سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

جزئیات تولید یک داروی سلول درمانی در ایران نکات خواندني

جزئیات تولید یک داروی سلول درمانی در ایران
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - مهر / داروی سلول درمانی «دستروسل» که مختص بیماران پیوند مغز استخوان ساخته شده، برای نخستین بار در دنیا در ایران تولید و تقریبا در 100 درصد موارد باعث کاهش علائم بیماری شده است.
دکتر ناصر اقدمی مدیر عامل شرکت دانش بنیان بازساختی تسکین در گفتگو با خبرنگار مهر ، با اشاره به تولید داروی سلول درمانی آلوژنیک «دستروسل» مختص بیماران پیوند مغز استخوان توسط فناوران این شرکت دانش بنیان گفت: داروی «دستروسل» نخستین داروی آلوژنیک تولیدی در کشور است که پس از طی مراحل تست نهایی، تولید انبوه این داروی سلولی آغاز شده و از زمستان سال جاری در بازار دارو و درمان کشور عرضه می‌شود.
مذاکره برای صادرات داروی سلول درمانی به عراق و دبی
این مدیر فناور در خصوص برنامه‌های صادراتی نخستین داروی سلول درمانی کشور و عرضه در بازارهای جهانی نیز بیان کرد: قطعا ما برنامه ریزی‌هایی برای حضور در بازارهای بین المللی داریم و با کشورهای منطقه از جمله عراق، دبی و ... مذاکراتی را انجام داده ایم.
اقدمی همچنین به حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در انجام مطالعات تولید این دارو اشاره کرد و گفت: با توجه به مستندات و امور بالینی انجام شده در حوزه سلول درمانی و حمایت های معاونت علمی و سازمان غذا و دارو موفق به تولید و ورود نخستین محصول سلولی با منشاء غیر خودی در لیست دارویی ایران شدیم که از این پس قادر به بهره‌مندی از این دارو در کشور خواهیم بود.
داروی «دستروسل» برای نخستین بار در دنیا در ایران تولید شد
وی ضمن تاکید بر اهمیت تولید این دارو برای نخستین بار در دنیا اظهار کرد: داروی «دستروسل» برای نخستین بار در دنیا در ایران تولید شده ولی در برخی از کشورها محصولات مشابه این دارو وجود دارد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان خاطر نشان کرد: با توجه به تولید محصولات سلول درمانی در کشور و برنامه ریزی برای عرضه در بازارهای جهانی، صادرات این محصولات در تولید انبوه می تواند در ارزآوری به کشور بسیار تاثیرگذار باشد.
درمان و کنترل بیماری تا 60 درصد موارد/کاهش 100 درصدی علائم بیماری
اقدمی در خصوص بازخورد استفاده از این داروی سلولی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش مطالعاتی نشان داده شده که این داروی سلولی در بیشتر از 60 درصد موارد، بیماری را کنترل و یا درمان می کند.
به گفته وی با تزریق داروی «دستروسل» تقریبا در 100 درصد موارد باعث کاهش علائم شده و بیمار را از مرگ نجات می‌دهد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: این دارو می تواند در کنترل سیستم ایمنی که بیش از اندازه فعال شده و علیه سلول های خودی نیز واکنش نشان می دهد به خوبی عمل کند و علایم بیماری را از بین ببرد.
بیماری «پیوند علیه میزبان» چیست
اقدمی ضمن اشاره به هدفگذاری بیماری «پیوند علیه میزبان» یا GvHD در کشور اظهار کرد: به دنبال انجام یک پروسه مطالعاتی بر روی این سلول به صورت همزمان در کشورهای سوئد ، کانادا و ایران که حدود 5 سال به طول انجامید. نتیجه تمامی این مطالعات به سازمان غذا و دارو آمریکا ارائه شده پس از تایید این سازمان مجوز انجام مطالعات انسانی در آمریکا نیز صادر و در نهایت تمامی این مستندات جمع آوری شده و درایران در مقابله با بیماری «پیوند علیه میزبان» به کار گرفته شد.
