سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

موفقیت متخصصان کشور در تجاری سازی فناوری تولید بذر‌های مقاوم نکات خواندني

موفقیت متخصصان کشور در تجاری سازی فناوری تولید بذر‌های مقاوم
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - صدا و سیما /متخصصان یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور توانستند، فناوری تولید بذر هیبریدی را با ویژگی‌های یکنواختی محصول، مقاومت زیاد در مقابل آفت‌ها و بیماری‌ها را به مرحله تجاری‌سازی برسانند.
یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و تلاش‌های متخصصان و اساتید دانشگاهی توانسته است برای نخستین بار در کشور، فناوری تولید بذر هیبریدی با ویژگی‌هایی، چون یکنواختی محصول، مقاومت زیاد و مقاومت در مقابل آفت‌ها و بیماری‌ها را به مرحله تجاری‌سازی برساند. 
امروزه کشاورزی صنعتی و پیشرفته در کنار پیشرفته‌تر شدن دیگر صنایع، از اهداف مهم و اساسی کشور‌های در حال توسعه به شمار می‌آید که علاوه بر تولید بیشتر و بهینه‌تر شدن محصولات غذایی، میزان سودهی اقتصادی را هم مورد توجه قرار داده است.

در همین زمینه یک شرکت دانش‌بنیان با بنیانگذارانی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشکدگان ابوریحان و با جذب سرمایه 23 میلیارد ریالی و تولید لاین‌های بذر‌های نسل 8 و 9 طالبی و گوجه فرنگی، موفق به تولید بذر هیبرید طالبی و گوجه فرنگی شده است که برای نخستین بار در کشور آن را به مرحله تجاری‌سازی هم رسانده‌اند.
داریوش تفریحی مدیر عامل این شرکت درباره چگونگی تاسیس این شرکت عنوان کرد: این شرکت حاصل فعالیت 15 تا 20 ساله اساتید دانشگاهی است که از سال 1399 این طرح‌های پژوهشی با تاسیس شرکت ژینو دانه دانش آریا در زمینه اصلاح و تولید بذر‌های هیبریدی سبزی و صیفی‌جات به کار گرفته شد. 
به گفته وی، بنا بر کمبود‌هایی که در زمینه اصلاح بذر‌های کشاورزی وجود داشته یکسری لاین‌های خالص گوجه فرنگی و طالبی را تولید کرده که حاصل این لاین‌ها، بذر‌های هیبرید تجاری است که برای نخستین‌بار در کشور تولید شده است. در حال حاضر این ارقام هیبریدی وارد بازار شده و با استقبال خوبی از سمت کشاورزان در نقاط مختلف کشور مواجه شده است. 
تفریحی با تشریح روند تولید این بذر‌ها و اهمیت آنها در چرخه تولیدات محصولات کشاورزی خاطر نشان کرد: بذر‌های هیبریدی حاصل دو والد با ویژگی‌های خیلی خوب است که فرزندشان به عنوان بذر هیبریدی شناخته می‌شود و دارای قدرت بیشتری از والدینشان هستند که به اصطلاح به آنان بذر‌های هیبرید گفته می‌شود. 
وی افزود: بذر‌های هیبریدی نسبت به بذر‌های معمولی مقاومت بیشتری به آفات و بیماری‌ها دارند که باعث می‌شود کشاورز، سم، کود و میزان آب کمتری استفاده کند و در نتیجه کارایی بیشتری برای کشاورز به همراه داشته باشد. 
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اعلام اینکه اعمال تحریم‌ها از سمت برخی کشور‌ها باعث شده که همه شرکت‌ها نتوانند این نهاده مهم را به کشور صادر کنند، درباره اهمیت تولید بذر‌های هیبریدی در داخل کشور تصریح کرد: ممکن است با تحریم برخی از کشور‌ها در دوره‌های مختلف، کشاورزان در تولید محصولات استراتژیک، عملکرد و کارایی کافی را نداشته باشند؛ بنابراین اصلی‌ترین نهاده کشاورزی بذر‌های درجه یک و هیبریدی است که در صورت عدم بهره‌وری از آنها، کشاورز در همان مراحل ابتدایی با مشکل مواجه خواهد شد. به همین دلیل این موضوع باید در اولویت‌های اول کشور قرار گیرد.
تفریحی درباره تاثیرات تولید بذر‌های هیبریدی در کشور و کاهش هزینه‌های کشاورزان عنوان کرد: این فرآیند تولید بنا بر شرایط آب و هوایی کشور، علاوه بر همگرایی و عملکرد بهتر با قیمت کمتری به دست کشاورز می‌رسد.
به عبارت دیگر هزینه‌های تولید بذر‌های هیبریدی در داخل کشور بسیار کمتر از اختصاص ارز‌های وارداتی به این محصول است که باعث می‌شود بذر داخلی با قیمت کمتری به دست کشاورز برسد. 
