سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

آمار حملات سایبری DDoS به کشور در پاییز؛ کدام کشورها مبدا حمله بودند نکات خواندني

آمار حملات سایبری DDoS به کشور در پاییز؛ کدام کشورها مبدا حمله بودند
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مهر / گزارش اخیر منتشر شده توسط شرکت ارتباطات زیرساخت، تحلیلی جامع و همه‌جانبه از وضعیت حملات منع خدمت توزیع شده در پاییز 1403 ارائه داده است.
حملات منع خدمت توزیع‌شده (DDoS) در چشم‌انداز تحول‌یافته فناوری که با افزایش نفوذ روزافزون شبکه‌های ارتباطی در تمامی عرصه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی همراه است، به یکی از پیشرفته‌ترین و مخرب‌ترین ابزارهای تهدید سایبری تبدیل شده‌اند. این حملات که با استفاده از شبکه‌های گسترده بات‌نت و بهره‌گیری از آسیب‌پذیری‌های موجود در سیستم‌های دیجیتال صورت می‌گیرند، توانایی فلج کردن زیرساخت‌های حیاتی کشورهای جهان را دارا هستند. از سوی دیگر، نقش فزاینده فناوری‌های جدید مانند اینترنت اشیا (IoT) و هوش مصنوعی در تقویت و پیچیدگی این حملات نیز در جهان امروز، مسئله‌ای انکار ناپذیر محسوب می‌شود. در همین راستا، مقابله با این حملات، به صورت جدی در دستور کار همه دولت‌های جهان قرار دارد.
گزارش اخیر منتشر شده توسط شرکت ارتباطات زیرساخت وزارت ارتباطات، تحلیلی جامع و همه‌جانبه از وضعیت این حملات در پاییز 1403 ارائه داده و به بررسی عمیق روندها، تکنیک‌ها و تأثیرات گسترده این حملات بر زیرساخت‌های حیاتی ایران پرداخته است. این گزارش، با استناد به داده‌های دقیق آماری و تحلیل‌های مبتنی بر روش‌های علمی، چشم‌اندازی شفاف از میزان آسیب‌پذیری زیرساخت‌ها و نقاط قوت و ضعف سامانه‌های دفاعی موجود ارائه می‌دهد.
ارزیابی ابعاد محافظت: بیش از پنج میلیون مقصد تحت حفاظت
بر اساس گزارش اخیر شرکت ارتباطات زیرساخت وزارت ارتباطات، تعداد 5,010,130 مقصد تحت سامانه‌های محافظتی قرار گرفته‌اند که این رقم بازتاب‌دهنده تلاش‌های گسترده و سیستماتیک برای ایجاد سدهای دفاعی در برابر تهدیدات سایبری پیچیده است. این سامانه‌ها، با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته و پایش مداوم، نقش مهمی در کاهش نفوذپذیری زیرساخت‌های حیاتی ایفا می‌کنند.

سیاست و بازاریابی


بررسی‌های صورت گرفته همچنین نشان می‌دهد که با وجود تلاش‌های صورت گرفته در حوزه حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی کشور، 500 مقصد در کشور به صورت مکرر و بیش از 250 مرتبه هدف این نوع از جملات قرار گرفته‌اند. از سوی دیگر، داده‌های آماری ارائه شده در این گزارش نشان می‌دهد که 13 مورد از حملات منع خدمت توزیع‌شده به زیرساخت‌های حیاتی کشور بیش از 1 روز به طول انجامیده است.

سیاست و بازاریابی


داده‌های آماری حاکی از آن است که در پاییز سال 1403 در مجموع، 57,218 حمله علیه 11,446 مقصد به ثبت رسیده است؛ رقمی که به وضوح نیاز مبرم کشور به تقویت بیش از پیش سازوکارهای دفاعی و پیشگیرانه امنیت سایبری را برجسته می‌سازد.

