سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

وضع صنعت پتروشیمی ایران تشریح شد

برنامه‌ریزی برای رفع دغدغه متانول مازاد در کشور وزارت نفت

برنامه‌ریزی برای رفع دغدغه متانول مازاد در کشور
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی وضع صنعت پتروشیمی ایران را تشریح کرد و از طرح‌های تعریف‌شده به‌منظور مصرف متانول مازاد در کشور و تبدیل آن به محصولات با ارزش‌تر خبر داد.

به گزارش خبرنگار شانا، حسن عباس‌زاده امروز (جمعه، 29 اردیبهشت‌ماه) در نشست تخصصی «تشریح زنجیره ارزش پتروشیمی» که در بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی در پایین‌دست صنعت نفت و گاز، یک گام به سمت تکمیل زنجیره ارزش به شمار می‌آید که هم‌اکنون روزانه معادل یک میلیون بشکه نفت خام در این صنعت به‌عنوان خوراک برای تولید محصولات با ارزش پتروشیمی مصرف می‌شود.
وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون 70 درصد محصولات پتروشیمی صادراتی است، افزود: تبدیل بعضی از این محصولات در زنجیره ارزش به محصولات با ارزش بالاتر از اهداف شرکت ملی صنایع پتروشیمی است؛ به‌عنوان نمونه تولید محصولات دارویی در تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی بسیار ارزش‌آفرین است.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به تولید 70 میلیون تن محصول پتروشیمی در سال 1401 از مواد خام نفت و گاز اشاره و تصریح کرد: این مواد در 67 مجتمع تولید به کمک 3 مجتمع یوتیلیتی تولید شده است که ظرفیت نصب‌شده مجموع صنعت پتروشیمی هم‌اکنون 92 میلیون تن است.
عباس‌زاده با بیان اینکه 47.5 میلیون تن از 70 میلیون محصول تولیدی، محصول نهایی در این صنعت بوده که به فروش رسیده است، ادامه داد: حدود 28 میلیون تن از این محصولات صادر و 12 میلیون تن در داخل فروخته شده که ارزش آن در مجموع 27 میلیارد دلار بوده است.
وی طرح‌های در حال اجرای صنعت پتروشیمی را به 2 گروه طرح‌های برنامه پنجم و ششم توسعه و طرح‌های برنامه هشتم توسعه تفکیک کرد و گفت: طرح‌های پتروشیمی برنامه پنجم و ششم توسعه بیشتر براساس استفاده از گاز پارس جنوبی برنامه‌ریزی شده‌اند به‌طوری ‌که به‌عنوان نمونه در تولید متانول حدود 10 درصد افزایش ظرفیت خواهیم داشت اما در تولید محصولات میانی هم شاهد مقداری رشد خواهیم بود.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به موقعیت ایران در تولید محصولات اصلی پتروشیمی در منطقه و جهان اشاره و اظهار کرد: هم‌اکنون ظرفیت تولید آمونیاک 230 میلیون تن در دنیاست که 19 میلیون تن آن سهم خاورمیانه و 6.5 میلیون تن آن سهم ایران است. همچنین از 130 میلیون تن ظرفیت متانول جهانی، ایران سهم 14 میلیون تنی دارد.
عباس‌زاده در تشریح وضع تولید محصولات پایه در منطقه افزود: عربستان در حوزه تولید اتیلن و پارازایلین و ایران در تولید متانول و آمونیاک وضع بهتری در منطقه دارند.
افزایش 50 میلیون تنی ظرفیت با تکمیل طرح‌های برنامه هفتم توسعه
وی به 68 طرح پتروشیمی برنامه هفتم توسعه اشاره و تصریح کرد: مجموع ظرفیت این طرح‌ها 50 میلیون تن در سال است و نیاز به 36 میلیارد دلار سرمایه دارند که تاکنون 13 میلیارد دلار آن با میانگین پیشرفت 40 درصد هزینه شده است.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: 37 طرح پتروشیمی نیز در برنامه هشتم توسعه تعریف شده است که مجوز و موافقت‌های لازم را دریافت کرده‌اند و مجموع ظرفیت آنها سالانه 50 میلیون تن است و به حدود 34 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارند.
