سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

مغز ما زمان را بیشتر شبیه شمارنده می‌بیند تا ساعت نکات خواندني

مغز ما زمان را بیشتر شبیه شمارنده می‌بیند تا ساعت
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /دانشمندان درک مغز از گذر زمان را مطالعه کرده‌اند و دریافته‌اند که مغز ما زمان را بیشتر شبیه به یک شمارنده می‌بیند تا اینکه آن را به شکل ساعت درک کند.
زمان نسبی است و همه ما با این احساس آشنا هستیم که زمان برایمان در هنگام بی‌حوصلگی طولانی می‌گذرد و زمانی که مشغول به کاری هستیم انگار زمان پرواز می‌کند.
تجزیه و تحلیل جدید از الگوهای فعالیت مغز نشان می‌دهد که مغز ما چگونه زمان را ردیابی می‌کند و برخی بینش‌های جالب از آن به دست آمده است.
مغز ما مانند رایانه نیست و زمان را بر اساس اندازه‌گیری دقیق ثانیه‌ها، دقیقه‌ها، ساعت‌ها و غیره ردیابی می‌کند. مطمئناً ما معیارهایی برای مدت زمان این دوره‌ها داریم و ممکن است گاهی اوقات حدس درستی بزنیم، اما به همان اندازه ممکن است متعجب شویم که ببینیم مثلا سه ساعت گذشته است و احساس می‌کنیم به سختی یک ساعت گذشته است.
اکنون پژوهشگران دانشگاه نوادا لاس‌وگاس(UNLV) دریافته‌اند که مغزها بر اساس تعداد رویدادها یا تجربیاتی که رخ می‌دهند، زمان را درک می‌کنند. این یعنی برای مغز ما حتی مهم نیست که یک مجموعه از رویدادها در زمان واقعی چقدر طول می‌کشند، چرا که اگر آنها را تسریع یا کند کنید، مغز ما هنوز هم احتمالاً تخمین می‌زند که همان مقدار زمان گذشته است.
جیمز هایمن نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: ما زمان را با تجربه خودمان از کارهایی که انجام می‌دهیم و اتفاقاتی که برایمان می‌افتد، تخمین می‌زنیم. وقتی بی‌حوصله هستیم و حوصله‌مان سر می‌رود، زمان بسیار کند می‌گذرد، زیرا کاری انجام نمی‌دهیم یا هیچ اتفاقی نمی‌افتد. برعکس، وقتی اتفاقات زیادی رخ می‌دهد، هر یک از آن فعالیت‌ها مغز ما را به جلو می‌برد و هرچه اقدامات و فعالیت‌های بیشتری انجام دهیم و اتفاقات بیشتری برای ما بیفتد، زمان برایمان سریع‌تر می‌گذرد.
این تیم بر روی قشر کمربندی قدامی(ACC) تمرکز کردند که ناحیه‌ای از مغز است که به نظارت بر فعالیت و ردیابی تجربیات کمک می‌کند.
آنها موش‌ها را مجبور کردند که یک کار تکراری را انجام دهند که در آن باید 200 بار به یک درخواست پاسخ دهند و در حین انجام این کار، فعالیت ACC مغز این حیوانات را زیر نظر گرفتند.
آنها به طور مشخص می‌خواستند نحوه تغییر الگوهای مغز را بین انجام یک کار در بار اول یا دویستمین بار آزمایش کنند و بررسی کنند که چگونه انجام سریع یا کندتر آنها بر فعالیت مغزشان تأثیر می‌گذارد.
پژوهشگران متوجه شدند که فعالیت مغز موش‌ها در طول هر تکرار کار کمی متفاوت از کار بعدی است و با گذشت زمان این تفاوت‌ها بسیار دورتر شدند. اساساً بار اول و دوم ممکن است مشابه باشند، اما بار پنجاهم بسیار متفاوت است و بار صدم حتی بیشتر.
به شکل جالبی، همان فعالیت کلی مغز بدون توجه به مدت زمانی که موش‌ها طول می‌کشد تا کار را به صورت کامل انجام دهند، مشاهده شد.
به عنوان مثال، پژوهشگران از سناریوی فرضی دو کارگر کارخانه که وظیفه ساخت 100 آجر را دارند، استفاده می‌کنند و می‌گویند مهم نیست که کار اولی 30 دقیقه طول بکشد و دیگری 90 دقیقه، در هر صورت الگوهای امواج مغزی آنها یکسان به نظر می‌رسد.
هایمن می‌گوید: مدت زمانی که برای تکمیل این کار صرف شد، بر الگوهای مغز تأثیری نداشت. مغز مانند یک ساعت نیست، بلکه مانند یک شمارنده عمل می‌کند. مغز ما حس خود را در مورد زمان ثبت می‌کند. معنای آن در مثال کارگران این است که آنها می‌توانند تفاوت بین ساخت آجر شماره 85 و آجر شماره 60 را تشخیص دهند، اما لزوماً برای آجر شماره 85 و آجر شماره 88 اینطور نیست.
این تیم همچنین شاهد این بود که سلول‌های مغزی مختلف چگونه وظایف را در زمان‌های مختلف انجام می‌دهند. گروه‌های کوچکی از سلول‌های مغزی قبل از اینکه آن را به گروه دیگری بسپارند با چند بار تکرار با یکدیگر همکاری می‌کنند. این توضیح می‌دهد که چرا تکرارهای نزدیک به هم به سختی قابل تشخیص هستند، اما چرا تکرارهایی که با زمان بیشتری از هم انجام شده‌اند، کاملاً متفاوت هستند.
این مطالعه نه تنها نشان می‌دهد که چگونه و چرا درک ما از زمان بسته به میزان مشغله ما تغییر می‌کند، بلکه به ما کمک می‌کند تا بهتر درک کنیم که چگونه مغز ما می‌تواند خاطرات را در یک جدول زمانی سازماندهی کند و وقایع را در زمان‌های نسبی مختلف به یاد بیاورد.
هایمن می‌گوید: این بخشی از مغز است که ما برای ردیابی چیزی مانند مکالمه در طول صرف شام استفاده می‌کنیم. اگر به جریان چنین گفتگویی فکر کنید می‌بینید که می‌توانید تقدم و تاخر مباحث را به یاد بیاورید، اما تشخیص اینکه کدام جمله پیش از جمله دیگر گفته شده است، تقریبا غیرممکن است. این در حالی است که می‌دانید که در ابتدا در مورد یک موضوع، در هنگام صرف دسر درباره موضوع دیگری و در پایان نیز درباره موضوع دیگری صحبت کرده‌اید.
این پژوهش در مجله Current Biology منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/747673/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیشتازی ایران در توسعه پیام‌رسان‌ها و قابلیت اتصال متقابل

