سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

اینترنت ماهواره‌ای بومی در راه است نکات خواندني

اینترنت ماهواره‌ای بومی در راه است
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - گجت نیوز / رئیس سازمان فضایی ایران، در یک نشست خبری از برنامه ریزی توسعه اینترنت ماهواره‌ای بومی منوط به همکاری یک شریک بین‌المللی خبر داد.
طبق آخرین اخبار داخلی، آخرین نشست خبری سازمان فضایی ایران در زمان ریاست سرپرست فعلی این سازمان دیروز برگزار شد و در حاشیه آن به مباحث گسترده‌ای از جمله توسعه زیرساخت، گسترش علوم و اکتشافات فضایی، توسعه کاربردها، توسعه صنعت ماهواره و صنعت پرتاب و مدارگذاری پرداخته شد. در حاشیه این جلسه، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به پیشرفت های اخیر حوزه قضایی کشور، از برنامه‌ریزی برای توسعه اینترنت ماهواره‌ای بومی خبر داد.
ارائه اینترنت ماهواره‌ای بومی با همکاری یک شریک بین‌المللی امکان پذیر است
حسن سالاریه در مورد ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای بومی در کشور گفت:

در این زمینه ما با دو مسیر مواجه هستیم. یکی مسیر استفاده از ماهواره‌های ژئو است که در ارتفاع بالا قرار می‌گیرد. مسیر دوم هم استفاده از منظومه‌های ماهواره‌ای است. هر دو در حال پیگیری‌اند. به عنوان مثال در مورد منظومه‌های ماهواره‌ای با همین قراردادی که با بخش خصوصی امضا شد و ما منظومه شهید سلیمانی را دنبال کردیم؛ باید پرتاب‌ها انجام بشوند و تثبیت شوند.
وی همچنین با اشاره به ضرورت حضور در بازارهای بین‌المللی خاطر نشان کرد که در گام‌های بعدی باید ماهواره‌ها حجیم‌تر و سنگین‌تر شوند تا پهنای باند بالاتری ارائه دهند. وی در ادامه اظهار داشت که به دلیل حجم بالای سرمایه‌گذاری در این بازار نیاز به یک شریک بین‌المللی بسیار محسوس است و استفاده از این ماهواره‌ها فقط نمی‌تواند به استفاده از یک موقعیت جغرافیایی کوچک مثل ایران محدود شود.
به گفته رئیس فعلی سازمان فضایی ایران شرکت‌هایی که در این زمینه موفق‌ هستند، در واقع به بازار بین‌المللی ورود کرده‌اند و از آن سهم دارند. بنابراین حتماً یک شریک بین‌المللی لازم است. البته حضور شریک بین‌المللی زمانی معنی‌دار است که کشورمان از نظر تکنولوژی به تثبیت فناوری رسیده باشد.
حسن سالاریه در رابطه با مدت زمان آرمانی مورد نیاز برای دستیابی به اینترنت ماهواره‌ای گفت:
این مساله یک مقدار پیچیده است. این فاصله به میزان سرمایه‌گذاری هم بستگی دارد. می‌توان گفت به لحاظ تکنولوژیکی شاید کمتر از دو سه سال فاصله داریم. برای رسیدن به پلتفرمی که بتواند در ارتقاع پایین، سرویس پهن‌باند به ما ارائه دهد، به لحاظ تکنولوژیکی فاصله ما در بازه دو تا سه سال آینده تعریف می‌شود.
برنامه پرتاب ماهواره‌ها در سال 1403
رئیس وقت سازمان فضایی کشور از چشم‌انداز پرتاب بین 6 الی 8 ماهواره در سال جاری خبر داد. او افزود نمی‌توان تعداد آنها یا شرح جزئیات برنامه‌ریزی‌ها را به دلیل زمان‌بر بودن برخی از تست‌ها یا آرمایش‌ها اعلام کرد. حتی ممکن است برخی از این ماهواره‌ها در اوایل سال بعد یعنی 1404 به مرحله پرتاب برسند.
برخی از ماهواره‌هایی که برنامه پرتاب‌شان در سال جاری برنامه‌ریزی شده است عبارت‌اند از ماهواره کوثر، ظفر 2 و طلوع 3 که به وسیله ماهواره‌بر خارجی پرتاب خواهند شد. شایان ذکر است پرتاب ماهواره کوثر از طریق کشور روسیه و با راهبری بخش خصوصی در حال پیگیری و انجام است. از نظر زمان‌بندی به پرتاب دو ماهواره نزدیک هستیم. یکی از این ماهواره‌ها، ماهواره سامان 1 و ماهواره دیگری‌ است که اسم آن ذکر نشده است.
همکاری با بخش خصوصی و استارتاپ‌ها
حسن سالاریه در مورد تعاملات انجام‌شده با بخش خصوصی و استارتاپ‌ها گفت:
تا قبل از دولت سیزدهم قراردادها و همکاری‌ها با بخش خصوصی به منظور تامین تجهیزات یا طراحی و ساخت زیرسیستم‌ها بوده است. اما اتفاق موثر که در دولت سیزدهم رخ داد انعقاد قراردادهایی با بخش خصوصی در حوزه ساخت سیستم‌ها بود؛ به عنوان مثال قرارداد خرید تصاویر ماهواره‌ای از مجموعه شرکت امید فضا که خودش شبکه‌ای از شرکت‌هاست.
طبق اظهارات وی در تمامی این قراردادهای امضاشده، آن نگاه قدیمی که صرفاً مربوط به ساخت زیرسیستم‌ها و اجزا بوده به ساخت خود سیستم ماهواره ارتقا یافته است. امروزه نسبت به سال‌های گذشته بخش‌های خصوصی به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافته‌ است. در نتیجه دولت باید با اتخاذ سیاستی مناسب، نهایت استفاده را از ظرفیت‌های موجود به منظور رشد و توسعه اکوسیستم به کار گیرد و فضا یا بستری حاصلخیز برای آن فراهم آورد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/748640/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خالق اصلی Flappy Bird هیچ ارتباطی با نسخه جدید این بازی ندارد

