سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند! نکات خواندني

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند!
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /گاهی اوقات مغز را پیچیده‌ترین ماشین شناخته شده در جهان می‌نامند. اما محققان دریافته‌اند که مغز ما اطلاعات را با سرعت بسیار پایین 10 بیت بر ثانیه پردازش می‌کند.
انسان‌ها ترجیح می‌دهند این حس را داشته باشند که افکار و احساسات درونی آنها بسیار غنی‌تر از آن چیزی است که می‌توانند در لحظه بیان کنند. ایلان ماسک علنا در مورد این «مشکل پهنای باند» صحبت کرده است. او این موضوع را در پادکست جو روگان توصیف کرد. این موضوع آنقدر ماسک را آزار می‌دهد که در واقع یکی از اهداف بلندمدت خود را ایجاد رابطی قرار داده است که به مغز انسان اجازه می‌دهد مستقیماً با رایانه ارتباط برقرار کند، بدون آنکه سرعت کم صحبت کردن یا نوشتن مانع آن شود.
به نقل از ساینتیفیک امریکن، اما اگر ماسک موفق می‌شد، احتمالا ناامید می‌شد. بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده در Neuron، انسان‌ها با سرعت ثابت و بسیار آهسته‌ی حدود 10 بیت در ثانیه فکر می‌کنند، به یاد می‌آورند، تصمیم می‌گیرند و چیزها را با این سرعت تصور می‌کنند. در مقابل، سیستم‌های حسی انسان، داده‌ها را با سرعت حدود یک میلیارد بیت در ثانیه جمع‌آوری می‌کند. این پارادوکس زیستی که در مقاله جدید مورد توجه قرار گرفته است، احتمالا به ایجاد این احساس نادرست کمک می‌کند که ذهن ما می‌تواند به طور همزمان درگیر افکار به ظاهر نامحدود شود. این پدیده‌ای است که نویسندگان مطالعه آن را «توهم ماسک» می‌دانند.
مارکوس مایستر(Markus Meister)، یکی از نویسندگان این مطالعه، عصب شناس در موسسه فناوری کالیفرنیا، می‌گوید: مغز انسان بسیار کمتر از آن چیزی که ما فکر می‌کنیم تأثیرگذار است. وقتی صحبت از تصمیم‌گیری می‌شود، بسیار کندتر است و به طرز مضحکی کندتر از دستگاه‌هایی است که با آنها تعامل داریم.
مایستر و یکی از نویسندگان جییو ژنگ(Jieyu Zheng)، کاندیدای دکترای نوروبیولوژی در کلتک، همچنین در مقاله خود تاکید می‌کنند که مغز ما تنها می‌تواند یک کار را به آرامی در یک زمان انجام دهد. به گفته مایستر، حتی اگر ماسک بتواند مغز خود را به رایانه متصل کند، باز هم نمی‌تواند سریع‌تر با آن ارتباط برقرار کند.
تحقیقات جدید بر پایه دهه‌ها مطالعات روان‌شناسی استوار است که نشان می‌دهد انسان‌ها به طور انتخابی تنها بخش کوچکی از اطلاعات را از تجربیات حسی خود درک می‌کنند. مایستر می‌گوید: ما فقط می‌توانیم به موارد زیادی توجه کنیم، و این همان چیزی است که به تجربه آگاهانه ما تبدیل می‌شود و وارد حافظه می‌شود. او ادامه می‌دهد که آنچه در مطالعات گذشته گم شده است، «هرگونه حس اعداد» است. او و ژنگ مقاله مروری جدید خود را برای پر کردن این شکاف انجام دادند.
مایستر و ژنگ داده‌های مطالعات در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی، علوم اعصاب، فناوری و عملکرد انسانی را گردآوری کردند. آنها از این داده‌های مختلف از سرعت پردازش تک‌ نورون‌ها گرفته تا توانایی‌های شناختی قهرمانان حافظه برای انجام بسیاری از محاسبات خود استفاده کردند تا بتوانند در مطالعات مقایسه انجام دهند.