وی در خصوص بیماری «پیوند علیه میزبان» که به نوعی یک بیماری خود ایمنی است، گفت: هنگامی که برای یک بیمار سرطانی، پیوند مغز استخوان انجام می شود سلول‌های ایمنی یک انسان سالم به بدن یک بیمار سرطانی منتقل می شود تا با سلول های سرطانی مبارزه کند اما با توجه به اینکه این سلول‌ها از بدن یک انسان سالم منتقل شده نه تنها علیه سرطان مبارزه می کند بلکه منجر به حمله به سلول های سالم آن بیمار هم می شود.
وی افزود: به همین این بیماری «پیوند علیه میزبان» نامیده شده و در اصل یک بیماری خود ایمن است که کاملا کشنده بوده و در صورت عدم کنترل در بیماران پیوندی مغز استخوان منجر به فوت این بیماران می شود.
اقدمی همچنین به استفاده از کورتون در درمان بیماری «پیوند علیه میزبان» اشاره کرد و گفت: در برخی از موارد ممکن است بیماران به کورتون مقاومت نشان دهند و آنجا دیگر نمی توان از داروهای قوی تری استفاده کرد زیرا داروهای قوی تر موجب بالا آمدن سلول های سرطانی و عود کردن بیماری شوند.
تنظیم سیستم ایمنی بیمار و مبارزه با سلول‌های سرطانی با تزریق دارو
وی خاطر نشان کرد: در این مرحله این داروی سلولی به بیمار تزریق شده تا سیستم ایمنی بیمار را تنظیم کند تا آنجایی که لازم است با سرطان می‌جنگد و آنجایی که باید حمله کند به سلول های خودی دیگر این کار را نمی کند و امکان حمله سلول های ایمنی به سلول های خودی را فراهم نمی کند.
وی در خصوص عوارض ناشی از استفاده این داروی سلولی گفت: مطالعات نشان دادند که با توجه به اینکه این سلول از پرده های جنینی جدا می شود هم در تولید محصول و هم در آزمایشات روی حیوانات هیچ عوارضی را نشان نداده اند.
وی ضمن اشاره به این موضوع که ما در کشور هنوز به مرحله تولید علم ورود نکرده ایم، گفت: مطالعات اولیه حوزه سلول درمانی در کشور به صورت آزمایشگاهی و تست بر روی حیوانات انجام شده و اطلاعات بسیاری در این زمینه ایجاد شده است اما اینکه به طور واضح و قطعی بتوان گفت محصولی با دریافت مجوزهای لازم در بازار ارائه شده است را هنوز نداریم و وارد این مرحله از تولید علم نشده ایم.
اقدمی در ادامه افزود: قطعا اذهان عمومی با انتشار اخباری مبنی بر اینکه این محصول در کشور تولید شده است، منتظر اعلام زمان عرضه هستند که البته این برای تولید کننده محصول مرحله بسیار سختی است زیرا که حرکت از آزمایشگاه به سمت بازار فضای بسیار پیچیده ای دارد.
وی همچنین با اشاره به اینکه اساس اولیه و فناوری اولیه داروی دستروسل را یک ایرانی در سوئد بنا نهاده است، خاطر نشان کرد: مطالعات نخستین داروی سلولی کشور توسط دکتر بهنام صادقی درآزمایشگاه دانشگاه سوئد انجام شده که بخشی از این کارهای اولیه مطالعاتی بر روی سلول و بخشی دیگر نیزبر روی حیوانات انجام شده است.
به گزارش مهر، چند روز گذشته داروی سلول درمانی آلوژنیک «دستروسل» مختص بیماران پیوند مغز استخوان ساخته شده که با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و توسط شرکت دانش بنیان باز ساختی تسکین رونمایی شد. رونمایی از این محصول سلولی با حضور رئیس سازمان غذا و دارو و دبیر ستاد زیست‌فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی انجام شد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/759360/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بسیاری از ویژگی‌های iOS 19 تا زمان انتشار iOS 19.4 در دسترس قرار نمی‌گیرند

