سیاست و بازاریابی
اولین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده
چهارشنبه 5 آبان 1400 - 23:02:17
سیاست و بازاریابی - اولین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم، با هدف بررسی اولویت‌ها و مسائل بانوان در این حوزه در معاونت زنان و خانواده، برگزار شد.

اولین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم، با هدف بررسی اولویت‌ها و مسائل بانوان در این حوزه در معاونت زنان و خانواده، برگزار شد. معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ اولین نشست هم اندیشی دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده در دولت سیزدهم را با هدف بررسی اولویت ها و مشکلات مربوط به زن و خانواده با حضور اندیشمندان و صاحبنظران این حوزه، به صورت حضوری و مجازی در روز سه شنبه 4 آبان، برگزار کرد. 
این نشست با توجه به اهمیت موضوع زنان، خانواده، مسائل اجتماعی و حقوقی مرتبط با این قشر و با تاکید بر عملیاتی شدن طرح و برنامه های ستاد ملی زن و خانواده به صورت دوره ای و منظم برگزار می شود.
خانم دکتر خزعلی در ابتدای نشست ضمن تاکید بر همکاری با ستاد ملی زن و خانواده و برگزاری منظم این جلسات، عنوان کرد: درحال برنامه ریزی‌هایی برای بهبود و ارتقاء جایگاه معاونت زنان و خانواده هستیم. همچنین در تلاش هستیم تا بتوانیم زن و خانواده تراز انقلاب اسلامی را در سطح ملی و بین المللی معرفی کنیم.
وی ادامه داد: یکی از تاکیدات رئیس جمهور در این مدت، توجه به مسائل زن و خانواده، تدوین قوانین و لوایحی بود که بتواند این جایگاه را ارتقاء و آسیب های این حوزه را کم و تا حد امکان از آن جلوگیری کند. همچنین ایشان بر مسئله‌ تلاش برای ازدواج جوانان، پیشگیری از طلاق و کنترل آسیب های ناشی از آن، تاکید نمود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور اظهار کرد: این معاونت تدوین و عملیاتی کردن برنامه هایی در دو حوزه توانمندسازی و کارآفرینی، خصوصاً برای زنان سرپرست خانوار را در اولویت قرار داده است. علاوه بر این برنامه‌هایی نیز برای اقشار محروم و کسانی که تمایل دارند به شیوه عزت مندانه ای زندگی خود را اداره کنند، تدارک دیده خواهد شد.
وی افزود: اما برنامه دوم و مهمی که معاونت زنان و خانواده در دستور کار قرار می‌دهد، جلوگیری از آسیب های اجتماعی از جمله؛ طلاق، اعتیاد و بسیاری از مواردی که ریشه در مسائل اقتصادی دارند؛ است.
خانم دکتر خزعلی گفت: امیدوار هستیم با برگزاری این نشست ها در مرحله اول در تدوین قوانین حوزه زن و خانواده که از ارکان مهم و زیربنایی است، قدم مثبث برداشته شود. همچنین با همکاری و همفکری، ارائه ایده و نظرات صاحبنطران و فعالان این حوزه، بتوانیم راهکار موثری را دریابیم.
وی اذعان کرد: در این جلسه به بحث زنان ورود خواهیم کرد، چراکه مسائل زنان به صورت مستقل نیز باید دیده شود و مشکلات آنان مرتفع گردد و در قدم بعد به بحث خانواده که محور اصلی و تاثیر گذار آن زن است، نیز به طور جدی ورود خواهیم کرد.
خانم دکتر خزعلی ادامه داد: بحث آسیب های اجتماعی نیز بسیار مهم است. پس تلاش می‌کنیم هر چند هفته یکبار جلساتی با صاحبنطران و اندیشمندان، با دیدگاه ها، گروهها و جناح های مختلف داشته باشیم تا پیشنهادات خود را در ارائه راهکار مناسب در آسیبها ارائه نمایند.
وی اذعان کرد: اکنون به صورت جدی به بحث زنان وارد شدیم، چراکه مسائل زنان باید دیده شود و مشکلات آنان نیز مرتفع گردد و در قدم بعد به بحث خانواده که محور اصلی و موثر برای زنان است، به طور جدی ورود خواهیم کرد.
