بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - فضای ذخیرهسازی ابری حکم یک هارد مجازی نامحدود را دارد، چقدر با فضای ذخیره سازی ابری آشنایی دارید؟ در این مقاله از مدیروب درباره انوع فضای ابری و 10 سایت برتر فضای ابری صحبت خواهیم کرد.
کافیست تا امکانات و فناوریهای امروز بشر را با 10 سال قبل مقایسه کنید. آن وقت است که متوجه میشوید که نرمافزارها، اپلیکیشنها، محصولات، خدمات یا حتی سیستم عاملها و در کل همه چیز، بهسرعت در مسیر اینترنتی شدن قرار دارند. درنتیجه، سالانه میلیاردها دلار پول در زمینه ارائه خدمات اینترنتی سرمایهگذاری میشود که یکی از آنها، فضای ذخیرهسازی ابری است. در این مقاله از مدیروب، قرار است تا شما را با مفهوم و کاربرد انواع فضای ابری آشنا کنیم، به بررسی مزایا و معایب آن بپردازیم و 10 تا از بهترین فضاهای ذخیرهسازی ابری را برایتان فهرست کنیم.
فضای ذخیرهسازی ابری چیست و چه کاربردی دارد؟
تا به حال به این فکر کردهاید که وقتی شمارهای را به مخاطبین تلفن همراه خود اضافه میکنید، آن شماره چگونه و در کجا ذخیره میشود؟ برای اینکه بتوانید اطلاعات و فایلهای خود را ذخیره کنید، به یک فضای ذخیرهسازی یا حافظه (Storage) نیاز دارید. نوار کاستهای مغناطیسی را به یاد دارید که برای ضبط صدا و آهنگ بسیار مورد استفاده قرار میگرفتند؟ دیسکهای فلاپی را چطور؟ سی دی، دی وی دی، رم، فلش و هاردهای داخلی و خارجی، همگی نوعی محل ذخیرهسازی هستند که در تمام طول روز در حال استفاده از آنها هستید.
بعد از دیسکهای بلوری، فضای ابری جدیدترین نوع حافظه است. ذخیرهسازی ابری، فناوری است که به شما اجازه میدهد تا فایلهای دیجیتالی خود را، برخلاف آنچه تاکنون وجود داشته، در فضایی غیرفیزیکی ذخیره کنید. اما ذخیرهسازی ابری در لغت چگونه معنی میشود؟ کلمه "ذخیرهسازی" که مشخص است؛ به عمل ذخیره کردن دادهها گفته میشود. کلمه "ابر" هم، اشاره به اینترنت دارد. تمام خدماتی که به واسطه اینترنت ارائه داده میشوند را، خدمات ابری مینامند. برای مثال، اسپاتیفای یک خدماتدهنده ابری موسیقی است.
پس فضای ابری، به فضایی در اینترنت گفته میشود که میتوانید مانند یک هارد درایو، اطلاعات و فایلهای دیجیتالی خود را در آن ذخیره کنید و از هر جایی و در هر زمانی بهراحتی به آنها دسترسی داشته باشید. از آنجاییکه استوریجهای فیزیکی ممکن است صدمه ببینند، خراب شوند یا به سرقت بروند، ایده استفاده از حافظه بر بستر اینترنت شکل گرفت.
مسئولیت کامل دادههایی که در فضای ابری ذخیرهسازی میکنید، بر عهده ارائهدهنده این خدمات است. به بیان دیگر، شرکت ارائهدهنده فضای ابری، وظیفه میزبانی (هاستینگ)، تامین امنیت، حفظ و نگهداری و حصول اطمینان از اینکه در هر زمان بتوانید به دادههای خود دسترسی داشته باشید را بر عهده دارد.
آیا فضای ابری انواع مختلفی دارد؟
افراد و مشاغل مختلف، نیاز دارند تا انواع مختلفی از فایلها و دادهها را ذخیره کنند. برای مثال، یک دانشجوی پزشکی ممکن است نیاز داشته باشد تا فایلهای تحقیقاتی خود را ذخیره کرده و هر از گاهی برای مطالعه به آنها رجوع کند. یک عکاس ممکن است بخواهد عکسهایی که گرفته است را برای استفادههای آتی، در جایی ذخیره کند. یا یک بانک بخواهد علاوه بر دادههای مربوط به سوابق مشتریان و کارکنان، دادههای مربوط به تراکنشهای هر روزه خود را نیز ذخیره کند.