سفر پرسرعت «پولاریس داون» از منظر ایستگاه فضایی بین‌المللی

پایان چشم انتظاری 38 ساله با شناسایی پیکر شهید البرزی

جوهرهای نانویی جایگزین جوهرهای فلزی در صنعت الکترونیک چاپی می‌شوند

مشخصات و رندرهای جدید هواوی واچ GT 5 لو رفت

اتفاق غیرمنتظره؛ مشتری اینتل پردازنده 14900K را به‌عنوان جایگزین 13900K دریافت کرد

تبلت لنوو تب پلاس با 8 اسپیکر و قیمت مقرون‌به‌صرفه رونمایی شد

بنیان‌گذار سابق راک‌ استار سازندگان بازی Immortals of Aveum را استخدام کرده است

هزینه تعویض باتری آیفون 16 پرو بیشتر از نسل قبل است

نینتندو از روش جالب خود برای بارگیری روان Tears of the Kingdom رونمایی کرد

پوستر تبلیغاتی شیائومی 14T Pro با تأیید مشخصات این گوشی فاش شد

از تحریم‌های سنگین تا ادامه درآمدزایی؛ هواوی زیر ذره‌بین

پروسه ساخت Dragon Quest 3 HD-2D Remake به پایان رسید

اپل با این محصولات همه رو غافل‌گیر کرد

دستیابی دانش‌بنیان‌ها به فناوری تولید آجر‌های نسوز

کالبدشکافی پیکسل 9 پرو فولد تعمیرپذیری بالای آن را نشان می‌دهد

امکان لمس اشیاء از هزاران کیلومترها دورتر

فضانوردان در یک قدمی ساخت قطعات مورد نیاز در فضا

این گوشی از آیفون و گلکسی بهتره!

تاریخ عرضه دایمنسیتی 9400 مدیاتک فاش شد؛ این تراشه به‌زودی از راه می‌رسد

دانشمندان راهی را برای شفاف کردن پوست انسان پیدا کردند

دیدار مدیرکل بنیاد کرمانشاه با جانباز معزز 70 درصد کرمانشاهی