سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

آیا اپل کمر به نابودی شبکه‌های اجتماعی بسته است؟ نکات خواندني

آیا اپل کمر به نابودی شبکه‌های اجتماعی بسته است؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - دیجیاتو / اپل در iOS 18 محدودیت‌هایی برای دسترسی اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی به مخاطبان اعمال کرده اما چنین محدودیتی برای اپلیکیشن‌های مخاطب‌محور خود اپل وجود ندارد.
اپل امسال با انتشار iOS 18، جدیدترین نسخه سیستم‌عامل موبایل خود، توجه زیادی را به ویژگی‌های هوش مصنوعی آن جلب کرد اما یکی از تغییرات کوچک آن کمتر موردتوجه قرار گرفت. این تغییر کوچک در ویژگی نه‌چندان شناخته‌شده‌ای اتفاق افتاده که به کاربران امکان به اشتراک‌ گذاشتن فهرست‌های تماس خود با برنامه‌های مختلف را می‌دهد؛ البته ممکن است چنین تغییری در آینده مهم‌تر شود.
این ویژگی که برخی توسعه‌دهندگان آن را «همگام‌سازی تماس» (contact sync) می‌نامند، در رشد بسیاری از اپلیکیشن‌های شبکه اجتماعی و پیام‌رسان در دو دهه گذشته نقش حیاتی ایفا کرده؛ مثلاً اپلیکیشن‌هایی مانند اینستاگرام، واتساپ و اسنپ‌چت از طریق اتصال سریع کاربران آیفون به میلیون‌ها کاربری که از قبل می‌شناخته‌اند، افراد جدیدی به کاربران آیفون برای دنبال‌کردن آن‌ها، پیشنهاد داده‌اند. موفقیت اولیه این اپلیکیشن‌ها کمکشان کرد به‌سرعت در رتبه‌های بالای فروشگاه App Store قرار بگیرند.
اکنون برخی توسعه‌دهندگان نگران‌اند که ممکن است طراحی و ساخت موفقیت‌آمیز اپلیکیشن‌های جدید برای آن‌ها دشوارتر شود. «نیکیتا بئر» (Nikita Bier)، مؤسس استارت‌آپ و مشاور، که چندین برنامه محبوب و پرطرفدار برای جوانان ساخته و فروخته است، تغییرات iOS 18 را «پایان دنیا» توصیف کرده و گفته شاید این تغییرات اپلیکیشن‌های اجتماعی مبتنی‌بر ایجاد ارتباط بین افراد و دوستان را از همان ابتدا شکست بدهد.
به نظر اپل این تغییرات برای حفظ حریم خصوصی کاربران مفید است اما رقبایش معتقدند این تغییرات اقدامی زیرکانه کوپرتیتونشین‌ها برای آسیب‌زدن به رقباست
آیا اپل واقعاً قصد نابودی شبکه های اجتماعی را دارد؟