همین نیازهای مختلف افراد و کسب و کارهای گوناگون، سبب شده تا انواع مختلفی از فضاهای ابری را داشته باشیم. بطور کلی، 3 نوع فضای ابری به شرح زیر وجود دارد:
Public
فضای ابری عمومی، معمولترین نوع فضای ابری است. مالکیت و مدیریت تمام سرورهایی که دادهها روی آنها ذخیره میشوند، با شخص سومی که ارائهدهنده خدمات فضای ابری باشد، است. به این معنی که دادههای افراد در محل شرکت ارائهدهنده قرار دارد و شما به عنوان مشتری، هیچ کنترلی بر زیرساختهای ذخیرهسازی ندارید.
فایلهای ذخیره شده در یک فضای ابری عمومی، میتواند در دسترس هر کسی در هر جایی از دنیا قرار بگیرد. اگر تا به حال در نتفلیکس فیلمی تماشا کرده باشید، از یکی از فضاهای ابری عمومی استفاده کردهاید.
Private
فضای ابری خصوصی، همانطور که از اسمش پیداست، نوعی فضای ابری است که در دسترس عموم قرار ندارد و فقط یک نفر یا یک شرکت میتواند مالکیت آن را برعهده داشته باشد. این نوع فضای ابری را، با عنوان فضای ابری داخلی هم میشناسند. زیرساختهای ذخیرهسازی (مانند سرورها) در محل مشتری قرار دارند و فقط توسط او قابل دسترسی هستند.
اصلیترین تفاوت آن با حافظه ابری عمومی این است که فضای ابری عمومی ازطریق اینترنت قابل دسترس است درحالیکه دسترسی به فضای ابری خصوصی تنها ازطریق فایروال امکانپذیر است. (شرکتها برای محافظت از شبکه خود، از فایروال استفاده میکنند که به کاربر اجازه میدهند به اینترنت دسترسی داشته باشد اما جلوی هکرها و دسترسی افراد ناشناس را میگیرند.)
فضای ابری خصوصی برای سازمانها و شرکتهایی مثل بانکها که اطلاعات محرمانه دارند مناسب است.
Hybrid
در فضای ابری هیبریدی، زیرساختهای فضاهای ابری عمومی و خصوصی باهم ترکیب شدهاند. به عبارت دیگر، فضای ابری هیبریدی، برتریهای امنیتی فضای ابری خصوصی را با قابلیت مقیاسپذیری فضای ابری عمومی ادغام میکند.
شرایطی را در نظر بگیرید که در آن، یک شرکت نیاز دارد تا انواع مختلفی از دادهها را ذخیره کند. فضای ابری هیبریدی دقیقا برای رفع نیاز اینگونه موسسات بوجود آمده است. برای مثال، بانکها میتوانند اطلاعات مربوط به مشتریهایشان را در فضای ابری عمومی ذخیره کنند تا مشتریها هم بتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند. از طرف دیگر، اطلاعات محرمانه حسابها را در فضای ابری خصوصی ذخیره کنند که امنیت بیشتری دارد.
ذخیرهسازی ابری به چند روش امکانپذیر است؟
برای ذخیرهسازی ابری 3 روش وجود دارد که به شرح زیر است:
File Storage
در این مدل ذخیرهسازی، درست مثل چیزی که در کامپیوترها میبینیم، دادهها در قالب فایلها و فولدرهای سلسلهمراتبی طبقهبندی میشوند. یعنی، فایلها با هر فرمتی که دارند، در یکسری فولدر قرار میگیرند و فولدرها هم در دایرکتوریهای اصلی و فرعی مرتب میشوند. به این ترتیب، وقتی به یک فایل نیاز پیدا کنید، تنها کافیست تا مسیر آن را بلد باشید و بدانید از کدام دایرکتوری اصلی به دایرکتوری فرعی بروید و در چه فولدری به دنبال فایل مورد نظر خود بگردید.
Block Storage
در روش ذخیرهسازی بلوکی، دادهها در حجمهای بالایی که هر کدام یک "بلوک" نامیده میشود، دستهبندی میشوند. هر بلوک یک هارد درایو جداگانه محسوب میشود. ارائهدهندگان خدمات فضای ابری، از بلوکها برای جداسازی مقادیر عظیمی از دادهها از یکدیگر استفاده میکنند. این نوع از ذخیرهسازی، به واسطه تاخیر کمی که در برقراری ارتباط بین خدمات گیرنده و سیستم دارد، برای ذخیره فایلهای حجیم مناسبتر است.
