان با روش مبتنی بر ترشحات سلول‌های بنیادی مزانشیمی نکات خواندني

روش درمانی جدید سرطان با روش مبتنی بر ترشحات سلول‌های بنیادی مزانشیمی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با استفاده از ترشحات سلول‌های بنیادی روشی را برای از بین بردن سلول‌های سرطانی بدون آسیب زدن به سلول‌های سالم ارائه کرده است که به گفته محققان این شرکت، این روش عوارض شیمی درمانی را در پی ندارد، ضمن آنکه بعد از گذشت دو هفته از تزریق اگزوزوم، بدن مبتلایان شروع به ترمیم می‌کند که از نشانه‌های آن بهتر شدن حال عمومی بیمار است.
سحر شجاعی، دکترای ژنتیک مولکولی و فارغ‌التحصیل پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با بیان اینکه بخش تحقیقات درمانی این شرکت در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران مستقر شده و برای تولید فرآورده جایگزین TPN بر مبنای فراورده‌های مشتق از سلول، با محققان بالینی این دانشگاه همکاری داریم، مهمترین فرآورده‌های سلولی تولید این شرکت را اگزوسرم دانست که برای درمان سرطان و تغذیه کامل وریدی استفاده می‌شود و افزود: ما در حوزه سلول‌درمانی فرآورده جدیدی را معرفی کردیم که در واقع اگزوزوم یا ترشحات سلول‌های بنیادی است.
شجاعی، عدم ماندگاری سلول‌های بنیادی را از دیگر نگرانی‌های روش سلول درمانی عنوان کرد و ادامه داد: از آْنجایی که سلول‌های بنیادی زنده هستند، این امکان وجود دارد که در زمان تزریق به بدن بیمار، سلول، زنده مانی لازم را نداشته باشد. اینها موجب شد که محققان به دنبال جایگزین‌های سلول‌های بنیادی باشند که اثرات درمانی مشابه سلول داشته باشد.
این محقق اظهار کرد: تحقیقات مختلف نشان داد آن چیزی که سلول از خود ترشح می‌کند که از آن به نام "اگزوزوم" یاد می‌شود، می‌تواند کلیه ویژگی‌های سلول شامل فاکتورهای رشد، فاکتورهای ضد التهابی و ایجاد رگ‌زایی را داشته باشند. 
وی اضافه کرد: ما اولین شرکتی هستیم که به فرمولاسیون تولید اگزوزوم از سلول‌های بنیادی مزانشیمی که از بند ناف نوزاد جداسازی شده است، دست یافتیم و اولین اندیکاسیونی که این روش را کارآزمایی کردیم، بیماران مبتلا به سرطان بودند که بعد از شیمی درمانی و یا پرتو درمانی به اندازه‌ای التهاب بدن آنها زیاد بود که معمولا مویرگ‌های آنها از بین می‌رود و به همین دلیل بیمار دچار عوارض بعد از شیمی درمانی می‌شود.
شجاعی، ادم پا و صورت، ایجاد تهوع و کم اشتهایی را از عوارض ناشی از شیمی درمانی در بیماران مبتلا ذکر کرد و یادآور شد: در گذشته ماده‌ای به نام TPN که حاوی موادی همچون اسید امینه، چربی و قند می‌شود، به این بیماران به عنوان تغذیه وریدی داده می‌شد، ولی ما در این روش درمانی، ترشحات سلول‌های بنیادی را در یک مطالعه بالینی زیر نظر متخصص خون و انکولوژی به آنها تزریق می‌کنیم تا ‌از این طریق بازسازی مویرگ‌ها و سایر اندام‌های آسیب دیده در بدن بیمار ایجاد شود.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه مطالعات در جهان نشان داده است که اکثر مرگ و میرهای ناشی از سرطان بر اثر عوارض ناشی از شیمی درمانی است، ادامه داد: با این روش بافت‌های آسیب دیده در اثر شیمی درمانی، وارد فاز ترمیم می‌شود، از این رو یکی از دستاوردهای ما به شمار می‌رود؛ چرا که بعد از گذشت دو هفته از تزریق اگزوزوم، بدن مبتلایان شروع به ترمیم می‌کند که از نشانه‌های آن بهتر شدن حال عمومی بیمار است.