تغییرات مربوط به اشتراک‌گذاری مخاطبین در iOS 18 بدون شک کار را برای برخی اپلیکیشن‌های نوپا سخت‌تر خواهد کرد. در دنیایی که کسب موفقیت برای اپلیکیشن‌های کوچک سخت‌تر است، این به نفع شرکت‌های بزرگی مانند فیسبوک و اینستاگرام که قبلاً اثرات شبکه‌ای خود را ایجاد کرده‌اند و نیازی به دریافت مجوز کاربران برای ادامه جمع‌آوری مخاطبین ندارند.
به نظر می‌رسد ممکن‌کردن کنترل بیشتر کاربران اپل بر مخاطبینی که به اشتراک‌ گذاشته‌ شده‌اند، رویکرد درستی است. در ضمن اپلیکیشن‌هایی که از کاربران می‌خواهند کل لیست مخاطبین خود را در اختیارشان بگذارند، ممکن است حریم خصوصی آن‌ها را نقض کنند. (شاید خود شما هم دوست داشته باشید از این ویژگی استفاده کنید تا از اشتراک‌گذاری مخاطبین حساس و اشترا منابع محرمانه با ده‌ها اپلیکیشن اجتماعی و پیام‌رسانی که استفاده می‌کنید، جلوگیری شود.)
این موضوع عمدتاً نشان می‌دهد شرکت‌های قدرتمندی مانند اپل چقدر نفوذ دارند و چگونه حتی تغییرات کوچک در محصولات اپل می‌تواند اثرات بزرگی در سایر صنایع فناوری ایجاد کند. همچنین این موضوع به‌خوبی نشان می‌دهد بسیاری از شرکت‌های فناوری و نهادهای قانون‌گذاری در تلاش‌اند تعادلی بین افزایش رقابت و حفاظت از حریم خصوصی پیدا کنند.
سال‌هاست نحوه اشتراک‌گذاری مخاطبین در دستگاه‌های iOS به این شکل است که اپلیکیشن می‌تواند پیامی به نام «درخواست دسترسی به داده» (data access prompt) را نمایش دهد که درخواست دسترسی به مخاطبین کاربر را دارد؛ قبلاً اگر کاربر موافقت می‌کرد، توسعه‌دهنده اپلیکیشن فهرستی از تمام مخاطبین در دفترچه آدرس آن کاربر و سایر اطلاعات ذخیره‌شده در کارت‌های تماس او مانند شماره تلفن‌ها و آدرس‌های ایمیل را دریافت می‌کرد. سپس توسعه‌دهندگان اپلیکیشن می‌توانستند از این اطلاعات برای ساخت نمودار اجتماعی (نقشه‌ای از ارتباطات کاربران سراسر جهان در شبکه اجتماعی آنلاین) کاربران یا پیشنهاد حساب‌های دیگری برای دنبال‌کردن استفاده کنند.
در iOS 18، کاربرانی که اجازه دهند برنامه‌ای به مخاطبین آن‌ها دسترسی پیدا کند، پیام دومی دریافت می‌کنند که به آن‌ها اجازه می‌دهد مخاطبان موردنظرشان برای به اشتراک‌گذاری را انتخاب کنند. کاربران این نسخه از iOS می‌توانند به‌جای اشتراک‌گذاری کل دفترچه آدرس، فقط چند مخاطب را با انتخاب تک‌به‌تک به اشتراک بگذارند.
توجیه‌های اپل برای محدودکردن دسترسی شبکه های اجتماعی به مخاطبان در iOS 18

