سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

موفقیت دومین ماموریت «قائم 100» در مدار 550 کیلومتری نکات خواندني

موفقیت دومین ماموریت «قائم 100» در مدار 550 کیلومتری
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /امروز در دومین ماموریت ماهوراه‌بر «قائم 100» ماهواره «چمران-1» با موفقیت به مدار تزریق شد و سازمان فضایی با این توانمندی که با مشارکت نهادهای دولتی و شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شده، به سمت ساخت و پرتاب ماهواره‌های سنجشی راداری سری «راد» و توسعه سری ماهواره‌های «پژوهش» با همکاری بخش خصوصی حرکت خواهد کرد.
امروز شنبه، 24 شهریور ماهواره تحقیقاتی «چمران1» توسط ماهواره بر «قائم 100» پرتاب شد. این ماهواره توسط گروه فضایی صنایع الکترونیک ایران (صاایران) و با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکت‌های خصوصی دانش بنیان طراحی و ساخته شده است. این ماهواره حدود 60 کیلوگرم وزن دارد و ماموریت اصلی آن تست سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای اثبات فناوری مانور مداری در ارتفاع و فاز است.
ارزیابی زیرسامانه پیشرانش گاز سرد در سامانه‌های فضایی و عملکرد زیرسامانه‌های ناوبری و کنترل وضعیت از ماموریت فرعی ماهواره «چمران1» به شمار می‌رود.
ماهواره‌برهای قائم، گروهی از موشک‌های ماهواره‌بر ساخت سپاه پاسداران ایران هستند و قرار است دسترسی سازمان فضایی ایران به مدار 36 هزار کیلومتری را میسر کنند. ماهواره‌بر سوخت جامد قائم 100، قادر به پرتاب ماهواره‌های با وزن 100 کیلوگرم است. ماهواره ثریا صبح روز شنبه، 30 دی سال 1402 در مدار 750 کیلومتری تزریق شد.
ماهواره ثریا که 50 کیلوگرم وزن دارد، در این پرتاب طی 11 دقیقه با سرعت 7478 متر بر ثانیه به این مدار رسید.
مهمترین ماموریت‌ در نظر گرفته شده برای «ثریا» به عنوان ماهواره تحقیقاتی، صحت‌سنجی عملکرد ماهواره‌بر است. ماهواره «ثریا» محصول تحقیقاتی پژوهشگاه فضایی ایران از سری ماهواره‌های SRI است که طراحی، ساخت و آزمون آن در سال‌های گذشته انجام شده بود.
با توجه به ضرورت تست و عملکرد صحیح پرتابگر و ضرورت تست برخی تجهیزات و زیر سیستم‌های ساخته شده در پژوهشگاه فضایی، در بازه زمانی آبان 1401 تا آبان 1402، بازطراحی، راه‌اندازی و تست‌های آن مجددا تکرار شد تا به عنوان یک محموله تحقیقاتی برای صحت‌سنجی عملکرد پرتابگر قائم و برخی فناوری‌های ماهواره مورد استفاده قرار گیرد.
از دیگر مأموریت‌های این ماهواره آزمون عملکرد تعیین موقعیت ماهواره در مدار با تکیه بر گیرنده جی پی اس فضایی بومی، آزمون عملکرد مکانیزم فضایی و رهایش آرایه‌های خورشیدی در مدار و محاسبه سرعت آن و تکرار کل فرایند با بهره‌گیری از تجهیزات فضایی بومی اعلام شده است.
آزمون عملکرد مجموعه تولید، تبدیل و توزیع توان در مدار با صفحات خورشیدی و بردهای بومی، آزمون عملکرد ماهواره در مدار به هنگام جدایش با بهره‌گیری از حسگرهای بومی و آزمون عملکرد تجهیزات مخابراتی در ارسال داده‌های وضعیت ماهواره و دریافت دستورات از زمین از دیگر ماموریت‌های «ثریا» است.
در 3 بهمن ماه سال گذشته سازمان فضایی اعلام کرد که نخستین سیگنال ماهواره «ثریا» با موفقیت به زمین مخابره شده و زارع پور، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز حال «ثریا» را چنین تشریح کرد: سیگنال‌های ماهواره «ثریا» دریافت شد و حال ماهواره خوب است.
ایستگاه‌های زمینی سیگنال‌های ماهواره «ثریا» و داده‌های تله متری مربوط به سلامت زیر سامانه‌های تامین انرژی، تعیین موقعیت خودکار، ارتباطی و کنترلی و پردازشگرها و ... را دریافت کردند که نشان‌دهنده حال خوب ماهواره است.
ساخت ماهواره‌های سنجشی راداری
حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران ماهواره‌های سنجشی، اپتیکی و سنجشی راداری را انواع مختلف ماهواره‌ها می‌داند و می گوید: ماهواره‌های ارتباطی بر اساس نقل و انتقال داده تقسیم‌بندی می‌شوند و هر کدام از آنها به لحاظ تکنولوژی مزایایی دارند. منظومه شهید سلیمانی یک مجموعه باند باریک است و پلتفرم آن به لحاظ سوخت و انرژی سبک‌تر است و کاربری آن نیز در حوزه IOT است.
وی ادامه داد: ما ماهواره «پارس-1» را که یک ماهواره سنجشی است، با پرتابگر خارجی پرتاب کردیم و ماهواره «پارس 2» را که نمونه پیشرفته‌تر «پارس-1» است، در دستور کار داریم. «پارس-1» از نوع ماهواره‌های سنجشی اپتیکی است.
سالاریه از آغاز طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی راداری «راد-1» و «راد-2» خبر داد به گفت: ماهواره‌های سری «راد» ماهواره‌های سنجشی راداری هستند که بر اساس امواج الکترومغناطیسی کار می‌کنند؛ از این رو حتی با ابرناکی آسمان و وجود گرد و غبار نیز می‌توانند داده‌برداری کنند. دقت ماهواره «راد 1» 50 متر و «راد 2» 20 متر است.
سری ماهواره‌های پژوهش
همکاری با بخش خصوصی و اجرای پروژه‌های فضایی در بخش خصوصی، از دیگر اقدامات سازمان فضایی است که در این راستا سری ماهواره‌های «پژوهش» در پژوهشگاه فضایی تعریف شد که فرایند مناقصه تعدادی از آنها در سال 1402 و تعدادی در 1403 انجام شده و مناقصه سری ماهواره‌های پژوهش 1 تا 4 به نتیجه رسیده است. بنا بر اعلام رئیس سازمان فضایی ایران، منظومه‌های دیگر سری «پژوهش» تا پایان سال 1403 مشخص خواهد شد.
پرتاب ظفر با پرتابگر خارجی
رئیس سازمان فضایی با اشاره به تکمیل پروژه‌های سال‌های گذشته، گفت: نمونه کیفی و نمونه پروازی ماهواره‌های «ناهید-2» و «طلوع-3» که در سال گذشته رونمایی شد، بلوک انتقال مداری «سامان-1» و ماهواره ظفر از جمله پروژه‌هایی هستند که تکمیل شده‌اند.
وی از پرتاب ماهواره «ظفر-2» و «طلوع» خبر داد و گفت: این دو ماهواره در آذر و دی ماه سال جاری با پرتابگر خارجی پرتاب خواهند شد.
سالاریه با اشاره به تعریف پروژه‌های جدید گفت: از بین دو ماهواره سنجشی پارس 2 و 3 که کارهای آن در حال انجام است، ماهواره پارس 2 با دقت تصویربرداری 8 متر سیاه و سفید و 4 متر رنگی خواهد بود و دقت تصویربرداری آن دو برابر بهتر از نمونه قبلی است.
وی ادامه داد: «پارس 2» در مرحله ساخت است و امسال از آن رونمایی می‌کنیم.
ایران در انتظار 8 پرتاب فضایی
رئیس سازمان فضایی با تاکید بر اینکه 6 تا 8 پرتاب داخلی و خارجی در سال جاری داریم، گفت: دو پرتاب مهم داخلی پیش رو داریم که یکی از آنها بلوک انتقال مداری «سامان-1» و دیگری یک ماهواره تحقیقاتی است که در سال جاری پرتاب خواهد شد.
وی با بیان اینکه ماهواره تحقیقاتی که به زودی پرتاب می‌شود، مربوط به بخش دولتی و سازمان فضایی می‌شود، ادامه داد: علاوه بر آن ماهواره‌های «طلوع 3» و «ظفر 2» با پرتابگر خارجی در آذر و دی ماه 1403 پرتاب می‌شوند.
سالاریه ادامه داد: همچنین 2 و 3 پرتاب داخلی دیگر نیز در پاییز و زمستان انجام می‌شود که محموله و جزئیات آن در زمان مقتضی اعلام خواهد شد.
رئیس سازمان فضایی با بیان اینکه ماهواره «پارس 2» به زودی پرتاب می‌شود، گفت: این ماهواره نسخه ارتقاء یافته ماهواره «پارس-1» است و در الگوریتم‌های مدیریت داده تغییراتی در آن انجام شده است.
توسعه کپسول زیستی
رئیس سازمان فضایی ایران توسعه کپسول‌های زیستی را از دیگر اقدامات انجام شده در این سازمان در دولت سیزدهم ذکر کرد و گفت: حوزه فضایی به غیر از توسعه علوم و اکتشافات فضایی، شاخه‌های متعدد دیگری دارد که یکی از آنها توسعه کپسول‌های زیستی است.
وی با بیان اینکه نمونه ارتقاءیافته کپسول زیستی که در سال گذشته پرتاب شد، در دستور کار است، اظهار کرد: ساخت کپسول 1500 کیلوگرمی در پژوهشگاه هوافضا وابسته به وزارت علوم در فاز طراحی قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/755279/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سامسونگ ابزار هوش مصنوعی Sketch to Image را با امکانات جدید به‌روز می‌کند

