بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - شدوبن (shadowban) اینستاگرام چیست؟ تجربه ناگهانی از دست دادن مشارکت فالوورها بدترین کابوس هر فرد فعال در اینستاگرام است. این مشکل چه زمانی روی می دهد و چطور می شود آن را برطرف کرد؟ در این مقاله از مدیر وب درباره این موضوع صحبت می کنیم.
شدوبن (shadowban) اینستاگرام چیست؟
تجربه ناگهانی از دست دادن مشارکت فالوورها بدترین کابوس هر فرد فعال در اینستاگرام است. یکی از اصلیترین مشکلات کاربران اینستاگرام، کاهش ناگهانی بازدید صفحه، کاهش میزان نمایش پستها به کاربران، از کار افتادن هشتگها، نداشتن بازدید از اکسپلور و کاهش غیرطبیعی دنبالکنندگان است. اگر شما هم این اتفاقات را در صفحه اینستاگرام خود تجربه کردهاید، به این معنیست که شما شدوبن (shadowban) شدهاید.
اینستاگرام هرگز به صورت مستقیم به شدوبن (shadowban) اشاره نکرده است و همیشه آن را انکار میکند، اما تنها کافیست حرکتی رباتگونه و برخلاف قوانینش انجام دهید تا دیگر پستهای شما را به کاربران نمایش ندهد. اینستاگرام برای مراقبت از اعتبار خود از تکنیک "حذف، کاهش، اطلاع رسانی" و یا شدوبن استفاده میکند و محتواهایی که با قوانین مطابقت ندارند را حذف و در اکثر مواقع آنها را فقط به برخی از افرادی که شما را دنبال میکنند، نمایش میدهد. فراموش نکنید اینستاگرام هررفتار برخلاف قوانینش را خطا میداند و شما را از طریق شدوبن(shadowban)، جریمه میکند.
7 عامل موثر بر شدوبن (shadowban) شدن اینستاگرام
1. خرید فالوور فیک
2. استفاده از هشتگ نامرتبط
3. ریپورت شدن مکرر از سمت کاربران
4. انتشار پست و محتوای متضاد با قوانین
5. استفاده بیش از اندازه از هشتگ ( حداکثر میزان استفاده از هشتگ، 30 عدد است.)
6. استفاده از رباتها و حضور هر شخص ثالث در صفحه شما (مانند نرمافزارهای افزایش فالوور و دانلود استوری)
7. انجام یک رفتار به دفعات (به عنوان مثال: فالو و آنفالو، لایک کردن تعداد زیادی پست در مدت زمان کوتاه، کامنت گذاشتن بیش از اندازه.)
چگونه متوجه شویم اینستاگرام ما شدوبن (shadowban) شده است؟
کاهش چشمگیر فالوور و بازدید پستها، دلیل محکمی برای اثبات شدوبن(shadowban) شدن نیست، به همین خاطر برای اطمینان میتوانید با دو راه گفته شده، صفحه خود را بررسی و امتحان کنید.
1. یک پست در صفحه خود منتشر کنید و از چند هشتگ جدید (حداکثر شش تا) استفاده نمایید. سپس از چند کاربر که صفحه شما را دنبال نمیکنند بخواهید قسمت اخیرا(Recent) هشتگها را بررسی کنند. درصورتی که پست شما در این قسمت نباشد، یعنی شما شدوبن (shadowban) شدهاید.
2. قسمت اینسایت را (Insight) بررسی کنید و وضعیت پستهای خود را با یکدیگر مقایسه کنید. افت ناگهانی و مداوم در تعامل پستهای شما، ممکن است به معنای شدوبن شدن شما باشد. در اینسایت پیجتان میزان افرادی که شما را دنبال نمیکند اما پست شمارا دیدهاند، چک کنید. برای مثال من دو پست از یک صفحه اینستاگرام را بررسی کردهام.
همانطور که میبینید، در پست اخیر حدود 40 هزار نفر به غیر از افرادی که این صفحه را دنبال میکنند، این پست را دیدهاند. در پستهای قدیمیتر حدود 70 هزار نفر از این پست دیدن کردهاند. و همین تفاوت ( کاهش ناگهانی بازدیدها به صورت مداوم) ممکن است نشاندهنده شدوبن(شادوبن) شدن این صفحه باشد.
