سیاست و بازاریابی
خوراک‌دهی آبزیان با پرنده‌ها و شناورهای هدایت از راه دور ایران‌ساخت
سه شنبه 8 آبان 1403 - 19:03:26
سیاست و بازاریابی - ایسنا /یک شرکت دانش‌بنیان با تولید انواع پهپاد، شهپاد و خهپاد مورد استفاده در بخش کشاورزی ضمن ارتقاء کیفیت و کاهش هزینه‌های حوزه‌های مختلف کشاورزی، دامپروری و آبزی‌پروری زمینه اشتغال و کارآفرینی در مناطق کم برخوردار کشور را فراهم کرده است.
هادی شریفیان، مدیرعامل این شرکت خلاق ابتدا در خصوص محصولات و حوزه فعالیت این شرکت، گفت: ما در مجموعه خود محصولاتی مرتبط با صنعت کشاورزی هوشمند تولید می‌کنیم. محصولات اصلی ما پهپاد، شهپاد و خهپاد نام دارند.
وی ادامه داد: پهپاد (پرنده هدایت پذیر از راه دور) در ارتباط با حوزه هوایی است و برای سمپاشی، بذرپاشی، محلول‌پاشی، جنگل‌کاری، بیابان‌زدایی و توسعه مرتع مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنین این محصول کاربردهای بسیار متنوعی در زمینه آبخیزداری، آبزی‌پروری و آبخوان‌داری دارد. شهپاد (شناور هدایت از راه دور) برای خوراک‌دهی آبزیان بسیار کاربردی است و حدود 50 درصد هزینه‌های آبزی‌پروری را کاهش می‌دهد و خهپاد مربوط به خودروهای هدایت از راه دور است که با استفاده از فناوری رباتیک و هوش مصنوعی می‌توانند سبب افزایش بهره‌وری باغداران و کشاورزان شوند. به عنوان مثال در کشت و صنعت خرم‌دره وابسته به بنیاد مستضعفان سال 1401، پروژه‌ گرده‌افشانی درختان گردو را با پهپاد اجرا کردیم.
وی خاطرنشان کرد: ما برای مردم در مناطق کمتربرخوردار مانند سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، کرمان و هرمزگان، اشتغال ایجاد کرده‌ایم. به عنوان نمونه، هر پهپاد کشاورزی سه شغل مستقیم و چند شغل غیرمستقیم ایجاد می‌کند که می‌توانند به عنوان خلبان، کمک خلبان، گیاه‌پزشک، ناظر فنی و ناظر عملیات مشغول به کار شوند. طرحی را در سال 1398_1399 با کمیته امداد اجرا کرده‌ایم تا مددجویانی که 300 تا 400 هزار تومان مستمری می‌گرفتند، با برگزاری دوره‌های آموزشی ما توانمند شوند و اکنون تبدیل به افراد کارآفرینی شده‌اند که در ماه 50 تا 60 میلیون تومان درآمد دارند.
وی افزود: در حوزه بازارهای صادراتی و خارجی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شعبه‌ای در ازبکستان تاسیس کرده‌ایم. همچنین وارد بازار کشورهای اروگوئه، تایلند، عمان، عراق و کنیا نیز شده‌ایم. هدف ما این است که علاوه بر صادرات محصولات فناورانه، صادرات مستشاران فنی را نیز داشته باشیم.
شریفیان در خصوص بزرگترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: طرح اشتغالزایی دانش‌بنیان را برای اولین بار در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم که کماکان ادامه‌دار است و کمیته امداد برای این کار ورود کرد و وام‌هایی را برای اشتغال‌زایی دانش‌بنیان پرداخت کرد. از دیگر دستاوردهای ما این است که توانسته‌ایم پهپاد کشاورزی چینی را از سال 1396 تاکنون تا حدود 80 درصد بومی‌سازی کنیم که در مدت زمان 6 سال عدد قابل قبولی است. همچنین در این مجموعه 50 نفر از نخبگان کشور را داریم و سبب جلوگیری از خروج مغزها شده‌ایم.
شریفیان در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار اظهار کرد: ما به دو صورت اشتغالزایی انجام می‌دهیم؛ یکی به صورت مستقیم که با ایجاد زیرساخت و نیروهایی را با عنوان پرسنل جذب می‌کنیم. به عنوان مثال در سیستان و بلوچستان 14 پرسنل رسمی داریم. دوم برای افرادی که در مناطق کمتربرخوردار هستند، دوره‌های آموزشی برگزار می‌کنیم و با آموزش با فناوری آشنا و توانمند می‌شوند و سپس آنها را به نهادهای حمایتگر مانند کمیته امداد، بنیاد برکت و مرکز مکانیزاسیون کشاورزی معرفی می‌کنم و جوان جویای کار در روستا با استفاده از آموزش و حمایت‌ها پهپاد خریداری می‌کند و در روستای خود شروع به فعالیت می‌کند. کم کم از یک فرد و دستگاه به کسب و کار تبدیل می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: ما علاوه بر آبادانی مناطق کمتربرخوردار سبب مهاجرت معکوس نخبگان شده‌ایم. نوع کار کشاورزی در روستاها انجام می‌شود و نخبگان فارغ‌التحصیل از شهرهای بزرگ باید به روستاها بروند تا بتوانند از پهپاد و ربات خود استفاده کنند. همچنین به دنبال آن هستیم که سهم کشاورزی در حوزه تولید داخلی را افزایش دهیم. با توجه به اینکه ایران کشوری چهارفصل است، می‌توانیم بسیار بهتر عمل کنیم. 
وی در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه، گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم 75 نفر مشغول به کار هستند و غیرمستقیم هزار نفر در 22 استان کشور با ما همکاری می‌کنند.
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در خصوص نیازمندی‌های این مجموعه، افزود: برای گسترش مجموعه، توسعه فناوری و صادرات پهپادها نیاز به حمایت مالی و تسهیلات ویژه داریم. 

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/759325/خوراک‌دهی-آبزیان-با-پرنده‌ها-و-شناورهای-هدایت-از-راه-دور-ایران‌ساخت
بستن   چاپ