Object Storage
نوعی روش ذخیرهسازی دادهها است که برای مدیریت مقدار زیادی از دادههای نامرتب و درهم و برهم به کار میرود که سازماندهی آنها سخت یا غیرممکن است. به عبارت دیگر، بجای اینکه دادهها در فولدر یا بلاک نگهداری شوند، در قالب واحدهای مجزایی همه در یکجا نگهداری میشوند.
آیا میتوان از امنیت فضای ابری مطمئن بود؟
بمنظور تامین امنیت دادهها، اولین خط دفاعی هر فضای ابری، سیستم رمزگذاری آن (Encryption) است. سیستمهای رمزگذاری از الگوریتمهای پیچیدهای برای مخفی کردن اطلاعات کاربران استفاده میکنند. برای اینکه هکرها بتوانند به اطلاعات محافظت شده شما دسترسی پیدا کنند، به رمز آن نیاز دارند.
اینگونه نیست که فایلهای رمزگذاری شده 100 درصد غیرقابل نفوذ باشند؛ اما شکستن رمز آنها نیاز به کامپیوترهایی با قدرت پردازش بسیار بالا، نرمافزارهای مخصوص و زمان زیادی دارد. اگر بخواهیم بدترین حالت ممکن را در نظر بگیریم، هیچ کجا برای نگهداری اطلاعاتتان امن نخواهد بود؛ حتی اگر اطلاعاتتان را در گاوصندوقی در زیرزمین نگه دارید.
پس بطور کلی، امنیت فضای ذخیرهسازی ابری به مراتب بیشتر از فضای محلی است. چراکه مطمئنا سرویسدهندگان فضای ابری در مقایسه با عموم افرادی که با کامپیوترهای شخصی خود اطلاعات را ذخیره میکنند، از روشهای امنیتی پیچیدهتری استفاده میکنند.
مزایا و معایب استفاده از فضای ابری در مقایسه با فضای فیزیکی (آفلاین)
در این بخش، قصد داریم تا نقاط قوت و ضعف فضای ذخیرهسازی ابری و فضای ذخیرهسازی محلی را بررسی کنیم تا تفاوتهای آنها را بهتر درک کرده و بتوانید انتخاب موثرتری داشته باشید.
قیمت
قیمت خرید فضای ذخیرهسازی فیزیکی (مثل فلش و هارد) نسبت به فضای ابری گرانتر است.
دسترسی
برخلاف فضای فیزیکی، در فضای ابری میتوانید از هر کجا و در هر زمانی به اطلاعات خود دسترسی داشته باشید.
امنیت
از آنجاییکه ارائهدهندگان خدمات، لایههای محافظتی بیشتر و گستردهتری را بر روی سرویسهای خود اعمال میکنند، امنیت فضای ذخیرهسازی ابری به مراتب بیشتر از فضای فیزیکی است. به لطف الگوریتمهای رمزگذاری، فقط پرسنل و افراد مجموعه خودتان میتوانند به فایلهای ذخیره شده در کلود استوریج شما دسترسی داشته باشند.
سرعت
ذخیرهسازی دادهها بر روی یک استوریج فیزیکی، به مراتب سریعتر از آپلود آنها در اینترنت انجام میشود.
همگامسازی و بروزرسانی
هربار که در فضای ابری بر روی یک فایل تغییراتی انجام دهید، آن تغییرات بلافاصله در تمام دستگاههایی که استفاده میکنید همگامسازی و آپدیت میشوند. این ویژگی، زمان زیادی را برایتان حفظ کرده و کارتان را سادهتر میکند.
بازیافت اطلاعات
در صورت خرابی یا سوء عملکرد هارد دیسک، بازیابی اطلاعات برایتان امری بسیار دشوار و هزینهبر خواهد بود. اما اگر یک نسخه پشتیبان از تمام اطلاعات موجود در هارد دیسکتان را در کلود استوریج خود نگهداری کنید، در صورت بروز هرگونه مشکلی، میتوانید از فضای ابری خود بعنوان یک راهحل جایگزین استفاده کنید.