5 راه برای جلوگیری از شدوبن (shadowban)
1. به هیچ عنوان از ربات استفاده نکنید و از فالوور روح دوری کنید. به شما پیشنهاد میکنم هر چند وقت یکبار لیست دنبالکنندگانتان را بررسی کنید و فالوورهایی که به نظرتان فیک میآیند، حذف کنید. هر صفحه ای که بدون هویت باشد، فالوور ربات و فیک محسوب میشود. حذف ماهانه حتی 10 فالوور روح برای سلامت صفحه شما مفید است.
به یاد داشته باشید داشتن 100 دنبال کننده واقعی که به شما اعتماد دارند، از شما حمایت میکنند، محصولات و محتوای شما را دوست دارند بهتر از 1000 دنبال کنندهای است که هیچ گونه فعالیتی در صفحه شما ندارند. سعی کنید درگیر اعداد و ارقام در اینستاگرام نشوید و بر کیفیت محتوا و افزایش تعامل تمرکز کنید.
2.از هشتگهای ممنوعه استفاده نکنید. اینستاگرام استفاده از برخی هشتگها مانند Brain- Alone-Snapchat و Pushubs را ممنوع کرده است و استفاده از این هشتگها تاثیری در میزان بازدید پست شما ندارد. میتوانید لیست هشتگهای ممنوع را با یک سرچ در گوگل پیدا کنید.
در عکس بالا اینستاگرام گفته است که عکسهای موجود در هشتگ Alone، به علت نقض قوانین اینستاگرام و استفاده از هشتگ ممنوعه، به کاربران نمایش داده نمیشوند.
3.به قوانین اینستاگرام پایبند باشید و مطابق آن عمل کنید. انجام هر عملی که مخالف قوانین اینستاگرام باشد، باعث افزایش احتمال شدوبن شدن شما میشود.
4.سعی کنید در استفاده از هشتگ زیادهروی نکنید. اینستاگرام میزان مجاز استفاده از هشتگ را 30 تا اعلام کرده است، اما طبق تجربه بهتر است از 5 تا 6 هشتگ جدید و مرتبط برای هر پست استفاده نمایید.
5.هرچه مخاطبان محتوای شما را بیشتر دوست داشته باشند، پس محتوای شما لایک و کامنت و سیو بیشتری میگیرد و تعامل شما بیشتر میشود. هر چه تعامل صفحه شما بیشتر باشد، اینستاگرام تصور میکند صفحه شما برای کاربران محبوب و مفید است و به شما برای بیشتر دیده شدن کمک میکند.
7 راه برای خروج از شدوبن (shadowban)
1.رمزتان را تغییر دهید. اگر صفحهتان شدوبن شده است، بهتر است در اولین قدم رمز صفحهتان را تغییر دهید. طبق تجربه، این کار اکثر اوقات به خروج شما از شدوبن کمک میکند.
2.فعالیت خود را در اینستاگرام متوقف کنید. در قدم دوم، بهتر است به مدت 48 ساعت در صفحهتان هیچ گونه فعالیتی نداشته باشید، انجام این کار معمولا برای خروج از شدوبن مفید است.
3.دسترسی هر فرد، برنامه مانند برنامههای افزایش فالوور و یا دانلود استوری را به اینستاگرامتان قطع کنید.
4.مطمئن شوید مطالب شما با شرایط و ضوابط اینستاگرام مطابقت دارد. رعایت نکردن قوانین اینستاگرام میتواند یکی از علت های شدوبن شدن باشد. به شما پیشنهاد میکنم هر چند وقت یکبار قوانین اینستاگرام را از منابع معتبر بررسی کنید و در جریان آپدیتهای اینستاگرام باشید.
5. حسابتان را از بیزینس به شخصی تغییر دهید. اگر اکانت شما حرفهای و بیزینسی است، بهتر است آن را به یک حساب شخصی تبدیل کنید. حساسیت اینستاگرام بر روی حسابهای بیزینسی بیشتر است و با تبدیل اکانتتان به یک حساب شخصی، احتمال خروج شما از شدوبن وجود دارد.