تراشه هوآوی، راهگشای چین در توسعه فناوری جراحی با هوش مصنوعی

تبدیل فیلتر سیگار به نوعی کامپوزیت توسط پژوهشگران دانشگاه تهران

دوربین گلکسی S25 اسلیم سامسونگ بهتر از آیفون 17 ایر خواهد بود

پشتیبانی از کارت‌های 128 ترابایتی SD به لینوکس اضافه شد

آمازون 4 میلیارد دلار دیگر در استارتاپ انتروپیک سرمایه‌گذاری کرد

چرا قوانین جدید ایکس برخی کاربران را از این پلتفرم فراری داد؟

این گجت جدید کاسیو هم ساعت هوشمند است و هم حلقه هوشمند

ویدئو تبلیغاتی سامسونگ با طعنه به اپل به دلیل عدم نوآوری در محصولاتش!

بررسی آیفون 16؛ وقتی ارزان‌ترین بهترین نیست!

«ال کاپیتان» قدرتمندترین ابرکامپیوتر جهان

جزئیات اولین به‌روزرسانی Stalker 2 اعلام شد

بازی/ Shades: Shadow Fight Roguelike؛ توانایی مبارزه خود را به چالش بکشید

مدیرعامل انویدیا در سفر به هنگ‌کنگ خواستار همکاری جهانی شد

چالش 3 میلیون دلاری ناسا برای بازیافت در فضا

قل هوش مصنوعی افراد ساخته شد

سهام گوگل در واکنش به موضع‌گیری سرسختانه دولت آمریکا افت کرد

همکاری احتمالی اپل و اینتل برای تولید پردازنده A20 آیفون

ابداع زبان یادگیری جدیدی برای مطالعه نانوحفره‌ها

مدیرعامل سابق گوگل می‌گوید هوش مصنوعی می‌تواند هویت کودکان را شکل دهد

همکاری خالق ChatGPT و سامسونگ؛ منتظر پادشاه هوش مصنوعی موبایل باشید

کره جنوبی در صدر جدول جایگزینی نیروی کار با ربات

تنبیه دانش‌آموز آمریکایی به دلیل استفاده از هوش مصنوعی برای انجام تکالیف

طرفداران Black Myth: Wukong منتظر خبرهای هیجان‌انگیزی باشند

مدیرعامل تیک‌تاک برای بررسی مواضع ترامپ، با ایلان ماسک تماس گرفت

ابررایانه ارتش چین در آزمون محاسبات هوش مصنوعی اول شد

استارت‌آپ مهندس ایرانی برنده جایزه یک میلیون یورویی شد

قابلیت بیرون کشیدن متن از عکس مایکروسافت حذف شد

ایلان ماسک احتمال خرید شبکه تلویزیونی MSNBC را مطرح کرد

توسعه قدرتمندترین سیستم ارزیابی مدل‌های زبان فارسی در کشور

ساخت ایمپلنت‌های ستون فقرات کودکان از سوی دانش‌بنیان‌ها

تنبیه دانش‌آموز آمریکایی به دلیل استفاد از هوش مصنوعی برای انجام تکالیف

ایجاد سپرهای محافظ دربرابر امواج الکترومغناطیس با چاپ سه‌بعدی

تبدیل پوست موز به انرژی پاک!

ویدئویی تماشایی از لحظه برخاستن ششمین استارشیپ

هوش مصنوعی گوگل به‌زودی می‌تواند از فست‌فودی محل، پیتزا سفارش دهد

بازی‌های برنده جوایز گلدن جوی‌استیک 2024 مشخص شد؛ GTA 6 خواستنی‌ترین بازی

اسپاتیفای بیش از 1000 کتاب صوتی اضافه کرد

تعجب ستاره‌شناسان از مدار عجیب جوان‌ترین سیاره فراخورشیدی کشف شده تاکنون

ساخت ربات در امر سریع‌تر از انسان توسط دانشمند ایرانی

اولین بازی رسمی فیفا پس از جدایی از EA معرفی شد

رکورد سرعت حرکت یون در یک رسانا شکسته شد

عینک مخصوص مبتلایان به صرع ساخته شد

مایکروسافت از دستیار هوشمند Edge Game Assist رونمایی کرد

باکتری زباله‌ها رگ‌های خونی را پیر می‌کند

هوش مصنوعی، شخصیت 1000 نفر را کپی کرد!

هواوی فعلا برنامه‌ای برای عرضه گوشی کامپکت ندارد

وزیر ارتباطات: ضرر فیلترینگ به ارتباطات کشور بیش از 50 هزار میلیارد تومان است

تهران میزبان همایش سراسری مدیران بیمه دی

آدامسی که می‌تواند از زایمان زودرس جلوگیری کند