سیاست و بازاریابی


تحلیل اهداف: کانون توجه مهاجمان
اهداف حملات منع خدمت توزیع شده، دیگر مؤلفه کلیدی است که به صورت ساختارمند و با جزئیات دقیق در این گزارش تحلیل شده‌اند. در صدر فهرست اهداف، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت سیار با سهم 18.10 درصد قرار دارند؛ امری که بیانگر اهمیت این بخش به عنوان یکی از ستون‌های ارتباطی کشور است. این شرکت‌ها به دلیل گستره وسیع خدمات و تأثیر مستقیم بر کاربران نهایی، از جمله اهداف اولیه مهاجمان محسوب می‌شوند. پس از آن، کسب‌وکارهای اینترنتی با سهم 17.34 درصد جای گرفته‌اند. به نظر می‌رسد که این گروه نیز که شامل پلتفرم‌های تجارت الکترونیک، خدمات ابری و استارتاپ‌های دیجیتال می‌شود، به دلیل وابستگی بالا به زیرساخت‌های ارتباطی و نقش حیاتی در اقتصاد دیجیتال، به شدت آسیب‌پذیر هستند.
همچنین، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت ثابت با سهم 14.68 درصد، دیگر اهداف کلیدی حملات مذکور هستند. این آمار و ارقام به وضوح نشان می‌دهد که مهاجمان سایبری عمدتاً نهادهایی را هدف قرار می‌دهند که اختلال در عملکرد آنها می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای در سطوح اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی ایجاد کند. سهم هر یک از مقاصد تحت حمله به شرح زیر است.
شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت سیار: 18.10 درصد کسب‌وکارهای اینترنتی: 17.34 درصد شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت ثابت: 14.68 درصد درگاه‌های برخط خدمات عمومی: 12.77 درصد صنعت ملی، بانکی و بیمه: 11.79 درصد پیام‌رسان‌های بومی: 7.31 درصد درگاه‌های دولتی: 4.61 درصد صنایع انرژی: 3.39 درصد زیرساخت‌های حیاتی ملی: 3.20 درصد خبرگزاری‌ها: 2.98 درصد سایر صنایع: 3.83 درصد

سیاست و بازاریابی


مبادی حملات: تحلیل تکنیک‌ها و جغرافیای حملات
یکی دیگر از محورهای برجسته این گزارش، تحلیل پیشرفته مبادی حملات منع خدمت توزیع شده به شمار می‌رود که به شفاف‌سازی مبادی مورد استفاده مهاجمان کمک شایانی می‌کند. بر همین اساس، نقشه ارائه شده در این گزارش بیان‌گر مبادی حملاتی است که به صورت مستقیم و بدون استفاده از تکنیک‌های «Reflection» یا «Spoof» صورت گرفته‌اند.
به طور کلی، حملات مبتنی بر تکنیک «Reflection» با استفاده از سیستم‌های واسط، ترافیک مخرب را به سمت قربانی بازتاب می‌دهد. روش «Spoof» نیز با جعل آدرس‌های منبع، امکان ردیابی مهاجمان را به شدت کاهش می‌دهد.
بر اساس گزارش منتشر شده، بیش از 64 درصد از حملات، تنها از 10 کشور صورت پذیرفته‌اند. توزیع جغرافیایی این حملات نشان می‌دهد که روسیه با سهم 15.67 درصد، اندونزی با 10.40 درصد و اوکراین با 5.29 درصد، به ترتیب در صدر کشورهای مبدأ حملات منع خدمت توزیع شده به زیرساخت‌های ایران قرار دارند. در ادامه به تفکیک سهم هر یک از این 10 مبدا پرداخته می‌شود:
روسیه: 15.67 درصد اندونزی: 10.40 درصد اوکراین: 5.29 درصد کلمبیا: 4.88 درصد برزیل: 4.88 درصد ایالات متحده آمریکا: 3.77 اسپانیا: 3.36 درصد تایلند: 2.71 درصد مکزیک: 2.57 درصد آرژانتین: 2.55 درصد سایر کشورها: 43.86

سیاست و بازاریابی


این گزارش همچنین در بخش دیگری تأکید می‌کند که توسعه سریع دستگاه‌های متصل به اینترنت اشیا (IoT) و گسترش روزافزون استفاده از بات‌نت‌ها، سهم قابل توجه کشورهای مذکور در حملات صورت گرفته علیه زیرساخت‌های ایران، لزوماً به معنای مدیریت این حملات از سوی کشورهای مذکور نیست و بسیاری از این حملات با استفاده از شبکه و تجهیزات آلوده متصل برنامه‌ریزی و اجرا می‌شوند.
جمع‌بندی و چشم‌انداز آینده
گزارش تحلیلی پاییز 1403، تصویری دقیق و جامع از تهدیدات فزاینده ناشی از حملات منع خدمت توزیع شده علیه زیرساخت‌های ایران ارائه می‌دهد. این گزارش نشان می‌دهد که این نوع حملات نه تنها بر عملکرد زیرساخت‌های حیاتی اثرات مخربی دارد، بلکه به دلیل ماهیت گسترده و پیچیدگی فزاینده‌شان، به عنوان یک تهدید استراتژیک برای امنیت ملی قلمداد می‌شوند.
به زعم بسیاری از کارشناسان، مقابله مؤثر با این تهدیدات مستلزم سرمایه‌گذاری‌های راهبردی در سه حوزه کلیدی توسعه و ارتقا فناوری‌های دفاع سایبری، تقویت زیرساخت‌های تشخیص و مقابله بلادرنگ و ایجاد همکاری‌های گسترده بین‌المللی برای تبادل اطلاعات و هماهنگی در مواجهه با تهدیدات مذکور است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/768444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان عرضه نینتندو سوییچ 2 فاش شد