عباس‌زاده به 2 مگاپروژه در این طرح‌ها اشاره کرد و گفت: طرح پتروشیمی هرمز در عسلویه و طرح الماس خلیج فارس در ماهشهر تعریف شده‌اند.
وی به وضع صنعت پتروشیمی ایران با اجرای این طرح‌ها در 10 سال آینده اشاره کرد و افزود: ظرفیت محصولات پایه از 40 میلیون تن فعلی به 100 میلیون تن، ظرفیت متانول از 14 میلیون تن کنونی به 40 میلیون تن، ظرفیت تولید آمونیاک از 7 میلیون تن به 9 میلیون تن، ظرفیت پلیمرها از 8.8 میلیون تن به 31 میلیون تن، ظرفیت آروماتیک‌ها از 4.2 به 6 میلیون تن و کود اوره از 5 میلیون تن به 9 میلیون تن خواهیم رسید.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی به آخرین آمار واردات محصولات پتروشیمی از گمرک اشاره و اظهار کرد: واردات پلی‌یورتان در پنج سال گذشته، واردات SAP در 2 سال گذشته و واردات SM پارسال افزایشی بوده است. براساس پایش انجام شده پارسال 870 هزار تن به ارزش 2 میلیارد دلار واردات محصولات پتروشیمی داشته‌ایم.
عباس‌زاده با برنامه‌ریزی انجام شده در اجرای طرح‌های زنجیره پروپیلن، متانول، اتیلن، آروماتیک و بوتیلن با سرمایه حدود 4 میلیارد دلار در مجموع می‌توان ظرفیت حدود 4 میلیون تنی ایجاد کنیم تا ارزبری 2 میلیارد دلاری را کاهش دهیم و در مقابل ارزآوری مطلوبی هم داشته باشیم.
بیشترین مصرف متانول در دنیا در سوخت است
وی با بیان اینکه بیشترین مصرف متانول در دنیا ابتدا در سوخت، 26 درصد برای تولید فرمالدئید و پس از آن تولید الفین‌ها و پروپیلن و اسیداستیک است، گفت: اما پرسش اساسی این است که ایران کدام زنجیره را برای مصرف متانول استفاده کند؟
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به این پرسش تصریح کرد: حرکت به سمت تولید سوخت از متانول در ایران به‌دلیل یارانه تخصیص داده شده به دیگر سوخت‌ها اقتصادی نیست. ظرفیت‌های متفاوتی نیز در کشور برای تولید فرمالدئید ایجاد شده است که یا متوقف هستند و یا اینکه با ظرفیت پایینی در حال فعالیت هستند، بنابراین حرکت به سمت این محصول نیز اقتصادی نیست.
عباس‌زاده ادامه داد: هدف‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی اجرای طرح‌های MTO/MTP و تولید اسیداستیک به‌منظور مصرف متانول در کشور است.
وی افزود: در زنجیره آمونیاک نیز حدود 54 درصد آمونیاک در جهان به اوره تبدیل می‌شود که ایران هم در این زمینه مطابق با دنیا تولید دارد.
مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه دنیا در زنجیره اتیلن هم بیشتر به سمت تولید پلی‌اتیلن سنگین و سبک حرکت کرده است، اظهار کرد: 70 درصد پروپیلن تولیدی در جهان نیز به پلی‌پروپیلن تبدیل می‌شود که ظرفیت تولید پلی‌پروپیلن ایران حدود یک میلیون تن است و شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز به سمت افزایش تولید پلی‌پروپیلن هدف‌گذاری کرده است.
عباس‌زاده همچنین در ادامه وضع زنجیره بنزن، تولوئن، زایلن و کلر در دنیا و ایران را نیز تشریح کرد.
بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی روز چهارشنبه (27 اردیبهشت‌ماه) به‌طور رسمی آغاز به‌کار کرد، این رویداد هر روز از ساعت 9 تا 17 دایر است و 30 اردیبهشت‌ماه (شنبه) به‌کار خود پایان می‌دهد. نمایشگاه امسال با رونق دوباره صنعت نفت شاهد حضور 200 شرکت خارجی از 13 کشور جهان است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/693316/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوگل ساخت تبلت پیکسل 3 را کنار گذاشته است