کمتر از 12 ساعت تا پرتاب قدرتمندترین موشک جهان

حل رجیستری آیفون 14 و 15 تا چند هفته دیگر

آنر مجیک 7 پرو و مجیک 7 لایت در اروپا عرضه شدند

تبدیل زباله‌های هسته‌ای به ماده‌ای ارزشمند و کمیاب

بازی تتریس وارد یک فایل PDF شد و حالا می‌توانید آن را روی مرورگر اجرا کنید

ویدیویی واقعی از تعمیرِ تلسکوپ هابل

جلسه هم افزائی مدیر کل بنیاد سمنان با سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در مورد مسائل و مشکلات حوزه ایثارگری

قابلیت جدید ChatGPT می‌تواند کارهای شما را یادآوری کند

نخستین قطار متروی فیبرکربنی جهان حرکت کرد

اشتباه بیل گیتس سرنوشت مایکروسافت را عوض کرد

فعالیت بدنی و سبک زندگی تاثیری متفاوت بر قند خون افراد دارد

«دید در شب» چطور کار می‌کند؟

وزیر ارتباطات: آمار کاربران استارلینک در ایران گمانه‌زنی است

گوشی تاشو نوبیا فلیپ 2 معرفی شد

آغاز پروژه انتقال یک خانه کوچک به کره ماه

صرفه‌جویی در مصرف برق به کمک راهکارهای باستانی

برخاستن بالگرد تنها با فشردن یک دکمه ممکن شد

آویشن، زنجبیل و نقره به کمک زخم‌های دیابتی می‌آیند

نشاط‌ آوری را به‌ صورت جمعی و مشارکتی ایجاد کنیم/ ورزش‌ های باستانی سلامت را تامین و تضمین می‌کند

دستیابی آمریکا به اولین سیگنال اینترنت کوانتومی بدون اختلال

موتورولا از نسل جدید موتو G و موتو G Power رونمایی کرد

ستار هاشمی: اعلام اسامی فیلترشکن‌فروش‌ها در حوزه ماموریت وزارت ارتباطات نیست

مارک زاکربرگ 5 درصد دیگر از کارمندان «متا» را اخراج می‌کند

«چت‌جی‌پی‌تی» اکنون می‌تواند کارهایتان را یادآوری کند

اولین موتور توربین هیدروژن مایع جهان با موفقیت آزمایش شد

ستار هاشمی: یکی از بزرگترین استاتید من یوتیوب بوده است

افزایش قیمت گلکسی S25 تأیید شد؟

دانشمندان یک لرزه‌نگار با شن و ماسه ساختند

خودنمایی یک جرم بسیار درخشان کنار ماه

«رصدخانه ورا روبین» اولین عکس خود را گرفت

گام مهم دانشگاه مینه‌سوتا در مقابله با آنفلوانزای پرندگان ‏

میعادگاه تداوم روحیه جهادی در جانبازان «ورزش» است

ضخامت اوپو Find N5 در یک ویدیو رسمی نشان داده شد

تصاویر تبلیغاتی جدیدی از سری گلکسی S25 افشا شد

ماه گرگ، مریخ را بلعید!

تولید قرص کلسیم نانویی برای پیشگیری از پوکی استخوان

تیک‌تاک آماده تعطیلی در آمریکا می‌شود

گوگل به‌دلیل بی‌اعتنایی به جریمه‌های قبلی، بار دیگر در روسیه جریمه شد

صف آرایی 6 سیاره منظومه شمسی در آسمان شب‌های پایانی دی‌ماه

تبدیل سلفی به استیکر؛ ویژگی بعدی واتساپ

ال‌جی هدفون مجهز به گرافن تولید کرده است

توزیع عادلانه خدمات به خانواده معظم شهدا و ایثارگران از اولویت‌های سازمان است

محدودیت جدید چین: نوجوانان در یک ماه آینده فقط می‌توانند 15 ساعت ویدیوگیم بازی کنند

تولید سوخت هواپیما از پلاستیک بازیافتی

این گوشی‌های سامسونگ به اولین آپدیت ماهانه سال 2025 مجهز شده‌اند

کشف ویژگی‌های بی‌سابقه در یک سیاه‌چاله فعال

انتقاد تندوتیز خالق اندروید از بیل گیتس و مایکروسافت

افزایش بازده واکنش شکافت آب با فتوکاتالیست اصلاح شده با رنگ

زمان عرضه گلکسی S25 Slim حوالی اردیبهشت خواهد بود