سیاست و بازاریابی
فیبرنوری تامین‌کننده نیازهای ارتباطی شهر هوشمند
چهارشنبه 9 آبان 1403 - 09:20:46
سیاست و بازاریابی - ایسنا / ارتباطات در یک شهر هوشمند، مولفه اساسی و بنیادینی بشمار می‌رود و فیبرنوری مخابرات به تاکید مدیرعامل شرکت مخابرات ایران تامین‌کننده نیازهای ارتباطی شهر هوشمند است.
این روزها نام شهرهای هوشمند بسیار به گوش می‌رسد و دولت‌های مختلف درصدد تبدیل و ارتقای شهرهای خود به شهر هوشمند هستند تا علاوه بر تسریع کار و فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی، به ارتقای زیرساخت‌های شهری و ارتقای سطح کیفی خدمات خود و بهبود زندگی مردم نیز بپردازند.
از سوی دیگر، اینترنت اشیاء و شهرهای هوشمند دو واژه بهم وابسته‌اند چراکه امروزه شرکت‌های فعال در زمینه علم و تکنولوژی با همکاری اپراتورهای مخابراتی می‌خواهند رویای شهر هوشمندی را که تمامی دستگاه‌های الکترونیکی آن به اینترنت مجهزند و کارها را با سرعت بسیار بیشتری محقق کنند.

براساس تحقیقاتی که طی سال‌های گذشته انجام شده شهروندانی که در شهرهای هوشمند زندگی می‌کنند، در وقت و زمان خود 125 ساعت در سال صرفه جویی می‌کنند که این رقم در طول عمر متوسط انسان عددی قابل توجه و چشمگیری است. در واقع به این معناست که به انجام کارهای اداری و بانکی حضوری و ماندن در صف‌های طولانی انتظار ندارند بنابراین سالانه حجم زیادی از زمان خود را بهتر و بهینه‌تر استفاده می‌کنند.
کاهش قابل توجه در زمان انجام کار و پروسه‌های اداری، کاهش احتمال پارتی بازی افراد در انجام کارهای اداری و قانونی، افزایش شفاف‌سازی کارمندان و مدیران فعال در ادارات و نهادهای دولتی مختلف، افزایش اعتمادسازی میان سهامداران در شرکت‌های مختلف، تسهیل ارتباط میان شهروندان و دولت و ایجاد یک پل ارتباطی میان طرفین، افزایش نزدیکی و عطوفت میان دولت و مردم و کاهش قابل توجه در هزینه‌های عملیاتی برخی از مهم ترین مزیت های شهر هوشمند است.
اما یکی از بزرگترین چالش‌های شهرهای هوشمند را بدون شک می‌توان مساله امنیت سایبری دانست که به هکرها و مجرمان سایبری این امکان را می‌دهد تا به دستگاه‌های الکترونیکی متصل به اینترنت و زیرساخت‌های شهری هوشمند نفوذ و دسترسی پیدا کنند و اطلاعات موردنیاز خود را تغییر دهند.
در همین رابطه اخیرا مجید سلطانی- مدیرعامل شرکت مخابرات ایران- گفت: ارتباطات در یک شهر هوشمند، مولفه اساسی و بنیادینی بشمار می‌رود و فیبرنوری شرکت مخابرات تامین کننده نیازهای ارتباطی شهر هوشمند است.
اتصال 95 درصد کسب و کارها به فیبرنوری مخابرات را نشان از موفقیت طرح‌های تحولی مخابرات دانست که روزبه‌روز در حال گسترش است.وی افزود: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و گسترش تعاملات با سایر نهادها و شرکت‌های فعال در حوزه شهری به‌منظور تقویت ارتباطات مورد نیاز شهرهای هوشمند، از جمله اهدافی است که مخابرات استان تهران به نمایندگی از مجموعه مخابرات کشور در این نمایشگاه حضور چشم‌گیری یافته است.
