سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

برای افرادی که زیاد از چت جی‌پی‌تی استفاده می‌کنند، اتفاق عجیبی می‌افتد نکات خواندني

برای افرادی که زیاد از چت جی‌پی‌تی استفاده می‌کنند، اتفاق عجیبی می‌افتد
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - زومیت / موسسه پژوهشی اوپن‌ای‌آی اولین پژوهش‌های خود را درباره تأثیر استفاده از چت‌جی‌پی‌تی بر سلامت عاطفی افراد منتشر کرده است.
اوپن‌ای‌آی می‌گوید بیش از 400 میلیون نفر هر هفته از چت‌جی‌پی‌تی استفاده می‌کنند. اما تعامل با این چت‌بات چه تأثیری بر ما دارد؟ آیا ما را تنهاتر می‌کند یا احساس تنهایی را کاهش می‌دهد؟ اوپن‌ای‌آی با همکاری آزمایشگاه رسانه‌ موسسه فناوری ماساچوست در قالب دو مطالعه جدید به این پرسش‌ها پرداخته است.
پژوهشگران دریافتند فقط تعداد کمی از کاربران هنگام استفاده از چت جی‌پی‌تی به‌طور احساسی با آن درگیر می‌شوند. به‌گفته‌ی کیت دولین، استاد هوش مصنوعی و جامعه در کینگز کالج لندن که در مطالعات جدیدی مشارکتی نداشت، این مسئله تعجب‌آور نیست، زیرا برخلاف برنامه‌هایی مانند رپلیکا یا کاراکتر.ای‌‌آی، چت جی‌پی‌تی به‌عنوان دوست یا همراه مجازی طراحی نشده است. او می‌گوید چت جی‌پی‌تی در اصل به عنوان ابزاری برای افزایش بهره‌وری ساخته شده است، اما در عمل، برخی از کاربران از آن به‌عنوان همراه مجازی استفاده می‌کنند.
بازار
افرادی که از چت‌جی‌پی‌تی به‌عنوان همراه احساسی استفاده می‌کنند، معمولاً برای مدت طولانی‌تری با آن در ارتباط هستند و برخی از آن‌ها به‌طور متوسط روزانه حدود نیم‌ساعت وقت خود را صرف استفاده از آن می‌کنند.
دولین می‌گوید نویسندگان مطالعه به‌خوبی محدودیت‌های تحقیق را مشخص کرده‌اند، اما اشاره می‌کند که دسترسی به این حجم از داده‌ها و تجزیه‌وتحلیل آن‌ها بسیار جالب و شگفت‌انگیز است.
در تحقیقی که انجام شد، پس از اینکه زنان و مردان به مدت چهار هفته از چت‌جی‌پی‌تی استفاده کردند، زنان اندکی کمتر از مردان با دیگران در دنیای واقعی معاشرت می‌کردند. به‌ عبارت‌ دیگر، استفاده از چت‌جی‌پی‌تی باعث شد زنان بیشتر در انزوا باشند و کمتر با مردم ارتباط اجتماعی برقرار کنند، درحالی‌که مردان کمتر تحت‌تأثیر قرار گرفتند.
شرکت‌کنندگانی که در حالت صوتی چت‌جی‌پی‌تی با صدای جنس مخالف خود صحبت کردند، در پایان تحقیق گزارش دادند که احساس تنهاییشان بیشتر شده و وابستگی عاطفی بیشتری به چت‌بات پیدا کرده‌اند. اوپن‌ای‌آی قصد دارد این دو مطالعه را برای انتشار در مجلات علمی معتبر ارسال کند.
چت جی‌پی‌تی به‌عنوان ابزاری برای افزایش بهره‌وری طراحی شده است، اما برخی از آن به‌عنوان همراه مجازی استفاده می‌کنند
چت‌بات‌های مبتنی بر مدل‌های زبانی بزرگ هنوز درحال توسعه هستند و مطالعه تاثیرات عاطفی آن‌ها بر مردم دشوار است. بسیاری از تحقیقات موجود، ازجمله مطالعات جدید اوپن‌ای‌آی و موسسه فناوری ماساچوست بر داده‌هایی تکیه دارند که خود افراد گزارش کرده‌اند. این داده‌ها ممکن است دقیق یا مطمئن نباشند.
نتایج مطالعه جدید با یافته‌های مطالعات گذشته مطابقت دارد که نشان می‌دهند چت‌بات‌ها می‌توانند بر احساسات و عواطف افراد تأثیر بگذارند. برای مثال، پژوهشگران آزمایشگاه رسانه موسسه فناوری ماساچوست در سال 2023 دریافتند که چت‌بات‌ها معمولاً احساسات عاطفی پیام‌های کاربران را منعکس می‌کنند. اگر با احساس خوشحالی صحبت کنید، چت‌بات هم پاسخ‌های شادتر می‌دهد و اگر ناراحت باشید، چت‌بات نیز به‌طور مشابه پاسخ‌های غمناکی خواهد داد.