6. بعد از شروع مجدد فعالیتتان، در تولید محتوا دقت بیشتری داشته باشید. از هشتگهای تکراری و ممنوعه استفاده نکنید و سعی کنید کاربران را به تعامل با پست خود دعوت کنید. کلید موفقیت در اینستاگرام، تولید محتوا است و تولید محتوای اصولی به بازگشت شما به میدان کمک میکند.
7.رفتار رباتگونه نداشته باشید. رفتار رباتگونه، انجام هر عمل تکراری و مکرر در یک مدت زمان کوتاه است که با انجام این کار صفحه شما بلاک و شدوبن میشود. سعی کنید در میزان فعالیت خود در اینستاگرام اعتدال برقرار کنید.
محتوای ممنوع در اینستاگرام، چه محتوایی است؟
1.انتشار تصاویر افراد به صورت برهنه، در اینستاگرام ممنوع است و انتشار هر تصویر به این صورت، باعث حذف محتوای شما از سمت اینستاگرام میشود.
2.هرگونه اخبار غلط و ادعای تایید نشده از سمت اینستاگرام ممنوع است. این نوع محتوا امروزه در اینستاگرام بسیار زیاد شده است و اینستاگرام سعی بر کنترل و محدود کردن این نوع محتواها دارد.
3. محتوایی که به هر نحوی با جنایت و تروریسم مرتبط باشد در این بستر مجاز نیست. اینستاگرام همچنین تبلیغ خدمات جنسی، مواد مخدر و سلاح گرم را ممنوع کرده است.
4. پستهایی که هدف آنها تهدید و سوء استفاده از کاربران است در اینستاگرام مجاز نیست. هر فعالیتی که اینستاگرام فکر کند بر اساس نفرت، جنسیت، نژاد (قومیت) ، مذهب و ... منتشر شده است، حذف میگردد.
5. اینستاگرام هرگونه محتوایی که اعمالی مانند خودزنی، آزار و اذیت را به تصویر می کشد، ممنوع کرده است. البته اگر هدف کاربر ایجاد آگاهی در مورد این مسئله و حمایت از افراد باشد، انتشار آن مجاز است.
کلام آخر:
تنها راه موفقیت در اینستاگرام این است که به درستی تولید محتوا کنید و به اصول و قوانین اینستاگرام پایبند باشید. البته به یاد داشته باشید که اینستاگرام دائما در حال آپدیت است و گاهی اوقات کاهش میزان بازدید شما، میتواند به خاطر آپدیتهای جدید باشد. یک بار شدوبن شدن میتواند برای همیشه کسبوکار و صفحه شما را نابود کند و اینستاگرام برای جلوگیری از این اتفاقات تنها توصیهاش تولید محتوای مستمر و مداوم و اصولی است، محتوایی ارزشمند و خلاقانه. اگر صفحهتان شدوبن شود تنها راهی که کاربران میتوانند محتوا و صفحه شما را ببینند، سرچ اسم شما است و تنها تعداد بسیار محدودی از دنبالکنندگان امکان دیدن پست شما از صفحه اصلی را دارند.
شدوبن با هدف از بین بردن صفحاتی که به قوانین اینستاگرام پایبند نیستند طراحی شده و تنها راه نجات از شدوبن رعایت قوانین است. اینستاگرام در بیانیهای در فیسبوک اعلام کرده است که برای تولید محتوا برنامه و استراتژی داشته باشید. کاری انجام ندهید که کاربران گزارشی به اینستاگرام دهند که زیاد شدن این اتفاق، برای سلامت صفحه شما خوب نیست. همچنین محدودیت اینستاگرام برای تعداد دفعات انجام هر کار و عملی را در نظر داشته باشید و رباتگونه رفتار نکنید که انجام این کار شاید باعث افزایش تعداد دنبالکنندگان شما شود اما نمیتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید، زیرا صفحهتان به احتمال زیاد شدوبن میشود و پستهایتان به افراد جدید نمایش داده نخواهد شد و شما جذب فالوور ارگانیک و طبیعی را از هشتگ و اکسپلور از دست میدهید.
و در آخر اگر مدت زمان شدوبن صفحهتان طولانی شد، پیشنهاد میکنم فعالیت در یک صفحه جدید را آغاز کنید.