بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - طرز تهیه مربا خیار
دستور پخت مربا خیار
خیار یکی از میوه هایی است که شاید باورتان نشود با آن مربا درست کرد. در ادامه با طرز تهیه ی آن و نکاتی برای تهیه ی آن آشنا می شوید.
مواد لازم برای تهیه ی مربا خیار :
خیار قلمی | 1 کیلو |
شکر | 1 کیلو |
آب | 4 لیوان |
آهک بهداشتی | 3 قاشق غذاخوری |
جوهر لیمو | 1 قاشق چایخوری |
گلاب | نصف استکان |
دانه هل | به دلخواه |
روش پخت مربا خیار :
خیار ها را بشویید و خشک کنید. سپس با
پوست کن آن ها را به صورت ورقه های نازک برش بزنید.و آن ها را به شکل گل رز در بیاورید و با خلال
دندان آن ها را فیکس کنید. آهک را داخل آب حل کنید و صاف کنید و رزها را داخل آن ها بریزید و اجازه بدهید به مدت 12
ساعت بماند. پس از این مدت از آب آهک بیرون بیاورید و داخل آب تمیز قرار بدهید. آب آن را چندین بار عوض کنید. هر 20 دقیقه 1 بار آب آن را عوض کنید تا آهک روی خیارها کاملا پاک شوند.
در این مراحل
شربت مربا را تهیه کنید. به این صورت که شکر و آب را روی شعله ی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید بجوشد. پس از اینکه کمی غلیظ شد رزها را داخل
شربت قرار بدهید. کمی که پخت گلاب را به آن ها اضافه کنید و بگذارید کاملا بپزد و رنگ خیارها شفاف شود 10 دقیقه ی آخر کمی جوهر لیمو اضافه کنید و چند جوش که خورد از روی حرارت بردارید.
اجازه بدهید مربا داخل همان ظرف در محیط خانه بماند تا خنک شود. هرگز در قابلمه را نگذارید زیرا عرق می کند و سبب کپک زدن مربا می شود. پس از این که سرد شد خلال ها را جدا کنید و داخل شیشه قرار بدهید و در یخچال نگهداری کنید. خیلی شیک و مجلسی طعم آن هم خوب است.
طرز پخت مربا خیار
نکاتی برای تهیه ی مربا خیار :
• شیره باید کامل به داخل خیارها نفوذ کند و رنگ آن ها شفاف شود اگر مرحله پخت کامل صورت نگیرد مربا کپک می زند.
• شیره نباید خیلی غلیظ باشد زیرا بعد از اینکه داخل یخچال قرار دادیم غلیظ تر می شود.
• نشانه قوام آمدن وآماده شدن مربا این است که شیره به صورت حباب های ریز روی سطح مربا می جوشد و حالت براق دارد.
• در صورت تمایل می توانید از هل هم استفاده کنید.
• می توانید برای خوش
عطر شدن آن کمی وانیل هم اضافه کنید
• می توانید خیارها را به صورت های دیگری برش بزنید اگر خیارها تخم داشتند آن ها را جدا کنید.
• بهتر است از خیار درختی استفاده کنید و اینکه خیارها قلمی باشد.
• با خیار بوته هم می شود فقط قسمت هایی که تخم زیاد دارد استفاده نکنید زیرا نمی شود قشنگ به شکل رز دربیاورید و پاره می شود.
• بدون آب آهک نمی شود درست کرد.
• آهک بهداشتی را از لوازم قنادی ها تهیه کنید.
• اگر شیره مربای شما خیلی قوام اومد کمی آب جوش اضافه کنید.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته