مدیریت مصرف سوخت صرفهجویی 16 میلیون لیتری روزانه سوخت را رقم میزند/ لزوم شتاببخشی به روند خروج خودروهای فرسوده از ناوگان حملونقل کشور
وزارت نفت
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به 4 برابر بودن شدت مصرف انرژی در کشور گفت: با توجه به شتاب روزافزون مصرف انرژی در بخش حملونقل و صنایع، لازم است سیاستهای بهینهسازی مصرف بهویژه در بخش حملونقل و خودرو هر چه سریعتر اجرایی شود و در صورت پیادهسازی این سیاستها روزانه 16 میلیون لیتر سوخت صرفهجویی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار شانا، جلیل سالاری در نشست خبری که پیش از ظهر امروز (جمعه، 29 اردیبهشت) در ستاد خبری بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور نمایندگان رسانهها برگزار شد، با اشاره به اینکه بهینهسازی را سوخت پنجم نامگذاری کردهایم، اظهار کرد: با توجه به شدت مصرف انرژی در کشور بهویژه بخش حمل و نقل، لازم است تا سیاستهای غیرقیمتی به منظور کنترل مصرف در این بخش از جمله اجرای قانون تبصره 13 در اولویت قرار گرفته و هر چه زودتر خودروهای فرسوده از ناوگان حملونقل کشور خارج شود.
وی با تأکید بر این که نگاه در مجموعه تولید و توزیع فرآورده در کشور حرکت از سوختمحوری به سمت سود محوری است، بیان کرد: با حرکت به سمت سودمحوری با استفاده از توانمندی دانشبنیانها به سمت ایجاد ارزش افزوده در تولید فرآورده در کشور حرکت خواهیم کرد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با اشاره به 4 برابر بودن شدت مصرف انرژی در ایران در مقایسه با میانگین جهانی گفت: یکی از نقاط پرمصرف که نیازمند اجرای سیاستهای مدیریت بهینه مصرف است، صنایع صلی و فرعی از جمله، فولاد، سیمان، گچ و آجر و دیگر صنایع انرژیبر است.
سالاری افزود: از سال 86 که سامانه هوشمند سوخت در کشور اجرایی شد، سالانه 1.1 میلیون خودرو به ناوگان حملونقل سوخت کشور اضافه میشود و امروز حدود 23 میلیون خودرو در این ناوگان تردد میکند که مصارف این خودروها با استاندارد جهانی متفاوت است.
وی با اشاره به این که 23 درصد خودروهای ما سن بالای 20 سال دارند، تأکید کرد: این موضوع در حالی است که پارسال 4.9 میلیون کارت سوخت صادر شده است، در حالی که از تبصره 13 غافل شدهایم و روند خروج خودروهای فرسوده از ناوگان در کشور متوقف شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی کشور تصریح کرد: هماکنون بهطور میانگین روزانه 112 میلیون لیتر بنزین در کشور به مصرف میرسد که روند افزایشی آن، شتاب بالایی دارد و لازم است به سیاستهای بهینهسازی در این بخش به صورت ویژه، توجه شود.
سالاری بیان کرد: هماکنون قیمت سوخت هواپیما، لیتری 600 تومان است که در مقایسه با هزینه انتقال و توزیع آن و نرخ پروازها بسیار ناچیز است. همچنی تفاوت قیمت سوخت با کشورهای همسایه بسیار بالاست که همین موضوع سبب افزایش روزافزون قاچاق سوخت در کشور شده است و تلاش میکنیم با به کارگیری طرحهای جدید و سیاستهای غیرقیمتی، عرضه خارج از شبکه سوخت را مهار کنیم.
فرسودگی 68 درصدی ناوگان حملونقل سنگین کشور
وی افزود: نزدیک به یک میلیون خودرو در بخش حمل و نقل سنگین کشور نیز فعال هستند که 68 درصد آنها بیش از 20 سال عمر دارند که در صورت خروج این ناوگان فرسوده و مدیریت برای صرفهجویی در این بخش، در مصرف روزانه 7 تا 10 میلیون لیتر نفتگاز در این بخش صرفهجویی خواهد شد.
صرفهجویی روزانه 16 میلیون لیتری مصرف سوخت در صورت بهکارگیری سیاستهای مصرف انرژی
معاون وزیر نفت تاکید کرد: اگر استانداردها در تمامی بخشهای خودرویی در کشور رعایت شود، در مصرف روزانه 16 میلیون لیتر سوخت صرفهجویی خواهد شد که با احتساب هزینههای مربوط به انبارداری، کارمزد، حمل و نقل، هزینه بسیار هنگفتی است که بر کشور تحمیل شده است.
رشد ده درصدی مصرف سوخت نیروگاهی در 1400
سالاری تصریح کرد: متأسفانه امروز تمام ظرفیت شبکه خطوط انتقال ما درگیر انتقال سوخت خودروهاست، افزون بر آن در بخش سوخت نیروگاهی نیز در سال گذشته (1400) ده درصد رشد داشتیم که اگر مدیریت بهینه مصرف در این حوزه اتفاق نیفتد، این عدد باز هم افزایش مییابد.
سالاری افزود: پارسال بهطور میانگین روزانه 265 میلیون لیتر سوخت در بخش نیروگاهی کشور مصرف شده است که عدد بسیار بزرگی به شمار میآید.
وی از تنوعسازی ناوگان حملونقل فرآورده، افزایش خطوط انتقال از 16 هزار کیلومتر به 21 هزار کیلومتر، نصب دوربین پلاک خوان در نیروگاهها، اتصال نیروگاهها به شبکه خطوط لوله انتقال و تخصیص سوخت براساس پیمایش به عنوان برنامههای این شرکت برای توسعه زیرساختها در صنایع پالایش و به کارگیری سیاستهای غیرقیمتی در کنترل مصرف سوخت در کشور اشاره کرد و گفت: امیدواریم در کنار به کارگیری این سیاستها، نهادهای تأثیرگذار نیز با اجرای تکالیفی همچون لزوم خروج خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقل و افزایش بهرهوری نیروگاهها، نقش خود را در مدیریت بهینه مصرف سوخت در کشور ایفا کنند.
این خبر در حال تکمیل شدن است...
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/692271/