اتصال به اینترنت
برعکس فضای فیزیکی، در ذخیرهسازی ابری داشتن اتصال قوی به اینترنت یک لازمه و ضرورت حساب میشود. در غیر اینصورت، قادر نخواهید بود هیچ اطلاعات و فایلی را آپلود یا دانلود کنید.
از کار افتادگی
از آنجاییکه شرکت ارائهدهنده خدمات ابری شما ممکن است با مشکلاتی ازقبیل قطع برق، افت سرعت اینترنت و تعمیر و نگهداری لوازم مواجه شود و این مشکلات بر عملکرد شما هم تاثیر مستقیم دارد، باید عاملی به نام "از کار افتادگی" را در استفاده از فضاهای ابری لحاظ کرد.
10 تا از بهترین فضاهای ذخیرهسازی ابری کدام است؟
امروزه، شرکتهای ارائهدهنده خدمات ابری زیادی وجود دارند که روز به روز هم، درحال بهتر شدن هستند. مدیروب در این بخش، لیستی 10 تایی از بهترین خدماتدهندگان فضای ابری دنیا را برایتان تهیه کرده است تا بتوانید برای رفع نیازهای کسب و کار خود، بهترین انتخاب را داشته باشید.
فضای ابری گوگل (Google Drive)
گوگل درایو (Google Drive) یکی از مورد اعتمادترین فضاهای ابری رایگان است که توسط شرکت گوگل ساخته شده است. امکان استفاده از سرویس گوگل درایو برای تمامی کاربرانی که حساب Gmail دارند وجود دارد. گوگل درایو مجموعهای از ابزارهای اداری را نیز در خود دارد که با مایکروسافت آفیس در رقابت هستند. ابزارهایی مثل داکس (Docs) که کار ورد را در آفیس انجام میدهد، شیتز (Sheets) که کار اکسل را میکند و اسلایدز (Slides) که نسخه گوگل پاورپوینت محسوب میشود.
با ثبت نام در فضای ابری گوگل درایو، شما میتوانید بطور کاملا رایگان از 15 گیگابایت حجم بهرهمند شوید که در صورت نیاز به فضای بیشتر، ملزم به پرداخت هزینه خواهید بود. علاوه براین، قادر خواهید بود تا تمام اسناد اداری خود را در آن واحد ویرایش کنید و از همان جا با همکارانتان به اشتراک بگذارید. لازم به ذکر است که این سرویس قابلیت هماهنگی و ادغام با تمامی سرویسهای دیگر گوگل را دارا بوده و از روی تمامی پلتفرمهای موجود (ازجمله اندروید، iOS و ویندوز) قابل دسترسی است.
فضای ابری مایکروسافت (Microsoft OneDrive)
وان درایو (Microsoft OneDrive) دومین گزینه رایگان از لیست بهترین فضاهای ابری ماست که توسط شرکت مایکروسافت (سازنده ویندوز) توسعه داده شده است. البته مایکروسافت سرویسهای Microsoft Azure و SharePoint را نیز بوجود آورده است و وان درایو تنها سرویس ابری مایکروسافت نیست.
وان درایو راهحل پیشفرض مایکروسافت برای کاربران ویندوز است که با ویندوزهای 8، 8.1 و 10 سازگاری دارد. فضای ابری مایکروسافت همچنین با برخی محصولات این شرکت (مثل مجموعه آفیس) نیز کاملا سازگار و هماهنگ است و این اجازه را به شما میدهد تا اسناد اداری خود را در لحظه و بدون انجام هیچ کار اضافهای، در کلود استوریج خود ذخیره کنید.
درست مثل گوگل درایو، فضای ابری مایکروسافت هم حجم اولیهای معادل 5 گیگابایت را بطور کاملا رایگان به هر کاربر اختصاص میدهد که برای افزایش آن، ناچار به پرداخت هزینه هستید. همچنین، این سرویس قابل استفاده برای دارندگان هر نوع دستگاهی ازجمله ایکس باکس (Xbox) است.
فضای ابری دراپ باکس (Dropbox)
دراپ باکس (Dropbox) از قدیمیترین و بهترین سرویسدهندگان فضای ابری است که به تمامی کاربرانش 2 گیگابایت حجم اولیه رایگان اختصاص میدهد. شما میتوانید از فضای ابری دراپ باکس بر روی تمامی پلتفرمهای موجود، استفاده کنید. میتوانید در هر کجا که به اینترنت دسترسی داشتید، بهراحتی ازطریق وبسایت دراپ باکس اقدام به ذخیرهسازی فایلها و استفاده از سرویس خود کنید. یا اینکه از برنامه کاربردی آن که برای ویندوز، مک، لینوکس، اندروید و iOS توسعه داده شده است استفاده کنید.
