سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

سورپرایز جدید مسئولان درباره کندی سرعت اینترنت استارت آپ

سورپرایز جدید مسئولان درباره کندی سرعت اینترنت
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - بار دیگر قطعی یک مسیر فیبردریایی علت کندی اینترنت در این روزها معرفی شده تا بار دیگر کمبود پهنای باند اینترنت کشور خودنمایی کند.
برترین‌ها: اگر در روز‌های اخیر تجربه کندی اینترنت را داشته‌اید اکنون باید جواب‌تان را در اطلاعیه شرکت زیرساخت پیدا کنید. یک‌بار دیگر قطع شدن یکی از فیبر‌های دریایی باعث شده تا اینترنت کشور دچار مشکل و اختلال شود.
سهراب آغ بیات معاون فنی شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: در روزهای اخیر به علت قطع سگمنت دوم فیبر دریایی متعلق به شرکت GBI در محدوده دریایی بین قطر و امارات، به میزان 430 گیگابیت از ظرفیت پهنای باند بین الملل این شرکت از دسترس خارج شده است.
به‌صورت معمول تعمیر فیبر‌های دریایی، پروسه‌ای زمان بر است و شرکت زیرساخت اعلام کرده تامین ظرفیت جایگزین از سایر مسیر‌ها در دستور کار مهندسان فنی این شرکت قرار گرفته و قرار است به‌زودی ظرفیت‌های جدید برای تامین این بخش از ترافیک آماده بهره‌برداری شود.
همان لنگر همیشگی
روزنامه همشهری نوشت: ماجرای قطعی فیبر‌های دریایی و مختل شدن اینترنت ایران سال‌هاست که شبکه ارتباطی کشور را تهدید می‌کند. از لنگر کشتی تا شرکت‌های خارجی و مشکل سیم‌کشی، این‌ها عواملی هستند که گه‌گاه به‌عنوان مقصران اختلال اینترنت ایران معرفی می‌شوند. این در حالی است که داشتن پهنای باند رزرو در کشور‌های مختلف امری مرسوم است و در موارد اضطراری این چنینی می‌تواند شبکه ارتباطی کشور را پایدار نگه دارد و اختلال را به حداقل ممکن برساند. با وجود سال‌ها تکرار این تجربه تلخ، هنوز هم به‌نظر می‌رسد مسئله پهنای باند رزرو در گیرودار فرآیند‌ها محبوس شده است.
بسیاری از کارشناسان، این چنین فرایندی را مانند رانندگی در سفر بدون داشتن لاستیک زاپاس می‌دانند. شاید ماه‌ها مشکلی در این رابطه پیش نیاید، ولی در جایی مثل قطعی یک مسیر تامین پهنای باند می‌تواند روز‌ها کاربران را در انتظار برای بازگشت به وضعیت عادی نگه دارد. در جایی مثل جزیره کیش که مرکزی گردشگری به‌حساب می‌آید حتی یک‌بار قطعی فیبر دریایی به‌خاطر نبودن مسیر جایگزین باعث شد تا برای حدود یک روز کل اینترنت این جزیره توریستی به‌صورت کامل قطع باشد.
مشکل همیشگی کمبود پهنای باند
کمبود عادی پهنای باند اینترنت بین‌الملل مسئله‌ای بوده که مدت‌ها درباره آن حرف زده شده است. قطعی یکی از مسیر‌های تامین زیرساخت در چنین شرایطی می‌تواند باعث احساس بیشتر کندی اینترنت شود. چندی پیش بود که وزیر ارتباطات کمیته را مسئول بررسی و پیگیری علت کندی اینترنت کشور کرد که در مهرماه به اوج رسیده بود.
در آن زمان رئیس هیأت مدیره شرکت شاتل به‌عنوان یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت در گفت‌وگویی ضمن اشاره به افت کیفیت اینترنت در کشور و اعتراض‌های مردم نسبت به این موضوع گفته است که از 2‌ماه پیش و زمان شروع فعالیت وزیر ارتباطات جدید تا به امروز پهنای باند اینترنت کشور افزایش نداشته است.