دانشمندان اوپن‌ای‌آی و آزمایشگاه رسانه موسسه فناوری ماساچوست ابتدا داده‌هایی را از نزدیک به 40 میلیون تعامل واقعی با چت‌جی‌پی‌تی جمع‌آوری و تجزیه‌و‌تحلیل کردند که شامل گفتگوها و تعاملات واقعی کاربران با چت‌جی‌پی‌تی بود.
پژوهشگران از 4076 نفری که با چت‌جی‌پی‌تی تعامل داشتند، خواستند تا بگویند این تعاملات چه تأثیری بر احساساتشان گذاشته است. بعد از آن، از گروهی متشکل از حدود هزار نفر برای شرکت در آزمایش چهار هفته‌ای دعوت شد. در این آزمایش، پژوهشگران به‌طور دقیق‌تر بررسی کردند که شرکت‌کنندگان چطور هر روز حداقل پنج دقیقه با چت‌جی‌پی‌تی تعامل دارند.
در پایان آزمایش، از شرکت‌کنندگان خواسته شد پرسشنامه‌ای را در‌این‌باره پر کنند که چگونه چت‌جی‌پی‌تی را درک کرده‌اند، چه میزان احساس تنهایی کرده‌اند، چقدر با دیگران تعامل اجتماعی داشته‌اند، چقدر به چت‌بات وابسته شده‌اند و آیا احساس کرده‌اند استفاده از چت‌بات مشکلی برایشان ایجاد کرده است یا نه. مشخص شد شرکت‌کنندگانی که بیشتر به چت‌جی‌پی‌تی اعتماد کرده و با آن ارتباط عاطفی برقرار کرده بودند، بیشتر از دیگران احساس تنهایی می‌کردند و وابستگی بیشتری به آن داشتند.
جیسون فنگ، پژوهشگر ایمنی اوپن‌ای‌آی که در دو مطالعه جدید مشارکت داشته است، می‌گوید این مطالعات اولین گام مهم به‌سوی درک بهتر تأثیر چت‌جی‌پی‌تی بر کاربران است. این اطلاعات می‌تواند به پلتفرم‌های هوش مصنوعی کمک کند شرایط بهتری برای تعاملات امن‌تر و سالم‌تر بین کاربران و چت‌بات‌ها فراهم کنند.
شرکت‌کنندگانی که با چت‌جی‌پی‌تی ارتباط عاطفی برقرار کرده بودند، بیشتر از دیگران احساس تنهایی می‌کردند
جیسون فنگ می‌گوید کارهایی که تابه‌حال انجام داده‌اند، مقدماتی است، اما هدف آن‌ها این است که مشخص کنند در آینده چه مواردی را می‌توانند اندازه‌گیری کنند تا به تاثیرات بلندمدت استفاده از چت‌جی‌پی‌تی بر کاربران پی ببرند.
دولین می‌گوید گرچه تحقیق انجام شده مورد استقبال قرار گرفته، مشخص کردن دقیق این موضوع دشوار است که آیا افراد واقعا با تکنولوژی رابطه عاطفی برقرار کرده‌اند یا نه. این احتمال وجود دارد که پژوهشگران نتوانسته باشند برخی از احساسات شرکت‌کنندگان را شناسایی و ثبت کنند.
شاید هدف پژوهشگران این بوده که احساسات افراد را در تعامل با چت‌جی‌پی‌تی اندازه‌گیری کنند، اما ممکن است افراد لزوما به‌صورت احساسی از چت‌جی‌پی‌تی استفاده نکرده باشند. با‌این‌حال، دولین بر این موضوع تاکید می‌کند که حتی اگر مردم به‌طور مستقیم از چت‌جی‌پی‌تی برای اهداف عاطفی استفاده نکنند، احساسات و ویژگی‌های انسانی همیشه در این تعاملات وجود دارند. محققان از ابزارهایی برای شناسایی احساسات مردم در تعامل با هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، اما پیش‌بینی و درک این موضوع دشوار است که این احساسات چه تاثیری بر زندگی واقعی افراد دارد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/772799/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مدیرکل بنیاد گلستان با خانواده شهید سلامت حسن نظری و خانواده شهید عیسی مهاجر دیدار کرد

