مایکروسافت با هک لیزری آثار موسیقی روی شیشه، آنها را برای هزارههای بعدی حفظ میکند
يکشنبه 29 خرداد 1401 - 00:24:21
زومیت
|
|
سیاست و بازاریابی - مایکروسافت با ذخیرهی موسیقی روی ویفرهای کوارتز میتواند آنها را تا «هزاران سال» حفظ و در «گنجینهی جهانی موسیقی» نگهداری کند.
همه میدانند که اگر روزی آخرالزمان فرارسد، باید اقلام خاصی را برای نسلهای آینده ایمن نگه داریم. پیشتر مجموعهای از گونههای گیاهی در «خزانهی جهانی بذر» (نام مستعار: گاوصندوق آخرالزمان) جمعآوری شده است و هماکنون در آن 1,145,693 نسخهی پشتیبان از انواع دانههای جهان نگهداری میشود. بهزودی، مجموعهی جدیدی به نام «گنجینهی جهانی موسیقی» اضافه خواهد شد که سعی میکند بهترین موسیقیهای جهان را در خود داشته باشد. براساس گزارش extremetech ، بهمنظور انجام چنین کاری، سازمان مسئول این کار با مایکروسافت همکاری کرده است. آنها باهم در حال انجام آزمایشهایی برای دستیابی به شیوهای برای ذخیرهسازی آرشیو طولانیمدت هستند. گفته میشود «پروژهی سیلیکا» (Project Silica) مایکروسافت استفاده میشود تا محققان متوجه شوند آیا میتوان از آن برای ذخیرهسازی موسیقی استفاده کرد یا خیر. در پروژهی مذکور، از از ویفرهای کوارتز بهعنوان حافظهی ذخیرهسازی استفاده میشود. در بیانیهی مطبوعاتی این گروه، گفته میشود همچنان نوار کاست برای آرشیو اطلاعات صوتی گزینهی مناسبی تلقی میشود؛ اما سیلیکا انعطافپذیرتر است و میتواند تقریباً هر نوع آسیب طبیعی را تحمل کند. همچنین، کوهی در نروژ که گاوصندوق آخرالزمان در آن نگهداری میشود، یکی از مکانهای امن روی زمین است. مقالهی مرتبط: وصله امنیتی مایکروسافت برای رفع آسیبپذیری خطرناک Follina در ویندوز منتشر شد هر ویفر کوارتز بهاندازهی یک زیر لیوانی نوشیدنی 75 در 75 میلیمتری و با ضخامت 2 میلیمتر خواهد بود. هر صفحه میتواند 100 گیگابایت داده را ذخیره کند. دادهها ازطریق لیزری به ویفرها اضافه میشوند که «شبکهها و تغییر شکلهای نانومقیاس سهبعدی» ایجاد میکند. بهمنظور بازیابی دادهها، از نور پلاریزه برای تابش به شیشه استفاده میشود و پسازآن الگوریتم یادگیری ماشینی خاصی دادهها را رمزگشایی میکند. براساس ادعای محققان، نتیجهی حاصل از پروژهی سیلیکا میتواند دادهها را «هزاران سال» حفظ کند. اکنون چندین سال است که محققان مشغول کار روی پروژهی سیلیکا هستند. در سال 2019، مایکروسافت موفق شد فیلم اصلی «سوپرمن» را با این روش انکود و سپس دیکود کند. گفته میشود اولین مجموعهای که به گاوصندوق اضافه میشود، شامل موسیقیهایی از سراسر جهان خواهد بود؛ ازجمله آثار هنرمند بریتانیایی Beatie Wolfe، آهنگهایی از Polar Music Prize سوئد، کتابخانهی الکساندر ترنبول از نیوزلند و کتابخانهی بینالمللی موسیقی آفریقا. اگرچه این مجموعهی عظیمی بهنظر نمیرسد، محققان پیشبینی میکنند درنهایت دهها پتابایت در سال به خزانهی جهانی موسیقی اضافه خواهد شد.
http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/239682/مایکروسافت-با-هک-لیزری-آثار-موسیقی-روی-شیشه،-آنها-را-برای-هزارههای-بعدی-حفظ-میکند
|