سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

خورشید مصنوعی ژاپن گوی سبقت را از چین ربود نکات خواندني

خورشید مصنوعی ژاپن گوی سبقت را از چین ربود
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / توکامک ژاپن موسوم به JT-60SA با دستیابی به حجم پلاسمای 160 متر مکعب رکورد جهانی را به نام خود ثبت کرد. این خورشید مصنوعی از آهنرباهای بسیار قدرتمندی استفاده می‌کند که تا دمای منفی 452 درجه فارنهایت خنک شده‌اند تا پلاسما را با دمای 212 میلیون درجه فارنهایت نگه دارد.
یک دستگاه توکامک(tokamak) که به طور مشترک توسط ژاپن و اروپا ساخته شده است، به حجم پلاسمای 60 متر مکعب دست یافته است. این دستاورد به طور رسمی توسط رکوردهای جهانی گینس تأیید شده است.
دستگاه آزمایشی پلاسمای ابررسانا JT-60SA که به عنوان بزرگترین توکامک جهان نیز شناخته می‌شود، به این موفقیت دست یافت.
این دستگاه با هدف دستیابی به کاربرد عملی اولیه انرژی همجوشی ساخته شده است.
به گفته مؤسسه ملی کوانتوم و علم و فناوری ژاپن(QST)، بررسی دقیق نتایج تجربی تأیید کرد که حجم پلاسمای 160 متر مکعبی به دست آمده است که بسیار بیشتر از رکورد قبلی 100 متر مکعبی است که توسط سایر دستگاه‌های قبلی به دست آمده بود.
توکامک نام نوعی دستگاه است که کار آن محصورسازی پلاسماست و برای ایجاد پایداری پلاسما بر مبنای محصورسازی مغناطیسی طراحی شده‌ است. این سیستم‌ها حاوی پلاسمای دوتریوم-تریتیوم هستند که توسط دو سری میدان مغناطیسی نگهداری می‌شوند و شکلی مانند چنبره تشکیل می‌دهند.
توکامک یکی از گونه‌های مختلف از دستگاه‌های همجوشی محصورسازی مغناطیسی و یکی از نامزدها برای تولید کنترل قدرت همجوشی گرماست که بیشترین تحقیق روی آن انجام شده‌ است. در توکامک‌ها از میدان‌های مغناطیسی برای محصور کردن پلاسما استفاده می‌شود، زیرا که هیچ مواد جامدی نمی‌تواند درجه حرارت بسیار بالای پلاسما را تحمل کند.
در دستگاه توکامک سعی می‌شود پلاسما را توسط ابزارها و میدان‌های مغناطیسی مختلف، در محفظه‌ای چنبره‌ای شکل محصور کنند تا از برخورد آن به دیواره و فروپاشی جلوگیری شود. 
استفاده از دانش به دست آمده در راکتورهای آینده
یک پلاسمای با دمای بالا درون توکامک با ترکیب یک میدان مغناطیسی حلقوی محیطی تولید شده توسط سیم‌پیچ‌های خارجی که میدان مغناطیسی اصلی است، با یک میدان مغناطیسی پلوئیدی شعاعی که با عبور جریان محیطی در پلاسما ایجاد می‌شود، محصور می‌شود.
مؤسسه ملی کوانتوم و علم و فناوری ژاپن همچنین اظهار داشت که دانش به دست آمده از JT-60SA را فعالانه در راکتورهای ITER و DEMO آینده به کار خواهد گرفت و به عنوان هسته‌ای برای تجاری‌سازی اولیه انرژی همجوشی به کار خود ادامه خواهد داد.
این موسسه ادعا می‌کند که JT-60SA از سیم‌پیچ‌های ابررسانای قدرتمندی استفاده می‌کند که تا حدود منفی 452.2 درجه فارنهایت(نزدیک به دمای صفر مطلق) خنک شده‌اند تا پلاسمایی را که می‌تواند به دمای 212 میلیون درجه فارنهایت برسد، در خود نگه دارد.
عملکرد محصور شدن پلاسما به اندازه پلاسما نیز بستگی دارد، بنابراین بالاترین عملکرد جهان در آزمایش‌های گرمایشی در آینده انتظار می‌رود.
علاوه بر این، روش کنترل پلاسما و نتیجه آن می‌تواند به کنترل پلاسمای بزرگتر برنامه‌ریزی شده برای راکتورهای ITER و DEMO کمک کند. راکتور DEMO بر اساس نتایج JT-60SA و ITER توسعه خواهد یافت و دستگاهی برای نشان دادن تولید برق و کارایی اقتصادی انرژی همجوشی خواهد بود.
ادعا شده است که JT-60SA به جنبه‌های اصلی تحقیقات همجوشی، از فیزیک پلاسما گرفته تا مهندسی با توجه ویژه به ترکیب آنها در عملیات توکامک می‌پردازد.
موفقیت حرفه‌ای در تحقیقات همجوشی اغلب نه تنها بر اساس برتری در موضوعات خاص(نظریه پلاسما، محاسبات، آزمایش‌ها، تشخیص، مهندسی و غیره) بلکه بر اساس دانش گسترده‌ای است که امکان مشارکت در بهره‌برداری علمی و تحقق آزمایش‌های همجوشی را فراهم می‌کند.
توکامک JT-60SA دارای قابلیت‌های منحصر به‌ فردی از جمله توانایی تولید پلاسمای پالس بلند، بتای بالا و بسیار شکل پذیر است.
دستگاه JT-60SA، آزمایشگاه‌ها، برنامه آزمایشی و فعالیت مدل‌سازی مرتبط با آن می‌تواند زمین بازی ایده‌آلی برای آموزش دانشجویان ژاپنی و اروپایی و متخصصان جوان برای پرورش نسل‌های جدید فیزیکدانان و مهندسان در زمینه همجوشی باشد.
مؤسسه ملی کوانتوم و علم و فناوری ژاپن اظهار داشت که یک مجموعه عملیات برای بررسی عملکرد JT-60SA انجام شد که با پمپاژ خلاء در JT-60SA، کویل‌های ابررسانای خنک‌کننده و آزمایش‌های انرژی‌دهی سیم‌پیچ آغاز شد و پس از آن پلاسما در واقع تولید شد و دانشمندان عملکرد کلی JT-60SA از جمله قابلیت کنترل پلاسمای آن را تأیید کردند.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/757636/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری آزمون جامع دوره های کوتاه مدت گردشگری درکیش

