سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

واتس اپ از ابتدای فعالیت فاقد امنیت بوده است استارت آپ

واتس اپ از ابتدای فعالیت فاقد امنیت بوده است
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - پاول دوروف، موسس پیام‌رسان تلگرام، در نوشته‌ای که در سرویس انتشار محتوای تلگراف منتشر کرد، امنیت پیام‌رسان واتس‌اپ را تبلیغاتی و ناکارآمد دانسته است.
در روزهای گذشته، مشخص شد که هفته‌هاست وجود حفره‌ای امنیتی در بخش تماس صوتی اپلیکیشن واتس‌اپ این امکان را به حمله‌کننده‌ها داده است که یک جاسوس‌افزار اسراییلی را روی گوشی نصب کنند.
پاول دوروف همین نقص امنیتی را کافی دانسته است تا در نوشته خود به واتس‌اپ حمله کند و خوانندگان را از ادامه استفاده از این اپلیکیشن به‌شدت نهی کرده است.
در بندهای این نوشته به تک‌تک مشکلات امنیتی واتس‌اپ اشاره شده است، از جمله ایرادی که به هکرها اجازه می‌داد فقط با یک تماس ویدیویی، به کل داده‌های موجود در گوشی قربانی دسترسی داشته‌ باشند.
پاول دوروف خاطرنشان کرده هر بار تیم واتس‌اپ یک مشکل امنیتی اپلیکیشنش را رفع کرده‌ است، یک ایراد تازه در جایی دیگر از سرویس یا اپلیکیشن آن‌ها ظهور کرده است. به گفته دوروف، واتس‌اپ همچون یک در پشتی راحت برای هکرهاست که هر زمان بخواهند برای جاسوسی یا سوءاستفاده از داده‌های افراد، به تلفن هوشمندی که این پیام‌رسان روی آن نصب است وارد می‌شوند.
دوروف در این نوشته، به متن‌ باز اپلیکیشن تلگرام اشاره و آن را با واتس‌اپ مقایسه کرده است. او ناتوانی کارشناسان بی‌طرف در بازبینی و بررسی کد واتس‌اپ را دلیلی دیگر بر وجود درهای پشتی و حفره‌های امنیتی این پیام‌رسان ذکر کرده است.
او حتی وجود این حفره‌های امنیتی را عمدی و برای دسترسی دولت‌ها به اطلاعات کاربران‌ــ‌ به بهانه پیشگیری از عملیات تروریستی‌ــ دانسته است.
به گفته دوروف، هیچ اپلیکیشن پیام‌رسانی بدون دسترسی مقام‌هایی آمریکایی نمی‌تواند در این کشور فعالیت کند. او تیم تلگرام را مثال می‌زند که در سال 2016، یک هفته بیشتر از حضورش در آمریکا نگذشته بود و طی همان مدت سه درخواست برای دسترسی اف‌بی‌آی (FBI) دریافت کردند. واتس‌اپ از فوریه 2009، حدود 10 سال قبل، آغاز به کار کرد و مقر آن در ایالت کالیفرنیا در آمریکاست. این شرکت در سال 2014، طی قراردادی 19 میلیارد دلاری، به مالکیت فیسبوک در‌آمد.
پاول دوروف در بخش دیگری از نوشته‌اش، سراغ رمزنگاری دوطرفه در واتس‌اپ رفته است، ابزاری که، به گفته او، فقط بازوی تبلیغاتی این پیام‌رسان بوده است و کلید بازگشایی پیام‌ها در اختیار چند کشور از جمله روسیه بوده است.