خانم دکتر خزعلی ادامه داد: بحث آسیب های اجتماعی نیز بسیار مهم است. پس تلاش می‌کنیم هر چند هفته یکبار جلساتی با صاحبنطران و اندیشمندان، با دیدگاه ها، گروهها و جناح های مختلف داشته باشیم تا پیشنهادات خود به روند ارائه راهکار در زمینه فرهنگی و علمی کمک کنند.
حاضرین در این جلسه نیز به نکات زیر اشاره نمودند.
سرکار خانم دکتر نوابی نژاد با طرح اهمیت بحث فرهنگ، اخلاق و معنویت، به این نکته اشاره داشتند که اگر این موارد حل شود بسیاری از نابسامانی‌ها و آسیب‌ها را می‌توان در کشور جبران کرد.
سرکار خانم دکتر طبیب‌زاده، دغدغه‌مندی خودشان را در حوزه زنان‌ سرپرست خانوار و خانواده های تک والد به عنوان موضوعات اصلی به ویژه با تمرکز بر سلامت و معیشت زنان سرپرست خانوار طرح کردند.
حجت الاسلام زیبایی‌نژاد صحبت هایی با مقدمه ای در حوزه مرزبندی بین کنشگری اجتماعی، بحث دولت و شبکه نخبگانی ارایه دادند و معتقد بودند که شاید شبکه نخبگانی عالمانه‌ترین اولویت های حوزه زنان را با پرهیز از یک افق کوتاه مدت و با دوراندیشی بتوانند ترسیم کنند.
سرکار خانم دکتر فرهمندپور بخش اعظمی از فرمایشاتشان را ناظر بر تعیین تکلیف بحث عدالت جنسیتی و شاخص های ناظر به آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی طرح کردند.
خانم علاسوند بحث جمعیت، لزوم پرداخت به خانواده و گرانباری تحمیل شده به حوزه خانواده را مدنظر قرار دادند و به نگرش های نسل نو در حوزه خانواده و بحث تربیتی توجه داشتند و اینکه شاید دغدغه های ما در چندین سال بعد خیلی متفاوت از دغدغه های امروز ما باشد و ما باید به آن توجه کنیم.
آقای دکتر بدره بحث فقر زنانه، مسئله مندی بحث های زنانه در همه حوزه ها، حتی جوامع عشایر و روستایی را مدنظر قرار دادند. به علاوه به این اشاره داشتند که می‌توان فراتحلیلی از قوانین 70 یا 80 ساله داشت و یک گفتمان رسمی حاکمیت در حوزه زنان و خانواده را به گفتگویی فراگیر در حوزه مسائل زن و خانواده تسری دهیم.
خانم دکتر توسلی بحث تجرد قطعی، شکاف های جنسیتی در حوزه مشارکت اقتصادی و سیاسی، توجه به پشتوانه علمی و نیاز سنجی در احصا اولویت های اصلی را در یک مطالعه تطبیقی طرح کردند.
خانم دکتر حسینی نسبت به قدر دانستن زمان اشاره داشتند و فرمودند که پژوهشی در حوزه قوانین و مقررات در شورای فرهنگی اجتماعی زنان انجام داده شده است. به علاوه سه اصل تحکیم خانواده، ازدواج و جمعیت را به عنوان سه حوزه نیازمند اجرا و عملیات به عنوان اولویت مطرح کردند.
خانم دکتر حاجی‌علی با دغدغه مندی در حوزه اجرایی و تکالیف ستاد ملی زن و خانواده توجه داشتند که باید اولویت بندی هایی که در اینجا انتخاب می‌شود متناسب با جایگاه این ستاد باشد.
خانم دکتر اردبیلی بحث فهم بین الاذهانی را طرح کردند و اینکه باید به ساختارهای مردمی و سازمان های مردم نهاد توجه و به کنشگری در حوزه زنان برای حل مسئله توجه شود.
خانم دکتر قروی دغدغه ویژه خود را بحث رشته مطالعات زنان و خانواده اختصاص دادند و بحث نظارت جدی به محتوای آموزشی حوزه مطالعات زنان و خانواده و لزوم هدفمندی پژوهش‌های حوزه زن و خانواده را طرح کردند تا این ها بتوانند بازوی مشورتی ستاد قرار بگیرند.
اقای دکتر روشن اشاره داشتند به طرح هایی که در مجلس پیگیری میشود و توجه ویژه ای که باید به این بحث داشت که هر قانونی که در مجلس تصویب میشود ممکن است نتیج له و علیه حقوق زنان در آن مستتر باشد. به علاوه تشکیلاتی در حوزه رصد زنان و خانواده را پیشنهاد دادند.

سیاست و بازاریابی



http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/219349/اولین-نشست-هم-اندیشی-دبیرخانه-ستاد-ملی-زن-و-خانواده
بستن   چاپ