سیاست و بازاریابی
معدن و مساله دریافت مجوز محیط زیستی
يکشنبه 11 آبان 1399 - 14:41:37
سیاست و بازاریابی - فعالیت در بخش معدن نیازمند یک مجوز اساسی و اصلی به نام ماده 11 هوای پاک سازمان حفاظت محیط زیست است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، ماده 11 هوای پاک می‌گوید بر این اساس، هرگونه احداث ، توسعه، تغییر خط تولید و تغییر محل واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مستلزم رعایت مقررات ابلاغی از سوی سازمان می باشد. سازمان موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه به استعلام های درخواست جواز تأسیس و بهره برداری را پاسخ دهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در خصوص معادنی که باید از این سازمان مجوز دریافت کنند، بیان کرد: پس از تصویب قانون هوای پاک در سال 1396، واحدها موظند از سازمان محیط زیست استعلام بگیرند.
شهرام احمدی افزود: این ماده به طور دقیق به فعالیت‌های معدنی اشاره کرده است که باید برای احداث، بهره‌برداری و توسعه مجوز داشته باشند، در واقع از لحاظ محل استقرار تمامی مراکز صنعتی و معدنی ، نحوه فعالیت آن‌ها، استفاده از معادن و بهره‌وری انرژی،ورود نکردن پسماندها و آلاینده به محیط زیست نیاز به کسب مجوز است.
به گفتۀ وی، فواصل زیست محیطی، نزدیکی با مراکز حساس زیست محیطی، محدوده شهرها، مراکز مسکونی، مراکز آموزشی، گونه‌های حساس زیست محیطی، منابع آب، آبراهه‌ها، چشمه‌ها بررسی می‌شوند و در صورت دارا بودن شرایط و مطابقت با قانون، مجوز صادر می‌شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه بعد از صدور مجوز، نظارت بر معادن صورت می‌گیرد، عنوان کرد: شرایطی برای فعالیت معادن در نظر گرفته شده است، برخی از آن‌ها عبارتند از، جلوگیری از تخریب محیط زیست، جلوگیری از فعالیت‌هایی که آلودگی‌های زیست محیطی داشته باشند (به خصوص آلودگی هوا و آلودگی صوتی)، جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی و جانوری، جلوگیری از آسیب به حیات وحش، محدودیت ایجاد راه‌ها در منابع ملی و در نهایت بازگرداندن محل به وضعیت قبلی خود بعد از اتمام فعالیت است.
احمدی بیان کرد: دستگاه‌های مختلف بر آلودگی معادن نظارت می‌کنند، سازمان صنعت، معدن و تجارت به عنوان نهادی که مجوز اصلی را می‌دهد، نظارتی بر معادن دارد تا از ایجاد برخی آلودگی ها جلوگیری شود.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در این زمینه نظارت بالا دستی دارد، در صورتی که معادن بندهای مجوز صادر شده را رعایت نکنند، برخورد قانونی صورت می‌گیرد.
به گفتۀ وی، علاوه بر نظارت دستگاه‌های متولی، سازمان حفاظت از محیط زیست در راستای پایش معادن، پایش فصلی، پایش ماهانه و پایش دوره‌ای نظارت می‌کند.
احمدی بیان کرد: در صورتی که معدنی مواردی را رعایت نکند، اخطار داده می‌شود و در صورت رفع نکردن مشکل برخورد قضایی و قانونی صورت می‌گیرد.
مجوز محیط زیست تا زمانی که آلودگی ایجاد نشود اعتبار دارد
وی در ادامه گفت: اعطای مجوز از سمت سازمان حفاظت محیط زیست به این معنی نیست که معادن به طور مطلق آلودگی ایجاد نکنند، همچنین مجوز تا زمانی اعتبار دارد که منجر به ایجاد آلودگی نشود و در صورت ایجاد آلودگی یا تخریب، این سازمان ورود پیدا می‌کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری، فعالیت در چارچوب مجوزها و توصیه نامه‌های صادره از این سازمان، جلوگیری از ایجاد جاده‌های بیش از حد برای دسترسی به معادن، جمع‌آوری ضایعات حاصل از فعالیت‌های معدنی، جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی و آسیب رساندن به تنوع جانوری، رعایت الزامات زیست محیطی، انجام اقدامات ایمنی را جهت جلوگیری از آسیب به محیط زیست انسانی و طبیعی پیشنهاد داد.
وی چالش‌های موجود را پخش ضایعات سنگ‌های دورریز و پسماندهای صنعتی، عدم رعایت حریم آبراه‌ها و ایجاد بیش از حد جاده در محیط عنوان کرد.

http://www.PoliticalMarketing.ir/fa/News/163027/معدن-و-مساله-دریافت-مجوز-محیط-زیستی
بستن   چاپ