سلطانی با اشاره به ایجاد دبیرخانه انقلاب صنعتی چهارم در مخابرات استان البرز، طرح‌های بزرگی نظیر نهضت جهادی فیبرنوری مخابرات و طرح طوبی را متحول کننده شبکه ارتباطی مخابرات کشور دانست و تشریح کرد: عملیاتی شدن طرح های تحول بنیادی در مخابرات، منجر به تحول در سایر حوزه ها می شود و ارایه طرح‌هایی نظیر طوبی به نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی انجام شده، که در صورت تصویب تامین بودجه مورد نیاز اولیه، سایر هزینه‌ها توسط شرکت مخابرات تا حصول نتیجه تامین می‌شود.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایرات با بیان اینکه شبکه پایدار و امن بزرگترین اپراتور مخابراتی منطقه در رویدادهایی نظیر انتخابات سربلند از میدان بیرون آمده است، خاطرنشان کرد: تقدیر وزیر محترم کشور از شرکت مخابرات ایران که تا اقصی نقاط کشور در انتخابات الکترونیک بستر امن و پایداری را فراهم کرد، گواه مجاهدت‌ها و تلاش‌های زحمتکش‌ترین نیروهای انسانی متعهد و متخصص در خانواده بزرگ مخابرات ایران است، که در آینده‌ای نزدیک کارهای بزرگتری را به انجام می‌رسانند.
وی وظیفه شرکت مخابرات را ارایه سرویس‌های پایدار، مطمئن و با سرعت و کیفیت به مردم و سازمان‌ها عنوان کرد و گفت: با کار جهادی مدیران و کارکنان بر مشکلات فائق خواهیم آمد و با همین تلاش جهادی بود که در دو سال گذشته به 97 درصد میانگین برنامه‌های پیش‌بینی شده در حوزه طرح نجما نایل آمده‌ایم.
سلطانی اتصال 95 درصد کسب و کارها به فیبرنوری مخابرات را نشان از موفقیت طرح‌های تحولی مخابرات دانست که روزبه‌روز در حال گسترش است.
مهم‌ترین دلیل هوشمندسازی شهرها چیست؟
اما از لزوم هوشمندسازی شهرها می‌توان به توسعه پایدار دولت کشورهای مختلف جهان اشاره کرد که مستلزم توسعه و پیشرفت شهرها و زیرساخت‌های شهری آن کشور است. این مساله به وضوح نشان می دهد در جهانی که کشورهای بزرگ و توسعه یافته آن درصدد گسترش زیربناهای لازم برای شهرهای هوشمند و ارائه خدمات آن هستند، هر کشوری که بخواهد از قافله تکنولوژی سایر کشورها جای نماند، مجبور خواهد بود همگام با آنها در راستای هوشمندسازی شهرها حرکت کند.
همچنین مهم‌ترین شاخص‌هایی که در هوشمندسازی شهرهای جهان موثر است، ساختمان هوشمند، جمع‌آوری هوشمند زباله، حفظ محیط زیست، دیجیتالی شدن تمامی امور دولت و کارهای اداری، دسترسی کامل، راحت و همگانی به اینترنت 4G LTE، فراوانی دسترسی به هات اسپات اینترنت وای فای، استفاده همه گیر از گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های الکترونیکی، استانداردهای زندگی، چگونگی توسعه فرآیند هوشمند شدن شهرها، سرویس به اشتراک‌گذاری خودرو و تاکسی آنلاین، هوشمند کردن سیستم ترافیک، برنامه‌ریزی شهری، آموزش، مشارکت شهروندان، اکوسیستم اقتصادی، پارکینگ هوشمند، انرژی پاک، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی برقی و الکتریکی، سرعت بالای اینترنت و حمل و نقل عمومی هوشمند هستند.
کارشناسان و تحلیل‌گران بر این باورند تا زمانی که این میزان از مردم و شهروندان به مزایای شهرهای هوشمند واقف نباشند، دولت‌ها و سازمان‌های مرتبط هرگز قادر نخواهند بود آنها را در راستای هوشمندسازی شهر تشویق و ترغیب کنند. پس در اینجا باید گفت که تمامی نهادهای مسئول در جامعه موظف خواهند بود که در راستای آگاه‌سازی مردم و شهروندان برای توسعه شهرهای هوشمند و لزوم بکارگیری اینترنت اشیاء در زیرساخت‌های شهری تلاش کنند.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/759355/فیبرنوری-تامین‌کننده-نیازهای-ارتباطی-شهر-هوشمند
بستن   چاپ