در ادامه این نوشته آمده است که سه سال قبل، واتس‌اپ امکان رمزنگاری سراسری را به اپلیکیشن خود اضافه کرد و هم‌زمان امکان گرفتن بک‌آپ در حافظه ابری یا ذخیره نسخه پشتیبان در سرویس‌هایی مانند گوگل‌درایو را نیز ارایه کرد. این در حالی است که نسخه پشتیبان نه به‌صورت رمزنگاری‌شده، بلکه به‌صورت متن ساده در سرویس‌های جانبی ذخیره می‌شود.
دوروف در ادامه اشاره کرده است با توجه به روندی که واتس‌اپ طی کرده، این پیام‌رسان در عمر ده‌ساله‌اش حتی یک روز امن نبوده است. او معتقد است به‌روزرسانی این پیام‌رسان مشکل اساسی آن را حل نمی‌کند. به گفته دوروف، رفع کامل مشکلات واتس‌اپ به از دست دادن بازار این پیام‌رسان و درگیری با مقامات دولتی در زادگاهش منجر می‌شود، مساله‌ای که واتس‌اپ آمادگی‌اش را ندارد.
دوروف در این نوشته ذکر کرده از مشکلاتی که سازندگان واتس‌اپ داشته‌اند آگاه بوده است. اما تاکید کرده که چند سال قبل، به‌واسطه مشکلات مشابه، مجبور به ترک کشورش شده است، که تصمیمی ناخوشایند بود. دوروف در ادامه افزوده است اگر باز هم در موقعیتی مشابه قرار گیرد، دوباره همین تصمیم را خواهد گرفت. او در بیان علت این طرز فکر نوشت: «همه‌مان سرانجام روزی می‌میریم، اما گونه بشر فعلا باقی است. به همین خاطر فکر می‌کنم بحث انباشت پول، شهرت یا قدرت مطرح نیست. خدمت به بشریت است که واقعا در درازمدت اهمیت دارد.»
دوروف در ادامه کاربران فیسبوک، اینستاگرام و واتس‌اپ را گروگان یک امپراطوری خطاب کرده و نوشته است هرچند تلگرام صدها میلیون نفر را جذب کرده است، هنوز بسیاری از مردم از واتس‌اپ استفاده می‌کنند و همین مساله باعث شده است اغلب کاربران تلگرام نتوانند به‌طور کامل به این پیام‌رسان مهاجرت کنند. او این مساله را معضلی دانسته است که از کم‌کاری تلگرام در ترغیب کاربران به استفاده از این پیام‌رسان ناشی می‌شود.
به گفته دوروف، تلگرام در شش سال فعالیتش هرگز با درز اطلاعاتی عظیم یا مشکل امنیتی حادی مواجه نشده است. این در حالی است که واتس‌اپ هر چند ماه یک بار با مواردی از این دست درگیر بوده است. دوروف در ادامه افزوده‌ است تلگرام تا‌کنون صفر بایت اطلاعات در اختیار سرویس‌های جانبی گذاشته‌ است، در حالی که فیسبوک و واتس‌اپ تقریبا همه اطلاعات کاربران را با هر کسی که مدعی همکاری با دولت است به اشتراک می‌گذارد.
دوروف در پایان نوشته‌اش تاکید کرده که تلگرام هرگز برای خودش بازاریابی نکرده است و برای تبلیغ خود قصد پرداخت پول به روزنامه‌نگارها یا محقق‌ها را ندارد. او کاربران تلگرام را برای معرفی این پیام‌رسان به دیگران کافی دانسته و خاطرنشان کرده است به فقط به کاربرانش تکیه می‌کند و اگر هر‌کدام از آن‌ها فقط سه نفر را ترغیب به مهاجرت به تلگرام و حذف کامل واتس‌اپ کنند، کفایت می‌کند.
دوروف یادداشتش را به این جمله به پایان می‌برد: «عصر طمع و ریاکاری به سر خواهد آمد و عصر آزادی و حریم شخصی آغاز خواهد شد. چنین روزی بسیار نزدیک‌تر از آن است که به نظر می‌رسد.»