آنها براساس تحقیقاتی که نزدیک به یک قرن را در بر می‌گیرد، دریافتند که شناخت انسان به طور مکرر بین پنج تا 20 بیت در ثانیه کار می‌کند، با رقم تخمینی حدود 10 بیت در ثانیه. ژنگ می‌گوید: این عدد بسیار شگفت‌انگیز بود. او می‌افزاید، بر اساس این یافته، او و مایستر همچنین محاسبه کردند که کل اطلاعاتی که یک فرد می‌تواند در طول عمر خود بیاموزد، می‌تواند به راحتی در یک یواس‌بی فلش درایو قرار بگیرد.
از سوی دیگر، نویسندگان دریافتند که سیستم‌های حسی انسان مانند بینایی، بویایی و صدا بسیار سریع‌تر عمل می‌کنند و حدود 100 میلیون برابر نسبت به شناخت سریع‌تر هستند. مایستر می گوید: وقتی این اعداد را کنار هم می‌گذارید، متوجه می‌شوید این شکاف بزرگ وجود دارد. این پارادوکس، فرصت‌های جالب جدیدی برای علم به وجود می‌آورد تا تحقیقات را به گونه‌ای متفاوت سازماندهی کند.
اطلاعات غنی که توسط حواس ما منتقل می‌شود نیز به این تصور نادرست کمک می‌کند. مایستر می‌گوید که وقتی از مردم خواسته می‌شود آنچه را که خارج از مرکز دیدشان است، توصیف کنند، «به سختی چیزی را تشخیص می‌دادند». از آنجایی که چشمان ما توانایی تمرکز بر هر جزئیاتی را در اطراف خود دارد، ذهن ما این توهم را به ما القا می‌کند که این موارد همیشه به طور همزمان وجود دارند، حتی اگر در واقع برای ثبت آنها باید روی جزئیات بصری خاصی تمرکز کنیم. پدیده مشابهی با توانایی ذهنی رخ می‌دهد. مایستر می‌گوید: در اصل، ما می‌توانیم افکار مختلف زیادی داشته باشیم و شناخت خود را به روش‌های مختلف هدایت کنیم، اما در عمل، در هر لحظه فقط می‌توانیم یک فکر داشته باشیم.
نویسندگان می‌نویسند که یافته‌ها سوالاتی را در بسیاری از حوزه‌ها، از تکامل و فناوری گرفته تا مقایسه بین گونه‌ها، ایجاد می‌کند.
یکی از سؤالاتی که مایستر و ژنگ در مورد آن بسیار کنجکاو هستند، این است که چرا قشر جلوی مغز که تصور می‌شود مقر کنترل شخصیت و رفتار است، میلیاردها نورون را در خود جای داده و در عین حال توانایی تصمیم‌گیری ثابتی دارد که اطلاعات را تنها با 10 بیت در ثانیه پردازش می‌کند. نویسندگان گمان می‌کنند که پاسخ ممکن است با نیاز مغز به تعویض مکرر وظایف و ادغام اطلاعات در مدارهای مختلف مرتبط باشد. اما برای آزمایش این فرضیه به مطالعات رفتاری پیچیده‌تری نیاز است.
مایستر می‌گوید، یکی دیگر از سؤالات مهم بی‌پاسخ این است که چرا مغز انسان می‌تواند تنها یک کار را در یک زمان انجام دهد. او می‌گوید: اگر می‌توانستیم 1000 فکر به طور موازی داشته باشیم، هر کدام با سرعت 10 بیت در ثانیه، اختلاف چندان نخواهد بود. اینکه چرا انسان‌ها قادر به انجام این کار نیستند، یک راز عمیق است که تقریبا هیچ چیز در مورد آن شناخته نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/765577/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوگل برای جلوگیری از فروش کروم راهکارهایی به دادگاه پیشنهاد کرد

