سامسونگ یک قرارداد تجاری مهم دیگر را هم از دست داد
نکات خواندني
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - زومیت / سامسونگ فرصت همکاری با کوالکام برای تولید نسل بعدی تراشههای این شرکت را از دست داد.
سامسونگ، غول فناوری کرهای، زمانی بازیگر قدرتمندی در عرصهی تولید قراردادی تراشه (فاندری) محسوب میشد و برای برندهای بزرگی مانند اپل، انویدیا و کوالکام، تراشه تولید میکرد. اما اخیراً این شرکت در جذب سفارش از مشتریان کلیدی خود با مشکلاتی جدی روبهرو شده، بهطوریکه حتی در بهدستآوردن قراردادی برای تولید تراشههای 3 نانومتری خود نیز ناکام بوده است.
یکی از مهمترین دلایل این ناکامی، نرخ بازدهی پایین فرایند 3 نانومتری سامسونگ عنوان میشود. بازدهی به درصد تراشههای سالم و قابلاستفاده از کل تراشههای تولید شده گفته میشود. نرخ پایین بازدهی، به معنای افزایش هزینهها و کاهش تعداد تراشههای قابل استفاده است که این امر برای مشتریان بزرگ صنعتی یک خط قرمز محسوب میشود. گزارشها حاکی از آن است که سامسونگ در تلاش برای تولید تراشههای اگزینوس 2500 برای گوشیهای گلکسی S25 نیز بهدلیل مشکل مشابه، با موانعی جدی روبهرو شده است.
مشکلات مورد بحث سامسونگ بهطور مشخص در ازدستدادن سفارشهای کوالکام نمود پیدا کرده است. بر اساس گزارشها، کوالکام تصمیم گرفته تا تراشههای پرچمدار بعدی خود، از جمله Snapdragon 8 Elite Gen 2 و Snapdragon 8s Elite را به شرکت تایوانی TSMC بسپارد. TSMC درحالحاضر بهعنوان پیشرو در فناوری تولید تراشه شناخته میشود و بهنظر میرسد کوالکام بهدلیل اطمینان از بازدهی بالاتر TSMC نسبتبه سامسونگ، این تصمیم را گرفته است.
برای سامسونگ، اثبات توانایی تولید انبوه تراشههای 3 نانومتری، حیاتی محسوب میشود؛ چراکه استفاده از تراشههای اگزینوس خود در گوشیهای پرچمدار، گامی مهم در جهت جلباعتماد مشتریان و نشاندادن توانمندیهای این شرکت بهشمار میرود.
باوجود چالشهای موجود در فناوری 3 نانومتری، سامسونگ همچنان به آینده امیدوار است. این شرکت درحالحاضر با کوالکام روی نمونه اولیه تراشه Snapdragon 8 Gen 3 با استفاده از فناوری 2 نانومتری همکاری میکند. این پروژه فرصتی طلایی برای سامسونگ است تا جایگاه خود را در صنعت فاندری بهبود ببخشد.
همچنین، کارخانهی جدید سامسونگ در تایلر تگزاس که بر فناوری 2 نانومتری تمرکز دارد، نقش مهمی در جذب مشتریان آمریکایی مانند کوالکام خواهد داشت. این کارخانه با تمرکز بر فناوریهای پیشرفتهتر، میتواند به سامسونگ در رقابت با TSMC کمک کند. بهطورکلی، آیندهی سامسونگ در عرصهی تولید قراردادی تراشه، به توانایی این شرکت در بهبود بازدهی تولید و پیشرفت در فناوریهای جدیدتر مانند 2 نانومتر بستگی دارد.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/766759/