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/244211/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمام آیفون‌های سازگار با iOS 18، به‌روزرسانی iOS 19 را هم دریافت می‌کنند

دستور مالزی به فیس‌بوک و تیک‌تاک برای دریافت مجوز فعالیت

ارتقای کیفیت زیره کفش با مواد اولیه نانویی ایرانی

فوربز: 20 هزار ایرانی از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک استفاده می‌کنند

برنامه شخصی‌سازی نمایشگر گوشی‌های گلکسی منتشر شد

یوتوب علیه محتواهای گمراه‌کننده؛ برخورد با ویدیوهای کلیک‌بیت آغاز شد

کشف جدید تلسکوپ‌های ناسا در یک صحنه جنایت کیهانی

اضافه شدن قابلیت هوش مصنوعی به موتور «جستجوی گوگل»

اپل به لغو ممنوعیت آیفون 16 در اندونزی نزدیک شد

بزرگترین تونل زیر آبی جهان در چین تکمیل شد

اولین ضربان‌ساز دو حفره‌ای بدون سرب در قلب یک بیمار 13 ساله کاشته شد

«اوپن‌ای‌آی» از مدل هوش مصنوعی o3 رونمایی کرد

جا دادن یک زمین فوتبال روی یک قاشق چای‌خوری!

کار پژوهش و تحقیقات در کنار روحیه ایثارگری چالش‌ها را برطرف خواهد کرد

اختتامیه جشنواره شهید پیشرفت یادبود شهید «محمدحسین رمضانخانی» برگزار شد

تجلیل استاندار سمنان از همسر والامقام سردار شهید «سید رضی موسوی»

اولین مرکز خصوصی دیالیز استان سیستان و بلوچستان افتتاح شد

اردوی درمانی، آموزشی و فرهنگی ویژه جانبازان اعصاب و روان برگزار می‌شود

یارانه سامسونگ برای تولید تراشه در آمریکا نهایی شد؛ 1.7 میلیارد دلار کمتر از رقم اولیه

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند!

رونمایی از یک ربات انسان‌نمای سریع‌تر از انسان

اختتامیه اردوی «یاد عزیزان»، بازدید از مناطق عملیاتی کرمانشاه برگزار شد

تولید قطعات پیچیده صنایع پزشکی و هوافضا با پرینترهای سه‌بعدی ایرانی

ایران به جمع هفت کشور با فناوری تشخیص سرطان به کمک امواج کوانتومی پیوست

طراحی وان پلاس واچ 3 احتمالا به این صورت است

درهای ایردراپ به روی کاربران اندروید باز می‌شود

گوترش به دنیا هشدار داد؛ تلفیق مرگبار هوش مصنوعی و سلاح هسته‌ای

کنترل ربات از راه دور با دستکش هوشمند

ایتالیا شرکت خالق ChatGPT را 15 میلیون یورو جریمه کرد

جشن کریسمس به سبک ناسا

حضرت زهرا (س)؛ نماد کمال انسانی و راهنمای زنان امروز

تمهیدات ویژه شرکت متد جهت حمایت از تولید تجهیزات توانبخشی جانبازان

گام بلند دانش بنیان‌ها در تولید انبوه داروی «نقص ایمنی مادرزادی»

مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خوزستان با خانواده‌های شهدای شهرستان کرخه دیدار کرد

این کامپیوتر کمودور 64 بعد از 42 سال هنوز به انجام وظیفه ادامه می‌دهد

اسپیس‌ایکس 2 فرودگر خصوصی ماه را در ژانویه پرتاب می‌کند

گلکسی S25 اسلیم گوشی باریکی خواهد بود؛ اما نه به باریکی آیفون 17 ایر

ایران در جمع تولیدکنندگان اسپکتروفتومتر در ایران

مشخصات تبلت ویوو پد 4 پرو فاش شد

ایران موفق به ساخت "میکروسکوپ مجازی تعاملی" شد

هکرهای کره شمالی رکورد جدیدی در سرقت ارزهای دیجیتال ثبت کردند!

سونی تاکنون 20 میلیارد سنسور دوربین فروخته است

این شتاب دهنده هوش مصنوعی را می‌توانید به جای درایو SSD نصب کنید!

گوگل یکی از بازی‌های مرگبار سریال Squid Game را به موتور جستجوی خود اضافه کرد

یوتیوبر معروف فناوری بهترین گوشی سال 2024 را انتخاب کرد

پلیس اسپانیا با تصویری از گوگل استریت ویو پرونده قتل یک مرد را حل کرد

30 هزار قربانی بدافزار BADBOX؛ آیا گوشی اندرویدی شما در امان است؟

نخستین چشم بیونیک جهان

بازگشت فضانوردان گرفتار در فضا باز هم به تاخیر افتاد

مادر و همسر شهیدان «عزیزمحمدی» آسمانی شد