سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

چگونه مغز انسان تا این اندازه بزرگ شد؟ نکات خواندني

چگونه مغز انسان تا این اندازه بزرگ شد؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / درک اینکه نورون‌های انسان چگونه با انرژی مورد نیاز یک مغز بزرگ و فعال کنار می‌آیند، می‌تواند روزنه‌های جدیدی را برای درمان اختلالات عصبی باز کند.
مغز انسان‌ها در مقایسه با مغز خویشاوندان نخستی‌سان آنها طی تکامل خود بزرگ شده اما این ارتقاء عصبی هزینه‌ داشته است. دانشمندانی که در حال بررسی این تغییر هستند، ویژگی‌های ژنتیکی منحصربه‌فردی را کشف کرده‌اند که نشان می‌دهند سلول‌های مغز انسان چگونه استرس ناشی از کارکرد یک مغز بزرگ را کنترل می‌کنند. این پژوهش می‌تواند الهام‌بخش پژوهش‌های جدید برای درک بیماری‌هایی مانند پارکینسون و اسکیزوفرنی باشد.
به نقل از نیچر، این پژوهش روی نورون‌های تولیدکننده انتقال‌دهنده عصبی دوپامین تمرکز دارد که برای حرکت، یادگیری و پردازش هیجانی بسیار مهم است. پژوهشگران با مقایسه هزاران نورون دوپامین پرورش‌یافته در آزمایشگاه از انسان، شامپانزه، ماکاک و اورانگوتان دریافتند نورون‌های دوپامین انسانی نسبت به سایر پستان‌داران، ژن‌های بیشتری را بیان می‌کنند که فعالیت آنتی‌اکسیدان‌های کاهش‌دهنده آسیب را افزایش می‌دهند.
«آندره سوزا»(Andre Sousa) عصب‌شناس «دانشگاه ویسکانسین مدیسن»(UW–Madison) گفت: یافته‌های این پژوهش هنوز مورد بررسی قرار نگرفته‌اند اما گامی به سوی درک تکامل مغز انسان و همه پیامدهای بالقوه منفی و مثبت هستند که با آن همراه می‌شوند. مهم است که واقعا تلاش کنیم تا بفهمیم چه چیزی درباره مغز انسان خاص است و احتمال دارد به توسعه درمان‌های جدید یا حتی اجتناب از بیماری در آینده کمک کند.
«الکس پولن»(Alex Pollen) متخصص علوم اعصاب «دانشگاه کالیفرنیا سن‌فرانسیسکو»(UCSF) گفت: درست همان طور که راه رفتن عمودی به مشکلات زانو و کمر منجر شده و تغییر در ساختار فک و رژیم غذایی به مشکلات دندانی ختم شده، رشد سریع مغز انسان نیز به مرور زمان چالش‌هایی را برای سلول‌های خود ایجاد کرده است. فرضیه ما این بود که همین فرآیند ممکن است رخ داده باشد و نورون‌های دوپامین ممکن است عامل شکل‌گیری مفاصل آسیب‌پذیر باشند.
پولن و همکارانش با استفاده از یک فناوری تصویربرداری نشان دادند که دو ناحیه نیازمند دوپامین در مغز انسان به طور قابل توجهی بزرگ‌تر از همتای خود در ماکاک‌ها هستند. همچنین، قشر جلوی مغز 18 برابر بزرگ‌تر و جسم مخطط تقریبا هفت برابر بزرگ‌تر است.
پولن ادامه داد: با وجود این، تعداد نورون‌های دوپامین انسان‌ها فقط دو برابر خویشاوندان نخستی‌سان آنهاست. بنابراین، این نورون‌ها در مغز بزرگ‌تر و پیچیده‌تر انسان باید بیشتر کشیده شوند و سخت‌تر کار کنند. هر کدام از آنها بیش از دو میلیون سیناپس را تشکیل می‌دهند.
