سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

رتبه 94 ایران در زمینه آمادگی و کاربردپذیری هوش مصنوعی نکات خواندني

رتبه 94 ایران در زمینه آمادگی و کاربردپذیری هوش مصنوعی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / سیدرضا طباطبایی مدیر هوش مصنوعی ستاد کل نیروهای مسلح در همایش علمی ترویجی کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کارهای سازمان اتکا با اشاره به طرح جهاد علمی گفت: این طرح به منظور تحقق نهضت پیشرفت جهش علمی برای تقویت همکاری چندجانبه بین دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی و فناوری با صنعت و جامعه شکل گرفته و یک طرح کلان است که تاکنون 87 دانشگاه به آن پیوسته‌اند.
وی حمایت از پروژه‌های بدیع و نوظهور، حمایت از پروژه‌های گلوگاهی و پیشرفته، مشارکت و حمایت از طرح‌ کلان فناورانه، ایجاد مراکز تحقیقاتی تخصصی پیشرفته مشارک، حمایت از پایان نامه، رساله دکتری و فرصت‌های مطالعاتی، حمایت از تجهیز آزمایشگاهی تحقیقاتی مشترک و رویدادهای مساله محور را از محورهای اصلی این طرح عنوان کرد.
طباطبایی، راه اندازی مرکز تحقیقات و نوآوری هوش مصنوعی و تحول دیجیتال(مهتدا) در دانشگاه امیرکبیر را در قالب طرح جهاد علمی دانست و افزود: آزمایشگاه مرجع هوش مصنوعی، ایجاد شبکه همکار و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های ملی، انجام پروژه‌های مطالعاتی و پژوهشی و انجام پروژه‌های تحقیقاتی و توسعه صنعتی از زمینه‌های کاری این مرکز به شمار می‌رود.
عضو هیات امنای مرکز تحقیقات و نوآوری مهتدا با اشاره به ضرورت توسعه هوش مصنوعی در کشور، "قدرت استدلال"، "حل چالش‌ها"، "تحلیل کلان داده" و "توانایی یادگیری" را از ویژگی‌های این فناوری ذکر کرد و یادآور شد: لایه‌های هوش مصنوعی نیز شامل "تجهیزان و سخت افزار"، "نیروی انسانی و مغز افزار"، "مراکز نوآوری و ساختار افزار"، "اطلاعات و نرم افزار" و "طرح و برنامه راهبردی شفاف" از لایه‌های هوش مصنوعی است.
سیاستگذاری در دنیا
مدیر مرکز هوش مصنوعی ستاد کل نیروهای مسلح به بیان وضعیت هوش مصنوعی در دنیا اشاره کرد و گفت: در حوزه حکمرانی و قوانین و مقرارت، معاهده الزام آور هوش مصنوعی اتحادیه اروپا در 15 شهریور 1403 به عنوان یک ابزار حقوقی جامع با هدف رسیدگی به چالش‌های ناشی از فناوری‌های هوش مصنوعی در رابطه با حقوق بشر، مردم سالاری و حاکمیت قانون به تصویب رسید و با این اقدام کشورهای مختلف نسبت به قانونگذاری و تنظیم گری در حوزه هوش مصنوعی اقدام کرده‌اند که مهمترین آن قانون EU-Act 2024 اتحادیه اروپا است. همچنین مجمع عمومی سازمان ملل نیز در دوم فروردین 1403 اولین قطعنامه‌ هوش مصنوعی به اتفاق آرای 193 کشور برای حوزه‌های غیرنظامی تصویب و منتشر کرد.
به گفته وی، در این این قطعنامه از کشورهای عضو سازمان ملل درخواست شد تا سامانه‌های هوش مصنوعی امن، ایمن و امین را برای رسیدگی به بزرگترین چالش‌های زمانه ترویج کنند.
طباطبایی اضافه کرد: در حوزه سرمایه گذاری در هوش مصنوعی نیز سرمایه گذاری کشورهای پیشرو و شرکت‌های بزرگ در مقیاس چندده میلیارد دلار رسیده است و انتظار می‌رود طی 12 ماه آینده، هزینه سرمایه‌ای هوش مصنوعی در 4 شرکت آمریکایی آمازون، مایکروسافت، گوگل و متا برای کسب و کار در این حوزه به بیش از 200 میلیارد دلار برسد.
رتبه بندی‌های جهانی
وی تاکید کرد: بررسی رتبه‌بندی‌های جهانی نشان می‌دهد ایران در 2 سال گذشته با 3 پله کاهش رتبه علمی مواجه بوده است.
طباطبایی خاطر نشان کرد: بر اساس شاخص آمادگی هوش مصنوعی دولت‌ها که توسط موسسه آکسفورد انجام می‌شود طی 2 سال گذشته، با 22 پله کاهش در آمادگی و کاربردپذیری هوش مصنوعی مواجه بوده‌ایم و در حال حاضر در رتبه 94 دنیا قرار داریم!

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/758602/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عیادت استاندار و مدیرکل بنیاد شهید خراسان رضوی از همسر شهید برونسی

مدیرعامل سیلزفورس: کوپایلت مایکروسافت غیردقیق و ناامیدکننده است

حضور گوگل، مایکروسافت و انویدیا در لاس‌وگاس برای رونمایی از فناوری‌های سلامت

مدیر فناوری سابق OpenAI برای استارتاپ هوش مصنوعی جدید خود سرمایه جذب می‌کند

چالش‌های توسعه هیدروژن و پیل‌های سوختی در ایران

استراتژی

راهبرد

گلکسی A26 5G سامسونگ با تراشه اورکلاک شده اگزینوس 1280 فاش شد

ربات های مجهز به هوش مصنوعی

همکاری «امیرکبیر» با ستاد کل نیروهای مسلح در توسعه هوش مصنوعی

ماهواره‌های جدید رقیب استارلینک به مدار رسیدند / اینترنت ماهواره‌ای نزدیک‌تر از همیشه

تصویر ماکت منتسب به آیفون SE 4 فاش شد؛ شاید یک مدل پلاس هم عرضه شود

ظاهراً One UI 7.0 با سرعت در حال تکامل است؛ رابط کاربری سامسونگ به دموی دو هفته قبل شباهتی ندارد!

بزرگترین انتشارات جهان علیه هوش مصنوعی به پا خاست

کشف اسرار سیاره زهره از دل داده‌های قدیمی و جدید

درآمد یوتیوب به‌تنهایی از کشور نپال بیشتر است

ماده‌ای که هرگرم آن بیش از صد میلیون پوند قیمت دارد!

مادر شهیدان «یارمحمدی» به لقاءالله پیوست

گوشی iQOO 13 با حاشیه نمایشگر باریک در تصاویر زنده فاش شد

تهدیدی مرگبار در کمین سیاره‌های احتمالی میزبان حیات

فراخوان نهمین کنگره بین‌المللی «شعر و داستان ایثار»

عدم استقبال از دستگاه پایش هوشمند موزه‌ها در کشور/امکان دفع کرم‌کتاب و بید با AI