سیاست و بازاریابی

دلیلی که اپل برای این تغییرات ساده اعلام‌ کرده، عبارت است از اینکه؛ کاربران نباید مجبور به انتخاب بین همه یا هیچ باشند. بسیاری از کاربران صدها یا هزاران مخاطب دارند که شاید نمی‌خواهند برخی از آن‌ها را به اشتراک بگذارند (مثلاً پزشک، پارتنر سابق، یا شخصی که سال‌ها پیش فقط یک بار او را دیدند). iOS چند سال است که این امکان را برای کاربران فراهم کرده که مشخص کنند اپلیکیشن‌ها به کدام‌یک از عکس‌ها دسترسی داشته باشند آیا نباید همین اصل برای مخاطبین هم اعمال شود؟
اپل اذعان کرده که فکر نمی‌کند این تغییرات iOS 18 به توسعه‌دهندگان برنامه‌ها آسیب بزند. در واقع، این شرکت اعلام کرده ممکن است توسعه‌دهندگان حتی اشتراک‌گذاری مخاطبین افزایش بیابد؛ زیرا کاربرانی که قبلاً از اشتراک‌گذاری کل مخاطبین خود خودداری می‌کردند، اکنون می‌توانند فقط مخاطبین موردنظرشان را به اشتراک بگذارند.
به نظر توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌ها چنین استدلالی بی‌اساس است. براساس اطلاعات منتشرشده پس از اعمال تغییرات iOS 18، اشتراک‌گذاری مخاطبین به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافته و تعداد کاربرانی که کمتر از 10 مخاطب را به اشتراک می‌گذارند، در برخی اپلیکیشن‌ها تا 25 درصد افزایش یافته است. (سایر توسعه‌دهندگان نیز اعلام کردند در اپلیکیشن‌های آن‌ها نیز چنین اتفاقی دیده شده).
شاید کاهش 25 درصدی اشتراک‌گذاری مخاطبین تغییر بزرگی به نظر نرسد اما برای برنامه‌های اجتماعی، توانایی اتصال سریع کاربران جدید به دوستانشان می‌تواند تفاوت میان موفقیت و شکست باشد؛ برای مثال فیسبوک در روزهای ابتدایی فعالیتش متوجه شد اگر کاربران در 10 روز اول ثبت‌نام، 7 دوست اضافه کنند، احتمال باقی‌ماندن آنها در پلتفرم در مقایسه با سایر کاربرانی که این کار را انجام نمی‌دهند، بیشتر است. 
بئر درمورد این موضوع گفت:
افزایش تعداد کاربران اپلیکیشن در مراحل اولیه ایجاد آن بسیار حیاتی است. مردم یک هفته صبر نمی‌کنند تا همه دوستانشان ثبت‌نام کنند
برخی توسعه‌دهندگان اشاره کردند که تغییرات iOS 18 برای سرویس‌های خود اپل اعمال نمی‌شود؛ برای مثال، iMessage نیازی به درخواست اجازه برای دسترسی به مخاطبین کاربران ندارد، درحالی‌که واتساپ، سیگنال، وی‌چت و سایر برنامه‌های پیام‌رسان شخص ثالث این کار را باید انجام دهند. آن‌ها این موضوع را اساساً غیررقابتی می‌دانند و آن را مثالی آشکار از نوع ترجیح‌دهی خود توصیف کرده‌اند که نهادهای ضدانحصار در زمینه‌های دیگر به آن اعتراض کرده‌اند.
البته کاربران آیفون درصورت تمایل همچنان می‌توانند کل دفترچه آدرس خود را آپلود کنند. (در ضمن اندروید همچنان کاربران را مجبور به انتخاب بین همه یا هیچ می‌کند.) اما منطقی است که فرض کنیم افزودن صفحهٔ دوم منجر به کاهش تعداد مخاطبین به اشتراک گذاشته‌شده خواهد شد.
درنهایت براساس گفته بئر باید بگوییم ممکن است اپلیکیشن‌های اجتماعی مبتنی‌بر دوستان جای خود را به برنامه‌هایی مانند تیک‌تاک بدهند که محتوا را براساس علایق کاربران به آن‌ها ارائه می‌دهند، نه براساس افرادی که به آن‌ها متصل هستند؛ حتی ممکن است اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی که نیازی به انسان‌ها ندارند، نیز جایگزین اپلیکیشن‌های شبکه های اجتماعی شوند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/758453/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سگا دیگر تمایلی به عرضه مینی کنسول‌های رترو ندارد

بازی/ Mafia City؛ عضوی از مافیای شهر باشید

آغاز مسیر رفع محدودیت‌های اینترنت با تصویب رفع فیلترینگ واتس‌اپ و گوگل پلی

افزایش کارایی پنل‌های خورشیدی که با روش نانویی خنک می‌شوند

ظریف: رئیس‌جمهور فیلترینگ را در شان مردم و کشور نمی‌داند

دلیل چاقی بعد از کاهش وزن کشف شد

از سینما تا واقعیت؛ ربات مرد آهنی که بیماران را به حرکت در می‌آورد

بازی/ Car Driving School Simulator؛ مربی رانندگی شوید

طرح 4 مرحله‌ای دولت برای رفع فیلترینگ؛ از باز شدن گوگل پلی تا ارائه «پالایش شکن قانونی»

ضد آفتاب جدیدی که پوست را خنک می‌کند

قابلیت ویرایش ویدیو با هوش مصنوعی به‌زودی به اینستاگرام می‌آید

سخنگوی دولت هم از رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی خبر داد