بازی Silent Hill f در کره جنوبی رده‌بندی سنی شد

لپ‌تاپ‌های 2025 انرجایزر به‌طور غیرمنتظره‌ای خوش‌قیمت‌اند

ابررایانه جدید بریتانیا، آمریکا و چین را به چالش می‌کشد

پدر شهیدان والامقام «عبدالکریم و مرضیه بیدمال» آسمانی شد

نرم‌افزار Good Lock سامسونگ بازطراحی شد

شیائومی 15 اولترا در بازارهای جهانی عرضه می‌شود

برای اولین بار در تاریخ؛ صدا و تصویر لحظه برخورد شهاب‌سنگ به زمین ضبط شد

تصویر واقعی از خانواده Galaxy S25 سامسونگ منتشر شد

قاب پشتی سری آیفون 17 اپل در تصاویر واقعی دیده شد

راه‌اندازی استخرهای بدون کلر که از فناوری نانوحباب بهره‌مند هستند

ایربادهای آینده سامسونگ به دوربین برای عکاسی مجهز می‌شوند!

ویدیوی جدیدی از گیم‌پلی Phantom Blade Zero منتشر شد

راز جوانی دوباره یک ستاره فاش شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر گرامی معاون توسعه مدیریت و منابع

ایلان ماسک راز سطح بالای اکانت‌های بازی خود را برملا کرد

اینستاگرام «دموکرات‌ها» را فیلتر کرد

ثبت سفارش تجاری گوشی‌های آیفون بالاخره امکان‌پذیر شد

ساخت بازی بعدی استودیو سازنده Unknown 9: Awakening لغو شد

دانشمندان برای حل مشکل زباله‌های فضایی دست به دامن سازمان ملل شدند

مستربیست، یوتیوبر معروف، به‌دنبال خرید تیک‌تاک است!

خبرهای خوبی از توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی در راه است

تاریخ انتشار بازی DOOM: The Dark Ages لو رفت

خورشید مصنوعی چین دوباره رکوردشکنی کرد

دومین جلسه کمیته شهدا و ایثارگران ستاد دهه فجر برگزار شد

فوجیتسو سبک‌ترین لپ تاپ هوش مصنوعی جهان را معرفی کرد

نسخه ارتقاءیافته دو ماهواره ایرانی به فضا می‌رود

متا خالقان محتوای تیک تاک را وسوسه می‌کند

آمار حملات سایبری DDoS به کشور در پاییز؛ کدام کشورها مبدا حمله بودند

پروژه «استارگیت» برای توسعه هوش مصنوعی در آمریکا کلید خورد

فنلاند به «پیمان آرتمیس» پیوست

رئیس ناسا استعفا کرد

ترامپ موافق خرید تیک‌تاک توسط ایلان ماسک یا لری الیسون از اوراکل است

آیپد پرو جدید احتمالا در سال 2025 عرضه می‌شود

عکس روز ناسا؛ سحابی آمریکای شمالی

تدوین برنامه.های دهه مبارک فجر در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه

مبارزه با زوال عقل با آنتی‌بیوتیک‌ها و ضدویروس‌ها

زمان عرضه آپدیت One UI 7 برای تمام پرچمدارهای Galaxy S اعلام شد

هر آنچه از رویداد گلکسی آنپکد 2025 سامسونگ انتظار داریم

چربی پنهان در بدن می‌تواند عامل بیماری قلبی باشد!

عفو ترامپ برای راس اولبریکت، خالق وب‌سایت «جاده ابریشم»

عکس «تلسکوپ فضایی هابل» از نوزادان «سحابی شکارچی»

ایسوس ROGPhone 9 FE به عنوان گوشی گیمینگ اقتصادی عرضه خواهد شد؟

اپل به رسم هر سال، روز مارتین لوترکینگ جونیور را گرامی داشت

نرم‌افزار CapCut بار دیگر در دسترس آمریکایی‌ها قرار گرفت

سامسونگ هوش مصنوعی را به نمایشگرهای تعاملی تزریق کرد

جست‌وجو برای نحوه خرید رمزارز در گوگل سربه‌فلک کشید

الکترونیک آرتز متهم به استفاده از تصاویر جنگ غزه در Battlefield جدید شد

«ترامپ» در سودای رسیدن به مریخ!

ربات‌هایی که انسان‌ها به گرد پای آنها نمی‌رسند!