نقدها و نمرات Diablo 4: Vessel of Hatred منتشر شدند

دلیل انقباض طول و پیچش در سرعت های بالا چیست؟

کیش، میزبان 100 فوق تخصص و استاد از دانشگاه های علوم پزشکی کشور

بررسی طرح رجیستری تلفن همراه در دستور کمیسیون‌های مجلس

این قاب مخصوص به ایرپادهای لایتنینگ اپل درگاه USB-C اضافه می‌کند

بازنگری در برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان با رویکرد تحولگرا و با مشورت نخبگان

فضاپیمای جدید شرکت «بلو اوریجین» دوشنبه پرتاب می‌شود

نخستین دوره مسابقات فوتبال "جام شهدا" برگزار می شود

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی بنیاد:/ سخن گفتنی و جای ماندنی برای ماندگاری در دنیای دیجیتال ضروری است

شورای حج تمتع بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شد

حجت الاسلام والمسلمین شهیدی:/ حضرت علی(ع) بی کرانه‏ ترین شکوه خلقت است

سوال چهاردهم از مسابقه سراسری "زمزم حیات"

در برنامه از آسمان مطرح شد؛/ جانبازان در هر زمان جانشان را برای آسایش مردم تقدیم می کنند

برگزاری مراسم شب‌های قدر در جوار مزار شهدای گمنام

بازدید از پروژه مرکز فرهنگی ، ورزشی و توان بخشی استان گیلان -

موجودی کارت گرافیک RTX 4090 در فروشگاه‌ها رو به کاهش است

وصله امنیتی جدید برای باگ اپل که پسوردهای کاربر را فریاد می‌زند

متا Movie Gen معرفی شد؛ هوش مصنوعی پیشرفته برای خلق ویدیو

تقدیر از دو استاد اخترفیزیک در هفته جهانی فضا

تقدیر از تلاش های فراجا با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش

وزیر ارتباطات: پزشکیان دستور داد وضعیت فیلترینگ ارزیابی شود