یکی از مزیتهای شگفتانگیز فضای ابری دراپ باکس، قابلیت کارکرد آن در حالت آفلاین است. هنگامی که به اینترنت متصل هستید، میتوانید فایلها و فولدرهای مورد نیاز خود را مشخص کنید تا در آینده، امکان دسترسی به آنها بصورت آفلاین برایتان فراهم شود. اینگونه، اگر به هر دلیلی (ازجمله سفر با هواپیما) به اینترنت دسترسی نداشته باشید، باز هم به تمام کارهایتان خواهید رسید.
Amazon Drive
آمازون یکی از پیشگامان صنعت رایانش ابری است که فعالیت خود را از حدود سال 2000 در زمینه ارائه خدمات اینترنتی شروع کرده است. آمازون درایو (Amazon Drive) نام سرویس فضای ابری این شرکت است که فضایی نامحدود برای ذخیره عکسها ارائه میدهد. کاربران آمازون درایو در ابتدا فضای ابری معادل 5 گیگابایت را بصورت کاملا رایگان از آمازون دریافت میکنند که درصورت نیاز به حجم بیشتر، میتوانند از پلنهای پولی این شرکت استفاده کنند.
نکته قابل توجه این است که این سرویس برای استفاده شخصی ساخته شده است و برای کسب و کارها و مشاغل مناسب نمیباشد. آمازون درایو برای پشتیبانگیری و بازیافت فایلها مناسب است و بیشتر، افرادی که مایلند تصاویر و ویدئوهای خود را آپلود کنند از آن استفاده میکنند. علاوه بر سازگاری کامل با پلتفرمهای مختلف، این کلود استوریج از قابلیت درگ اند دراپ (Drag and Drop) (کشیدن و رها کردن فایلها) بهره میبرد که کار با آن را بسیار آسان کرده است.
pCloud
پی کلود (pCloud) نام یکی دیگر از بهترین فضاهای ابری است که به مشاغل و کاربران خصوصی اجازه میدهد تا فایلها و اطلاعات خود را در محیطی امن ذخیره کنند. با استفاده از پی کلود قادر خواهید بود تا ازطریق هر دستگاهی که در اختیار دارید (مثل کامپیوتر، لپتاپ یا موبایل) و در هر ساعتی از شبانهروز، به فایلهای خود دسترسی داشته باشید.
pCloud امنیت تمامی اطلاعات و فایلهای شما را در برابر مشکلات حفاظتی و حوادث تضمین میکند. پی کلود جدا از کلمه عبوری که کاربران برای خود تعیین میکنند، از یک سیستم رمزنگاری مستقل استفاده میکند تا از امنیت دادههای مشتریانش اطمینان حاصل کند.
ازهمه مهمتر، پی کلود میتواند با پلتفرمهای شبکههای اجتماعی، سیستمهای مدیریت محتوا (مثل وردپرس) و دیگر سرویسهای شخص سومی که استفاده میکنید، همگام و سازگار شود. بدین ترتیب، شما قادر خواهید بود تا بهراحتی از تمامی محتواهای مهمی که در برنامههای مختلف دارید، نسخه پشتیبان تهیه کنید.
لازم به ذکر است که pCloud حجم اولیهای تا سقف 10 گیگابایت را برای استفاده رایگان کاربران از سرویس فضای ابری خود در نظر گرفته است.
IDrive
آی درایو (IDrive) یک ابزار پشتیبانگیری ابری است که برای استفاده شرکتهای تجاری کوچک و بزرگ و کاربران شخصی ویندوز، مک و تلفنهای همراه هوشمند توسعه داده شده است. آی درایو 3 پلن برای ارائه به مشتریانش دارد: 1. پلن پایه که تا سقف 5 گیگابایت فضای ذخیرهسازی ابری رایگان ارائه میکند 2. پلن شخصی که حافظه آن تا سقف 2 ترابایت است 3. پلن تجاری که دارای 250 گیگابایت فضای ذخیرهسازی است.