اینتل ظاهراً برنامه توسعه معماری X86S برای نسل بعدی پردازنده‌ها را کنار گذاشته است

ادریس البا به ساخت لایو اکشن سایبرپانک با همکاری کیانو ریوز تمایل نشان داد

با سقوط به درون سیاهچاله، مرگ آن را خواهیم دید!

سری گلکسی S25 با حداقل رم 12 گیگابایتی عرضه می‌شوند

وزیر ارتباطات: شاید فیلترینگ به صورت‌ گام‌به‌گام حذف شود

منبع انتشار عکس گلکسی S25 پلاس احتمالاً از سامسونگ اخراج شده است

ابداع ماده‌ نوینی با قابلیت جذب دی اکسید کربن و ذخیره انرژی

پیاده روی جالب فضانوردان

تمام آیفون‌های سازگار با iOS 18، به‌روزرسانی iOS 19 را هم دریافت می‌کنند

دستور مالزی به فیس‌بوک و تیک‌تاک برای دریافت مجوز فعالیت

ارتقای کیفیت زیره کفش با مواد اولیه نانویی ایرانی

فوربز: 20 هزار ایرانی از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک استفاده می‌کنند

برنامه شخصی‌سازی نمایشگر گوشی‌های گلکسی منتشر شد

یوتوب علیه محتواهای گمراه‌کننده؛ برخورد با ویدیوهای کلیک‌بیت آغاز شد

کشف جدید تلسکوپ‌های ناسا در یک صحنه جنایت کیهانی

اضافه شدن قابلیت هوش مصنوعی به موتور «جستجوی گوگل»

اپل به لغو ممنوعیت آیفون 16 در اندونزی نزدیک شد

بزرگترین تونل زیر آبی جهان در چین تکمیل شد

اولین ضربان‌ساز دو حفره‌ای بدون سرب در قلب یک بیمار 13 ساله کاشته شد

«اوپن‌ای‌آی» از مدل هوش مصنوعی o3 رونمایی کرد

جا دادن یک زمین فوتبال روی یک قاشق چای‌خوری!

کار پژوهش و تحقیقات در کنار روحیه ایثارگری چالش‌ها را برطرف خواهد کرد

اختتامیه جشنواره شهید پیشرفت یادبود شهید «محمدحسین رمضانخانی» برگزار شد

تجلیل استاندار سمنان از همسر والامقام سردار شهید «سید رضی موسوی»

اولین مرکز خصوصی دیالیز استان سیستان و بلوچستان افتتاح شد

اردوی درمانی، آموزشی و فرهنگی ویژه جانبازان اعصاب و روان برگزار می‌شود

یارانه سامسونگ برای تولید تراشه در آمریکا نهایی شد؛ 1.7 میلیارد دلار کمتر از رقم اولیه

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند!

رونمایی از یک ربات انسان‌نمای سریع‌تر از انسان

اختتامیه اردوی «یاد عزیزان»، بازدید از مناطق عملیاتی کرمانشاه برگزار شد

تولید قطعات پیچیده صنایع پزشکی و هوافضا با پرینترهای سه‌بعدی ایرانی

ایران به جمع هفت کشور با فناوری تشخیص سرطان به کمک امواج کوانتومی پیوست

طراحی وان پلاس واچ 3 احتمالا به این صورت است

درهای ایردراپ به روی کاربران اندروید باز می‌شود

گوترش به دنیا هشدار داد؛ تلفیق مرگبار هوش مصنوعی و سلاح هسته‌ای

کنترل ربات از راه دور با دستکش هوشمند

ایتالیا شرکت خالق ChatGPT را 15 میلیون یورو جریمه کرد

جشن کریسمس به سبک ناسا

حضرت زهرا (س)؛ نماد کمال انسانی و راهنمای زنان امروز

تمهیدات ویژه شرکت متد جهت حمایت از تولید تجهیزات توانبخشی جانبازان

گام بلند دانش بنیان‌ها در تولید انبوه داروی «نقص ایمنی مادرزادی»

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خوزستان با خانواده‌های شهدای شهرستان کرخه دیدار کرد

این کامپیوتر کمودور 64 بعد از 42 سال هنوز به انجام وظیفه ادامه می‌دهد

اسپیس‌ایکس 2 فرودگر خصوصی ماه را در ژانویه پرتاب می‌کند

گلکسی S25 اسلیم گوشی باریکی خواهد بود؛ اما نه به باریکی آیفون 17 ایر

ایران در جمع تولیدکنندگان اسپکتروفتومتر در ایران

مشخصات تبلت ویوو پد 4 پرو فاش شد

ایران موفق به ساخت "میکروسکوپ مجازی تعاملی" شد

هکرهای کره شمالی رکورد جدیدی در سرقت ارزهای دیجیتال ثبت کردند!