این روش جدید می‌تواند تعداد ماهواره‌های لازم برای پوشش اینترنت ماهواره‌ای را کاهش دهد

تشدید ارزبری موبایل و لوازم جانبی به اسم تولید ODM

وقوع ماه گرفتگی جزئی در روز چهارشنبه

بهره‌برداری 15 مرکز درمان ناباروری از تراشه‌های جداساز اسپرم

پیشتازی ایران در توسعه پیام‌رسان‌ها و قابلیت اتصال متقابل

سفر پرسرعت «پولاریس داون» از منظر ایستگاه فضایی بین‌المللی

پایان چشم انتظاری 38 ساله با شناسایی پیکر شهید البرزی

جوهرهای نانویی جایگزین جوهرهای فلزی در صنعت الکترونیک چاپی می‌شوند

مشخصات و رندرهای جدید هواوی واچ GT 5 لو رفت

اتفاق غیرمنتظره؛ مشتری اینتل پردازنده 14900K را به‌عنوان جایگزین 13900K دریافت کرد

تبلت لنوو تب پلاس با 8 اسپیکر و قیمت مقرون‌به‌صرفه رونمایی شد

بنیان‌گذار سابق راک‌ استار سازندگان بازی Immortals of Aveum را استخدام کرده است

هزینه تعویض باتری آیفون 16 پرو بیشتر از نسل قبل است

نینتندو از روش جالب خود برای بارگیری روان Tears of the Kingdom رونمایی کرد

پوستر تبلیغاتی شیائومی 14T Pro با تأیید مشخصات این گوشی فاش شد

از تحریم‌های سنگین تا ادامه درآمدزایی؛ هواوی زیر ذره‌بین

پروسه ساخت Dragon Quest 3 HD-2D Remake به پایان رسید

اپل با این محصولات همه رو غافل‌گیر کرد

دستیابی دانش‌بنیان‌ها به فناوری تولید آجر‌های نسوز

کالبدشکافی پیکسل 9 پرو فولد تعمیرپذیری بالای آن را نشان می‌دهد

امکان لمس اشیاء از هزاران کیلومترها دورتر