رقابت بین موشکهایی که هوش از سرتان میبرد
استارت آپ
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - رقابت تسلیحاتی در عرصه موشکهای مافوق صوت در حال شدت گرفتن است، بعد از آنکه چین یک سلاح بسیار سری آزمایش کرد
روزیاتو: رقابت تسلیحاتی در عرصه توسعه و ساخت موشک مافوق صوت در حال شدت گرفتن است، بعد از آنکه چین یک سلاح بسیار سری آزمایش کرد که با سرعت 21،000 مایل در سرعت جهان را دور زده و از فضا در عرض دقایقی به سمتهدف خود شیرجه رفته و آن را نابود خواهد کرد.
این موشک مافوق صوت چینی طوری طراحی شده که در مدار پایین زمین حرکت میکند تا سیستمهای دفاع موشکی خاص این موشکها را دور زده و به چین امکان دهد تقریباً هر نقطهای از جهان را بدون کوچکترین اخطاری از جانب سیستمهای دفاع موشکی مورد هدف قرار دهد. این آزمایش بزرگ در حالی است که بسیاری از کارشناسان نظامی هشدار میدهد آمریکا در حال باختن در رقابت تسلیحاتی جنگ سرد جدید به چین در یک دهه پیش روست مگر اینکه این کشور رویکرد سختگیرانه تری نسبت به پکن در پیش بگیرد.
اما موشک مافوق صوت جدید چین تنها یکی از سلاحهای مافوق صوتی است که توسط روسیه، چین و ایالات متحده در حال توسعه است. روسیه و ایالات متحده نیز دهههای متوالی است بر روی سیستمهای مافوق صوت خود کار کرده و هر دو کشور آزمایشهایی را در ماههای اخیر روی این سلاحهای جدید خود انجام داده اند. با این وجود با توجه به اطلاعاتی که واشنگتن و مسکو در مورد سلاحهای مافوق صوت خود منتشر کرده اند، این سلاحها طوری طراحی شده اند که از کشتیها و هواپیماهای جنگی قابل پرتاب باشند و نه از فضا. اما سلاح مافوق صوت چین با سرعت 21،000 مایل وارد مدار زمین شده و سپس به سمت هدف خود شیرجه میرود، تکنولوژی که بسیار پیشرفتهتر از آن چیزی است که کارشناسان فکر میکردند. ایالات متحده برنامههای متعدد مافوق صوتی در نیروهای دریایی، هوایی و زمینی خود دارد، اما بیشتر این برنامهها در مرحله توسعه و بسیار سری هستند.
تمام این سیستمهای مافوق صوت از ارتفاع بالا به سمت هدف حرکت میکنند، اما نه از ارتفاعی بالاتر از سطح زمین. تنها سلاح مافوق صوت آمریکایی که تاکنون با موفقیت آزمایش شده، سیستم GM-183 ARRW متعلق به نیروی هوایی این کشور است که از بمب افکنهای بزرگ رها میشود. سرعت این سیستم به بیش از 15،345 مایل در ساعت میرسد و در فاصلهای 1،000 مایلی به تنهایی به سمت هدف حمله ور میشود. نیروی دریایی نیز یک سستم هایپرسونیک برد بلند در حال آزمایش دارد که در سال 2023 عملیاتی شده و برد آن 1،725 مایل اعلام شده است.
نیروی زمینی یا همان ارتش ایالات متحده نیز در حال توسعه یک سلاح مافوق صوت به نام HAWC است که اطلاعات مربوط به آن کاملاً سری است. این موشک از اکسیژن موجود در جو به عنوان بخشی از سوخت خود استفاده میکند. برخلاف روسیه، ایالات متحده مدعی است که سلاحهای مافوق صوت آزمایش شده توسط این کشور با استفاده از کلاهکهای هستهای نیستند. بدین ترتیب، سلاحهای مافوق صوت آمریکایی باید دقت بیشتری نسبت به نمونههای مشابه دارای کلاهک هستهای در چین و روسیه باشند که چالش تکنیکی مضاعفی برای مهندسان نظامی این کشور دارد.
روسیه نیز به تازگی یک موشک مافوق صوت جدید به نام Zircon را با موفقیت آزمایش کرده است که از زیردریایی شلیک میشود، در حالی که موشکهای مافوق صوت با قابلیت حمل کلاهک هستهای Avangard از سال 2019 در سرویس بوده اند. موشک آوانگارد با سرعت بیش از 27 ماخ پرواز کرده و توان تغییر مسیر و ارتفاع را داراست. برد موشک Zircon نیز 621 مایل با سرعت 9،800 مایل بر ساعت اعلام شده است. اما این موشک نیز مانند نمونههای آمریکایی در زیر جو پرواز کرده و از سوخت برای رساندن خود به سرعتهای مافوق صوت استفاده میکند نه جو زمین.
موشک Zircon سرعتی بیش از 9 ماخ داشته و براحتی میتواند از دست سیستمهای دفاعی غربی فرار کند. هدف اصلی این موشک از بین بردن کشتیهای جنگی دشمن بوده و سرعت آن بین 188 تا 620 مایل بر ساعت تخمین زده شده است در حالی که گزارشهایی تایید نشده از برد واقعی 1،200 مایلی آن نیز شنیده میشود. طراحی و توسعه این موشک کاملاً سری بوده و پوتین مدعی شده که جاسوسان خارجی قصد سرقت اطلاعات مربوط به آن را داشته اند. یکی دیگر از موشکهای مافوق صوت روسیه موشک 188 تنی Sarmat است که در میان کشورهای غربی با نام Satan-2 شناخته شده و بزرگترین موشک مافوق صوت در زرادخانه روسیه به شمار میآید.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/228159/