کشف سختافزارهای غربی در موشکهای کره شمالی
نکات خواندني
بزرگنمايي:
سیاست و بازاریابی - شهر سخت افزار / پژوهشگران اوکراینی قطعات الکترونیکی ساخت برخی از معروفترین شرکتهای غربی را در موشکهای کره شمالی که توسط روسیه در جنگ علیه اوکراین استفاده شدهاند، کشف کردهاند. این قطعات که شامل میکروکنترلرها میشوند، با وجود تحریمهای سختگیرانه از دستکم 9 شرکت غربی تأمین شدهاند. جزئیات جالب را در ادامه خبر بخوانید.
به گزارش بلومبرگ، شرکتهای مطرح در این تحقیقات شامل Analog Devices و Broadcom از آمریکا، NXP Semiconductors از هلند، TRACO Electronic AG از سوئیس و XP Power از بریتانیا میشوند. جالبتر اینکه این قطعات همین سال گذشته تولید شدهاند و با وجود سالها تحریم، قطعات همچنان به کره شمالی قاچاق شده و در نهایت به دست روسیه میرسند.
شناسایی قطعات الکترونیکی مشهور غرب در بقایای موشک کره شمالی
جنگافزاری که مورد بررسی قرار گرفته، یک موشک کره شمالی مدل KN-23 یا 24 بوده که در تاریخ 7 سپتامبر (17 شهریور) بر فراز منطقه پولتاوا اوکراین ساقط شده است. در داخل این موشک، تراشههای مهمی که برای ناوبری و ارتباطات استفاده میشوند کشف شدهاند؛ تمامی این قطعات باید تحت قوانین صادراتی به دست کره شمالی نمیرسیدند. این یافته، نگرانی ادامهدار دسترسی روسیه و کره شمالی به فناوریهای پیشرفته غربی برای اهداف نظامی را علیرغم تحریمهای روزافزون نشان میدهد.
چندین شرکت درگیر در این ماجرا تأکید کردهاند که بهطور آگاهانه محصولات خود را به کره شمالی نفروختهاند. شرکتهای آمریکایی به بلومبرگ اعلام کردهاند که در همکاری با مقامات برای تقویت تدابیر نظارتی و جلوگیری از هرگونه انحراف غیرقانونی محصولاتشان هستند. بهویژه شرکت Broadcom اشاره کرده که بسیاری از قطعات آن بهطور متداول جعل میشوند و ممکن است برخی از تراشههای با نشان Broadcom که کشف شدهاند، اصالت نداشته باشند و سایر قطعات از طریق راههای غیرقانونی به کره شمالی رسیده باشند.
توانایی روسیه برای ادامه تأمین این قطعات برای غرب نگرانکننده است، چراکه چنین قطعاتی برای ساخت موشکهایی که در حملات به زیرساختهای غیرنظامی، کسبوکارها و شبکههای انرژی اوکراین استفاده شدهاند، حیاتی هستند.
نگرانی بزرگتر برای غرب، همکاری فزاینده بین کره شمالی، روسیه و احتمالاً سایر کشورهایی است که تحت تحریم هستند. به نظر میرسد این همکاری فراتر از تأمین قطعات باشد و این کشورها ممکن است در تبادل مهندسان و تخصصهای فنی برای تقویت تواناییهای نظامی خود همکاری کنند. این همگرایی رو به افزایش میان کشورهای تحریمشده، از نگاه غرب تهدیدی برای تضعیف تلاشهای امنیتی جهانی محسوب میشود.
لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/758884/