به گفته وی، سالانه نزدیک به 250 میلیون دلار ارز تنها از طریق کانال‌های رسمی به واردات بذر اختصاص داده می‌شود که اگر تنها یک دهم از این مبلغ را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیانی که در زمینه کشاورزی فعالیت می‌کنند قرار دهند و آنها را حمایت کنند، قطعا شاهد بهره‌وری بیشتری در تولید محصولات کشاورزی با کیفیت‌تر و سالم‌تری برای کشور خواهیم بود. 
مدیر عامل این شرکت در خصوص طرح‌های مشابه تولید بذر‌های اصلاح یافته و جلوگیری از موازی کاری برخی از سازمان‌ها گفت: متاسفانه شبکه‌ای برای همکاری‌های بیشتر پژوهشگران در زمینه تولید بذر‌های هیبریدی و زمینه‌های علمی دیگر در کشور شکل نگرفته است. برخی از نهاد‌ها و ارگان‌های ذیربط کشاورزی علی‌رغم دریافت بودجه‌های کلان، در حد همان کار‌های پژوهشی پیش رفته‌اند و هنوز نتوانسته‌اند کشاورز را مجاب کنند که از بذر‌های هیبریدی استفاده و آن را وارد حیطه تولید و بازار کنند.
تفریحی تصریح کرد: در صورتی یک شرکت یا نهاد می‌تواند خود را به عنوان تولیدکننده این محصولات معرفی کند که بذر‌های هیبریدی را تولید کرده و به دست کشاورز برساند و علاوه بر مواجه شدن با استقبال کشاورزان در بازار، توانایی رقابت با بذر‌های وارداتی را هم داشته باشد. 
وی درباره انواع بذور هیبریدی تولید شده نیز افزود: برای ارقام بذور گلخانه‌ای و مزرعه‌ای فضای بازِ محصولات وجود دارد. برای مثال در محصول گوجه‌فرنگی ارقام هیبرید مزرعه‌ای و گلخانه‌ای وجود دارد که در حوزه گلخانه‌ای رشد آن نامحدود است و می‌توان 9 تا 10 ماه از آن نگهداری کرد. ارقام مزرعه‌ای که در فضای باز تولید می‌شوند، برای 4 یا 5 ماه فصل کشت قابل استفاده‌اند. 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به بهره‌وری این شرکت از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد: حدود 15 تا 20 سال است که برای تولید این محصولات با اساتید دانشگاهی که در حاضر در این شرکت با ما همکاری می‌کنند، تلاش‌های بسیاری صورت گرفته است. خوشبختانه نزدیک به یک سال است که توانستیم صفر تا صد فناوری تولید بذر‌های هیبریدی را در شرکت ژینو دانه دانش آریا انجام دهیم. 
وی در خصوص برنامه‌های این شرکت دانش‌بنیان برای توسعه محصولات خود افزود: برنامه‌های بسیاری برای توسعه این سکو در این شرکت وجود دارد که قادر به ارائه الگو به کل کشور در زمینه تولید محصولات هیبریدی است که البته ملزم به حمایت‌های بسیاری در زمینه ایجاد زیر ساخت‌ها و دریافت کمک‌های مالی از سوی نهاد‌ها و ارگان‌های ذیربط است. 
تفریحی درباره حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد: مسلما وجود صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهاد مالی در توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان نقش بسزایی دارد و موجب خودکفایی کشور در بسیاری از زمینه‌ها از جمله پزشکی، مهندسی، صنعتی و همچنین تولید بذر‌های اصلاح‌یافته کشاورزی می‌شود که با صرفه‌جویی اقتصادی و توسعه محصولات کشاورزی همراه است.
مدیر عامل این شرکت افزود: شرکت ما هم در مسیر توسعه فعالیت‌ها، تسهیلاتی را از صندوق نوآوری دریافت کرده است، اما در این مسیر با برخی مشکلات روبه‌رو بوده‌ایم که امیدواریم در این موارد و با همکاری مسئولان، شاهد تسهیل فرآیند و دریافت تسهیلات باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/764268/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضرورت همکاری بر رفع دغدغه‌های درمانی جامعه ایثارگری مازندران

طرح پایش تخصصی سلامت ویژه جانبازان و والدین معظم شهدا  برگزار شد

دفتر سوم و پنجم مجموعه کتاب های «وصیت نامه کامل شهدای» استان‌های «آذربایجان شرقی» و «زنجان» منتشر شد

نوار مغزی با خالکوبی حسگرها روی سر!