پوکو X6 پرو آپدیت جهانی HyperOS 2 را دریافت کرد

سیستم دفاعی باکتری روده انسان به ندرت به‌روزرسانی می‌شود

نظر زارع‌پور در مورد احتمال رفع فیلترینگ: تصمیم گیرندگان پاسخگوی عواقب تصمیم‌شان هم باشند

واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد

وزیر ارتباطات: ‏امروز گام اول رفع محدودیت از اینترنت را با همدلی و وفاق برداشتیم

بزرگتر شدن مغز با فعالیت غیر عادی روده

مراسم اختتامیه مسابقات رالی خانوادگی ایثارگران سراسر کشور در استان مازندران برگزار شد

دونالد ترامپ می‌گوید ایلان ماسک کنترل ریاست‌جمهوری او را به‌ دست نمی‌گیرد

«‌جی‌پی‌تی-5» ارزش هزینه کردن نداشت!

گوشی لوکس «آنر مجیک 7 RSR پورشه دیزاین» با طراحی خیره کننده معرفی شد

نظر زارع‌پور در مورد احتمال رفع فیلترینگ: تصمیم گیرندگام پاسخگوی عواقب تصمیم‌شان هم باشند

کیس قدرتمند ایسر با کارت گرافیک RTX 5090 و RTX 5080 پیش‌ از رونمایی لو رفت

ایجاد خاصیت آنتی‌باکتریال روی شیرآلات با نانوذرات

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «مهجور»

تاکید بر انسجام بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران با کانون خادمیاران رضوی

تاریخ عرضه گلکسی S25 لو رفت؛ از عرضه زودهنگام مدل اسلیم خبری نیست

ویرایش ژن عوامل آلزایمر را در مغز موش‌ها کاهش داد

مدیاتک از تراشه میان‌رده دایمنسیتی 8400 رونمایی کرد

کارگاه آموزشی سواد رسانه‌ای با حضور مسئولان فضای مجازی وزارت‌خانه‌ها برگزار شد

آیفون 18 پرو از یک دوربین با دیافراگم متغیر استفاده خواهد کرد

ردیابی سیگنال‌های قلب و مغز تا 2.5 میلی ولت ممکن شد

تلسکوپ «جیمز وب» ترکیب یخی عجیبی در یک سیارک دنباله‌دار کشف کرد

همایش ملی تجلیل از رتبه‌های برتر کشوری آزمون سراسری سال 1403 ویژه شاهد و ایثارگر برگزار شد

ایسوس سبک‌ترین لپ‌تاپ کوپایلت پلاس جهان را در CES 2025 رونمایی می‌کند

هاشمی: دولت به طور ویژه به دنبال رفع فیلترینگ است

مشخصات کامل و تصاویر رسمی پوکو X7 و X7 پرو افشا شد

کشف تصادفی یک دسته جدید از انفجارهای کیهانی 100 برابر درخشان‌تر از خورشید

تعطیلات کریسمس در ایستگاه فضایی بین‌المللی چگونه می‌گذرد؟

آیپد 11 اوایل 2025 با سیستم‌عامل iPadOS 18.3 از راه می‌رسد

طرح مرحله‌ای رفع فیلترینگ؛ از بازگشایی واتس‌اپ تا شرط دسترسی به یوتیوب و تلگرام

ویدیویی از سوختن ماهواره چین بر فراز آمریکا

خبر خوش وزیر ارتباطات برای تصمیم گیری در خصوص فیلترینگ

عینک هوشمند متا با نمایشگر از راه می رسد

مدل‌های لوکس گوشی هواوی میت X6 و میت 70 رونمایی شدند؛ «بهار اژدها»

اولین قفس هوشمند پرنده در جهان ساخته شد

اپل احتمالاً تغییری معنادار در پردازنده M5 Pro اعمال می‌کند؛ اما صرفاً در رده سرور

دو شخصیت از بازی Cyberpunk 2077 به فورتنایت اضافه می‌شوند

ابداع روشی برای رساندن دارو به نورون‌ها در مغز