در پلنهای رایگان و شخصی، کاربران میتوانند با ساخت تنها یک اکانت (حساب) و بدون پرداخت هیچ هزینه اضافی، بر روی تمامی دستگاهها به فایلهای خود دسترسی پیدا کنند. اما در پلن تجاری، کسب و کارها میتوانند چندین حساب کاربری ایجاد کنند تا افراد تیم بتوانند هرکدام با حساب مخصوص خود از این سرویس استفاده کنند.
iCloud
آیکلود (iCloud) سرویس فضای ابری شرکت اپل است که از سال 2011 کار خود را شروع کرده است. این حافظه ابری، تنها مختص کاربران محصولات اپل (آیفون، آیپد، آیپاد، مک، اپل واچ و اپل تیوی) و ویندوز است. اما از آنجاییکه برای ثبتنام در آیکلود به اپل آیدی (Apple ID) نیاز است، ساخت حساب کاربری تنها با استفاده از دستگاههای آی او اسی دارای نسخه iOS 5 به بالا یا مکینتاشهای (کامپیوترهای شرکت اپل که دارای سیستم عامل مک هستند) دارای سیستم عامل X Lion و بالاتر امکانپذیر است و کاربرانی که دست کم یکی از محصولات اپل را در کنار ویندوز خود ندارند، قادر به ساخت اکانت در iCloud نخواهند بود. البته این مسئله فقط در مورد ساخت اولیه اکانت صدق میکند و کاربران ویندوز پس از ثبتنام، قادر خواهند بود تا از تمامی امکانات آن استفاده کنند.
کاربران آی کلود میتوانند انواع فایلها را در استوریج ابری خود ذخیره کنند و آنها را بصورت خودکار با دیگر دستگاههای خود همگامسازی کنند. به لطف قابلیت (Family Sharing) کاربران iCloud میتوانند موسیقی، فیلم، تصاویر و دیگر فایلهای خود را بهراحتی با اعضای خانوادهشان با اشتراک بگذارند. همچنین، دیگر نیازی نیست که نگران دستگاههای اپل گمشده خود باشید. چراکه آیکلود از قابلیت دیگری به اسم (Find My iPhone) بهره میبرد که به شما در پیدا کردن دستگاهتان کمک میکند.
فضای ابری آیکلود پس از ثبتنام، حجم رایگان اولیهای معادل 5 گیگابایت به شما اختصاص خواهد داد که درصورت نیاز به حافظه بیشتر، میتوانید با پرداخت هزینهای، پلن خود را ارتقا دهید.
فضای ابری ایرانسل (ابرتو)
ابرتو یک سرویس فضای ابری ایرانی است که توسط شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل تولید شده و بطور مداوم در دست توسعه قرار دارد. ابرتو شما را قادر میسازد تا فایلها و اطلاعات خود را در آن ذخیره کرده یا بصورت خودکار از اطلاعات تلفن همراه یا کامپیوتر خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
استفاده از خدمات فضای ابری ایرانسل به مدت 6 ماه از زمان ثبتنام کاملا رایگان است و میتوانید از 5 گیگ حجم اولیه رایگان خود لذت ببرید. تعرفه اینترنت مصرفی برای آپلود و دانلود فایلها نیز، در طول این مدت با تعرفه بینالملل محاسبه میشود.
تمامی دادههای شما بر روی 3 دستگاه مختلف نگهداری میشوند تا دربرابر آسیبهای احتمالی و مشکلات سختافزاری حفظ شوند. به گفته ایرانسل، حتی پرسنل ابرتو نیز به اطلاعات شما دسترسی نخواهند داشت و جای فایلهای شما کاملا امن است.
نکته قابل توجه دیگری که درمورد فضای ابری ایرانسل وجود دارد، این است که اگر اشتراک ابرتوی شما به پایان برسد و قصد تمدید آن را نداشته باشید، تا یک ماه فرصت دانلود اطلاعات و انتقال آنها به یک استوریج دیگر برایتان فراهم است اما دیگر امکان آپلود هیچ فایلی برایتان وجود نخواهد داشت.
ابر آروان (ArvanCloud)
ابر آروان (ArvanCloud) نام یکی از بهترین شرکتهای ارائهدهنده خدمات فضای ابری ایرانی است. شما میتوانید تمامی فایلها و اطلاعات خود را در فضایی نامحدود ذخیرهسازی کنید و ازطریق سایت آروان کلود و از هر کجا به آسانی به آنها دسترسی پیدا کنید. جالب است بدانید که وبسایت ArvanCloud از زبانهای فارسی و انگلیسی نیز در کنار چندین زبان دیگر، بطور کامل پشتیبانی میکند.