سیاست و بازاریابی


او اعلام کرده مجوز این افزایش ظرفیت پهنای باند، باید از سمت شورای‌عالی فضای مجازی صادر شود و چنین اتفاقی تا امروز رخ نداده است. یک منبع آگاه به ما گفته است که وزارت ارتباطات در دولت قبل تقاضای پهنای باند کرده، اما در ابتدای امر نهاد بالادستی با این مسئله موافقت نکرده است. به‌گفته این منبع با وجود اینکه وزارت ارتباطات تعهد کرده بود هیچ هزینه اضافه‌ای برای عرضه اینترنت نگیرد و با هزینه سرفصل قبلی اینترنت به فروش برسد، اما با رزرو 850 گیگ ظرفیت پهنای باند موافقت نشد. در نهایت با افزایش ظرفیت 400 گیگابیتی موافقت شد.
به‌صورت کلی حدود هزار و 300 گیگ از اینترنت کشور از سمت جنوب تامین می‌شود و بقیه پهنای باند مصرف از کشور‌های ارمنستان و ترکیه وارد ایران می‌شوند و کارشناسان می‌گویند هر‌ماه بین 7 تا 10 درصد افزایش مصرف اینترنت در کشور رخ می‌دهد و به‌نظر می‌رسد با توجه به متوقف شدن روند تامین پهنای باند و افزایش مصرف، ظرفیت اینترنت‌مان به حد اشباع رسیده است.
براساس آنچه در گزارش عملکرد رگولاتوری آمده، پهنای باند بین‌الملل ایران در خرداد سال‌جاری به 5 هزار و 489 گیگابیت بر ثانیه رسیده است، اما اکنون اپراتور‌ها می‌گویند این پهنای باند در ساعت‌های اوج مصرف، جوابگوی نیاز کاربران نیست و در نتیجه سرعت و کیفیت به شکل محسوسی کاهش می‌یابد. براساس آنچه الگوی مصرف اینترنت در کشور نشان می‌دهد، هر 6‌ماه باید 20 تا 25 درصد به پهنای باند کشور افزوده شود. به‌ویژه برای مواقع اینچنینی همه کشور‌ها پهنای باند رزرو دارند که وقتی یکی از مسیر‌ها دچار مشکل می‌شود از مسیر دیگری پهنای باند مورد نیاز کشور تامین شود.
مشکل اطلاع‌رسانی
همیشه باید کاربران چند روزی را با کندی و اختلال اینترنت دست و پنجه نرم کنند تا سرانجام بخشی دست به اطلاع‌رسانی در این رابطه بزنند.یکی از مشکلات، مشخص نبودن مسئول دقیق این ماجراهاست و اینکه عموما اطلاع‌رسانی رسمی در این‌باره انجام نمی‌شود و اگر هم پاسخی هست، مدت‌ها بعد یا حتی پس از پایان اختلال عنوان می‌شود. پارسا یوسفی، مدیر یکی از شرکت‌های ارائه خدمات اینترنت دراین‌باره می‌گوید: «در بسیاری موارد، اطلاع‌رسانی‌ها در قالب گفتگو‌های دوستانه است و بحث رسمی چندانی وجود ندارد. همین باعث می‌شود نتوانیم همیشه آماده باشیم.»
او می‌گوید: «مشکل اینجاست که در هیچ موردی، حتی زمانی مثل برگزاری مانور‌ها هیچ اطلاعی به آی‌اس‌پی‌ها داده نمی‌شود. به همین دلیل، با وجود قطع و وصل شدن اینترنت، نمی‌دانیم مشکل از کجاست و جوابی برای مشترکان‌مان نداریم.» به‌گفته او بخش‌های زیرساختی کشور باید اطلاع‌رسانی کنند که چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد.
مشکل برای مردم و کسب‌وکار‌ها
هرچند در ظاهر به‌نظر می‌رسد، قطعی‌های گاه و بی‌گاه که با چندبار refresh کردن صفحه اینترنت بهبود پیدا می‌کنند، چندان مشکل بزرگی نباشند، اما کارشناسان می‌گویند، اختلال‌های اینترنت باعث افزایش هزینه کاربران اینترنت ثابت و البته کسب‌وکار‌ها می‌شود.

سیاست و بازاریابی


پارسا یوسفی دراین‌باره می‌گوید: «هربار باز کردن صفحه و بارگزاری داده سایت‌ها حتی اگر منجر به باز شدن کامل صفحه و ارائه سرویس نشود، به‌دلیل ارسال و دریافت داده، مشمول هزینه است. این هزینه از مشترک گرفته می‌شود، اما قطع و وصل شدن باعث می‌شود، تجربه چندان خوبی از سرویس نداشته باشد. به جز این، بعضی شرکت‌ها، به‌خصوص آن‌هایی که در زمینه فروش بلیت فعال هستند و باید از سایت‌های خارجی استعلام‌هایی را دریافت کنند، به ازای هربار ارسال درخواست اطلاعات هزینه‌ای پرداخت می‌شود.
با قطع و وصل شدن اینترنت، کاربران این سایت‌ها باید درخواست‌شان را چندبار ارائه کنند و این یعنی، بدون اینکه سرویس‌شان را دریافت کرده باشند، صاحب سایت باید چندبار هزینه یکسانی را پرداخت کند. هرچند در نگاه اول، به‌نظر نمی‌رسد پول چندانی بابت این موضوع پرداخت شود، اما به‌هرحال مشکلی است که نمی‌توان نادیده گرفت.»