ایلان ماسک قهرمان جدید دنیای دیابلو 4 در کل جهان شد

غروب خورشید در سیاره ی بهرام؛ ثبت شده توسط فرودگرِ InSight

اپل: شازم تاکنون 100 میلیارد بار موسیقی‌ها را شناسایی کرده است!‌

تولید نسل جدید بتن‌های نانویی

بازی Microsoft Flight Simulator 2024 به بیش از 24 هزار بازیکن در استیم دست یافت

مدل لوکس اپل ویژن پرو با طلای 24 عیار و قیمت سرسام‌آور رونمایی شد

حالت Ranked بازی Black Ops 6 پر از افراد متقلب است

یک نظریه جدید تکان‌دهنده در مورد منشا ماه

دوربین پرچمدار Alpha 1 II سونی با قیمت معادل 6 گوشی آیفون 16 معرفی شد!

مشکلات موجود در طراحی خنک کننده گرافیک‌های Blackwell

اطلاعاتی از آمار فروش بازی Dragon Age: The Veilguard منتشر شد

مشکلات گرافیکی نسخه PS5 Pro بازی Silent Hill 2 رفع خواهد شد

زمان عرضه سری پرچمدار آینده شیائومی اعلام شد

حذف کم‌هزینه میکروپلاستیک و نانوپلاستیک ها از آب

طراحی دکل‌های فوق سبک کامپوزیتی

گوشی ویوو X200 پرو مینی با طراحی کامپکت در راه است

AMD احتمالاً وارد صنعت تراشه‌های موبایل خواهد شد

کودتای هوشمند؛ گروگانگیری 12 ربات بزرگ توسط ربات کوچک شرکت دیگر!

علاقه جامعه ایرانی به هوش مصنوعی

باگ عجیب ویندوز 11، صدای اسپیکر را روی 100 درصد قرار می‌دهد

شناخت تفاوت های علم و شبه علم

هوش مصنوعی Gauss2 سامسونگ معرفی شد؛ پشتیبانی از 14 زبان و عملکرد بهتر از نسل قبل

پیشرفت عجیب هوش مصنوعی در ده سال آینده

گزارش مالی انویدیا؛ تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی همچنان روبه‌رشد است

گزارش بلومبرگ رنگ حقیقت گرفت؛ دولت آمریکا گوگل را به فروش کروم مجبور می‌کند

علم حقیقی یا علم مجازی؟

آپدیت بزرگ پیام‌رسان فیسبوک مسنجر معرفی شد؛ از بهبود کیفیت مکالمه تا پشتیبانی از سیری

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در تهران

چرا نباید به هوش مصنوعی اعتماد کنیم؟

گوشی‌های اقتصادی موتو G05 و G15 با المان طراحی مدل‌های پریمیوم رؤیت شدند

یک ربات کوچک، 12 ربات بزرگ را گروگان گرفت!

منتظر به‌روزرسانی PS5 Pro بازی Cyberpunk 2077 نباشید

هندزفری 2024 نویز با 45 ساعت شارژدهی و قیمت 11 دلار معرفی شد

مدت زمان حافظه گربه چقدر است؟

بازی آنلاین و رایگان جدید گوگل، شما را در برابر ماه قرار می‌دهد!

ردمی A4 5G با قیمت ارزان در بازارهای جهانی عرضه شد

رباتی که نظافت را برعهده می‌گیرد

اولین بتای اندروید 16 اعلان‌های حساس را روی صفحه قفل نمایش نمی‌دهد

اثر مشابه «بربرین» استخراج شده از زرشک با قرص متفورمین

نوجوانان استرالیایی در آستانه محدودیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی

بلاتکلیفی در رجیستری گوشی های واردشده قبل از مصوبه دولت

کریستالی که از هوا آب می گیرد

امکان خرید و تجربه بازی در ایکس باکس کلاود گیمینگ فعال شد

گوگل هم وی پی ان فروش می شود!

عکس‌های پزشکی خود را در چت‌بات‌ها آپلود نکنید!

این 50 گوشی آپدیت One UI 7 سامسونگ را دریافت می‌کنند

تریلر معرفی نسخه تلفن همراه Final Fantasy 14 منتشر شد

جهالت مدرن با ادعای زمینِ تخت

جزئیات انتشار بازی Stray برای نینتندو سوییچ مشخص شد