هوش مصنوعی آمازون مامور خرید می‌شود

با «شاهین شبگرد» ناسا آشنا شوید

بایدها و نبایدهای تنظیم‌گری هوش مصنوعی در ایران

کشف موجود زنده‌ای که می‌تواند در مریخ زندگی کند

کاهش 20 درصدی خطر زوال عقل با تزریق واکسن زونا

امضای تفاهم‌نامه درمانی و خدمات توانبخشی میان بنیاد شهید و امور ایثارگران بوشهر و هلال احمر

ضرورت ارائه خدمات به ایثارگران به صورت میدانی در مناطق روستایی

مدیرعامل صندوق اشتغال و کار آفرینی ایثارگران بیان نمود تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغالزایی پرداختی به جامعه هدف در سال 1403 بیش از 104 درصد رشد داشته است.

افزایش اعتماد و رضایتمندی ایثارگران را با اولویت دنبال می‌کنیم

منتظر بازی Devil May Cry 6 باشید

هوش مصنوعی جدید متا عرضه شد

«باز آلدرین» در کنار لرزه‌سنج ماه

تدوین برنامه های حمایت از طرح های تولیدی ایثارگران استان ایلام برای رونق اشتغال

نانوآب‌ژل‌ها، ابزاری نو برای بهبود سریع زخم‌های پوستی

عبور بازار جهانی تجهیزات لایه‌نشانی از 70 میلیارد دلار تا سال 2031

ماد جدید The Last Of Us Part 2 سرنوشت جوئل را تغییر می‌دهد

تغییر کاربری ماژول‌های آرتمیس برای ماموریت‌های فضایی آینده

مبارزه با ویروس آنفلوآنزا و تبخال با «آدامس لوبیا»

نتیجه عجیب تحقیق جدید؛ احتمال ابتلا به آلزایمر در افراد متأهل بیشتر است

سامسونگ باردیگر از شرکت BOE شکایت کرد؛ اتهام سرقت اسرار تجاری

ساخت بزرگترین صفحه نمایش جهان در آسمان؛ یک رکورد گینس جدید برای چین

گلکسی زد فلیپ 7 و زد فولد 7 احتمالاً با One UI 8 عرضه خواهند شد

کمک OpenAI و آنتروپیک به دانشجویان

دادگاه ایلان ماسک و OpenAI بهار 2026 برگزار می‌شود

چین جلوی فروش تیک‌تاک به آمریکا را گرفت

شرکت OpenAI و آنتروپیک با هوش مصنوعی به کمک دانشجویان می‌آیند

فیزیک کوانتوم به کمک هندسه کلاسیک آمد/ معمایی که دکارت حل نکرد را یک دانشجوی دکترا حل کرد!

لبخند TSMC خشکید؛ تعرفه‌های آمریکا بر صنعت تراشه به‌زودی آغاز می‌شود

ماه، سردتر از پلوتو؟ کشفی که دانشمندان را شگفت‌زده کرد

آزمایش قانون سوم نیوتن در فضا

اپل به‌دلیل وضعیت فروش کتاب‌های Apple Books با شکایت 5 میلیارد دلاری مواجه شد

ترمیناتور در دنیای واقعی؛ ربات مایع دانشمندان کره‌ای می‌تواند از زندان فرار کند

اسپیس ایکس باز هم تاریخ‌ساز شد؛ سفر به مدار ممنوعه

ساخت اولین تراشه مبتنی بر نور جهان

تعرفه حفاری فیبرنوری در تهران متری 480 هزار تومان تعیین شد

قیمت کارت گرافیک موردانتظار RTX 5060 انویدیا لو رفت

به اندازه دانه برنج؛ کوچک‌ترین ضربان‌ساز قلب جهان ساخته شد

شوخی طعنه‌آمیز کوپایلوت با مدیران عامل پیشین و فعلی مایکروسافت را ببینید

کشف شگفت‌انگیز دانشمندان؛ ستارگان آواز می‌خوانند!

حذف پلاستیک از آب آشامیدنی با یک ابتکار ساده!

دیدار نوروزی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با جانبازان خانه نور ایرانیان بصیر

نسخه جدید Vulkan در اندروید 16 عملکرد بازی‌ها را به‌طور چشمگیری ارتقا می‌دهد

عطارد در حالت بازگشت؛ یک توهم نجومی

نگاهی به سیاست‌های فیلترینگ و فضای مجازی در سال 1403؛ بربادرفته

اولین تراشه مبتنی بر نور جهان ساخته شد

هوش مصنوعی OpenAI محتوای دارای حق چاپ را به خاطر می‌سپارد

شاهنامه فردوسی در ساعت‌های 14 میلیارد تومانی ژژه لکولتر؛ هنر و ادب ایرانی، صنعت سوئیسی

مریخ‌نورد استقامت دو شیطان غبارآلود را در مریخ شکار کرد

کشف باکتری دریایی جدیدی که هیدروژن انبوه تولید می‌کند

ویکی پدیاجستجو