وی خاطرنشان کرد: این فرآورده در سایر اندیکاسیون‌ها مانند نورولوژی، ناباروری و ارتوپدی نیز در حال انجام مطالعات بالینی است و امید است که با تکمیل تحقیقات بالینی این فرآورده و اخذ مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو بتواند در دسترس بیماران قرار گیرد.
درمان زوال عصبی با سلول‌های بنیادی
شجاعی، بخش دیگر تحقیقات این شرکت را مربوط به نورو دژنریشن (Neurodegeneration) یا ترمیم بافت عصب دانست و گفت: بافت عصبی بیماران در مبتلایان به این نوع بیماری تحلیل می‌یابد که بر اثر عواملی مانند ژنتیک و یا دریافت دارو، واکسن و یا حتی مصرف بی رویه مکمل‌های غذایی یا ورزشی است. در این صورت به دلیل التهاب بالا در بدن، سیستم اعصاب مرکزی و محیطی شروع به تحلیل می‌کند و با کوتاه شدن پایانه‌های عصبی، بافت عصب شروع به تحلیل بیشتر می‌کند، به گونه‌ای که بافت عصبی اتصال خود را به عضلات از دست می‌دهد و فرد با اختلال حرکتی مواجه می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه برای درمان این نوع بیماری‌ها مانند ALS هیچ داروی قطعی در دنیا عرضه نشده است، افزود: یکی از روش‌های درمانی برای این بیماری، ترمیم عصب یا Neuroregeneration است و تنها فرآورده‌ای که امروز به آن امیدهایی وجود دارد و می‌تواند به ترمیم بافت عصبی کمک می‌کند، ترشحات سلول‌های بنیادی یا اگزووزوم آن است. این ماده قادر است بافت آسیب دیده و پایانه‌های عصبی را مجددا فعال کند.
شجاعی این روش را برای درمان ضربه یا سکته مغزی مناسب دانست و یادآور شد: ارتباطات سلول‌های عصبی در مغز در هنگام ضربه و یا سکته‌ از دست می‌رود و این فرآورده می‌تواند بخش‌های آسیب دیده مغز را در صورتی‌که از زمان آسیب مغزی مدت زمان زیادی نگذشته باشد، ترمیم کند.
درمان بیماری‌های ارتوپدی
وی خاطرنشان کرد: یکی از موارد پر کاربرد سلول درمانی که مطالعات گسترده‌ای در دنیا روی آن صورت گرفته است، حوزه ارتوپدی مخصوصا آرتروز است و سلول درمانی به عنوان یکی از روش‌های نوین درمانی محسوب می‌شود. شرکت ما با متخصصین متعدد ارتوپدی و درد همکاری علمی و تحقیقاتی دارد. در برخی از بیماری‌ها مانند نکروز سر فمور و شکستگی‌های استخوان نیز ترکیب سلول بنیادی و اگزوزوم بسیار مؤثر است.
درمان ناباروری با اگزوزوم
شجاعی، کاربرد دیگر این روش را افزایش باروری دانست و گفت: در خانم‌هایی که نزدیک به سن یائسگی‌ می‌شوند، ذخیره تخمدان آنها کاهش می‌یابد که این روش می‌تواند به فعالیت بیشتر تخمدان‌ها کمک کند.
وی افزود: مردان نیز در سنین بالا اکثرا دچار ناتوانی جنسی می‌شوند که این امر به دلیل اختلال عروق و تحلیل بافت جنسی است و در روش ما با تزریق سلول‌های بنیادی خود بیمار به بافت جنسی می‌توان از ناباروری آنها پیشگیری کرد.
شجاعی اظهار کرد: تنها گروهی که نمی‌توان در آنها از این روش استفاده کرد، افرادی هستند که به صورت ژنتیکی دارای نقص ژنتیکی هستند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/767233/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا وعده سفر تفریحی فضایی، محقق خواهد شد؟