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/225521/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدر شهیدان والامقام «ناصر و منصور بالدی» آسمانی شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «بالدی»

توسعه کوچکترین ضربان ساز جهان که با سرنگ تزریق می‌شود

تصویر روز ناسا؛ تلکسوپ جیمز وب از مشتری و حلقه آن در مادون قرمز تصویربرداری کرد

آمازون به جمع خریداران تیک تاک پیوست

کینگستون مرزهای سرعت را شکست؛ SSD جدید با 14,800 مگابایت بر ثانیه و دوام بالا!

بازی‌های Cyberpunk 2077 و Split Fiction برای نینتندو سوییچ 2 عرضه می‌شوند

اولین گروه از ماهواره‌های اینترنتی آمازون به فضا می‌رود

یادواره خانگی شهیدان «موسی و ابراهیم دوست محمدیان» برگزار شد

این یکی از حرفه‌ای‌ترین دسته‌های ایکس باکس است

به لطف دانشمندان ایرانی: امکان شنود پیام‌های زیر آب توسط پهپادها فراهم شد

گجت‌های پوشیدنی سامسونگ احتمالاً به باتری حالت‌جامد مجهز می‌شوند

آیا احداث شهرهای هوشمند امکان‌پذیر خواهد شد؟

روح نوکیا با نامی متفاوت؛ گوشی‌های ساده جدید HMD معرفی شدند

یافتن درمان مناسب برای سرطان با استفاده از تخم مرغ

مشخصات گلکسی Z Flip FE سامسونگ فاش شد

باگ آزاردهنده کنسول دستی استیم دک سرانجام برطرف شد

10 چالش بزرگ برای رسیدن انسان به سیاره سرخ

گوشی‌های میان‌رده سری A سامسونگ به ویژگی‌های جدیدی برپایه هوش مصنوعی مجهز می‌شوند

تراشه مخصوص مدیاتک برای کروم‌بوک‌ها؛ Kompanio Ultra معرفی شد

این تلویزیون 163 اینچی، بیش از 10 میلیارد تومان قیمت دارد

ترمیناتور در دنیای واقعی؛ ربات مایع دانشمندان کره‌ای می‌تواند از زندان فرار کند

تسلیت در پی درگذشت پدر بزرگوار همکار حوزه ریاست

تاریخ رونمایی رسمی از گلکسی S25 اج مشخص شد؛ منتظر پرچم‌دار جدید سامسونگ باشید

هوش مصنوعی متا روی کامپیوتری با ویندوز 98 و تنها 128 مگابایت رم اجرا شد

ربات انسان‌نمای هنگ‌کنگی به عنوان معلم بر سر کلاس درس دانش‌آموزان آلمانی حاضر شد

ابراز همدردی و دلجویی مدیرکل بنیاد مازندران با دو خانواده شهید در آمل و فریدونکنار

گوگل احتمالاً نسخه مخصوص کودکان جمینای را توسعه می‌دهد؛ با تمرکز بر حل تکالیف

گوشی تاشو سه‌گانه سامسونگ به‌صورت بسیار محدود عرضه خواهد شد

هوش مصنوعی Runway Gen-4 معرفی شد؛ تولید ویدیو با حفظ عناصر مختلف آن

تبدیل امواج مغزی به کلمات با کمک هوش مصنوعی

از شخصیت Ironeye بازی Elden Ring: Nightreign رونمایی شد

متا در حال ساخت عینک هوشمند 1000 دلاری است

بومی‌سازی کلاستر دیجیتال خودرو به دست محققان ایرانی

هدف بلندپروازانه آرم؛ تسلط بر نیمی از بازار تراشه‌های دیتاسنتر در سال 2025

خشک کردن زعفران با فناوری جدید؛ کیفیتی بهتر با هزینه کمتر

الکسا پلاس به‌صورت محدود عرضه شد؛ بدون برخی از قابلیت‌های پیشرفته

بنچمارک پوکو C71 مشخصات تراشه گوشی اقتصادی شیائومی را فاش کرد

گوگل چگونه از دریا نیرو می‌گیرد؟

مدیرعامل جدید اینتل برنامه‌هایش را اعلام کرد؛ واگذاری واحدهای غیرضروری

اشاره به کنسول دستی ایکس‌ باکس در یک ویدیو تبلیغاتی

کوچک‌ترین پهپاد جهان ساخته شد

ایلان ماسک در برابر اپل؛ آینده ارتباط ماهواره‌ای در خطر است؟

آدامس نیکوتینی برای ترک سیگار والدین؛ هوای تازه برای کودکان آسمی

نشت اطلاعاتی بزرگ ایکس؛ آدرس ایمیل بیش از 200 میلیون کاربر لو رفته است

یوتیوب شمشیر را از رو بست!

بودار کردن گاز طبیعی؛ مشکلات و راهکارها

موتورولا اج 60 فیوژن معرفی شد؛ نمایشگر خیره‌کننده، لبه‌خمیده و بدنه با استاندارد نظامی

بهبود میزان موفقیت «آی‌وی‌اف» با کمک هوش مصنوعی

میلیاردر چینی صنعت بیت‌کوین در مسیر سفر فضایی قطبی