لازم نیست نگران ازدست رفتن اطلاعات خود باشید. فضای ابری آروان تمامی اطلاعات شما را در 3 استوریج مجزا نگهداری میکند تا از امنیت آنها اطمینان خاطر داشته باشید. علاوه بر این، ابر آروان مجهز به تیم پشتیبانی است که در تمام طول روز و بدون تعطیلی، آماده پاسخگویی به شماست.از آنجاییکه این شرکت از دیتاسنترهای ایرانی نیز بهرهمند است، امکان استفاده از خدمات ابر آروان با سرعت و کیفیتی بالا برای شما فراهم خواهد بود.
قیمت سرویس فضای ذخیره سازی ابری آروان، متناسب با نوع پلنی که انتخاب میکنید، متفاوت خواهد بود. در ابر آروان، امکان تعیین متغیرهای هر پلن برای کاربران فراهم شده است تا بتوانند به اندازه نیاز و مصرفشان هزینه پرداخت کنند.
باکسارا
باکسارا، نام دهمین شرکت از بین بهترین ارائهدهندگان خدمات فضای ذخیرهسازی ابری در ایران است. باکسارا این امکان را به کاربران میدهد تا فایلهای خود را در یک فضای امن مجازی ذخیره کرده، از اطلاعات گوشی، تبلت یا کامپیوتر خود نسخه بکآپ (پشتیبان) تهیه کنند و بتوانند با هر پلتفرمی (تمامی تلفنهای هوشمند، تبلت و کامپیوتر) به این فایلها و اطلاعات دسترسی داشته باشند.
درحال حاضر، اپلیکیشن باکسارا تنها برای موبایلهای اندرویدی قابل دریافت است، اما شرکت در تلاش است تا اپلیکیشن خود را برای ویندوز و دستگاههای آی او اسی نیز توسعه دهد. تا آن زمان، کاربران ویندوز و دارندگان محصولات اپل میتوانند ازطریق سایت باکسارا اقدام به ثبتنام و استفاده از کلود استوریج خود کنند.
نکته حائز اهمیت این است که پس از ثبتنام، این شرکت فضای ابری به حجم 30 گیگابایت را بطور کاملا رایگان در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید اطلاعات بیشتری را در هارد مجازی خود ذخیره سازی کنید. هنوز تمام نشده است! علاوه بر همه اینها، شما میتوانید برای فایلهای خود یک لینک ایجاد کنید و با فرستادنش برای افراد (حتی آنهایی که در باکسارا اشتراک ندارند)، فایلهایتان را با آنها به اشتراک بگذارید.
سخن آخر
افراد و کسب و کارهای مختلف، اعم از دیجیتالی و سنتی، بعضا نیاز دارند تا حجم عظیمی از اطلاعات دیجیتالی خود را در یک محل امن ذخیرهسازی کرده تا در آینده بتوانند مجددا از آنها استفاده کنند. فضای ذخیرهسازی ابری که حکم یک هارد مجازی نامحدود را دارد، به اینگونه افراد و مشاغل کمک میکند تا بتوانند به نیازهای خود پاسخ دهند و با هزینه کمتر، استوریجهای فیزیکی خود را از زیر بار سنگینی این حجم از اطلاعات، نجات دهند.
به این ترتیب، وظیفه تامین و نگهداری از تمامی زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری مورد نیاز برای انجام این کار، برعهده شرکتهای ارائهدهنده خدمات فضای ابری گذاشته میشود تا نیاز نباشد افراد، خود این مقدمات را فراهم کنند.
با استفاده از استوریجهای ابری، کارمندان یک شرکت قادر خواهند بود تا با هر دستگاهی، از هر کجا و در هر ساعتی از شبانهروز، به بروزشدهترین نسخه از اطلاعات و فایلهای شرکت دسترسی داشته و از راه دور کارهای خود را به انجام برسانند.
علاوه بر اینها، استفاده از اینترنت برای ذخیره اطلاعات، میتواند تاثیر مثبتی هم بر محیط زیست داشته باشد. چراکه در اینصورت، تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفهجویی میشود.