سامسونگ نسخه جدید Ballie را معرفی کرد

آینه هوشمند با هوش مصنوعی وضعیت سلامتی‌تان را بررسی می‌کند

رمزگشایی از الواح باستانی با هوش مصنوعی

رتبه سوم ایران در محدودترین اینترنت جهان

رونمایی از یک دستیار هوش مصنوعی در یک عینک هوشمند

عرضه آفت‌کش‌های گیاهی مبتنی بر نانو کپسول‌ها برای کنترل آفات

شرکت بوش از گهواره مجهز به هوش مصنوعی رونمایی کرد

فناوری فراصوت و نانوحباب‌ها در خدمت مغز برای درمان آلزایمر

وزارت ارتباطات به دنبال ارتقای کیفیت اینترنت است

تلاش بی‌سابقه محققان کره جنوبی برای تماشای سیاهچاله‌ها

سامسونگ شاید از تراشه‌های حافظه رقیب در سری گلکسی S25 استفاده کند

پاوربانک مغناطیسی جدید بلکین با قابلیتی غیرمنتظره معرفی شد

رابطه عجیب اندازه مردمک چشم با شکل‌گیری خاطرات ‏

امید تازه برای زنان باردار مبتلا به سرطان خون

آنر X70 با تراشه بهتر و صفحه نمایش LCD در راه است

چرا رونمایی احتمالی آیفون SE 4 با نام آیفون 16E اقدامی منطقی است؟

خبر خوب برای دارندگان گوشی‌های سامسونگ در ایران!

این مادربرد آزمایشی، اتصال مستقیم کارت گرافیک بدون نیاز به کابل پاور را ممکن می‌کند

تصویر روز ناسا؛ پرتاب موشک روسی سایوز-FG از دید ایستگاه فضایی بین‌المللی

این فناوری می‌تواند آینده گوشی‌ های هوشمند را متحول کند

مشخصات کلیدی اوپو Find X8 Mini پیش از رونمایی لو رفت

هشدار؛ ایمیل‌های کلاهبرداری هوش مصنوعی در کمین‌اند

گوشی پرچم‌دار جدید نوبیا در تست مقاومت غوغا به پا کرد

توانمندی های هوش مصنوعی در یک نگاه

رابطه بین چای کیسه‌ای و نانوپلاستیک‌ها

چالش اپل با هوش مصنوعی؛ حافظه آیفون شما در خطر است!

پرچمدار سامسونگ رکورد زد

رقیب اسپیس ایکس؛ تاریخ اولین پرتاب مداری راکت نیو گلن بلو اوریجین اعلام شد

توانمندهای هوش مصنوعی در یک نگاه

رکوردشکنی سریع‌ترین کامپیوتر ARM جهان

با یک رنگ نانویی کاربرد صنعتی میکروسکوپ SEM بیشتر می‌شود

نسل دوم میت XT هواوی با تراشه Kirin 9020 در راه است

ایلان ماسک از چندین تغییر در الگوریتم ایکس خبر داد

چین ربات‌های انسان‌نما را کاملا توانمند کرد

معرفی جایگزین طبیعی برای کلکتورهای شیمیایی در صنعت فرآوری مواد معدنی

نام معماری پردازنده‌های بعدی اینتل فاش شد

منتظر اخبار بیشتری از کنسول PS5 در نمایشگاه CES 2025 نباشید

آزمایشگاه هوش مصنوعی اقیانوسی افتتاح شد

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های شاهد و ایثارگر «مصدومین شیمیایی کشور» برگزار شد

تلویزیون لیزری جدید رونمایی شد

تریلر جدید Primal Carnage: Evolution به سال انتشار بازی اشاره دارد

بومی‌سازی سطح‌سنج سه‌بعدی نانومتری با 50 درصد صرفه‌جویی ارزی

قابلیت‌های هوش مصنوعی سری گلکسی S25 کاربران را شگفت‌زده خواهد کرد

نینتندو همچنان به عرضه انحصاری بازی‌ها ادامه می‌دهد

ساخت زئولیت نانوحفره‌ای ویژه برای تولید کاتالیست‌های نفتی

واردات آیفون همچنان بلاتکلیف؛ بازار سیاه اجاره گذرنامه رونق گرفت

ناسا سه‌شنبه از برنامه‌های آوردن نمونه از مریخ سخن می‌گوید

عمر میدان مغناطیسی ماه بیشتر شد!

کارگاه آموزشی شرح وظایف مسئولان امور ایثارگران دستگاههای اجرایی در اردبیل برگزار شد