«نناد سستان»(Nenad Sestan) عصب‌شناس رشد «دانشگاه ییل»(Yale University) گفت: نورون‌های دوپامین، ورزشکاران واقعی هستند. آنها دائما فعال می‌شوند.
پولن و همکارانش برای درک این که چگونه نورون‌های دوپامین انسان ممکن است برای برطرف کردن نیازهای یک مغز بزرگ سازگار شوند، نسخه‌هایی را از این سلول‌ها در آزمایشگاه پرورش دادند. آنها سلول‌های بنیادی را که می‌توانند به انواع سلول‌ها تبدیل شوند، از هشت انسان، هفت شامپانزه، سه ماکاک و یک اورانگوتان گرفتند و آنها را به ساختارهای مینیاتوری مشابه مغز به نام «ارگانوئید» تبدیل کردند. پس از 30 روز، این ساختارها تولید دوپامین را آغاز کردند که شبیه به کار مغز در حال رشد است.
پس از این مرحله، این گروه پژوهشی به صورت ژنتیکی نورون‌های دوپامین را تعیین توالی کردند تا مشخص کنند کدام ژن‌ها فعال شده‌اند و چگونه کنترل می‌شوند. پژوهشگران با تحلیل نورون‌های انسان و شامپانزه دریافتند که نورون‌های انسان، سطوح بالاتری را از ژن‌هایی بیان می‌کنند که استرس اکسیداتیو تحت مدیریت آنها قرار دارد. استرس اکسیداتیو نوعی آسیب سلولی است که می‌تواند توسط فرآیند انرژی بر تولید دوپامین ایجاد شود. این ژن‌ها آنزیم‌هایی را رمزگذاری می‌کنند که به تجزیه و خنثی کردن مولکول‌های سمی موسوم به گونه‌های فعال اکسیژن می‌پردازند. این مولکول‌ها می‌توانند به سلول‌ها آسیب برسانند.
پژوهشگران برای بررسی این که آیا نورون‌های دوپامین انسان ممکن است واکنش‌های استرس منحصربه‌فردی داشته باشند یا خیر، از نوعی آفت‌کش استفاده کردند که به استرس اکسیداتیو در ارگانوئیدها منجر می‌شود. آنها دریافتند نورون‌های ایجادشده‌ از سلول‌های انسان، تولید نوعی مولکول را به نام «BDNF» افزایش می‌دهند که در افراد مبتلا به اختلالات عصبی مانند بیماری پارکینسون کاهش می‌یابد. آنها واکنش مشابهی را در نورون‌های شامپانزه مشاهده نکردند.
درک این مکانیسم‌های محافظتی می‌تواند به توسعه درمان‌هایی بیانجامد که دفاع سلولی را در افراد در معرض خطر بیماری پارکینسون تقویت می‌کنند. سوزا گفت: برخی از این محافظت‌ها ممکن است به دلیل جهش، در همه افراد وجود نداشته باشند. این یک آسیب‌پذیری اضافی را در آن افراد ایجاد می‌کند.
ارگانوئیدهای مورد استفاده در این پژوهش، نورون‌های در حال رشد را نشان می‌دهند که معادل نورون‌های موجود در بدن جنین هستند و پیچیدگی نورون‌های بالغ را به ‌طور کامل نشان نمی‌دهند. سوزا گفت: پژوهش‌های آینده باید بررسی کنند که چگونه چنین مکانیسم‌های محافظتی در نورون‌های بالغ و پیر می‌مانند زیرا بیماری‌های دژنراتیو که بر این سلول‌ها تأثیر می‌گذارند، معمولا در سنین پایین وجود دارند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/762771/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افتخارآفرینی نخبگان ایرانی در المپیاد نانو؛ مدال طلا برای ایران