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی با مدیرعامل جمعیت هلال احمر

شهید، بالاترین درجات ایمان، تقوا و انفاق را تجربه کرده است

سیستم مورد نیاز بازی ایندیانا جونز اعلام شد

در چارچوب مصالح ملی باید از وضعیت فعلی فیلترینگ خارج شویم

شرکت Smilegate در استودیوی جدید بنیان‌گذار راکستار سرمایه‌گذاری کرد

ربات کوچکی که رکورد سوسک‌های واقعی را در سرعت شکست

ترامپ ممکن است جلوی موشک غول‌پیکر ناسا را بگیرد

جعبه گشایی تبلت 90 میلیونی سامسونگ

مک مینی 2024 اینجا است؛ قدرتمندترین مینی کامپیوتر اپل

سازنده Arc قابلیت‌های مرورگر هوش مصنوعی Dia را نمایش داد

آزمایش جالب: ویندوز 7 روی کمترین فضای ممکن نصب شد

ایربادز آنر Select LCHSE با طراحی خاص معرفی شد

اپل برای رفع ممنوعیت آیفون در اندونزی، یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌کند

دولت آمریکا محدودیت‌های صادراتی جدیدی را علیه صنعت تراشه چین اعلام کرد

جمع‌بندی سالانه جذاب اپل موزیک در دسترس قرار گرفت

آنر لپ‌تاپ‌های X16 Plus و X14 Plus را با پردازنده نسل قبل معرفی کرد

تعیین تعرفه واردات موبایل به کمیسیون تلفیق برگشت

تصویرسازی هوش مصنوعی از خیابان‌ها با گوش دادن به صدای آنها

ساخت نانوبلورهایی که قادر به از بین بردن باکتری‌ها هستند

بازی/ Alpha Guns 2؛ بازگشت قهرمان

وان‌پلاس «سوپراستار میان‌رده‌ها» را می‌سازد؛ افشای مشخصات گوشی 13R

ویدیویی از پرواز هلیکوتر (Ingenuity) متعلق به ناسا در مریخ

آیفون 17 پرو دارای فریم تیتانیومی خواهد بود

اینتل کارت‌های گرافیک جدید Arc B580 و Arc B570 را با قیمت ارزان معرفی کرد

گلکسی زد فولد 7 از نمایشگر زد فولد SE بهره می‌برد و نمایشگر فلیپ 7 هم بزرگ‌تر می‌شود

آنر X9c اسمارت با دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی و تراشه مدیاتک معرفی شد

ادعای شرکت برزیلی: ما پیش از اپل تلفنی به‌ نام «آیفون» داشتیم

ریلمی نئو 7 در بنچمارک Geekbench دیده شد

فناوری XeSS2 اینتل برای بهبود عملکرد بازی‌ها معرفی شد

چند ثانیه آفرود در سیاره ی مریخ با perseverance

دوره «سواد رسانه‌ای برای سلامت زیست مجازی» برگزار شد

عینک هوشمند سامسونگ ژانویه از راه می‌رسد

عرضه جهانی پاوربانک 20 هزار میلی‌آمپرساعتی شیائومی با کابل یکپارچه آغاز شد

متا به اشتباه بزرگش در حذف محتواهای اینستاگرام اعتراف کرد

تبلیغات به «چت‌جی‌پی‌تی» وارد می‌شود

انتصاب سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان آذربایجان غربی

رندرهایی از کنسول دستی اقتصادی لنوو با تراشه جدید AMD Z2 منتشر شد

فایرفاکس اندروید نسخه دسکتاپ سایت‌ها را به‌صورت پیش‌فرض بارگذاری می‌کند

یک سفر کیهانی به کهکشانِ sombrero (کلاه مکزیکی)

انتصاب سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسان رضوی

ساخت بزرگ‌ترین شبیه‌سازی تکامل جهان با دومین ابررایانه سریع دنیا

اظهارات ضدو نقیض OpenAI درباره انتشار آگهی در پلتفرم هایش

مشخصات فنی تبلت کنسل‌شده پیکسل تبلت 2 گوگل فاش شد

«پرنده سیاه» به تاکسی آینده تبدیل می‌شود

ویدیویی از یک تکه سنگ در سیاره ی مریخ

ماهواره های استارلینک در فضا