آپدیت جدید تلگرام، مینی‌اپ‌ها را بسیار پیشرفته‌تر و بهتر می‌کند

الزام اپراتورها به تأمین باتری‌ سایت‌های مخابراتی و بهینه‌سازی ژنراتورها به دلیلی قطعی‌ مکرر برق

کسب مدال طلای المپیاد نانو توسط نخبگان ایرانی

نخستین انتقال اتم‌ها از طریق تونل‌زنی کوانتومی محقق شد

ترسیم «تاج سیاه‌چاله» برای اولین بار

اولین سیستم راداری شکار یوفوها راه‌اندازی شد

زنگ خطر امنیت سایبری در ایران به صدا درآمده است

وزارت دادگستری آمریکا احتمالاً گوگل را وادار به فروش مرورگر کروم می‌کند

چگونه مغز انسان تا این اندازه بزرگ شد؟

سند راهبردی فضای مجازی؛ چارچوبی منسجم برای قلمرو جدید حکمرانی

برنامه «25 اقدام» برای حضور ایران در میان 10 قدرت هوش مصنوعی جهان

کفش نایکی ایر مکس 1000 تقریباً به‌طور کامل با چاپ سه‌بعدی ساخته شده است

یک ربات جدید برای همکاری با انسان ساخته شد

این بنچمارک قدرت گرافیک تراشه M4 مکس اپل را به رخ می‌کشد

دی‌ال‌سی NieR: Automata بازی Stellar Blade رایگان نخواهد بود

چرا نباید آیفون 13 بخریم؟

اپل احتمالاً با تبدیل لایتنینگ به جک 3٫5 میلی‌متری هدفون خداحافظی می‌کند

وضعیت سرعت اینترنت ایران در ماه گذشته میلادی بهتر شده یا بدتر؟

یک تایم لپسِ زیبا از یکپارچه سازی فضاپیمای Starship

آیا واقعاً باید گوشی‌هایمان را به‌طور منظم ریستارت کنیم؟

ویدیویی حیرت انگیز از ایستگاه فضایی بین المللی

نفوذ هکرهای چینی به بزرگترین اپراتور موبایل آمریکایی و دسترسی به اطلاعات مشترکان

این گوشی پرچمدار 2024 نوبیا است

گوشی‌های هندی شیائومی به اپ استور جدیدی مجهز می‌شوند

کاربران و کارمندان مایکروسافت از مشکلات هوش مصنوعی کوپایلت می‌گویند

لحظه روشن شدن موتورهای رپتور بوستر

گوشی ارزان ریلمی 14x در آستانه رونمایی لو رفت

تست امروز مجموعه استارشیپ

بازسازی وارکرفت 1 و 2 برای کامپیوتر عرضه شد

توضیح جالب علمی برای تغییر فصل ها

محدودیت غیرمنتظره‌ای که مک‌های M4 اپل با آن درگیرند

یک رصد از سطح سیاره ی مریخ

موتورولا با قدرت به بازار موبایل هند برگشت

راهکارهای تقویت و توسعه ارتباطات بین دانش‌بنیان‌های معدنی و صنایع معدنی

انویدیا همچنان درگیر بحران Blackwell؛ این بار با گرمای بیش‌ازحد

ششمین پرتاب آزمایشی «استارشیپ» فردا انجام می‌شود

2 مشکلی که انتظار داریم در مدل بعدی گوشی تاشو گوگل برطرف شوند

بازی S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chernobyl شامل برخی عناصر از نسخه اول می‌شود

تنزل رتبه ایران و هشداری برای حوزه حکمرانی هوش مصنوعی

گوشی گیمینگ جدید رد مجیک بنچمارک ها را به آتش کشید

ریمستر بازی Legacy of Kain: Soul Reaver پیش‌فروش خوبی داشته است

سپردن کنترل ربات‌ها به هوش مصنوعی به همان بدی است که فکرش را می‌کنید!

بومی‌سازی «ساعت اتمی» برای اندازه‌گیری زمان با دقت صدم نانوثانیه

زمان آغاز نخستین فصل بازی Marvel Rivals اعلام شد

قدرتمندترین تراشه هوش مصنوعی انویدیا بیش از حد داغ می شود

شلواری که پیاده‌روی را آسان می‌کند

هوش مصنوعی تعامل با مردم کره زمین را آسان‌تر می‌کند؟

رکورد تعداد کاربران همزمان Half-Life 2 شکسته شد

تراشه‌های هوش مصنوعی جدید انویدیا بیش از حد داغ می‌شوند